Napisano 12 Marzec 200817 l nokia 3310. i wszystko w tym temacie :D Miałam, aż ktoś mi ukradł, teraz mam 3410. Niezniszczalne obydwie.
Napisano 13 Marzec 200817 l 3110c - fakt, niezniszczalna ;). A moją poprzednią Nokią wbijałem gwoździe, otwierałem piwo i rzucałem na odległość, to był telefon... (w sumie to jeszcze jest, pożyczyłem go znajomemu). EDIT: Acha, poprzednio miałem 6030 ;)
Napisano 14 Kwiecień 200816 l Posiadam ten telefon k850i polecam każdemu wspaniałe zdjęcia dobra jakoś mp3 ładny wygląd i jak narazie niemam do niego zastrzezeń
Napisano 14 Kwiecień 200816 l Ja aktualnie nokie odlozylem do szafy, bo ma problem z zasiegiem niestety, a korzystam teraz z Sharpa Gx10i... nawet niezly, wszystko co potrzebne to posiada ;)
Napisano 14 Kwiecień 200816 l prostota obsługi, fajny wygląd, ciekawe opcje to mój W580 :D htc P3300 (czyli spv m650) mam jako palmtop nie mogłem się przyzwyczaić do korzystania jako telefon :(
Napisano 14 Kwiecień 200816 l Ja od kilku tygodni cieszę się nową nokią 6300 i naprawdę świetny telefonik. Że solidny mówić nie muszę;) Jakość zdjęć, aż zaskakuje, przynajmniej mnie, bo po telefonie takiej jakości się nie spodziewałem. Wygodna 'kołyska' do nawigacji. Menu - standard nokii. Wyświetlacz - miód i orzeszki! Dźwięk - bez zastrzeżeń. Bateria? Tutaj różnie bywa, jeśli dobrze się sformatuje, to daje radę. Design? Kwestia gustu, dla mnie bezbłędny;) Pozdr
Napisano 15 Kwiecień 200816 l Touch tych baterii się nie formatuje chyba, że w nokiach wciąż panuje technologia z lat '90.
Napisano 15 Kwiecień 200816 l yyy... no nie wiem, jak dla mnie to każdą baterię trzeba sformatować 0_o
Napisano 15 Kwiecień 200816 l Ja korzystam z SE W580i i uważam że jest super. Nie drogi, odtwarzacz super, zdjęcia robi :) imho bardzo fany design, licznik kroków i opcja shake it :) jako bajer dla pochwalenia się przed kumplami :D
Napisano 15 Kwiecień 200816 l baterie sie nie formatuje i nie formatowalo od pewnego czasu to co sie robi z pelnym wyladowaniem i zaladowaniem to poprostu formowanie bateri :) pozdro !
Napisano 15 Kwiecień 200816 l wyładowanie baterii (całkowite do wyłączenia telefonu) w początkowym okresie użytkowania powoduje spadek wydajności baterii... :D informacje uzyskane od producenta telefonu a nie panienki w salonie
Napisano 28 Maj 200816 l dzisiaj padl mi kom i musze sobie kupic nowy. Jak juz bede kupowac to chcialbym cos z nokii (chyba ze macie inne propozycje) i teraz nie wiem co dalej...jaki jest wybor? chce przeznaczyc okolo 500-800 zl. Co najlepiej wziac za ta cene?
Napisano 28 Maj 200816 l 6300 rzeczywiscie fajna i chyba sie zdecyduje :D iphone jest super, ale ja chce 'zwykly' telefon :D a poza tym za duzo innych wydatkow teraz mam :) Edit: juz zamowilem 6300, dalbym repa ale nie moge :) pzdr Edytowane 28 Maj 200816 l przez thud
Napisano 28 Maj 200816 l to się nazywa szybka decyzja;p Sam też mam ten telefonik, trochę już go używam i zero problemów, bardzo sobie chwalę;) Pozdrawiam
Napisano 28 Maj 200816 l nie nie iphone nie, lipa, nie ma super gie, bajerow, latarek hibernetycznych dzwonkow z piosenkami michala wisniewskiego i nie wydaje 1000 dB z siebie jak na techno party :D A i nie pasuje do spodni z ``paskami`` ;) Nie nie, oczywiscie zartuje iPhone byl jest i bedzie the best dozbieraj na niego:D pozdro ! :)
Napisano 29 Maj 200816 l wyładowanie baterii (całkowite do wyłączenia telefonu) w początkowym okresie użytkowania powoduje spadek wydajności baterii... :D informacje uzyskane od producenta telefonu a nie panienki w salonie Cholera...a mi zawsze mówiono, ze na początku lepiej jest rozładowawywać telefon do cna...o_O
Napisano 29 Maj 200816 l siostra ma niezla komorke 6m2 wielofunkcyjna , w stanie dobrym tani abonament niestety bez podsiwetlenia ale bardzo intuicyjna, latwa obsluga i blokada, na chwile obecna ma zainstalowane soft deski znaczy regaly :D pojemnosc do 600 sloikow... Na powaznie podpinam sie pod osoby ktore radza ci iphona widzialem ten telefon w akcji naprawde kawal fajnej technologi warty swojej ceny. :) co prawda nie wiem jak z jej wytrzymaloscia ja na chwile obecna mam wysluzonego siemensa c60 i w chwilach slabosci i wscieklosci rzucam sobie nim do woli o wszystko :D poza tym ze rozlatuje sie obudowa komorka tytan :). Jesli mialbym wymieniac na jakis telefon to wlasnie na iphona tyle ze juz niemoglbym wyladowywac na nim zlosci :D. Edytowane 29 Maj 200816 l przez Predator
Napisano 29 Maj 200816 l na iphona raczej szybko sie nie zdecyduje :) za to ogladam sobie stronki i tak z ciekawosci pytam: czy na serii N nokii mozna wgrac jakies IDE dla Javy zeby w wolnych chwilach mozna bylo np. sobie programowac? czy moze pomylilem urzadzenia??? :D (nie moge znalezc info na necie) oraz czy wogole Waszym zdaniem godna uwagi jest Nokia N73? no i czym tak ogolnie poza ekranem dotykowym rozni sie ten iPhon od takiej nokii? :D
Napisano 30 Maj 200816 l tym ze nie ma wifi, pamiecia wlasna, rozdzialka ekranu, nie ma youtube, ale oczywiscie ma kilka rzeczy ktorych iphone nie ma np. :)
Napisano 30 Maj 200816 l Ja bym polecił Nokie E51 (ma wifi :) ) i jak narazie sprawuje się bez zarzutu, cena tez w granicach 600-800.
Napisano 27 Czerwiec 200816 l Hej Nadszedl czas zebym i ja sie wpisal do tego watku. Mianowicie, zgubilem swego fona, uzywalem go tak zadko, ze nawet nie mam pojecia gdzie moglem go posiac :) Trzeba wiec kupic cos nowego. Jako ze uzywam telefonu srednio raz na 2 tygodnie, to spelnia on glownie funkcje balastu w kieszeni. Potrzebuje cos ala Nokia 3310 tylko moze z ladniejszym wyswietlaczem, zebym mogl sobie tapetke zmienic ;) narazie wygrzebalem 2 fony, tak na chybil trafil, bo nie wygladaja jakby sie mialy rozpasc, i nie sa za drogie. Jakies komentarze o nich? Moze cos innego polecicie ? Oczywiscie nie tylko z Nokii. nokia 5300 Nokia 6070 pozdrawiam i z gory dzieki Mirach
Napisano 27 Czerwiec 200816 l Nie polecam 5300 - strasznie rozklekotane sa. 6070 juz lepiej, bo nie slider :)
Napisano 27 Czerwiec 200816 l wszystkie telefony z ruchomymi elementami bym raczej omijał, chyba, że chodziłoby o komunikator;) Od siebie polecam Nokię 6300, hłehłehłe, któryś raz z kolei już;) Z wyświetlacza na pewno będziesz zadowolony;) Pozdr
Napisano 28 Czerwiec 200816 l miałem v3 teraz mam SE W580 (oba ruchome) i nie narzekam. Ogólnie dużo lepiej oceniam SE (noki jakoś tak chronicznie nie znoszę). Telefony z dotykowymi ekranami też specjalnie mi nie podchodzą (mam też HTC p3300) nie ma to jak zwykła klawiatura:D. Więc polecam W580 ;)
Napisano 27 Sierpień 200816 l miałem E61 - byłem zadowolony nowa zabawka - E71: jestem dużo mocniej zadowolony. Mniejszy i zgrabniejszy od poprzednika, jeszcze lepsze materiały. Jest bardzo szybki, nie ma zwiech i jest na maxa funkcjonalny - dostęp do najważniejszych funkcji jest błyskawiczny. a co do iPhone - uważam, że to ładna, ale niedopracowana mydelniczka :p Edytowane 27 Sierpień 200816 l przez SWRSC
Napisano 27 Sierpień 200816 l czemu iphone niedopracowany? ;) dla mnie najważniejszą wadą jest brak możliwości przesyłania plików bo bt a reszta jest super.
Napisano 28 Sierpień 200816 l Np: 1. GPS - co to ma byc?? mapy są pobierane z netu na żywca. 2. Wadliwy BT, w samochodzie często korzystam z słuchawki bezprzewodowej. 3. Wadliwa obsługa 3G - zerwanie połączeń, to mi akurat kumpel mówi że najbardzie go to denerwuje. Mieszka na obrzeżach wawy gdzie ma słaby sygnał 3G i mu często poprostu zrywa połączenie. Sorry. 4. Brak MMS - wtf? Dla mnie te 4 odstraszacze są maksymalnie wystarczające by zrezygnować z zakupu. I niech ktoś mi nie mówi, że z MMSów się nie korzysta. Ostatnio klient mnie nawet poprosił, żebym wysłał MMSa z podglądem rendera bo jest na urlopie. CO miałbym mu do powiedzenia? Sorry, mam drogiego iPhona, ale nie ma w nim MMSów? GPS - jak już mieć telefon z takim wyświetlazem to po co kupować osobne urządzenie do GPS. A tu niespodzianka - nie masz zasięgu sieci, nie masz GPS :D porażka. Wadliwy BT - to jest dla mnie niedopuszczalne. Kupiłem E71 - cud miód i orzeszki. Wszystko działa jak należy. Wole sprawdzone rozwiązania niż niedoskonałe nowości. Ale oczywiście nie mam nic do użytkowników iPhonów. Każdy wybiera to w czym gustuje i tak ma być :)
Napisano 28 Sierpień 200816 l ad. 1 - tomtom ma wprowadzić specjalną wersje map na iphone (nie wiem jak inni producenci) ad. 4 - mmsy można mieć ale trzeba doinstalować aplikację do tego i da się normalnie korzystać (ale fakt - tu się zgadzam. apple dało w tym miejscu ciała) Myślałem troszkę nad kupnem e71 ale chcę mieć gpsa i nie miec s60 bo to denerwujący sytem...
Napisano 28 Sierpień 200816 l trosiek. S60 był denerwujący w E61 - powolny. W E71 śmiga aż miło, zero zwiech. Praktycznie telefon łamie mit o wolnym symbianie. Odnośnie iPhone - trzeba doinstalowywać, wiem. W noki nic nie trzeba :p
Napisano 28 Sierpień 200816 l Jesli sie nie myle to iphone dziala z zewnetrznymi sluchawkami. Trudno tez raczej mowic o wadliwosci w tym przypadku bo to raczej swiadome zalozenie ze nie mozna bedzie przesylac plikow. GPS to faktycznie nienajlepszy pomysl, zwlaszcza ze zasieg 3g jest maly. Iphone jest sprzedawany z pakietami internetowymi wiec to zalatwia kwestie sciagania, ale rzeczywiscie jak nie masz netu nie masz gps, a nie zawsze mozna jeszcze w domu sobie "przejechac" trase, zeby sie scache'owala. Co do mmsow to program kosztuje 8 dolcow, to raczej nieduzo, chociaz fakt ze w innych telefonach jest to w standardzie. O tym zrywaniu polaczen to tylko czytalem, ze ktos gdzies w ilus procentach. To tak jak samoloty spadaja. No spadaja a ze jeden na ilestam dziesiatkow tysiecy, to juz inna sprawa. Ale wiecie gdzie jest glowna zaleta? To najwygodniejszy telefon jaki mialem, ma kilka wad ale jesli glownie rozmawiasz i piszesz smsy, to poprostu rzadzi wygoda obslugi. Wszystko jest jakos pod reka i przyjemne w uzyciu, szybko sie odpala, na nic nie trzeba czekac. Klawisze w zwyklych telefonach sa teraz dla mnie juz nieergonomiczne i niewygodne, np ta nokia o ktrorej wspomina SWRSC, tam jest chyba pelna klawiatura, brakuje tylko numerycznej.Troche za duzo jak na urzadzenie tej wielkosci, a chyba nie mam jakichs szczegolnie wielkich paluchow. Jakosc ekranu tez bije wszystkie nokie na glowe. W sumie jako wade i zalete w jednym, mozna tez wymienic ze swoje skrzydla rozwija kiedy sie go odblokuje, bo pewne rzeczy sa niestety niedostepne w appstore.
Napisano 28 Sierpień 200816 l Ehh telefon to ma być telefon ma dzwonić i tyle:P. Aparat, pralkę lodówkę i zmywarkę wolę mieć osobno bo jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.
Napisano 28 Sierpień 200816 l Luki Luki, mi akurat qwerty w E71 bardzo odpowiada - ciężko byłoby mi się przesiąść na zwykłą. To cenie najbardziej - szybkość pisania i ogólną sprawność telefonu. Ale tak jak wyżej pisałem, każdy bierze to co mu odpowiada. Wyraziłem tylko swoje zdanie o Iphone.
Napisano 28 Sierpień 200816 l świerszczu - bawiłem się s60 na różnych telefonach w tym także na e61i, nokii 6120, 6300 itd i muszę powiedzieć że nabrałem uprzedzeń :) Chyba czas przetestować tą e71 skoro mówisz że taka fajna (chociaż jak trzymałem w rękach atrapę i próbowałem trafić w klawisze to hardkor :D ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia). wracając do iphone to jak już mapy cachować to kolega miał taki program na iphonie, który cachował jakiś tam obszar i można było offline przeglądać. co do bt że nie można przesyłać - co za różnica czy zamierzone czy nie - poprostu tego brakuje i tyle :) tak jak luki luki wspomniał - wpisywanie tekstu jest genialne jak i sama obsługa. Maszyn z wm nie ma co porównywać, chociaż wg. mnie najfaniejszy telefon z wm to Asus p750 :D
Napisano 28 Sierpień 200816 l Ad.1 Bedzie poprawiona wersja ale jak masz 3g czy nawet Edge to nie ma z tym problemu (mozna dodatkowo ustawich cache na mapy i obrazki) Ad.2W oryginalnych sluchawkach BT wszystko dziala jak malina. Ad3 To chyba juz nie wina iphona, bo akurat w innych czesciach swiata to dziala alegancko i nie zrywa polaczen :) Ad4 tak jak napisal trosiek doinstalowywujesz program i masz mmsy, chociaz i tak czesciej uzywa sie maila do wysylania zdjec z iphona :) Co do przesylania plikow to tez nie problem teraz gdy apple wydalo SDK :) Wiadome tez jest ze iphone ma wady i to kilka naprawde powaznych ktorych nie wymieniles np brak flashplayera czy javy, akurat te rzeczy mnie najbardziej w nim denerwuja :), jeszcze cicho dzwoni jak nie masz sluchawek podpietych :/. Jednak nie zamienil bym go na nokie czy SE a e71 z guziczkami ktore mozna igla wciskac to akurat dla mnie wada podobnie jak i jego wyglad ;) Jedni lubia to a drudzy tamto i zawsze patrze obiektywnie w tych sprawach bo telefon jest teleffonem i powinnien dzwonic :D Pozdrawiam :)
Napisano 28 Sierpień 200816 l Ad3. to akurat wina sieci a nie telefonów. Mam motorole V9 i też gubi 3G czasami. Ad4. hmmm czy to takie wazne? od czasu jak mam telefon komorkowy to moze 2 mmsy wyslalem. Ogolnie telefon ma jednak duzo wiecej plusow niz minusow. 1. IPod 16GB. dla mnie nie ma lepszego grajka. a pare juz mialem. no i 16GB ;] 2. Genialne oprogramowanie. Zero zwiech. Wszystko płynnie działa. 3. Wprowadzanie tekstu bajka. QWERTY telefonowe nawet nie ma co porównywać. 4. Jest ładny. Imo to jest plus :P 5. Co do internetu i stron www. To chyba pierwszy telefon, który porządnie skaluje strony. 6. Dotykowy ekran. Obsługa paluchami. No ok w samochodzie nosem :P Dla mnie telefon musi dzwonić i wysyłać smsy, które i tak rzadko pisze bo mi sie zwyczajnie nie chce :P A że dodatkowo ma Ipoda to dla mnie duży plus bo mam o jedno urządzonko w kieszeni mniej ;] No i to fajny gadżet....a ja tam lubie gadżety :P
Napisano 28 Sierpień 200816 l no to ładnie razem doszliśmy do wniosku, że jedni wolą marchewki a inni gruszki i niekt nie powinien robić wojny na pierogi z jagodami. Pozdrawiam :)
Napisano 28 Sierpień 200816 l aa i jeszcze prawda jest taka ze jest na maxa przereklamowany albo zareklamowany :] a polityka Apple jest wkur*** zeby przejsc z iphona v1 na v2 trzeba sporo zaplacic (chodzi o opcje na abonament) :/ no i jest drogi w utrzymaniu :) pozdro
Napisano 28 Sierpień 200816 l a co do samego iphone w PL to moim zdaniem Polska nie dorosła do takiego telefonu :)
Napisano 28 Sierpień 200816 l hcpiter, dokładnie tak. Fenomen Iphone opiera się wyłącznie na genialnym marketingu. A tak to zwykły telefon z nowym OS.
Napisano 28 Sierpień 200816 l Hehe święta racja, nie dorosła. Przechodząć koło salonów sieci z wywieszonymi plakatami iPhone jakoś tak nieswojo się czułem :) Jak za jaką granicą... No to mamy już takie same telewizory, tostery iii iPhony :D Prawdizwa europa :P Swoją drogą zastanawiam się nad kupnem iPhone 3G jest świetn z tym iPodem... 16GB też ogromny plus... w najbliższych miesiącach być może kupie.. Polecam go serdecznie :)
Napisano 28 Sierpień 200816 l fakt faktem - iphone to dziecko marketingu. ale dziecko co by nie powiedzieć bardzo udane ;) czy to jest zwykły telefon to nie wiem... Ten dotykowy ekran naprawdę robi wrażenie, a multitouch to już w ogóle :) SWRSC - jeśli jeszcze się nie bawiłeś tym czymś to pójdź do najbliższego salonu orange albo ery i się pobaw - warto. naprawdę. BiX - pojawiają się pogłoski że ma też być wersja 32GB :) a tak btw to się uśmiałem jak zobaczyłem co oferuje play zamiast iphone (zdjęcie zrobione w galerii kwadrat w białymstoku sklepowi playa):
Napisano 28 Sierpień 200816 l No coś mi się obiło o uszy.. identycznie było z iPhone Touch. Najpierw 8GB i 16GB potem ukazało się 32Gb.. Ale na 32 to mnie raczej nie stać :D:D hehehe a 16 ujdzie. Nie miałem tyle pamięci w tel więc nie wiem jakbym tym dysponował czy mało, czy dużo.. :) 16 wydaje się ładną liczbą... Hahaha dobre foto Play jest super co ty chcesz xD Orange i Era kupisz iPhone a po akcesoria polecisz do Play.. Tylko ciekawe jakie te akcesoria? Słuchawki? XD Tylko co ma ipod do GSM? XD Wole firmowy sklep apple w katowicach :)
Napisano 28 Sierpień 200816 l Apple dokonalo czegos niesamowitego pod dotykowym ekranem zaimplementowalo ere sredniowiecza :) Jednak nie ma co sie dziwic polska jest znacznie bardziej zawansowana jesli chodzi o telefonie kom. niz usa zarowno pod wzgledem technologicznym infrastruktury sieci jak i telefonami gdzie wiekszosc abonentow nadal tkwi ze swoimi sredniowiecznymi motorolami :) Edytowane 28 Sierpień 200816 l przez Rascal
Napisano 28 Sierpień 200816 l Czasem jak slucham krytyki wydawaloby sie zwyklych ludzi odnosnie iphona, to moze sie wydawac, ze jednak nie sa zwykli tylko kazdy jest prezesem duzej miedzynarodowej firmy. Czytalem niedawno artykul o japonskich komorkach, ktore maja rzeczy o ktorych nam sie jeszcze nie sni. Tylko co z tego ze maja, i co z tego ze ludzie iloscia bajerow kieruja sie przy zakupie, jesli pozniej z tego nie korzystaja bo albo nie umieja albo nie jest im to potrzebne. Iphone ma swoje wady, sam jako uzytkownik znam je dobrze, ale zakladajac ze sluzy do dzwonienia i wysylania smsow to jest genialny. Do tego jeszcze ipod, www i maile.