Napisano 23 Luty 200817 l Witam, bardzo dawno nic tu nie wrzucałem więc czas najwyższy :) Mam nadzieję że mnie troche zmobilizujecie do szybszej pracy bo kiepsko z tym u mnie :/ Narazie główna bryła, siatka chyba niepotrzebna :P
Napisano 23 Luty 200817 l Nieee, no nie fair, jak ty to robisz, że bez detali już całość wygląda super? :P Znowu pozamiatasz.... :D
Napisano 23 Luty 200817 l javor jak na forum pojawia się ten nick ( i jeszcze kilka innych) to wiadomo ze będzie na co popatrzeć początek ładny ciekawa technika
Napisano 23 Luty 200817 l Autor no to jedziemy dalej troszke poprawiłem siatke, dodałem kilka chamferów, connectów cutów itp, dałem na to meshsmooth x1 i skonwertowałem do editable poly na takiej siatce można robić dalej :D .... ale najpierw musze poprawić pare drobnych krzywizn po głupim ms :P
Napisano 23 Luty 200817 l javor - powiedz mi gdzie ty tam widzisz, że jest coś krzywo? :O O, i takie pytanko jeszcze mam - ile czasu zajmuje ci zrobienie takiej bazy jak w 1 poście?
Napisano 23 Luty 200817 l Autor nielicze nigdy ile co mi czasu zajmuje ale troche mi ta baza zajeła mimo że prosta to musi być wszystko przemyślane i równe bo potem już niema jak poprawić. a krzywo jest np przy kantach tego tylnego przetłoczenia ale to norma i łatwiej to teraz po ms poprawić niż cudować niewiadomo co z siatką żeby odrazu równo wyszło :)
Napisano 23 Luty 200817 l bardzo ciekawa technika , powiedz drogi javorze (chyba tak się odmienia :D ) w jaki sposób panujesz nad taką siatką po 1 ms ? aha i pokaż siatkę 1 i 2 :)
Napisano 23 Luty 200817 l ładnie, widze że stosujesz jedyną słuszną metodę do modelowania autek:D teraz to już sama przyjemność wycinania detali i wszystko będzie prościutko
Napisano 23 Luty 200817 l No jaaaa... a już takie podniecenie mnie wypełniło ze robisz starego chargera, to by było coś w Twoim wykonaniu. A teraz będzie tylko super wykonanie i fajny samochód a nie super wykonanie i super samochód:).
Napisano 24 Luty 200817 l Ja mam zamiar zabrać się za chargera r/t z 69 roku, ale to w przyszłości. Narazie w drobinkach wolnego czasu będę kończył swojego lamborghini. Oczywiście moje wykonanie pozostawia jeszcze wiele do życzenia, ale jak na taką ilość dzieł (w tej chwili trzecie się robi) to i tak nieźle mi idzie.
Napisano 24 Luty 200817 l Ja mam zamiar zabrać się za chargera r/t z 69 roku, ale to w przyszłości. Narazie w drobinkach wolnego czasu będę kończył swojego lamborghini. Oczywiście moje wykonanie pozostawia jeszcze wiele do życzenia, ale jak na taką ilość dzieł (w tej chwili trzecie się robi) to i tak nieźle mi idzie. nie ma to jak troche autoreklamy, co ni? ;o javor, no cudenko :) fajna droga idziesz, czekam na wiecej
Napisano 24 Luty 200817 l Autor georgas: jakoś tam da sie nad tym zapanować, tylko troche więcej roboty jest, siateczka przed ms poniżej pecet: no prawie już sama przyjemność ... do czasu modelowania wnętrza :/
Napisano 24 Luty 200817 l piekna siateczka:) ja jakos niegdy nie moglem sie zabrac za ta metode, wydaje sie szybsza.
Napisano 24 Luty 200817 l Racja, u mnie to wygląda jak zaplątana pończocha ;/ Model bardzo ładny, dużo roboty jest z taką siatką, ale jaki efekt. Mez, nie ma to jak troche autoreklamy, co ni? Taa Lepiej wymyśl coś innego zamiast mez. Nie lubię tego "rapera", czy hip-hopowca, a wszystkim się mój nick z nim kojarzy... A nawet jak się nie kojarzy, to mi się kojarzy. Muszę te inicjały poprzestawiać...
Napisano 24 Luty 200817 l Miejscami siatka trochę kontrowersyjna ale widać ze nie bez powodu:) Efekt jest superowy. Na tym etapie okładając siatkę zwracasz uwagę na takie rzeczy jak linie podziału?
Napisano 24 Luty 200817 l Piątka javor, jedyny słuszny sposób modelowania samochodów w poly. :) Super jest i na pewno będzie równie dobrze.
Napisano 24 Luty 200817 l Autor dzięki za komenty zrobiłem troche przodu :) Freedom Fighter: linie podziału blach zazwyczaj olewam w tamtym etapie chyba że ładnie pasują do siatki.
Napisano 24 Luty 200817 l Coś pięknego, ale co do tego "jedynego słusznego sposobu modelowania" to bym się kłócił ;) Pozdrawiam.
Napisano 25 Luty 200817 l właśnie macie jakieś fajny tut dot tej metody?? Nikt nie chce sie ograniczać do 1 metody bo później głupio.... i sie mówi że są rzeczy niemożliwe... a granice nie istnieją
Napisano 25 Luty 200817 l Yasutoco - po co tutek, to sie modeluje tak samo ja "normalnym" sposobem tylko miejsca, które są trudne/w których robią się bugi na rzadkiej siatce (wloty, lampy, klamki, miejsca na rejestracje, czujniki parkowania, rowki itp) olewasz i modelujesz później na gęstej
Napisano 26 Luty 200817 l Coś pięknego, ale co do tego "jedynego słusznego sposobu modelowania" to bym się kłócił ;)Wiesz Loozack, ta metoda praktycznie eliminuje błędy do 0. :) Świetna pupa.
Napisano 26 Luty 200817 l Nie mówię, że jest zła, zwłaszcza patrząc na robotę Javora, który jak widać jest w niej mistrzem. Może sam też spróbuję wymodelować kiedyś auto w ten sposób, chociaż nie przepadam za dłubaniem w gęstych siatkach i tylko o to mi chodziło ;) Pozdrawiam. P.S. Genialny tyłek, taki gładziutki, że aż chce się klepnąć...
Napisano 26 Luty 200817 l Bardzo pieknie to wyglada rowniez stosuje i uwielbiam ta metode. Pierwotnie jako pierwszy chyba na tym forum jak i woqule metode ta stosowal Tomek Rozkosz w swoich autkach. Javor :) czesciej powinienes cos robic dla siebie i pod publiczke :D. NAprawde jest na czym oko zawiesic. Szczegolnie jestem ciekaw renderka bo modeling widac, slychac i czuc ;).
Napisano 26 Luty 200817 l thx pecet Autko troche mi nie pasi bo to juz nie stary charger, ale zawsze na pocieszenie moze być. poka siate javor bo masz z milion bugów :) :P .... Model zabija...
Napisano 27 Luty 200817 l Autor predator: pod publiczke? to model do następnej kolekcji hdmodels cars :) ale może jakiś render ciekawszy sie zrobi nowa porcja rowków :P
Napisano 27 Luty 200817 l Miodek dla mych oczu... Tylko czemu amerykańce zawsze muszą spaprać tył samochodu?
Napisano 27 Luty 200817 l no no dalej jestes moim idolem.... :) czas chyba poznac ta metode i zrobic jakas fure :P
Napisano 27 Luty 200817 l szybko ci to nawet idzie:) powiedz mi czy wyrabiasz sie z fura w tydzien? do tego chyba jescze wnetrze dochodzi nie?
Napisano 27 Luty 200817 l Autor JohnZi: tak ardziej w 2 tygodnie ale ten robie w domu i pewnie więcej zejdzie. wnętrze oczywiście będzie RA: nie przesadzaj tyłnie jest brzydki, ogólnie jak na amerykańca jest bardzo ładny, standardowo to tylko wnętrza są marne praktycznie we wszystkich amerykańskich furach :/
Napisano 27 Luty 200817 l Ładnie Ci wyszło to wcięcie na tylnych drzwiach przechodzące w nadkole, wstyd się przyznać ale ja w tym miejscu zrobiłem brzydkiego babola podczas pracy nad Dodgem Avenger R/T. Pozdrawiam i czekam na kolejne update'y :)
Napisano 28 Luty 200817 l super Ci idzie te autko i ta technika muszę kiedyś spróbować tylko to moje lenistwo
Napisano 29 Luty 200817 l This is madness! Jak nie renderujesz to dawaj wiecej screenow bo tak przyjemnie sie na nie patrzy:)
Napisano 2 Marzec 200817 l Autor JohnZi: całkiem płaskie te szyby nie były ale faktycznie za bardzo, troche udało mi sie je wygiąć choć czuje że jeszcze za mało, ale drugi raz niechce mi się z tym męczyć. Wymodelowałem też dzisiaj najgorsze holerstwo na zewnątrz każdego samochodu czyli lusterko :D
Napisano 2 Marzec 200817 l Kurde javor, normalnie przez ciebie czuje się tak jak bym nie potrafił nic wymodelować. Jak tylko nad gonię zaległości to robimy mini bitwę XD A model to wiesz, bardzo wysoka półka :)
Napisano 2 Marzec 200817 l Heh, lusterko.... faktycznie nie ma nic gorszego :D Twoje wyszło oczywiście pięknie :) Plisss, pokaż siatkę (lusterka oczywiście) :]
Napisano 2 Marzec 200817 l Jednak screen w wiuportu to najładniejszy render jaki może byc:) Tez prosze o siatke.
Napisano 2 Marzec 200817 l Faktycznie kompleksów można sie nabawić. Piekny detal, ach ta dokładność! Brawo!!!