Napisano 29 Listopad 200717 l Witam, Uważam, że praca w tym stanie jest finalna. Zaczynam ją już knocić. Być może z czasem coś jeszcze poprawię. Teraz ją odstawiam i pytam: czy nadaje się już do Finish 2d. Oczywiście możecie teraz po mnie pojeździć. :D
Napisano 29 Listopad 200717 l rzuca sie w oczy ten smudge na dole, no i skrzydlo wyrasta jakby z glowy...cos tam anatomicznie wydaje sie nie grac...moze lepiej opuscic je w dol i puscic poziomo z rytmem konia...?? edit: moze je po prostu zatop troche w tle i usun z helmu takie cos pierzaste na szczycie, bo przez to wydaje sie laczyc ze skrzydlem...co do skosu to widze teraz, ze chciales puscic je tak jak dzide, a jak zmienisz to Ci sie przeciazy, wiec moze lepiej nie ;)
Napisano 29 Listopad 200717 l Miód !! choć szkoda ze płaszcza nie zostawiłes :/ te skrzydła ....ehh 5stars from me .
Napisano 29 Listopad 200717 l ee tam wygląda lepiej bez ;) imo skrzydełko trochę nie tak powinno być, ale ja się nie znam . . . 5 *. //Pozdr.
Napisano 29 Listopad 200717 l ogólnie super, tylko może przyczepiłbym się do nogi jeźdźca (anioła), udo zrobiłeś w dużym skrócie perspektywicznym to wiem ale tego nie czuję, być może lekkie rozjaśnienie w okolicy kolana i wyprowadzenie go przed "kij" zmieniło by na lepsze. Noga tylna konia zbyt mało czytelna (nie wiem jaki miałeś zamiar), ale fajna głowa smoka wyszła. Pozdrawiam
Napisano 29 Listopad 200717 l ja się nie będe czepiał dla mnie rewelacyjnie, klimat jest wiadomo o co chodzi i wygląda imponująco ;] *****
Napisano 2 Grudzień 200717 l Autor Wersja ze szmatką -alternatywna, bo widzę, że się podoba. :) Załączyłem parę poprawek w. wspomnianych. Wielkie dzięki za uwagi. :)
Napisano 2 Grudzień 200717 l ten ze sztandarem lepszy:) w gołym razi skrzydło na głowie i jakis troche odstający kolorem grot włoczni. Szata, skrzydła..i metal hełmu bezbłedne:)
Napisano 3 Grudzień 200717 l praca kopie i to ostro ...jasne że ze sztandarem lepiej, a co do skrzydeł robią wrażenie heh poz :)
Napisano 3 Grudzień 200717 l no i teraz bez wyrzutow sumienia dam Ci 5* :) oczywiscie do czegos mozna sie jeszcze przyczepic, ale nie o to chodzi - jest wystarczajaco kopiace jak dla mnie;)
Napisano 4 Grudzień 200717 l Naprawde mocny obrazek. Co mi sie nie podoba to wspomniana noga, to ze tak wyraznie widac ksztalt brushy pod kopytami no i flaga strasznie nienaturalnie i przesadnie pomieta... Ale twoj skill w smuzeniu jest niesamowity, tak jak innych gonie za takie praktyki tak u ciebie podziwiam
Napisano 11 Grudzień 200717 l Bomba !! Skrzydełko widze poprawiłeś, i ten sztandar to jak na mój gust musi zostać. Bardzo mi się podoba....tylko ten dół obrazka od poziomu kopyta jakiś niedoszlifowany. Chylę czoło i daję 5 gwiazdek :P
Napisano 12 Grudzień 200717 l Praca wymiata! ALE... Jedna sprawa - co ten sztandar taki pomarszczony - z jedwabiu go ma czy jak? :P Flagi lopocza na wietrze ale maja calkiem spora grubosc - z pewnoscie nie gna sie jak kartka papieru w garsci - a tak wyglada tu sztandar... Przy calym kunszcie autora wyszlo abstrakcyjnie.
Napisano 12 Grudzień 200717 l ja to tylko przyczepiłbym się do stopy i dłoni - jakoś tak odstają poziomem od reszty. Poza tym praca wymiata - piękna kolorystyka i dynamika, w ogóle piękna praca :D
Napisano 12 Grudzień 200717 l Ta noga może się nie podoba, bo jest po prostu nienaturalnie ułożona. Jeśli koń pędzi, albo skacze, to jeździec automatycznie opiera się na strzemieniu przy czym pięta wędruje do dołu, w innym wypadku jeździec jakby kurczył się, spinał. Gdyby pięta poszła do dołu a wraz z nią kolano, to udo nie wyglądałoby jakby miało 15cm długości.
Napisano 19 Grudzień 200717 l Autor Dzięki serdeczne za wasze podpowiedzi, komentarze i uwagi. Doprawdy, dopiero teraz znalazłem chwilę czasu na podziękowanie i parę słów wyjaśnień, co do jeźdźca. Otóż praca powstawała bez referencji. Niejako siłą rozpędu pojechałem z nią tak daleko i wszedłem w detal. Miał to być jedynie speed, bez analizy. Podejrzewam, że po wsparciu dobrymi referkami wyszłoby lepiej. Choćby to ułożenie ciała jeźdźca można mądrze rozwiązać. Zakładałem, że poradzę sobie z tym problemem drogą doświadczenia. Niestety sprawdziło się to-mam nadzieję- jedynie w skrzydle. (Jestem świeżo po serii płócien ze skrzydłami.) Nie stłumiłem więc swej pychy i resztę zrobiłem na czuja, a efekt widać. Dlatego wszystkim zalecam referki. To nie jest czymś ujmującym. Flaga. Jej dość skomplikowana forma ( wielość fałd, załamań) również wynika z mej wcześniejszej przygody z malarstwem tablicowym (ołtarze XIII- XV w.) Jest to kanon tamtych czasów (traktowanie draperii), który chciałem zasugerować w tej pracy. Wydaje się, że to eklektyczne podejście może nieco być obce dla odbiorcy. Zależało mi bardzo, aby wnieść do tego przedstawienia troszkę epicko-biblijnego oddechu. Dlatego flaga nie jest tak naturalistycznie potraktowana. Sama kompozycja wynika też zresztą z odniesień do malarstwa średniowiecznego. Zamieszczenie na forum każdej pracy jest dla mnie ważnym doświadczeniem i dobrą lekcją dzięki Wam. Dzięki :) Za docenienie i wyróżnienie tej pracy powinienem podziękować przede wszystkim. Pozdrawiam,
Napisano 20 Grudzień 200717 l hehe, chciałem zapytać o to samo ;] o ile masz ochotę się podzielić też by chętnie zobaczył jak rezasz na płótnie.