Napisano 30 Kwiecień 200816 l Witam wszystkich. To moj pierwszy post na tym forum. Ponizej zamieszczam jakis czas temu zrobiony przezemnie model pistoletu. Aplikacje: 3ds max, mental ray, Photoshop. Pozdrawiam.
Napisano 30 Kwiecień 200816 l Bardzo zacnie ale nie bardzo wiem jak miał by sie przesuwać ten zamek:)
Napisano 30 Kwiecień 200816 l ŁAdnie wyszło. Zastanawia mnie tylko czemu ta plama krwi jest taka mała. Jeśli powstała po strzale w kogoś, to plamy powinny byc na całej kartce, a jeśli tylko coś kapło na tę kartkę, to powinna być sama plama, bez rozprysków.
Napisano 30 Kwiecień 200816 l Bardzo fajnie. Ładny detal. Technicznie chyba bez zarzutu. Jak dla mnie trochę za mało emocji (opowieści w tej pracy), ale to już raczej kwestia gustu. Pozdr. AM
Napisano 30 Kwiecień 200816 l Wyszło bardzo realistycznie tyle tylko że materiał stali przypomina bardziej żeliwny odlew a plastik to już chyba najgorsza hińska fabryka wypuściła.
Napisano 30 Kwiecień 200816 l Wyszło bardzo realistycznie tyle tylko że materiał stali przypomina bardziej żeliwny odlew a plastik to już chyba najgorsza hińska fabryka wypuściła. jaka fabryka Lisku, 'hinska' :D? a obrazek ok, calkiem przyjemny gnat :P czolgiem, pionier
Napisano 30 Kwiecień 200816 l oh dżizas, hińska? nie ma innej mozliwosci! hińska 100% - btw. tosz nię jezd zkura z jyndyjskei wabryki pszypatkię? :) Do autora: no niezle niezle, pierwszy raz widze mily dla oka model broni 3d. zazwyczaj to jakies gnioty od maniakow. Witamy na forum:* buzi buzi.
Napisano 30 Kwiecień 200816 l MADE IN CHINA!!! :P hehe a co do modelu to zgodzę się z tym że wygląda jak odlew z żeliwa... krew też nie bardzo pasuje do reszty... bardziej jakby się ktoś skaleczył... :P popracuj nad tym...
Napisano 30 Kwiecień 200816 l No model i materiały przednie. Mnie razi, tak jak już wspomnieli Kimmi i floo, krew - faktycznie wygląda jakby się ktoś skaleczył.
Napisano 1 Maj 200816 l mi się zdawało, że to jakieś marne aluminium :) a ten napis na broni :D zastanawiałem się, czy na prawdziwej broni są takie wybite,czy wzorowałeś się na pistolecie na plastikowe kulki :)
Napisano 1 Maj 200816 l No rzeczywiście - jakby się dogłębniej przyjżeć to można odnieść wrażenie, ze zamek jest elementem stałym. No i faktycznie może mniej bumpa. Ale jak dopracujesz takie duperele to na prawdę będzie problem z odróżnieniem od zdjęcia;]
Napisano 1 Maj 200816 l No nawet fajne :) ale jest kilka malutkich błędów;) pozdro i oby tak dalej ;)
Napisano 2 Maj 200816 l Autor Dzieki wielkie za opinie i komentarze. Faktycznie za duzo bumpa chyba wrzucilem, a na swoje uspraweidliwienie moge dodac, iz robiac ten model mialem marna referke (pistoletu na kulki chyba). Gdyby ktos byl zainteresowany zapraszam na http://max3d.pl/forum/showthread.php?p=688821&posted=1#post688821 - speed paint Deckarda z Blade Runnera...
Napisano 3 Maj 200816 l ŁAdnie wyszło. Zastanawia mnie tylko czemu ta plama krwi jest taka mała. Jeśli powstała po strzale w kogoś, to plamy powinny byc na całej kartce, a jeśli tylko coś kapło na tę kartkę, to powinna być sama plama, bez rozprysków. krew dość często pojawia się przy pistoletach. a mnie zawsze to zastanawia po jaką holerę? z pistoletu sie strzela a nie okłada nim po mordzie mi się render niezbyt podoba, jakiś takie sztuczne, tzn faktycznie wygląda jak odlew (tania kopia) napisy powinny być wklęsłe a są wypukłe
Napisano 8 Maj 200816 l krew dość często pojawia się przy pistoletach. a mnie zawsze to zastanawia po jaką holerę? z pistoletu sie strzela a nie okłada nim po mordzie po pierwsze cholere, a po drugie obejrzyj "chlopaki z ferajny" scene zaraz po tej w ktorej ktos zaczpil zone glownego bohatera:)
Napisano 8 Maj 200816 l Fajny gnat, ale wygląda jak z miękkiego aluminium, scecular zbyt miękki. Chropowaty bump jest za gruby zdaje się. I ao na pistolecie by się przydał, jak jest to mało widać. Może to by efekt spotęgowało. pozdro!