Muminek Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Mapowanie i teksturka na szybko wczoraj wieczorem, więc bez rewelacji, ale jestem zadowolony ze swojego pierwszego modelu low-poly: Wygląda trochę organicznie jakby był ze skóry zrobiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Proponuję termin do piątku. Co wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 22 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Jak dla mnie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 dla mnie rowniez oki. ja juz mam zrobiony. wiadomo ze do kitu ale to pierwszy moj LO-poly i pierwsze UVW jak i tekstura. model zapodam za niedlugo moze :) wiem wiem :P szajs jakich malo :P ale chcialem sie poprostu sprawdzic. moze w nastepnej minibitwie wystartuje :) czysto dla przyjemnosci i sprawdzenia sie wziolem udzial :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 heh no troche tak, ale nie poddawaj się. Ta teksturka w środku to nie normal mapa, wrzuć ją do crazybumpa jako height mapę i przerób na normalkę, potem do slotu bump w materiale wrzuć shader normal bump i do niego tą normalkę. Nikt nie zabrania używania fotek jako podstawy tekstur. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 normalke mam wyrenderowana tyle ze niewiedzialem gdzie ja wrzucic i wrzucilem disp :P jeszcze pytanko. mam jeszcze mapke OCC od ambient occlusion. ja tez gdzies wrzucac ? czy to jest zeby w fotoszopie zmieszac ? no i render z normalka i refleksami. mam nadzieje ze kiedys pojdzie mi lepiej xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 22 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Nikt nie zabrania używania fotek jako podstawy tekstur. No to ja sobie zaczynam w końcu sklejać teksturkę. Oto początki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 cos tam jeszcze sproboje wymodzic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Ex3 ładnie dobrana szarość w dolnych partiach hełmu hehehe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 23 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Strałem się uchwycić w ten sposób refleksy świetlne na matowych/zaśniedziałych elementach metalowych na głębokości około 400metrów w morzu czarnym :) ale mi wyszło za jasno :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Wczoraj zacząłem. Razem bedzie z 5 h roboty. W sumie nie jestem do konca zadowolony.. Ale wrzucam, bo szkoda by się zmarnowało :) Screeny z Unigina. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Ej Chris qrde faaajneee :P Musze poprawic swojego diffuse teraz, bo wymięka Za monotonne to Twoje troszke kolorystycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 pieknosc :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 No i pozamiatane. Ja tez chce unigine'a ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Bardzo ładny ten garnek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 23 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2008 A ja znowu maleńki updejcik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Widać na kilometr ze z fotek klejone;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Na zakończenie dnia poprawiłem sobie teksturkę ;) Z mojej strony to już koniec tej minibitwy, nie chce mi się już dłużej męczyć ten garnek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 OOOoooo... Nie lubie Cie! :D Ale teraz pojechałeś.. Czekaj czekaj aż ja zrobie finał xD Tak zupełnie konstruktywnie to nie wiem co powiedzieć ;p Wszystko mi się podoba.. Ale to chyba dobrze :D AF rośnie w siłę, hihi :) -- A wogóle dzięki wam miśki za ciepłe słowa :* Zaraz cieplej na serduszku ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Kurde bardzo ładne normalki smaży ten wasz unigine :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Ardeni bardzo fajnie, ale wygląda na trochę rozmyte, może specular jest zbyt jednolity? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Fajne modele chłopacy. Ardeni, to niebieskie mi się nie podoba.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intoxicate Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 ale walka :D obydwa bardzo fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Dobra, mój finał :) A teraz niech sie dzieje co chce :D Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intoxicate Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Ardeni, Chris - zrobie wszystko by sie Wam baaaaaardzo fajnie robilo ;) Imho rodza sie nowe "slawy" tu nam na max3d.pl - mozecie mowic co chcecie na ten temat, ale jak ktos ma juz takiego skilla, siedzac w domu, co sie stanie jak dostanie ambitny projekt do wykonania za konkretna kase. Skill bedzie Wam rosnac z dnia na dzien. btw. Krzysiek mogles wrzucic znacznie wiecej poly, ladniej by wygladalo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Chris -> świetny garnek, brak doświadczenia dał się u mnie we znaki... poległem... :P Kuba -> Na początku zrobiłem powazny błąd robiąc mało optymalną normalkę przez to rozmycia się porobiły, jak wróce do domku to spróbuje wywalić ten testowy kolorowy specular i zastąpić go ostrym czarno-białym, powinien dodać detalu (taką mam nadzieje). Levus -> e tam :P mi się podoba:P, ale ja się tam nie znam ;) intoxicate -> ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 jak bedzie kolejna minibitwa wybierzcie jakis ciekway obiekt bo tez bym cos zrobil :) chris--> swietne, reszta przy twojej pracy moze sie schowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 nielot007 --> Twoje prace mogę się schować przy reszcie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziudziu Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Witam. W koncu udalo mi sie zebrac i wystartowac w bitwie ;) Jak na obrazku, 996 trisow, texy color, spec, spec power, normal. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 No i bardzo fajnie. Trochę jednolita teksturka ale jest cool. Widze ze gejmartowe bitwy wracają do łask :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 DethSavage, wymiatasz :) wiadomo ze szans niemialem xD to moja pierwsza tekstura byla i model LO-Poly xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Andrzej aka. Intoxicate :P -> 3mam za słowo ;D Chce miec ekstra warunki włącznie z fotelem z masażem, lodówką z jackami danielsami i 2 paniami masującymi mi plecki :D hihi Poly chętnie bym dorzucił, ale bitwa ma limity ;D Ardeni -> Dzięki :* Ale nie gadaj, że wymiękłeś, bo jak dla mnie bomba! I szczerze bym nie zmotywowal sie do udziału, gdyby nie poziom Twojego garnka. :) Nielot -> Thx Misiek ;* Ale nie chowaj reszty, bo coś czuje że dopiero w głosowaniu zacznie się rywalizacja. DethSavage -> Bardzo ładnie! Ale w enginie troszke gorzej się prezentuje niż w maxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 A co Chris przeprowadzasz się do Dąbrowy czy gdzie to tam Afterfall powstaje? Jak będą panie i danielsy to ja rzucam studia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 A to była opcja że pań z danielsami nie będzie?? Czy ja czegoś nie wiem? Czekam na moje nowiutkie ferrari ;) Chris - nawzajem siebie zmotywowalismy:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 25 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Piątek nastał :) więc oficjalnie ogłaszam koniec bitwy i zakładam wątek z wszystkimi ukończonymi pracami i z ankietą do głosowania. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Wrzucam spóźnione screeny hełmu, nie wiedziałem że już koniec :P Niedopicowane ale już daję sobie spokój bo nowa bitwa czeka :D Mam prośbę jak da rade to czy można podmienić stary screen z sondy? I tak nie wygram także za dużego zamieszania nie zrobię :P (bo z tamtym to siara trochę :P) screeny z CrazyBumpa(jak da rade to te można wstawić do sondy): Screeny z testów shadera dla normal mapy ze specularem itd, nad którym pracuje Udytzkey. Tak to na razie wygląda, jeszcze testy także się poprawi conieco :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi