Coyote Napisano 19 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2010 w pierwszym wyszła za bardzo pociągła twarz ale znowu jest lepiej zaznaczona bryła :) w drugim za to lepsze podobieństwo do modela a co za tym idzie model bardziej zadowolony : ) także jestem z obu równo zadowolony pozdro i dzięki ludziska za odzew ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad11 Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 silhouette'y robią bardzo dobre wrażenie - pociągnij któryś dalej:) Ze szkiców zdecydowanie wolę ten drugi i chyba nie masz racji ze lepiej jest zaznaczona bryła w pierwszym. Drugi jest lepiej rozegrany walorowo i bryła też na tym skorzystała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2010 jakoś mi dziś nie szło ale spróbowałem na siłę walnąć jeszcze jeden szkic... i wyszło trochę na silę ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 23 Kwiecień 2010 Share Napisano 23 Kwiecień 2010 Moim zdaniem w cale nie wygląda na jakiś strasznie wymęczony - spoko jest. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 27 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2010 thx Joel dwie postacie węgłem 100x70 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 ale to z foty? bo tak dziwnie plaskie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 27 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2010 niestety tak nie mam jak rysować z żywego modela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 to rób wprawki wpierw z bryły, albo podziel papier na 100x 10x7cm i cwicz anatomie, bo uprosciles wizerunek na zdjęciu a nie postac. Nie wiem czy wiesz co mam na mysli. Ale w taki sposob wiele sie nie nauczysz. Jak nie wiesz co mam na mysli wklej ktores zdjecie (wole to drugie :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 27 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2010 chyba wiem o co chodzi ale chce się upewnić wiec zarzucam zdjęciem http://img30.imageshack.us/img30/9471/dorysowania.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 Że się tak wtrącę, bo nie wiem też czy dobrze rozumiem. Czyli przy malowaniu z fot skupiać się na bryle tzn rozbijać pierw obiekt na walce stożki itp. żeby uniknąć przekłamania fotografii? Czy przy malowaniu z natury można ten proces omijać? Jak jedno i drugie ma się do nauki bryły/anatomii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 napisalem to tylko po to by wyżebrać fotkę panny :) a na poważnie. bryla to nie tylko walce i stożki. Albo rysujesz akt albo odtwarzasz wizerunek na zdjęciu. Jak rysujesz, to co jest na zdjęciu jest niezbyt ważne tak naprawdę. Takie moje zdanie. Ponizej z Twojego zdjecia - wiecej w tym zabawy uczącej pracy, moglbym pociagnac dalej bo to minutowy speed. ogolna prawie-bryła, smart blur, rozwinięcie. Jakbym dociagnal wyszlaby fajna laska niekoniecznie bedaca kopia zdjecia ale mająca ją za wzór i mi tez za wzor by sluzylo oswietlenie, figura itp. ale bez niewolnictwa wierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 28 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2010 thx olaf :) czachy z dzisiaj 100x70 flipchat węgieł zwykły i conte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 Aj, aj troszkę więcej bryły by się przydało. Ja tak czachy lubię. To fota czy model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 28 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2010 foty, ktoś u joela zarzucił za co mu cześć i chwała. jakoś mam dziwnie z drukarką ze mi wszystko prześwietla i potem nie wiem gdzie dać więcej tej bryłki muszę najwidoczniej więcej na czuja jechać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 Ahaa, czyli jednak warto się za te czachy zabrać :D. Mam pytanie jeszcze odnośnie węgla, jaki jest najlepszy? W kredce? sprasowany? naturalne pałeczki? Póki co nabyłem kilka sztabek koh-i-noor, ale ty pewnie bardziej ogarniasz dobre gatunki nie? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2010 nie wiem czy warto czy nie warto ale po prostu wpadł mi pomysł na taką kompilacje na dużym formacie zamiast kolejnego drętwego studium. co do węgle koh-i-nor nie robi dobrego węgla w kredce gioconda w porównaniu do conte jak dla mnie wypada bardzo słabo Jak dla mnie każdy węgiel w sumie ma inne zastosowanie. U mnie to wygląda zwykle tak ze zaczynam naturalnym bo łatwo się wyciera. Szczególnie na takim śliskim papierze jaki teraz mam. Można dosłownie do białości wytrzeć. Potem jeśli chodzi o precyzje wchodzi węgiel conte. Tu już trochę trzeba uważać, bo conte jeśli za mocno przyciśniesz nie zgumuje się do końca. Na koniec prasowany do najciemniejszych miejsc. tyle od mnie pozdro i dzieki za komenty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2010 korzystając z wolnego czasu i niechęci uczenia się do matury dwa szkice 100x70 wungiel :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 30 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2010 (edytowane) kolorowe ćwiczenia z z zrzutek filmowych :) Edytowane 30 Kwiecień 2010 przez Coyote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kpax Napisano 30 Kwiecień 2010 Share Napisano 30 Kwiecień 2010 ten ostatni węgiel super referencje też niczego sobie nieźle jedziesz;p oby tak dalej!!.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 2 Maj 2010 Autor Share Napisano 2 Maj 2010 thx Kpax :) zarzucam master copies zrobiony w ciesfajf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 4 Maj 2010 Autor Share Napisano 4 Maj 2010 wrzucam kolejnego wipka master copies ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 4 Maj 2010 Share Napisano 4 Maj 2010 A proporcji nie zgubiłeś przypadkiem? zwłaszcza dłoni... ta zacieniona ręka jest trochu przekłamana, coś dziwnego dzieje się z mięśniami/barkiem jakby był pokazany z innej strony niż sugeruje to postać... poza tym jest ok, jedziesz dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 5 Maj 2010 Autor Share Napisano 5 Maj 2010 thx rotcore :) dłoń fakt była mała już poprawiłem ale nie wrzucam a jakże jadę dalej wolne jest to cisnę :) kolejny master copies Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 No nie ten kojot, brawo! :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 8 Maj 2010 Autor Share Napisano 8 Maj 2010 (edytowane) thx ice :) dziś zrobiłem sporo szybkich szkiców kociaków w natury bestie strasznie szybkie są ciężko je złapać dlatego większa cześć szkiców jest jak leżą :) jeden gość i kilka jego min pan powyżej wpadł na pomysł malowania prostych brył na zdjęciu tak aby pasowały do otoczenia takie ćwiczenie oświetlenia koloru bla bla bla a ja bawię się w królika doświadczalnego i kolejny master copis wip jak go skończę wpadłem na pomysł że w sumie te ostatnie trzy kopie mistrzów robiłem w podobnej kolorystyce spróbuję coś z bani narysować w podobnych odcieniach pozdro ludzie :) Edytowane 8 Maj 2010 przez Coyote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 8 Maj 2010 Share Napisano 8 Maj 2010 To z foto-bryłami świetne. Przy moim inwalidztwie envirowym będzie niezła rehabilitacja. W tym mocno żółtym lesie chyba niepotrzebnie radiosity na kulach zasymulowałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 8 Maj 2010 Autor Share Napisano 8 Maj 2010 samo jakoś tak wyszło ;) ten właśnie w lesie był pierwszy dopiero rozkminiałem jak to ma być :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 8 Maj 2010 Share Napisano 8 Maj 2010 A chłopak z Master copies nie ma za dużych tęczówek trochę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 8 Maj 2010 Share Napisano 8 Maj 2010 (edytowane) No no, widze ze stosujesz patent; dobry z ciebie krolik doswiadczalny. Wiedzjednak, ze nie bede ci placic hehehe. Musisz jeszcze troche popracowac nad lepszym mieszaniem kolorow, by wychodizlo to bardziej plynnie, ale jest ok. Odnosnie chlopaka, Emmilius mylisz sie, dzieciak zeby wysiedziec tak dlugo i pozowac do obrazu dostal rozweselacza panne Marysię i to z dobre 5 gietow haha. Edytowane 8 Maj 2010 przez ICE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 8 Maj 2010 Share Napisano 8 Maj 2010 ciekawe to ćwiczenie na fotach i całkiem dobrze wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Te kotki w większości bardzo mi się podobają, pierwszy raz pokazujesz coś swobodniejszego, w każdym razie jeśli było wcześniej to mi umknęło. Kwestia może priorytetów. Dla mnie złoty wiek rysunku to renesans, nie przemawia do mnie współczesność zarówno "fotograficzna" jak i "artystyczna", a te kotki mają w sobie miejscami odrobinę tamtego dawnego stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 (edytowane) Dla mnie złoty wiek rysunku to renesans, nie przemawia do mnie współczesność zarówno "fotograficzna" jak i "artystyczna", a te kotki mają w sobie miejscami odrobinę tamtego dawnego stylu. To moze wybierzesz sie z nami do Sztokholmu za pare lat ? :) http://www.atelierstockholm.se/index.asp?page=gallery Edytowane 9 Maj 2010 przez ICE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 9 Maj 2010 Autor Share Napisano 9 Maj 2010 (edytowane) emmilius dobre są nawet troszkę za małe to jest małe dziecko na tym obrazku "idealne " proporcje są zachwiane. ogólnie miałem duży problem żeby twarz była wiarygodna do tego doszło złe samopoczucie dziś to chyba będę dalej cisną. icecold spoko tyle mi juz browarów wisisz że i tak byś się wypłacił a jak do Wattsa jedziesz to akurat sie licznik wyzeruje :D dezzed thx ! ciesze się ze jest ok i mówi mi ktoś komu takie martwe w dp wychodzą pozdro :) SBT77 właśnie mi tez wyjątkowo się podobały wiec je wrzuciłem mam trochę takich luźnych szkiców(ale czasem są za luźne żeby je publikować :P). Często to są małe rysuneczki koncepty do większych prac. Szkoda ze nie potrafię zachować takiej świeżości przy dużych pracach jak w tych małych, ale już coraz lepiej idzie. pozdro i dzięki za odwiedziny coś wieczorem pewnie jeszcze wrzucę. Mam wolne i już w sumie końcówka matur także myślę ze będzie daily up :) Edytowane 9 Maj 2010 przez Coyote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 z tymi kulami jeszcze dluga droga (wiem, dezzed uwaza ze niezle, ja uwazam ze tragicznie), jest tu gdzies fajny tutorial jak traktowac oswietlenie na obiektach. kotki na plus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 9 Maj 2010 Autor Share Napisano 9 Maj 2010 ola-f też uważam ze nie są najlepsze ale jak to się mów "pierwsze koty za płoty" :D będę ćwiczyć tyle mi pozostaje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 To moze wybierzesz sie z nami do Sztokholmu za pare lat ? :) http://www.atelierstockholm.se/index.asp?page=gallery http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bb/Michelangelo_libyan.jpg No jednak różnica jest spora. Chociaż jasnym jest że chciałbym mieć warsztat na tym poziomie co ludzie w tym atelier, z tym że gdybym go miał starałbym się malować i rysować nieco inaczej. Pod względem nauki warsztatu chętnie zapisałbym się na jakiś dobry kurs, taki jak wkleiłeś również, bo przecież umieć to nie znaczy realizować się w tym. Tak - chciałbym tak umieć, dałoby to sporą swobodę wyrażenia tego co chcę tak jak chcę. Tylko czy w Polsce są takie atelier ? Przeglądałem różne kursy, ale chciałbym uniknąć twoich doświadczeń... ... i będę niewiernym Tomaszem dopóki nie zobaczę na własne oczy prac prowadzącego :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 9 Maj 2010 Autor Share Napisano 9 Maj 2010 szukaliśmy z Icem w Polsce nie mam czegoś takiego :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 9 Maj 2010 Autor Share Napisano 9 Maj 2010 wieczór nastał to ja upam co dziś zrobiłem Wróciłem do vilppa z racji większej ilości czasu. Co drugi dzień będę starał się wrzucać notatki z tych video tutoriali od niego.Jutro będę sprawdzał wiedzę w praktyce ile się nauczyłem mam nadzieje ze wytrwam wszystkie części Vilppu- pelves :) Master copies szczerze mam ich dość. Znowu chyba zacznę martwe jakieś robić żeby mi nie obrzydły te ćwiczenia tak bardzo ;) i kułków ciąg dalszy coraz więcej widzę ale to dalej nie jest to co bym chciał. Dlatego nie idę jeszcze w bardziej skomplikowane kształty. Możliwe ze jak bym na paćkał cały landszaft to nie wyszły by takie sztuczne te kulki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Najlepiej wyszły kule na pierwszej pracy. Pamiętaj o tym, że tam gdzie pada światło barwa jest z reguły cieplejsza, a tam gdzie cień - chłodniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariossan Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Bardzo podobają mi sie te cwiczenia z kulkami. Ladnie to u Ciebie wychodzi, sam bede musial sprobowac czegos takiego. A nawiazujac poniekąd do dyskusji na temat szkoly, mozna wiedziec gdzie Ty sie teraz wybierasz? Domyslam sie ze ASP, ale ktore i jaki wydzial? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 9 Maj 2010 Autor Share Napisano 9 Maj 2010 Myszolinda nie można brać tego jako pewnik ale jakow skazówkę :) Mariossan są dwie opcje jak na razie a)Drimagine w Nowym Sączu b) ASP Wrocław nowe media Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Myszolinda nie można brać tego jako pewnik ale jakow skazówkę :) Skarbie, ja tylko podpowiadam :) Bardzo podoba mi się to Twoje wytrwałe ćwiczenie z bryłami w różnych warunkach środowiskowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 9 Maj 2010 Autor Share Napisano 9 Maj 2010 ale ja sie nie oburzam Skarbie tylko zwracam uwagę że jest to jakaś tam pomoc ale nie można robić tego mechanicznie wydaje mi się ze bardziej trzeba polegać na swoich patrzałkach ;) ps. musisz dodać zeby zacytować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 No oczywiście, ze mechanicznie robić tego nie można - nie wszystko, co jest w świetle, to od razu musi być żółte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 10 Maj 2010 Autor Share Napisano 10 Maj 2010 (edytowane) no i tak jak mówiłem wrzuta miedniców :) ogólnie mało dziś zrobiłem... ;/ spróbowałem dziś oleju ale tylko ufajdałem spodnie i błotko wyszło trochę się zraziłem. Mam nadzieje ze będzie lepiej pozdro ucieło linka nie wiem czemu ;/ Edytowane 11 Maj 2010 przez Coyote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 Moja krytyka bezie napietnowanie koslawego pisma. Bad dog, bad bad dog! ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 11 Maj 2010 Autor Share Napisano 11 Maj 2010 Yo ;) napawając się trwający wolnym zarzucam takim o to tematem :) model 100x70 wungiel cdn walki z vilppem czyli lekko chaotyczne notki z tuta "uper legs" fajnie tłumaczy ale naprawdę ciężka przeprawa bo w wolnym tempie zalecane rysowanie z nim bo inaczej można usnąć :P shit jakich mało czyli druga moja martwa olejami nasuwają mi się dwie rzeczy "jeszcze większy szacun dla starych mistrzów!!" "czemu to jest takie wszystko mokre i czy by nie mogło schnąc szybciej jak przy akrylach :D" wrzucam w sumie tak o bo pierwszy raz i wogole :P i landszafcik zaczęty jutro możliwe że skończę trochę foty trochę moje :) jak to widzę moje serce się raduje ze coraz lepiej z czystością kolorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 O Coyote nie robi już siana (też chcę :) ), bardzo fajne ołówy i wungiel fajny. Węgiel też mam, tylko nie do końca wiem jak i z czym to się je. Jakieś rady, jak bardzo się w zastosowaniu różni od ołówków, jakie tricki umożliwia niemożliwe u ołówków? Olej fajny, czepiał się nie będę, bo w życiu nim nie malowałem, ale to się niedługo zmieni hehe. Sam się ostatnio na olej ślinię. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 12 Maj 2010 Autor Share Napisano 12 Maj 2010 co do węgla to w sumie nie mam jakiejś rady trzeba spróbować i tyle :) jedyną jak dla mnie zaletą węgla jest jego szybkość działania bardzo szybko można nałożyć jednolity ton gdzie przy ołówku trzeba by było się dużo namachać poza tym wole węgiel bo nie umiem a co za tym idzie nie lubię szrafować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 12 Maj 2010 Autor Share Napisano 12 Maj 2010 niezbyt owocny to był dziś dzień jak powiedział Ice "pier*****a insomnia" :P uper legs z fot uperlegi z głowy i skończony landscape Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi