Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, bardzo dawno nic tu nie wrzucałem więc czas najwyższy :)

Mam nadzieję że mnie troche zmobilizujecie do szybszej pracy bo kiepsko z tym u mnie :/

Narazie główna bryła, siatka chyba niepotrzebna :P

a5417958386f1d84.jpg

3fdbb0f5deae3314.jpg

• Odpowiedzi 149
  • Wyświetleń 30,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nieee, no nie fair, jak ty to robisz, że bez detali już całość wygląda super? :P

Znowu pozamiatasz.... :D

Napisano

javor jak na forum pojawia się ten nick ( i jeszcze kilka innych) to wiadomo ze będzie na co popatrzeć początek ładny ciekawa technika

Napisano
  • Autor

no to jedziemy dalej

troszke poprawiłem siatke, dodałem kilka chamferów, connectów cutów itp, dałem na to meshsmooth x1 i skonwertowałem do editable poly

na takiej siatce można robić dalej :D .... ale najpierw musze poprawić pare drobnych krzywizn po głupim ms :P

a94b7d0dc72a8c96.jpg

4d2db0b17c1413c7.jpg

Napisano

javor - powiedz mi gdzie ty tam widzisz, że jest coś krzywo? :O

O, i takie pytanko jeszcze mam - ile czasu zajmuje ci zrobienie takiej bazy jak w 1 poście?

Napisano
  • Autor

nielicze nigdy ile co mi czasu zajmuje ale troche mi ta baza zajeła mimo że prosta to musi być wszystko przemyślane i równe bo potem już niema jak poprawić.

a krzywo jest np przy kantach tego tylnego przetłoczenia ale to norma i łatwiej to teraz po ms poprawić niż cudować niewiadomo co z siatką żeby odrazu równo wyszło :)

Napisano

bardzo ciekawa technika , powiedz drogi javorze (chyba tak się odmienia :D ) w jaki sposób panujesz nad taką siatką po 1 ms ?

aha i pokaż siatkę 1 i 2 :)

Napisano

ładnie, widze że stosujesz jedyną słuszną metodę do modelowania autek:D teraz to już sama przyjemność wycinania detali i wszystko będzie prościutko

Napisano

No jaaaa... a już takie podniecenie mnie wypełniło ze robisz starego chargera, to by było coś w Twoim wykonaniu. A teraz będzie tylko super wykonanie i fajny samochód a nie super wykonanie i super samochód:).

Napisano

Ja mam zamiar zabrać się za chargera r/t z 69 roku, ale to w przyszłości. Narazie w drobinkach wolnego czasu będę kończył swojego lamborghini.

Oczywiście moje wykonanie pozostawia jeszcze wiele do życzenia, ale jak na taką ilość dzieł (w tej chwili trzecie się robi) to i tak nieźle mi idzie.

Napisano
Ja mam zamiar zabrać się za chargera r/t z 69 roku, ale to w przyszłości. Narazie w drobinkach wolnego czasu będę kończył swojego lamborghini.

Oczywiście moje wykonanie pozostawia jeszcze wiele do życzenia, ale jak na taką ilość dzieł (w tej chwili trzecie się robi) to i tak nieźle mi idzie.

nie ma to jak troche autoreklamy, co ni? ;o

javor, no cudenko :) fajna droga idziesz, czekam na wiecej

Napisano
  • Autor

georgas: jakoś tam da sie nad tym zapanować, tylko troche więcej roboty jest, siateczka przed ms poniżej

pecet: no prawie już sama przyjemność ... do czasu modelowania wnętrza :/

13175da09ca85c65m.jpg 894d868fe18f736am.jpg

Napisano

piekna siateczka:) ja jakos niegdy nie moglem sie zabrac za ta metode, wydaje sie szybsza.

Napisano
Racja, u mnie to wygląda jak zaplątana pończocha ;/

Model bardzo ładny, dużo roboty jest z taką siatką, ale jaki efekt.

Mez, nie ma to jak troche autoreklamy, co ni?

Taa

Lepiej wymyśl coś innego zamiast mez. Nie lubię tego "rapera", czy hip-hopowca, a wszystkim się mój nick z nim kojarzy... A nawet jak się nie kojarzy, to mi się kojarzy. Muszę te inicjały poprzestawiać...

Napisano

Miejscami siatka trochę kontrowersyjna ale widać ze nie bez powodu:) Efekt jest superowy.

Na tym etapie okładając siatkę zwracasz uwagę na takie rzeczy jak linie podziału?

Napisano

Piątka javor, jedyny słuszny sposób modelowania samochodów w poly. :)

Super jest i na pewno będzie równie dobrze.

Napisano
  • Autor

dzięki za komenty

zrobiłem troche przodu :)

Freedom Fighter: linie podziału blach zazwyczaj olewam w tamtym etapie chyba że ładnie pasują do siatki.

d3e6f34d7a9f1850m.jpg

7a65091ce4609020.jpg

Napisano

Cukierki...

Operowanie na med-poly, to świetna zabawa, zazdroszczę ci. :(

Napisano

Coś pięknego, ale co do tego "jedynego słusznego sposobu modelowania" to bym się kłócił ;)

Pozdrawiam.

Napisano

Aaaaa! Znowu to uczucie! Che mi sie robić samochody:D

Napisano

właśnie macie jakieś fajny tut dot tej metody?? Nikt nie chce sie ograniczać do 1 metody bo później głupio....

i sie mówi że są rzeczy niemożliwe... a granice nie istnieją

Napisano

Yasutoco - po co tutek, to sie modeluje tak samo ja "normalnym" sposobem tylko miejsca, które są trudne/w których robią się bugi na rzadkiej siatce (wloty, lampy, klamki, miejsca na rejestracje, czujniki parkowania, rowki itp) olewasz i modelujesz później na gęstej

Napisano
Coś pięknego, ale co do tego "jedynego słusznego sposobu modelowania" to bym się kłócił ;)
Wiesz Loozack, ta metoda praktycznie eliminuje błędy do 0. :)

Świetna pupa.

Napisano

Nie mówię, że jest zła, zwłaszcza patrząc na robotę Javora, który jak widać jest w niej mistrzem. Może sam też spróbuję wymodelować kiedyś auto w ten sposób, chociaż nie przepadam za dłubaniem w gęstych siatkach i tylko o to mi chodziło ;)

Pozdrawiam.

P.S. Genialny tyłek, taki gładziutki, że aż chce się klepnąć...

Napisano

Bardzo pieknie to wyglada rowniez stosuje i uwielbiam ta metode. Pierwotnie jako pierwszy chyba na tym forum jak i woqule metode ta stosowal Tomek Rozkosz w swoich autkach. Javor :) czesciej powinienes cos robic dla siebie i pod publiczke :D. NAprawde jest na czym oko zawiesic. Szczegolnie jestem ciekaw renderka bo modeling widac, slychac i czuc ;).

Napisano

thx pecet

Autko troche mi nie pasi bo to juz nie stary charger, ale zawsze na pocieszenie moze być.

poka siate javor bo masz z milion bugów :) :P ....

Model zabija...

Napisano
  • Autor

predator: pod publiczke? to model do następnej kolekcji hdmodels cars :) ale może jakiś render ciekawszy sie zrobi

nowa porcja rowków :P

a4c1c477977c9d4f.jpg

fc8d294f033b38e3.jpg

Napisano

Miodek dla mych oczu...

Tylko czemu amerykańce zawsze muszą spaprać tył samochodu?

Napisano

szybko ci to nawet idzie:) powiedz mi czy wyrabiasz sie z fura w tydzien? do tego chyba jescze wnetrze dochodzi nie?

Napisano
  • Autor

JohnZi: tak ardziej w 2 tygodnie ale ten robie w domu i pewnie więcej zejdzie. wnętrze oczywiście będzie

RA: nie przesadzaj tyłnie jest brzydki, ogólnie jak na amerykańca jest bardzo ładny, standardowo to tylko wnętrza są marne praktycznie we wszystkich amerykańskich furach :/

Napisano

Nie jest brzydki, ale jest nijaki i jakiś taki wtórny. :)

Napisano

Ładnie Ci wyszło to wcięcie na tylnych drzwiach przechodzące w nadkole, wstyd się przyznać ale ja w tym miejscu zrobiłem brzydkiego babola podczas pracy nad Dodgem Avenger R/T.

Pozdrawiam i czekam na kolejne update'y :)

Napisano

This is madness!

Jak nie renderujesz to dawaj wiecej screenow bo tak przyjemnie sie na nie patrzy:)

Napisano
  • Autor

JohnZi: całkiem płaskie te szyby nie były ale faktycznie za bardzo, troche udało mi sie je wygiąć choć czuje że jeszcze za mało, ale drugi raz niechce mi się z tym męczyć.

Wymodelowałem też dzisiaj najgorsze holerstwo na zewnątrz każdego samochodu czyli lusterko :D

8fc01e77d916b7b0.jpg

3f89f57620bcf277.jpg

Napisano

Kurde javor, normalnie przez ciebie czuje się tak jak bym nie potrafił nic wymodelować. Jak tylko nad gonię zaległości to robimy mini bitwę XD

A model to wiesz, bardzo wysoka półka :)

Napisano

Heh, lusterko.... faktycznie nie ma nic gorszego :D Twoje wyszło oczywiście pięknie :) Plisss, pokaż siatkę (lusterka oczywiście) :]

Napisano

Jednak screen w wiuportu to najładniejszy render jaki może byc:) Tez prosze o siatke.

Napisano

Faktycznie kompleksów można sie nabawić. Piekny detal, ach ta dokładność! Brawo!!!