javor Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 Witam, bardzo dawno nic tu nie wrzucałem więc czas najwyższy :) Mam nadzieję że mnie troche zmobilizujecie do szybszej pracy bo kiepsko z tym u mnie :/ Narazie główna bryła, siatka chyba niepotrzebna :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 Nieee, no nie fair, jak ty to robisz, że bez detali już całość wygląda super? :P Znowu pozamiatasz.... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 javor jak na forum pojawia się ten nick ( i jeszcze kilka innych) to wiadomo ze będzie na co popatrzeć początek ładny ciekawa technika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 23 Luty 2008 Autor Share Napisano 23 Luty 2008 no to jedziemy dalej troszke poprawiłem siatke, dodałem kilka chamferów, connectów cutów itp, dałem na to meshsmooth x1 i skonwertowałem do editable poly na takiej siatce można robić dalej :D .... ale najpierw musze poprawić pare drobnych krzywizn po głupim ms :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 javor - powiedz mi gdzie ty tam widzisz, że jest coś krzywo? :O O, i takie pytanko jeszcze mam - ile czasu zajmuje ci zrobienie takiej bazy jak w 1 poście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 23 Luty 2008 Autor Share Napisano 23 Luty 2008 nielicze nigdy ile co mi czasu zajmuje ale troche mi ta baza zajeła mimo że prosta to musi być wszystko przemyślane i równe bo potem już niema jak poprawić. a krzywo jest np przy kantach tego tylnego przetłoczenia ale to norma i łatwiej to teraz po ms poprawić niż cudować niewiadomo co z siatką żeby odrazu równo wyszło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 bardzo ciekawa technika , powiedz drogi javorze (chyba tak się odmienia :D ) w jaki sposób panujesz nad taką siatką po 1 ms ? aha i pokaż siatkę 1 i 2 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 ładnie, widze że stosujesz jedyną słuszną metodę do modelowania autek:D teraz to już sama przyjemność wycinania detali i wszystko będzie prościutko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 No jaaaa... a już takie podniecenie mnie wypełniło ze robisz starego chargera, to by było coś w Twoim wykonaniu. A teraz będzie tylko super wykonanie i fajny samochód a nie super wykonanie i super samochód:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEZmaster Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Ja mam zamiar zabrać się za chargera r/t z 69 roku, ale to w przyszłości. Narazie w drobinkach wolnego czasu będę kończył swojego lamborghini. Oczywiście moje wykonanie pozostawia jeszcze wiele do życzenia, ale jak na taką ilość dzieł (w tej chwili trzecie się robi) to i tak nieźle mi idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Ja mam zamiar zabrać się za chargera r/t z 69 roku, ale to w przyszłości. Narazie w drobinkach wolnego czasu będę kończył swojego lamborghini. Oczywiście moje wykonanie pozostawia jeszcze wiele do życzenia, ale jak na taką ilość dzieł (w tej chwili trzecie się robi) to i tak nieźle mi idzie. nie ma to jak troche autoreklamy, co ni? ;o javor, no cudenko :) fajna droga idziesz, czekam na wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 24 Luty 2008 Autor Share Napisano 24 Luty 2008 georgas: jakoś tam da sie nad tym zapanować, tylko troche więcej roboty jest, siateczka przed ms poniżej pecet: no prawie już sama przyjemność ... do czasu modelowania wnętrza :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 piekna siateczka:) ja jakos niegdy nie moglem sie zabrac za ta metode, wydaje sie szybsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEZmaster Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Racja, u mnie to wygląda jak zaplątana pończocha ;/ Model bardzo ładny, dużo roboty jest z taką siatką, ale jaki efekt. Mez, nie ma to jak troche autoreklamy, co ni? Taa Lepiej wymyśl coś innego zamiast mez. Nie lubię tego "rapera", czy hip-hopowca, a wszystkim się mój nick z nim kojarzy... A nawet jak się nie kojarzy, to mi się kojarzy. Muszę te inicjały poprzestawiać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Miejscami siatka trochę kontrowersyjna ale widać ze nie bez powodu:) Efekt jest superowy. Na tym etapie okładając siatkę zwracasz uwagę na takie rzeczy jak linie podziału? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 nom, zapowiada sie obiecujaco:) powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Piątka javor, jedyny słuszny sposób modelowania samochodów w poly. :) Super jest i na pewno będzie równie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Z gory zakladam, ze bedzie na wiec i tak oceniam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 24 Luty 2008 Autor Share Napisano 24 Luty 2008 dzięki za komenty zrobiłem troche przodu :) Freedom Fighter: linie podziału blach zazwyczaj olewam w tamtym etapie chyba że ładnie pasują do siatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Cukierki... Operowanie na med-poly, to świetna zabawa, zazdroszczę ci. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Coś pięknego, ale co do tego "jedynego słusznego sposobu modelowania" to bym się kłócił ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Aaaaa! Znowu to uczucie! Che mi sie robić samochody:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Wygląda świetnie, ostatnio sam bawię się właśnie tą metodą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yasutoco Napisano 25 Luty 2008 Share Napisano 25 Luty 2008 właśnie macie jakieś fajny tut dot tej metody?? Nikt nie chce sie ograniczać do 1 metody bo później głupio.... i sie mówi że są rzeczy niemożliwe... a granice nie istnieją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 25 Luty 2008 Share Napisano 25 Luty 2008 Yasutoco - po co tutek, to sie modeluje tak samo ja "normalnym" sposobem tylko miejsca, które są trudne/w których robią się bugi na rzadkiej siatce (wloty, lampy, klamki, miejsca na rejestracje, czujniki parkowania, rowki itp) olewasz i modelujesz później na gęstej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 26 Luty 2008 Autor Share Napisano 26 Luty 2008 dzisiaj troszke tyłu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 26 Luty 2008 Share Napisano 26 Luty 2008 javor bajerka, dawaj siateczkę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Luty 2008 Share Napisano 26 Luty 2008 Coś pięknego, ale co do tego "jedynego słusznego sposobu modelowania" to bym się kłócił ;)Wiesz Loozack, ta metoda praktycznie eliminuje błędy do 0. :) Świetna pupa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 26 Luty 2008 Share Napisano 26 Luty 2008 Nie mówię, że jest zła, zwłaszcza patrząc na robotę Javora, który jak widać jest w niej mistrzem. Może sam też spróbuję wymodelować kiedyś auto w ten sposób, chociaż nie przepadam za dłubaniem w gęstych siatkach i tylko o to mi chodziło ;) Pozdrawiam. P.S. Genialny tyłek, taki gładziutki, że aż chce się klepnąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 26 Luty 2008 Share Napisano 26 Luty 2008 Bardzo pieknie to wyglada rowniez stosuje i uwielbiam ta metode. Pierwotnie jako pierwszy chyba na tym forum jak i woqule metode ta stosowal Tomek Rozkosz w swoich autkach. Javor :) czesciej powinienes cos robic dla siebie i pod publiczke :D. NAprawde jest na czym oko zawiesic. Szczegolnie jestem ciekaw renderka bo modeling widac, slychac i czuc ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yasutoco Napisano 26 Luty 2008 Share Napisano 26 Luty 2008 thx pecet Autko troche mi nie pasi bo to juz nie stary charger, ale zawsze na pocieszenie moze być. poka siate javor bo masz z milion bugów :) :P .... Model zabija... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 26 Luty 2008 Share Napisano 26 Luty 2008 wygląda super eh piękna robota brawo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 27 Luty 2008 Autor Share Napisano 27 Luty 2008 predator: pod publiczke? to model do następnej kolekcji hdmodels cars :) ale może jakiś render ciekawszy sie zrobi nowa porcja rowków :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 Miodek dla mych oczu... Tylko czemu amerykańce zawsze muszą spaprać tył samochodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 no no dalej jestes moim idolem.... :) czas chyba poznac ta metode i zrobic jakas fure :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 szybko ci to nawet idzie:) powiedz mi czy wyrabiasz sie z fura w tydzien? do tego chyba jescze wnetrze dochodzi nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 27 Luty 2008 Autor Share Napisano 27 Luty 2008 JohnZi: tak ardziej w 2 tygodnie ale ten robie w domu i pewnie więcej zejdzie. wnętrze oczywiście będzie RA: nie przesadzaj tyłnie jest brzydki, ogólnie jak na amerykańca jest bardzo ładny, standardowo to tylko wnętrza są marne praktycznie we wszystkich amerykańskich furach :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 Nie jest brzydki, ale jest nijaki i jakiś taki wtórny. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 Ładnie Ci wyszło to wcięcie na tylnych drzwiach przechodzące w nadkole, wstyd się przyznać ale ja w tym miejscu zrobiłem brzydkiego babola podczas pracy nad Dodgem Avenger R/T. Pozdrawiam i czekam na kolejne update'y :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 28 Luty 2008 Share Napisano 28 Luty 2008 super Ci idzie te autko i ta technika muszę kiedyś spróbować tylko to moje lenistwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 29 Luty 2008 Autor Share Napisano 29 Luty 2008 kolejne pierdoły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 to przejście na drzwiach jest boskie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 czy mi sie zdaje czy szyby sa plaskie? tak poza tym to pieknie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 This is madness! Jak nie renderujesz to dawaj wiecej screenow bo tak przyjemnie sie na nie patrzy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 This is Javor:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 2 Marzec 2008 Autor Share Napisano 2 Marzec 2008 JohnZi: całkiem płaskie te szyby nie były ale faktycznie za bardzo, troche udało mi sie je wygiąć choć czuje że jeszcze za mało, ale drugi raz niechce mi się z tym męczyć. Wymodelowałem też dzisiaj najgorsze holerstwo na zewnątrz każdego samochodu czyli lusterko :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 2 Marzec 2008 Share Napisano 2 Marzec 2008 Kurde javor, normalnie przez ciebie czuje się tak jak bym nie potrafił nic wymodelować. Jak tylko nad gonię zaległości to robimy mini bitwę XD A model to wiesz, bardzo wysoka półka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 2 Marzec 2008 Share Napisano 2 Marzec 2008 Heh, lusterko.... faktycznie nie ma nic gorszego :D Twoje wyszło oczywiście pięknie :) Plisss, pokaż siatkę (lusterka oczywiście) :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 2 Marzec 2008 Share Napisano 2 Marzec 2008 Jednak screen w wiuportu to najładniejszy render jaki może byc:) Tez prosze o siatke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 2 Marzec 2008 Share Napisano 2 Marzec 2008 Faktycznie kompleksów można sie nabawić. Piekny detal, ach ta dokładność! Brawo!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi