Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

1_2009-09-02-002527_g.jpg

witam, chciałem również dołączyć do bitwy z tematem "zapomniane królestwo" głównym elementem mojej pracy będzie siedząca na tronie, zmumifikowana postać ludzka trzymająca w ręku jakieś insygnia władzy.

To wszystko w otoczeniu opuszczonego, zmurszałego zarośniętego pomieszczenia które kiedyś nosiło znamiona przepychu i potęgi. Wszystko

chciałbym zrobić w mrocznym, tolkienowskim klimacie. Niebawem wrzucę

pierwszy zarys całości.

pozdrawiam

jaras

Hello, I also wanted to join the contest with the subject of "the Forgotten Kingdom". The central element of my work will be a mumified figure of a king sitting on a throne and a statue symbolizing victory and might, all in the ruins of a once splendid and powerful castle, now deserted and overgrown. I wanted it to have a dark and Tolkien-like feel.

I used:

3d max 7

Vray 1.45.70

Photoshop 7 CE

QuickDirt

best regards

jaras

Edytowane przez KLICEK
  • Odpowiedzi 246
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hejka, wrzucam na razie wstępny szkic tronu który będzie na 1 planie.

Na ile potrafiłem na tyle go narysowałem (ołówek + tablecik), mam nadzieję ,że w wersji 3d wyjdzie mi lepiej :)

Napisano

no nie powiem żeby Katedra Tomka B. i w ogóle malarstwo Beksińskiego nie zrobiły na mnie wrażenia :) thx 4 comments , te korzenie to trochę za mocno mi wyszły , generalnie będzie więcej roślinności i wykutych w skale postaci ludzkich i ornamentów.

Napisano

hejka, wrzucam wstępny zarys sceny, ale sam obrazek przeniosłem do 1 wątku. Idzie mi to troszku wolno bo za dużo srok ostatnio złapałem za ogon ;)

pozdrawiam

Napisano

Nie o tym mowie . To , ze jest surrealistyczny , ze nawiazuje do katedry z tymi "kablami " to jedno a sposob przedstawienia , model i render juz na poczatku daje do myslenia - juz jestem ciekawy jak bedzie to wygladalo w kwietniu :P .

Ps. : nie lubie "Katedry" .

Napisano

jak dlamnie rewelka, ten pomysł najbardziej mi się podoba z aktualnych, też chyba wezme udział ale jestem twoim kibicem :P jak miałbym postawić pieniądze to chyba na ten wątek :P pozdro i powodzenia

Napisano

no fakt - jak na to patrze to widze coś w stylu katedry ...

ale efekt , powiem krutko - REWELACJA !! powodzenie życzę :)

troszkę widze w tym Katedre >>...

ale efekt , powiem krótko - REWELACJA !! ( jak to jest początek - to ja od początku nie mam szas ... :) )

Napisano

wiesz - jak na to patrze to troszkę przypomina mi prace T. Bagnińsko z Katedry ....

ale powiem krutko - REWELACJA - piękna praca

Powodzenia - i żebyś to wygrał :)

Napisano

spoko, narazie konkretnie,,, na miare twych mozliwosci,, mam pytanie tylko do tych patykow,,,, czy recznie: ] czy raczej jest to generator, jesli generator to czy moglbys zapodac link do niego chetnie bym sie pobawil czyms takim: ] pozdro

Napisano

o kurde ile komentarzy , dzięki bardzo. Tak jak pisałem jest to na razie wczesny koncept i połączyłem tu 3d z 2d :) patyki są robione ręcznie. Ale docelowo wszystko będzie 3d :) jak na bitwę przystało. Koncepcja się zmienia i tron pójdzie ze środka na bok i na dodatek będzie odwrócony tyłem w ogóle idzie cały do przebudowy :) i będzie widać tylko fragment ręki (tzn. kości + skóra) z pierscieniem na palcu. No i nogi wplecione w patyczaki (wiem, wiem ... Katedra... ale tak to widzę :) tak by to było mniej/więcej (dzięki asblaze , bo to jego sugestia) będzie bardziej tajemniczo.

Załączam kilka siatek.

Thx jeszcze raz za pomocne sugestie

Napisano

hehe aż mi wstyd, że jeszcze ja nie chwaliłem więc nadrabiam i mówię:

koncept świetnie wyszedł, ciekawe jest również to, że to co widzimy na pierwszym planie jest ciemne, a mgła powoduje ładne przejście tego co daleko w jaśniejsze odcienie :). Jeszcze tylko drobne wykadrowanie by się przydało :)

Co do tego co pokazałeś już z MAX`a to nie wiem czy można to już komentować bo jak widzę - sam początek

Świetnie Ci idzie, tak trzymaj :)

EDIT: Dopiero teraz zobaczyłem trzeci render; mam drobną sugestie:

a co jakby schody (te najbliżej obserwatora) nie prowadziły w dół tylko do góry, na jakiś podest ? Co prawda byłoby więcej pracy z tym co dalej ale niewątpliwie dodałoby temu tronowi majestatu i wniosłości.

Napisano

No tak. To panu już podziękujemy. Masz przestać i to w tej chwili. Normalny człowiek nie robi takich prac. Może zrobić dwa pierwsze miejsca. Jedno dla Jarasa (bez walki) a o drugie niech się reszta bije. ;)

Koncept powala na kolanka. I małe pytanko czy te korzonki to tak sobie ręcznie modelujesz?

No i oczywiście żartowałem z tym kończeniem. rób dalej bo zajefajnie ci to wychodzi!!!

Napisano

koledzy , plizz , zawstydzacie mnie :o aż się boję robić to dalej żeby nie zawieść oczekiwań ...

Simple_man - nie ściemniaj , Twoja scenka jest wypasiona na maxa a na dodatek masz już texturki (BTW - bardzo ładne) bo jak ja pomysle o texturowaniu tego mojego to robi mi się słabo :)

Leru - thx za rady, przeanalizuję plany jakiejś sali tronowej , bo rzeczywiście

tron powinien być na podwyższeniu. W ogóle to jak widać po siatce to z architektury noga kompletna ze mnie :) wymyśliłem zapewne kilka nowatorskich rozwiązań arch. :) przepraszam wszystkich architektów !

p.s. załączam jeszcze siateczkę całości ( z tronem )

Napisano

No i jak na razie bardzo dobrze - ale samo modelowanie mnie nie dziwi :) Po prostu jest na bardzo wysokim poziomie.

O tekstury też się nie martwię, pomysł i kompozycję też nie.

Jedyne an co miałbym zwrócić uwagę to oświetlenie - które według mnie w twoich pracach jest o piziom/dwa niższe niż reszta.

Jeżeli i je podkręcisz na maksa będzie "divine" :)

Napisano

do sceny zostanie dodana rzeźba , załączam kilka siatek z etapów jej powstawania.

Dzięki za komentarze.

Christian - masz rację, oświetlenie (i nie tylko :) to jedna z rzeczy nad którymi muszę popracować intensywnie.

Napisano

Baldack - postać zrobiłem specjalnie (mam zapodawać poszczególne etapy powstawania każdego elementu w mojej scenie? jesteś pewien ?:) postać nie jest zbyt skomplikowana bo cala rzeźba będzie w dalszym planie. Można powiedzieć że jest prawie Low Poly :) Podłożyłem bipeda, skopiowałem 3 razy i ustawiłem pozy mniej/więcej dopasowujac do referki

Napisano

nie wiem , może się to komuś do czegoś przyda ? :)

Baldack - 1 sprawa , nie można jedną pracą skosić wszystkich nagród :)

a 2 -sprawa - na pewno to nie będę ja , bo zepsuję wszystko na końcu oświetleniem :)

Jak widać panienka nie należy do specjalnie zgrabnych i urodziwych ale jak się obwiesi szmatami i obtynkuje ją to może ujdzie :)

Napisano

Salv- dzięki za dobre słowo :) Było mi to potrzebne, bo nareszcie ktoś mnie sprowadził na ziemię :D

Leru - wydawało mi się, że komuś się kiedyś dostało za to że zamieszczał mnóstwo apdejtów ? ( no ale pewnie w bitwie obowiązują inne zasady?)

skoro tak mówisz to zamieszczam specjalnie dla Ciebie ;) update z dodanymi włosami

pozdrawiam

EDIT: (dotyczy wątku poniżej) co do tych updatów to ja doskonale rozumiem sens ich pokazywania chodzi mi tylko o to ,że jezeli w mojej scenie będzie np. kilkadziesiąt elememtów to updatów z etapu ich powstawania będzie kilkaset :) Myślałem żeby dorzucać updaty z większych etapów prac a nie tak szczegółowo ... no ale dobra, temat updatów jest zamknięty, skoro mają być to będą

Napisano

no i super, tak dalej, widać, że coś się dzieje. Pozwól, że zacytuję:

"Zaleca się także możliwie częste aktualizacje prezentujące postępy w pracy (siatki, renderingi próbne, pomysły etc.)"

Napisano
nie wiem , może się to komuś do czegoś przyda ? :)

Baldack - 1 sprawa , nie można jedną pracą skosić wszystkich nagród :)

a 2 -sprawa - na pewno to nie będę ja , bo zepsuję wszystko na końcu oświetleniem :)

Jak widać panienka nie należy do specjalnie zgrabnych i urodziwych ale jak się obwiesi szmatami i obtynkuje ją to może ujdzie :)

no moze ale widze ze skromnosc jeszcze posiadasz...to dobrze bo bedziesz

jeszcze lepiej pracowal nad swoim renderem

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności