Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

zrobione w zbrushu....w ramach ćwiczeń

Edytowane przez Selena

• Odpowiedzi 26
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jest nieźle ,ucho zdecydowanie za wysoko , widać "wygniotki " na twarzy ,pomógłby delikatny smooth w tych miejscach . :) Oczy i powieki zbyt płaskie.

Napisano

Ładnie,ale oczy faktycznie do poprawy-zwłaszcza górna powieka i sama gałka oczna.Cos mi sie nie podoba między dziurką od nosa a górną wargą.Fajne włosy:)

Napisano

Ja tylko dodam ze twarzoczaszka (od policzkow w dol) wydaje sie za bardzo wystawac.

Polecam robic wlosy z innego subtoola, bedzie mniej poligonow. Kosmyki mozesz zrobic z zsphere.

Napisano

Czoło troche dziwne posrodku(za bardzo wystaje),dolna warga dziwnie wklęsła przy kącikach ust,powieki troche za bardzo wystają(albo gałki oczne za głęboko).No i czubek głowy bym trochę podniósł,troche płaski się wydaje...

Napisano

Ogólnie całkiem nieźle ale...:

- uszy za wysoko

- twarz wydaje się być za wąska

- szyja i źle dopasowana do głowy i trochę chyba za cienka. ( Już w innej twojej pracce zauważyłem że masz problem z szyją)

- Coś nie tak z oczami, są chyba troszkę za duże i mają za grube powieki

Napisano

Z boku wyglada fajnie ale z przodu nie bardzo. Szerokosc twarzy wydaje mi sie ok, kwestia gustu chyba. Natomiast oczy za duze, powinno sie pomiedzy nimi zmiescic jeszcze jedno. Oczy sa chyba najmniej realistyczne z calej twarzy, rozumiem ze robisz je od nowa. Kaciki ust popraw, to nie powinno wygladac jakby miala usta poszerzone nozem ;)

Napisano

Nos za bardzo się odcina od policzka, popatrz tu (prawie każda twarz ma takie gładkie przejście):

th.73c3a4dd05.jpg

Rzęsy są na teksturze? Na widoku z boku tak wygląda. Lepiej je wymodelować osobno.

Specular map za mocna.

Górna część uszu (w widoku od przodu) powinna być grubsza i trochę bardziej okrągła.

Całe ucho mi się wydaje troche za małe.

A tak oprócz tego to ci bardzo dobrze idzie, dalej tak.

Napisano

Dziwny wyraz twarzy, mapowanie do poprawy, uszy do wymiany i na widoku #2 twarz wydaje sie bardzo płaska. Oczy lepiej zrobić jako oddzielne obiekty rzęsy zresztą też jak Ania pisała.

Napisano
  • Autor

dziękuje wszystkim za opinie, popracuje jeszcze nad tą główką. Chrupek - bez komentarza.

Napisano
  • Autor

dopracowałam parę rzecz i zrobiłam jakieś tam włosy...za resztę zabiorę sie kiedy indziej. Na uszy nie zwracajcie uwagi...są do wymiany:)

4vvevwk6.jpg

6evvzd6.jpg

8essja4.jpg

Napisano
  • Autor

Chrupek a mógłyś wypowiedzieć się jakoś bardziej konstuktywnie? pokazałbyś jakieś swoje prace? może nauczyłabym się czegoś od ciebie?

Napisano

model ma potencjał i warto przeznaczyć jeszcze na niego nie co czasu... ;)

Selena popracuj nad ustami, to one dużo mówią o tej kobiecie.

jakoś mi ta górna warga nie pasuje... może warto by ją wymienić?

poszerzył bym lekko usta bo nie zgrywa mi się to anatomicznie z oczkami...

miejsce które wcześniej zaznaczyła Ania, teraz wygląda na lekko spuchnięte

oczka bardzo ładne... ;) podobać się:D

uszy trzeba dopracować, kobietka wydaje się drobniutka, więc może zmniejszyć je troszkę... ;)

pracujesz na jakieś referce czy tak z głowy lecisz?

pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

:) to tak z wyobraźni, dziękuję za komentarz:) popracuję nad tym.

Napisano

Selena jak poprawisz usta i uszy i linie szczęki która biegnie za prosto od ucha do podbródka to będzie spoko. Pozdro

Napisano

Już wiem, już wiem kogo mi przypomina. Rocky (Sly) po zmianie płci i 30 lat młodszy :). A teraz na poważnie ;) Wargi (stąd skojarzenie ze Sly-em), kości policzkowe - zbyt ostro docinające się, i asymetryczne miejsca (twarz nie jest symetryczna - ale nie aż tak).

Trzeba szlifować.

Pozdrawiam

Napisano

A mi przypomina Demi Moore raczej,tylko te usta za krzywe i dziurki w nosie za małe i za płytkie jak u świnki oo

(..)

Napisano

Ciekawie pokazales wlosy. Masz moze jeszcze model poczatkowy oparty na ZSpehere? Chodzi mi o te kosmyki odstajacych wlosow :)

Napisano
  • Autor

:) to było wszystko z kulki robione.... nie umiem posługiwać się ZSpehere;/;/;/ niestety.... nie ma mi kto pokazać...ja sama nie umiem do tego dojść...no i tutoriali tez nie widziałam...:) a włosy wyciągałam pędzelkiem odpowiednim.

Pozdrawiam

Napisano

Selena to ściągnij sobie video-tutoriale KLICKA do zbrusha 2 tam jest to pokazane i problemów żadnych z zastosowaniem tego w zb 3 nie będzie.