Poke Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 (edytowane) Do scenki z mechem (którego robię już bardzo długo ale w końcu go skończę :D) będzie potrzebny mi czołg wiec zacząłem go robić . Na razie mało ale teraz wakacje to będzie więcej czasu na modelowanie ;] Czołg będzie dość nietypowy ponieważ nie będzie miał gąsienic tylko będzie sobie latał nad ziemią na silnikach . Rendek właśnie owego silnika (jeszcze nieskończonych co widać :P) Całą tą scenkę z mechem robię w wolnych chwilach wiec nie piszcie że wolno mi idzie bo o tym wiem :PP Edytowane 22 Październik 2009 przez Poke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 lubie Twoje modele ale z tego co pamietam jestes troche "niezdecydowany" narawde dla wlasnego dobra uzywaj olowka i papieru to NAPRAWDE pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Albo silnik będzie nieproporcjonalnie mały, albo czołg będzie strasznie wysoko nad ziemią ;) Te kable trochę odstają... tu wszystko potężne, a tu sobie takie kabelki zwisają :D No ale nie jest źle jak na razie, powodzenia życzę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paq Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Myślę, że silnik powinien mieć szersze ujście i być nieco niższym. U Ciebie jest na odwrót. Cieniutkie wyjście i podłużny kształt. Oczywiście koncept to koncept, nie chcę go psuć. To taka moja osobista uwaga. Powodzenia i trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolin101 Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 On wygląda trochę jak granat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poke Napisano 29 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Późno update bo późno ale nigdzie mi się nie śpieszy :P Dalsze prace nad napędem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Equilibrium` Napisano 30 Czerwiec 2008 Share Napisano 30 Czerwiec 2008 Aaaa, fajne fajne fajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 30 Czerwiec 2008 Share Napisano 30 Czerwiec 2008 niezle, ale straszna powtarzalnosc elementow, zrob np 2 silniki w srtodku troche wyzej, mniejsza, z innymi obreczami te rurki to tez mniejsza wieksze etc. to oczywiscie nie nakaz tylko rada:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poke Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2008 Equilibrium` - thx M4rcus - nie może być za bardzo na wydziwiane w końcu to ma być czołg który ma siać niszczenie :D Model staram się robić mniej więcej tak żeby wyglądał (przynajmniej trochę :P) jak by mógł działać , a takie niczemu niesłużące zróżnicowania są moim skromnym zdaniem zbędne :P Komentarze mile widziane :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 1 Lipiec 2008 Share Napisano 1 Lipiec 2008 Znowu się zaczyna...;/ no więc... do roboty! xD powodzenia, zapowiada się fajnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poke Napisano 1 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2008 co się zaczyna ?;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 1 Lipiec 2008 Share Napisano 1 Lipiec 2008 ...a się nie kończy :/ (Odszczekam jak skończysz poprzedni model) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 1 Lipiec 2008 Share Napisano 1 Lipiec 2008 czołg pionowego startu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poke Napisano 1 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2008 Fargate - 8gb ramu przyjdzie to skończę mecha (czołg też najprawdopodobniej będzie w scenie z mechem ... ) a ram ma przyjść w tym tygodniu , narazie się nie da pracować z nim :PP piksar - zgadłeś :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 Ile to ma wszystko poli że Ci komp nie wydala ? ;] btw. kurde lubię takie klimaty czekam na całość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poke Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Przez wakacje nic nie robiłem , teraz może trochę przysiądę ;] na razie mało , będzie więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Numinatic STUDIO Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Będę śledzić. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Witam. Jak to pisałem dokładnie miesiąc temu ;) lubię takie klimaty i również będę śledził wątek ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yasutoco Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 zastanawiam sie po co mu 8 silników? 4 czy 6 wystarczyło by i model był by bardziej przystępny... Ps: czekam na opancerzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 delikatnie wyglada:/ a to chyba nie efekt jaki chciales osiagnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 no z reguły czołgi mają spory pancerz i silne uzbrojenie więc ten cały środek jakoś tak nie przystoi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Numinatic STUDIO Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Mam tylko takie pytanie. DO czego służy ten pojazd? Ma ramę szkieletową i silniki by przewieźć... ramę i silniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Nowoczesne czołgi będą miały pole siłowe chroniące przed pociskami ;) A póki co popieram samodzielne koncepcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poke Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 Jako że mech już prawie skończony postanowiłem wziąć się trochę za czołg do tego co tutaj jest dojdzie jeszcze rama na której się to będzie trzymać , parę łączeń + dodatkowe osłony na niektóre elementy . Co sądzicie?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 Poke i te jego wielkie kopalnie pomyslow gdzies na koncu swiata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 Ty masz łeb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamal333 Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 Mam jedno pytanie .Co się stanie z tymi rurkami od silników kiedy te silniki odrzutowe będą się ruszać ? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poke Napisano 9 Marzec 2009 Autor Share Napisano 9 Marzec 2009 jamal333 tam jest taki mechanizm który umożliwia przepływ "czegoś tam" nawet jak się ruszają rurki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poke Napisano 12 Marzec 2009 Autor Share Napisano 12 Marzec 2009 Trochę do przodu , komentujcie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 powiem szczerze dzikie to :D ale podoba mi się niezły detal i ładnie się prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wormer Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Koliste wgłębienie na pokrywie silnika wyglądają jakby je na chama bulinem robiono, dość kiepsko to wygląda. W dolnej części silnika, w miejscu gdzie kable rozchodzą się w dwie końcówki - końcówki nie mają żadnych uchwytów, które przytrzymywałyby je do płaskich powierzchni. Mówiąc szczerze jak na teraz wygląda to bardzo fajnie, ale nie bardzo wiem jaki sens ma taka duża szczegółowość - chcesz robić animację jak to się rozwala, czy coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Koliste wgłębienie na pokrywie silnika wyglądają jakby je na chama bulinem robiono, dość kiepsko to wygląda. W dolnej części silnika, w miejscu gdzie kable rozchodzą się w dwie końcówki - końcówki nie mają żadnych uchwytów, które przytrzymywałyby je do płaskich powierzchni. Mówiąc szczerze jak na teraz wygląda to bardzo fajnie, ale nie bardzo wiem jaki sens ma taka duża szczegółowość - chcesz robić animację jak to się rozwala, czy coś? Może dla własnej satysfakcji, co? Poke, jedziesz jedziesz, jesteś moim GURU jeśli chodzi o wymyślanie tych wszystkich detali i rozwiązań :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 (edytowane) ale nie bardzo wiem jaki sens ma taka duża szczegółowość Jak mnie takie komentarze wkur... EDIT: optymistyczny post numer 1000 Edytowane 12 Marzec 2009 przez FF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poke Napisano 15 Marzec 2009 Autor Share Napisano 15 Marzec 2009 Mało czasu ale coś tam do przodu ... tym razem osłony + rama (jeszcze nie skończona) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 15 Marzec 2009 Share Napisano 15 Marzec 2009 fajne to mosz ;) jedziesz dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
styczeń Napisano 15 Marzec 2009 Share Napisano 15 Marzec 2009 z tą ramą wygląda ekstra ale powracając jeszcze do rurek i silników serio to dziwnie wygląda, może zrób tam jakies harmonijkowe łaczenie by wyglądało na giętkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jymal Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 Nabiera kształtów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 2 Czerwiec 2009 Share Napisano 2 Czerwiec 2009 IRC'a co prawda nie odwiedzam (jeszcze z miesiąc) i nie wiem jak progress, ale na forum update'y jakieś by się przydały! Takoż odkopuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poke Napisano 2 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2009 Ostatnio szkoła , rolki , rolki i rolki na grafikę czasu mało ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poke Napisano 18 Październik 2009 Autor Share Napisano 18 Październik 2009 Powrót po małej przerwie, trochę złomu dorobiłem : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 19 Październik 2009 Share Napisano 19 Październik 2009 Wątek ci się zawieruszył! Ołsom, oprowadź mnie po swojej kopalni pomysłów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 19 Październik 2009 Share Napisano 19 Październik 2009 Ty zioo fajny ten czołg:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dmk Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Jedno pytanie... Którędy wchodzi i gdzie się zmieści ekipa soldżerów ? :P Chyba, że to czołg na pilocik ^^ Pozdr, model git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Raczej bezzałogowy ten czołg sądzac po wcześniejszych obrazkach, gratuluje wyobraźni co do mechaniki, fajnie przedstawione detale/przekroje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poke Napisano 22 Październik 2009 Autor Share Napisano 22 Październik 2009 Dmk- żołnierzy nie ma bo bezzałogowy ;p bbandi- dzięki Żeby nie było że nic nie robię , zmieniłem silnik "pomocniczy" bo nigdy mi się nie podobał , teraz już coś lepiej wygląda myślę , jeszcze nad nim popracuje : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 Silnik spoko, nie podobają mi się tylko te zęby po środku może by ich się pozbyć i wstawić "torusa" tak żeby łączył się z belkami i przechodził prze te karby wystajace oplatając środek silnika. Ale teraz widzę ze i tak jest zabudowany:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi