Napisano 31 Marzec 200816 l Witam!! tym razem robimy tego oto pana--> jak cos to zamieszczam baze(taka sama jak poprzednia tylko podest zmieniony) link--> http://rapidshare.com/files/103818664/lincoln_bust.rar.html warunki -rzezba ma byc wykonana z jednego kawalka (nie licze oczu ) czyli jak widac wlosy i czesc ubrania maja byc "wyciagniete" z bryly nie moga byc osobnym obiektem -soft obojetnie LISTA: -nielot007 -Kirian -krzys!3k -Tomala -gawel72 -ledyr
Napisano 1 Kwiecień 200816 l Autor robie tez na podstawie tego zdjecia--> http://www.gutenberg.org/files/7547/7547-h/images/bust.jpg
Napisano 1 Kwiecień 200816 l podnosze rękawice... ... na tyle na ile kobieta pozwoli siedziec wieczorem ;PP
Napisano 2 Kwiecień 200816 l no chlopaki jedziemy;) ...niema ze boli jak by ktos mogl sie podzielic takim materialem jak ten posąg w pierwszym poscie to poprosze:*
Napisano 2 Kwiecień 200816 l Zeet brakuje Ciebie tu;PP... dawaj jakies skulpy!!!!!!!!! jakie kolwiek...
Napisano 3 Kwiecień 200816 l thx Kuba;) model odbiega od tego posągu z pierwszego posta bo bralem pod uwage tez inne referki koniec, poprawiony co nieco:
Napisano 3 Kwiecień 200816 l dokladnie, bardzo fajnie wyszlo :), robiles z tej bazy co ja nielot007 wrzucil czy sam robiles pod to baze ?
Napisano 3 Kwiecień 200816 l Siemanczo, Kirian super ja też się przyłączam, na razie początek 25 min ale zaklepuję sobie miejsce bo się jeszcze bitwa skończy ;)
Napisano 3 Kwiecień 200816 l Więcej dzisiaj nie zrobię bo chyba muszę reinstalkę systemu zapodać ale w następnym upie postaram się wrzucić już skończony model.
Napisano 3 Kwiecień 200816 l fajne skulpty jedziecie! Kirian: mała prosba, podzielisz sie materialem?:) a ode mnie tyle narazie:
Napisano 3 Kwiecień 200816 l no chlopaki:D myslalem ze juz moge dac sobie spokoj z tym a tu.... jeszcze czeka mnie chyba praca;>...wszystko zalezy od Was!;] krzys!3k- tu masz matsy: http://www.zbrushcentral.com/zbc/showthread.php?t=46175&page=1&highlight=matcap+material
Napisano 4 Kwiecień 200816 l Autor super modeliki :) Kirian--> ile twoj model ma polygonow ? i jaki level ? :)
Napisano 4 Kwiecień 200816 l 1.2 mln poly...wiecej niedam rady, mam starego athlona 1.7 i 1GB ramu ;|
Napisano 4 Kwiecień 200816 l Autor 1.2 mln poly...wiecej niedam rady, mam starego athlona 1.7 i 1GB ramu ;| hmmmm ja mam 3,2 mln a u ciebie jest gesta siatka np. na wlosach albo na ubraniu a u mnie nie :( ostatni update to jak dobrze pamietam przedostatni level albo ostani (nie pamietam) a siatka na wlosach jest strasznie rzadka :(
Napisano 4 Kwiecień 200816 l no niestety przewidziałem ten problem i nie robiłem z Twojej bazy:P duzo poly straciles na podest itd. moja jest duzo wydajniejsza(ostatnie apdejty maja 1400000 poly dokladnie), ale tez lipna:/na wlosach i ubraniu brakuje mi poly co widac w tych renderach... tu baza, jak widac to zwykla glowa z powyciaganimi poligonami
Napisano 4 Kwiecień 200816 l dawaj!!:)im wiecej osob tym ciekawej:) deadline jak juz wiekszosc skonczy
Napisano 4 Kwiecień 200816 l Mi się już nie chce robić tego Lincolna też mam tylko 1gb ramu i to wolnego(266mhz) i z włosami jest problem. Robiłem z bazy nielota ale zoptymalizowałem ją bo podest miał trochę zbędnych poly i trochę trisów koło uszu usunąłem. Niech będzie że koniec.
Napisano 4 Kwiecień 200816 l Autor jeszcze drobne poprawki i oczywiscie uszy :) no i ciagle walcze z mat
Napisano 4 Kwiecień 200816 l widze bitwa sie rozkreca, fajnie wam idze;] rowniez mam juz dosc tego pana i zblizam sie ku koncu..;> EDIT: dorzucam jeszcze render bez zlota;]
Napisano 4 Kwiecień 200816 l Super modele robicie! No to ja też się zapisuję. A przy okazji wrzucam początki mojego modelu z mojej bazy.
Napisano 5 Kwiecień 200816 l Jesteście zboczeni. Nielot co ten Twój ma taką minę jakby omyłkowo Laxigen wypił zamiast kawy ;)
Napisano 6 Kwiecień 200816 l koniec! raczej juz nie bede mial sily nad tym siedziec wiec to jest ostateczna wersja: dzieki za bitwe!
Napisano 6 Kwiecień 200816 l ja niemialem czasu zrobic poprawek, jutro siąde na chwile i wieczorem zamieszczę koncowy model:)
Napisano 7 Kwiecień 200816 l Witam;) ...nie mam siły pracować już na tym złomie:/... 'bugi' modelu musimy przemilczeć;], cierpliwość tez sie kiedyś konczy:PP pozdrawiam! i gratuluje swietnych modeli i walki do konca:)
Napisano 7 Kwiecień 200816 l Kirian, najlepiej odwzorowales wg mnie tego kolesia. Obstawiam Twoja prace. Reszta tez niezle ale jednak Kirian zaszalal jak na moje koslawe oko skierowane na Maroko a drugie na Cypr... ;P
Napisano 8 Kwiecień 200816 l Autor Witam!! ok w piatek bedzie sonda wiec macie jeszcze troche czasu na skonczenie pozdrawiam
Napisano 11 Kwiecień 200816 l Autor ok dzisiaj zamieszcze sonde wiec jak ktos ma nowa wersje modelu prosze wrzucic :) pzodro