.ai Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Hej, prezentuję moje ilustracje do książki od historii, forma w jakiej teraz się znajdują nie jest ostateczna, będzie taka jak zostaną wstawione w layout podręcznika (jeszcze długo to potrwa). Tak czy siak licze na wasze komentarze. W drodze jest jeszcze kilka sztuk m.in. teatr grecki, koloseum czy biskupin. trzy pierwsze mają w druku ok. 20 cm szerokości, ostatnia 40 cm. starożytny rzym, willa: gniezno X wiek: egipt, budowa piramid: starożytność, sumer, zigurat: pozdrawiam, arek.
SWRSC Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 gniezno i zigurat takie sobie, piramidy i willa super wyszły :)
mort Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 kamienie na piramidzie mogłyby być wymodelowane, teraz trochę dziwnie to wygląda. Pozatym ładne prace, tak jak pisze SWRSC piramidy i willa stanowczo lepsze
avant.garde Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Zgodzę się z przedmówcami - willa chyba najlepiej wyszła. Ziggurat i gniezno najsłabiej moim zdaniem. Piramida ok, ale jeszcze bym doszlifował detal.
stone Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 bardzo oryginalny i szczegółowy to Gniezno, gratuluje
Mortom Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 podobają mi sie: piramidy i willa patrycjusza :) Najgorzej chyba wyszło Gniezno Pozdrawiam.
.ai Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Napisano 6 Grudzień 2007 dzięki za odpowiedzi, w sumie muszę wam powiedzieć że na początku to zigurat mi się podobał bardziej niż piramidy i gniezno ale to może dlatego że sobie go druknołem w pełnym rozmiarze na glossie :] Taka dodatkowa informacja że te obrazki nie będą działać na zasadzie zajawki tylko jako infografiki ze wskazaniami i wyciągnięciami. Wiec kiedy dojdą jakieś wskazania i tekst główny to powinno być całkiem przyjemnie. Też kadry się troche pozmieniają, niektóre fragmenty mogą być częściowo zakryte albo wymazane na miękko. Tomuś to nie zlecenie, to etat :]
stormwind Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 Hacjenda jest mistrzowska, prosta i ładna. Z ciekawosci, czy formę wszystkich prac miałeś narzuconą, czy to twoja inwencja?
.ai Napisano 7 Grudzień 2007 Autor Napisano 7 Grudzień 2007 wyglądło to tak że kolega historyk przygotował opis co musi być widoczne na ilustracji, przykładowo przy budowie piramid: sposób wnoszenia bloków na góre czyli ta spiralna rampa, wioska robotników (po lewej), kompleks świątyń, kanał do samej piramidy którym przeciągano bloki itp. Na podstawie tego opisu i jakiś dodatkowych wzorów (mapa) przygotowywałem szybką makiete, pare boxów, piramidki, ground plane i wspólnie dobieraliśmy kadr tak żeby potem to się dobrze wpasowało na stronie. Dalsza praca należała do mnie.
pionix Napisano 8 Grudzień 2007 Napisano 8 Grudzień 2007 Podoba mi sie bardzo:) Willa wymiata! Zazdroszczę wyobraźni, która pozwoliła Ci to ogarnąć w całość na podstawie głównie opisu i map.
.ai Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Napisano 11 Grudzień 2007 dzięki, czasami jak nie wiedziałem jak się zabrać za jakiś model to prosiłem rysownika o jakieś szybkie koncepty :]
Beatou Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 Piramidy wymiatają ;] i chyba najbardziej mi sie podobają :D może to dlatego że właśnie skończyłem czytać "piramidy" Pratchetta.. willa też spoko ;] podoba mi się styl i ujęcia :) i te drobiazgi :D rewelka ;] wielkie pozdro ;]
Rekomendowane odpowiedzi