Nevermore Napisano 30 Kwiecień 2008 Napisano 30 Kwiecień 2008 Witam wszystkich. To moj pierwszy post na tym forum. Ponizej zamieszczam jakis czas temu zrobiony przezemnie model pistoletu. Aplikacje: 3ds max, mental ray, Photoshop. Pozdrawiam.
FF Napisano 30 Kwiecień 2008 Napisano 30 Kwiecień 2008 Bardzo zacnie ale nie bardzo wiem jak miał by sie przesuwać ten zamek:)
Kimmi Napisano 30 Kwiecień 2008 Napisano 30 Kwiecień 2008 ŁAdnie wyszło. Zastanawia mnie tylko czemu ta plama krwi jest taka mała. Jeśli powstała po strzale w kogoś, to plamy powinny byc na całej kartce, a jeśli tylko coś kapło na tę kartkę, to powinna być sama plama, bez rozprysków.
Endriu_M Napisano 30 Kwiecień 2008 Napisano 30 Kwiecień 2008 Bardzo fajnie. Ładny detal. Technicznie chyba bez zarzutu. Jak dla mnie trochę za mało emocji (opowieści w tej pracy), ale to już raczej kwestia gustu. Pozdr. AM
Lis Napisano 30 Kwiecień 2008 Napisano 30 Kwiecień 2008 Wyszło bardzo realistycznie tyle tylko że materiał stali przypomina bardziej żeliwny odlew a plastik to już chyba najgorsza hińska fabryka wypuściła.
Pionier Napisano 30 Kwiecień 2008 Napisano 30 Kwiecień 2008 Wyszło bardzo realistycznie tyle tylko że materiał stali przypomina bardziej żeliwny odlew a plastik to już chyba najgorsza hińska fabryka wypuściła. jaka fabryka Lisku, 'hinska' :D? a obrazek ok, calkiem przyjemny gnat :P czolgiem, pionier
deshu Napisano 30 Kwiecień 2008 Napisano 30 Kwiecień 2008 oh dżizas, hińska? nie ma innej mozliwosci! hińska 100% - btw. tosz nię jezd zkura z jyndyjskei wabryki pszypatkię? :) Do autora: no niezle niezle, pierwszy raz widze mily dla oka model broni 3d. zazwyczaj to jakies gnioty od maniakow. Witamy na forum:* buzi buzi.
floo Napisano 30 Kwiecień 2008 Napisano 30 Kwiecień 2008 MADE IN CHINA!!! :P hehe a co do modelu to zgodzę się z tym że wygląda jak odlew z żeliwa... krew też nie bardzo pasuje do reszty... bardziej jakby się ktoś skaleczył... :P popracuj nad tym...
avant.garde Napisano 30 Kwiecień 2008 Napisano 30 Kwiecień 2008 No model i materiały przednie. Mnie razi, tak jak już wspomnieli Kimmi i floo, krew - faktycznie wygląda jakby się ktoś skaleczył.
Matrixus17 Napisano 1 Maj 2008 Napisano 1 Maj 2008 mi się zdawało, że to jakieś marne aluminium :) a ten napis na broni :D zastanawiałem się, czy na prawdziwej broni są takie wybite,czy wzorowałeś się na pistolecie na plastikowe kulki :)
Orangegraphics Napisano 1 Maj 2008 Napisano 1 Maj 2008 według mnie bardzo łądnie. krew zupelnie niepotrzebna
animator Napisano 1 Maj 2008 Napisano 1 Maj 2008 gdyby nie ta czarna rączka powiedziałbym że to zdjęcie super
FF Napisano 1 Maj 2008 Napisano 1 Maj 2008 To tylko mnie razi że zamek jest odlany w całości z resztą pistoletu?:P
avant.garde Napisano 1 Maj 2008 Napisano 1 Maj 2008 No rzeczywiście - jakby się dogłębniej przyjżeć to można odnieść wrażenie, ze zamek jest elementem stałym. No i faktycznie może mniej bumpa. Ale jak dopracujesz takie duperele to na prawdę będzie problem z odróżnieniem od zdjęcia;]
KICU Napisano 1 Maj 2008 Napisano 1 Maj 2008 No nawet fajne :) ale jest kilka malutkich błędów;) pozdro i oby tak dalej ;)
Nevermore Napisano 2 Maj 2008 Autor Napisano 2 Maj 2008 Dzieki wielkie za opinie i komentarze. Faktycznie za duzo bumpa chyba wrzucilem, a na swoje uspraweidliwienie moge dodac, iz robiac ten model mialem marna referke (pistoletu na kulki chyba). Gdyby ktos byl zainteresowany zapraszam na http://max3d.pl/forum/showthread.php?p=688821&posted=1#post688821 - speed paint Deckarda z Blade Runnera...
Valery Napisano 3 Maj 2008 Napisano 3 Maj 2008 ŁAdnie wyszło. Zastanawia mnie tylko czemu ta plama krwi jest taka mała. Jeśli powstała po strzale w kogoś, to plamy powinny byc na całej kartce, a jeśli tylko coś kapło na tę kartkę, to powinna być sama plama, bez rozprysków. krew dość często pojawia się przy pistoletach. a mnie zawsze to zastanawia po jaką holerę? z pistoletu sie strzela a nie okłada nim po mordzie mi się render niezbyt podoba, jakiś takie sztuczne, tzn faktycznie wygląda jak odlew (tania kopia) napisy powinny być wklęsłe a są wypukłe
deshu Napisano 8 Maj 2008 Napisano 8 Maj 2008 krew dość często pojawia się przy pistoletach. a mnie zawsze to zastanawia po jaką holerę? z pistoletu sie strzela a nie okłada nim po mordzie po pierwsze cholere, a po drugie obejrzyj "chlopaki z ferajny" scene zaraz po tej w ktorej ktos zaczpil zone glownego bohatera:)
Levus Napisano 8 Maj 2008 Napisano 8 Maj 2008 Fajny gnat, ale wygląda jak z miękkiego aluminium, scecular zbyt miękki. Chropowaty bump jest za gruby zdaje się. I ao na pistolecie by się przydał, jak jest to mało widać. Może to by efekt spotęgowało. pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi