jaras Napisano 20 Styczeń 2005 Share Napisano 20 Styczeń 2005 (edytowane) witam, chciałem również dołączyć do bitwy z tematem "zapomniane królestwo" głównym elementem mojej pracy będzie siedząca na tronie, zmumifikowana postać ludzka trzymająca w ręku jakieś insygnia władzy. To wszystko w otoczeniu opuszczonego, zmurszałego zarośniętego pomieszczenia które kiedyś nosiło znamiona przepychu i potęgi. Wszystko chciałbym zrobić w mrocznym, tolkienowskim klimacie. Niebawem wrzucę pierwszy zarys całości. pozdrawiam jaras Hello, I also wanted to join the contest with the subject of "the Forgotten Kingdom". The central element of my work will be a mumified figure of a king sitting on a throne and a statue symbolizing victory and might, all in the ruins of a once splendid and powerful castle, now deserted and overgrown. I wanted it to have a dark and Tolkien-like feel. I used: 3d max 7 Vray 1.45.70 Photoshop 7 CE QuickDirt best regards jaras Edytowane 1 Wrzesień 2009 przez KLICEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 20 Styczeń 2005 Share Napisano 20 Styczeń 2005 jaras -> witam w bitwie, powodzenia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej Napisano 20 Styczeń 2005 Share Napisano 20 Styczeń 2005 No Jaras czekam z niecierpliwoscia na modele, znajac Twoje mozliwosci zapowiada sie fajna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 20 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2005 hejka, wrzucam na razie wstępny szkic tronu który będzie na 1 planie. Na ile potrafiłem na tyle go narysowałem (ołówek + tablecik), mam nadzieję ,że w wersji 3d wyjdzie mi lepiej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 20 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2005 a tu widok z boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 20 Styczeń 2005 Share Napisano 20 Styczeń 2005 To ujecie z boku robi wrazenie, te korzenie sa super :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 20 Styczeń 2005 Share Napisano 20 Styczeń 2005 kojazy sie z katedrą , niewatpliwie ... ;] no i w dobra strone idziesz ... mam nadzieje ze bedize z tego cudo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 20 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2005 no nie powiem żeby Katedra Tomka B. i w ogóle malarstwo Beksińskiego nie zrobiły na mnie wrażenia :) thx 4 comments , te korzenie to trochę za mocno mi wyszły , generalnie będzie więcej roślinności i wykutych w skale postaci ludzkich i ornamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 26 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2005 hejka, wrzucam wstępny zarys sceny, ale sam obrazek przeniosłem do 1 wątku. Idzie mi to troszku wolno bo za dużo srok ostatnio złapałem za ogon ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 O cholera, rozmontowalo mnie to jak zobaczylem. Swietnie wyglada, moze jak przejde faze "ale suuuper" to znajde jakąś konstruktywną krytyke, narazie nie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Juz czuje klimat. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 ooo wariacie.. ta platanina robi wrazenie, jak tak dalej bedzie to zapowiada sie super pracka. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekkosmala Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 surrealizm jako forma czynu społecznego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Chymm , panie i panowie chyba mamy juz faworyta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekkosmala Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 jaras. mrocznie, życzę powodzenia ;) KaeMS. czy zawsze jak widzisz surrealistyczny obraz z plątaniną kabli ala Katedra to nie zauważasz innych wizji? LOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Nie o tym mowie . To , ze jest surrealistyczny , ze nawiazuje do katedry z tymi "kablami " to jedno a sposob przedstawienia , model i render juz na poczatku daje do myslenia - juz jestem ciekawy jak bedzie to wygladalo w kwietniu :P . Ps. : nie lubie "Katedry" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekkosmala Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 aha, ok wybroniłeś się ;P (pozdrawiam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonKichot Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 jak dlamnie rewelka, ten pomysł najbardziej mi się podoba z aktualnych, też chyba wezme udział ale jestem twoim kibicem :P jak miałbym postawić pieniądze to chyba na ten wątek :P pozdro i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 o kurka poczatek a tyj juz tak wysoko:() nie ma co jak sie postarasz to wymieciez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 no fakt - jak na to patrze to widze coś w stylu katedry ... ale efekt , powiem krutko - REWELACJA !! powodzenie życzę :) troszkę widze w tym Katedre >>... ale efekt , powiem krótko - REWELACJA !! ( jak to jest początek - to ja od początku nie mam szas ... :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_kaczka Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 YYYYY masz talencik !! Fajne szkice tylko chciałbym zobaczyć jak ci to zamuli kompa:P U mnie to by pewnie się nawet nie otworzyło:D Qrde powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 tomeus, tam masz taki mały przycisk pod swoim postem "Edytuj" - naucz sie go używać. jaras - co tu duzo pisać, jak zawsze pieknie. Respect i czekam na wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 wiesz - jak na to patrze to troszkę przypomina mi prace T. Bagnińsko z Katedry .... ale powiem krutko - REWELACJA - piękna praca Powodzenia - i żebyś to wygrał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christian Noir Stein Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 A można prosić o siatkę - bo nie wiem ile na tym screenei to 3D, a ile 2D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 spoko, narazie konkretnie,,, na miare twych mozliwosci,, mam pytanie tylko do tych patykow,,,, czy recznie: ] czy raczej jest to generator, jesli generator to czy moglbys zapodac link do niego chetnie bym sie pobawil czyms takim: ] pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 26 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2005 o kurde ile komentarzy , dzięki bardzo. Tak jak pisałem jest to na razie wczesny koncept i połączyłem tu 3d z 2d :) patyki są robione ręcznie. Ale docelowo wszystko będzie 3d :) jak na bitwę przystało. Koncepcja się zmienia i tron pójdzie ze środka na bok i na dodatek będzie odwrócony tyłem w ogóle idzie cały do przebudowy :) i będzie widać tylko fragment ręki (tzn. kości + skóra) z pierscieniem na palcu. No i nogi wplecione w patyczaki (wiem, wiem ... Katedra... ale tak to widzę :) tak by to było mniej/więcej (dzięki asblaze , bo to jego sugestia) będzie bardziej tajemniczo. Załączam kilka siatek. Thx jeszcze raz za pomocne sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 26 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2005 tralala siatka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 26 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2005 a tu wnętrze, troszkę je jeszcze dopracuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 hehe aż mi wstyd, że jeszcze ja nie chwaliłem więc nadrabiam i mówię: koncept świetnie wyszedł, ciekawe jest również to, że to co widzimy na pierwszym planie jest ciemne, a mgła powoduje ładne przejście tego co daleko w jaśniejsze odcienie :). Jeszcze tylko drobne wykadrowanie by się przydało :) Co do tego co pokazałeś już z MAX`a to nie wiem czy można to już komentować bo jak widzę - sam początek Świetnie Ci idzie, tak trzymaj :) EDIT: Dopiero teraz zobaczyłem trzeci render; mam drobną sugestie: a co jakby schody (te najbliżej obserwatora) nie prowadziły w dół tylko do góry, na jakiś podest ? Co prawda byłoby więcej pracy z tym co dalej ale niewątpliwie dodałoby temu tronowi majestatu i wniosłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shuyin Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Aż zaniemówiełem. Świetnie ci idzie, oby tak dalej. Szykuje sie niezły materiał na tapetę:) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 No tak. To panu już podziękujemy. Masz przestać i to w tej chwili. Normalny człowiek nie robi takich prac. Może zrobić dwa pierwsze miejsca. Jedno dla Jarasa (bez walki) a o drugie niech się reszta bije. ;) Koncept powala na kolanka. I małe pytanko czy te korzonki to tak sobie ręcznie modelujesz? No i oczywiście żartowałem z tym kończeniem. rób dalej bo zajefajnie ci to wychodzi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 26 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2005 koledzy , plizz , zawstydzacie mnie :o aż się boję robić to dalej żeby nie zawieść oczekiwań ... Simple_man - nie ściemniaj , Twoja scenka jest wypasiona na maxa a na dodatek masz już texturki (BTW - bardzo ładne) bo jak ja pomysle o texturowaniu tego mojego to robi mi się słabo :) Leru - thx za rady, przeanalizuję plany jakiejś sali tronowej , bo rzeczywiście tron powinien być na podwyższeniu. W ogóle to jak widać po siatce to z architektury noga kompletna ze mnie :) wymyśliłem zapewne kilka nowatorskich rozwiązań arch. :) przepraszam wszystkich architektów ! p.s. załączam jeszcze siateczkę całości ( z tronem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Jaaaaras......... ty już wiesz co :) Pamiętaj... Fatality i do domu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 co tu dużo mówić, klimat bardzo mi sie podoba, fajny pomysł, duży plus odemnie, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 jaras -> cieszę się, że wprowadziłem zamęt ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christian Noir Stein Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 No i jak na razie bardzo dobrze - ale samo modelowanie mnie nie dziwi :) Po prostu jest na bardzo wysokim poziomie. O tekstury też się nie martwię, pomysł i kompozycję też nie. Jedyne an co miałbym zwrócić uwagę to oświetlenie - które według mnie w twoich pracach jest o piziom/dwa niższe niż reszta. Jeżeli i je podkręcisz na maksa będzie "divine" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 do sceny zostanie dodana rzeźba , załączam kilka siatek z etapów jej powstawania. Dzięki za komentarze. Christian - masz rację, oświetlenie (i nie tylko :) to jedna z rzeczy nad którymi muszę popracować intensywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 a tu reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 i jeszcze jedno, sorry :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 28 Styczeń 2005 Share Napisano 28 Styczeń 2005 swietnie sie zapowiada:D mam osobiste ptyanie... czy te postacie ludzkie to robiles czy juz miales tam gdzies na poczekniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Styczeń 2005 Share Napisano 28 Styczeń 2005 jaras swietnie to wyglada super krzeselko:D rzeba tez niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 Baldack - postać zrobiłem specjalnie (mam zapodawać poszczególne etapy powstawania każdego elementu w mojej scenie? jesteś pewien ?:) postać nie jest zbyt skomplikowana bo cala rzeźba będzie w dalszym planie. Można powiedzieć że jest prawie Low Poly :) Podłożyłem bipeda, skopiowałem 3 razy i ustawiłem pozy mniej/więcej dopasowujac do referki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 28 Styczeń 2005 Share Napisano 28 Styczeń 2005 nie nie tak tylko pytam bo ja juz robie swoja postac i robie inadal nie jestm zadowolony p.s. jak tak dalej to wszystkie nagrody sprzatniesz:D;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 nie wiem , może się to komuś do czegoś przyda ? :) Baldack - 1 sprawa , nie można jedną pracą skosić wszystkich nagród :) a 2 -sprawa - na pewno to nie będę ja , bo zepsuję wszystko na końcu oświetleniem :) Jak widać panienka nie należy do specjalnie zgrabnych i urodziwych ale jak się obwiesi szmatami i obtynkuje ją to może ujdzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 28 Styczeń 2005 Share Napisano 28 Styczeń 2005 ble. jaras. mogłeś nie pokazywać ;] żylibyśmy w błogiej nieświadomości :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 28 Styczeń 2005 Share Napisano 28 Styczeń 2005 jaras -> - "mam zapodawać poszczególne etapy powstawania każdego elementu w mojej scenie?" - czemu nie ? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 Salv- dzięki za dobre słowo :) Było mi to potrzebne, bo nareszcie ktoś mnie sprowadził na ziemię :D Leru - wydawało mi się, że komuś się kiedyś dostało za to że zamieszczał mnóstwo apdejtów ? ( no ale pewnie w bitwie obowiązują inne zasady?) skoro tak mówisz to zamieszczam specjalnie dla Ciebie ;) update z dodanymi włosami pozdrawiam EDIT: (dotyczy wątku poniżej) co do tych updatów to ja doskonale rozumiem sens ich pokazywania chodzi mi tylko o to ,że jezeli w mojej scenie będzie np. kilkadziesiąt elememtów to updatów z etapu ich powstawania będzie kilkaset :) Myślałem żeby dorzucać updaty z większych etapów prac a nie tak szczegółowo ... no ale dobra, temat updatów jest zamknięty, skoro mają być to będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 29 Styczeń 2005 Share Napisano 29 Styczeń 2005 no i super, tak dalej, widać, że coś się dzieje. Pozwól, że zacytuję: "Zaleca się także możliwie częste aktualizacje prezentujące postępy w pracy (siatki, renderingi próbne, pomysły etc.)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 29 Styczeń 2005 Share Napisano 29 Styczeń 2005 nie wiem , może się to komuś do czegoś przyda ? :) Baldack - 1 sprawa , nie można jedną pracą skosić wszystkich nagród :) a 2 -sprawa - na pewno to nie będę ja , bo zepsuję wszystko na końcu oświetleniem :) Jak widać panienka nie należy do specjalnie zgrabnych i urodziwych ale jak się obwiesi szmatami i obtynkuje ją to może ujdzie :) no moze ale widze ze skromnosc jeszcze posiadasz...to dobrze bo bedziesz jeszcze lepiej pracowal nad swoim renderem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 30 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2005 hejka, poprawiłem twarz, zmieniłem włosy oraz dodałem szmatko-sukienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi