Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Do scenki z mechem (którego robię już bardzo długo ale w końcu go skończę :D) będzie potrzebny mi czołg wiec zacząłem go robić . Na razie mało ale teraz wakacje to będzie więcej czasu na modelowanie ;] Czołg będzie dość nietypowy ponieważ nie będzie miał gąsienic tylko będzie sobie latał nad ziemią na silnikach . Rendek właśnie owego silnika (jeszcze nieskończonych co widać :P)czolg01dq1.jpg

Całą tą scenkę z mechem robię w wolnych chwilach wiec nie piszcie że wolno mi idzie bo o tym wiem :PP

my.php?image=czolg01dq1.jpg

Edytowane przez Poke

• Odpowiedzi 45
  • Wyświetleń 8,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

lubie Twoje modele ale z tego co pamietam jestes troche "niezdecydowany"

narawde dla wlasnego dobra uzywaj olowka i papieru

to NAPRAWDE pomaga

Napisano

Albo silnik będzie nieproporcjonalnie mały, albo czołg będzie strasznie wysoko nad ziemią ;) Te kable trochę odstają... tu wszystko potężne, a tu sobie takie kabelki zwisają :D No ale nie jest źle jak na razie, powodzenia życzę :)

Napisano

Myślę, że silnik powinien mieć szersze ujście i być nieco niższym. U Ciebie jest na odwrót. Cieniutkie wyjście i podłużny kształt. Oczywiście koncept to koncept, nie chcę go psuć. To taka moja osobista uwaga. Powodzenia i trzymam kciuki.

Napisano
  • Autor

Późno update bo późno ale nigdzie mi się nie śpieszy :P Dalsze prace nad napędem ;] czol02xp6.jpgczol202tn1.jpg

Napisano

niezle, ale straszna powtarzalnosc elementow, zrob np 2 silniki w srtodku troche wyzej, mniejsza, z innymi obreczami

te rurki to tez mniejsza wieksze etc.

to oczywiscie nie nakaz tylko rada:)

Napisano
  • Autor

Equilibrium` - thx

M4rcus - nie może być za bardzo na wydziwiane w końcu to ma być czołg który ma siać niszczenie :D Model staram się robić mniej więcej tak żeby wyglądał (przynajmniej trochę :P) jak by mógł działać , a takie niczemu niesłużące zróżnicowania są moim skromnym zdaniem zbędne :P

Komentarze mile widziane :D

Napisano
  • Autor

Fargate - 8gb ramu przyjdzie to skończę mecha (czołg też najprawdopodobniej będzie w scenie z mechem ... ) a ram ma przyjść w tym tygodniu , narazie się nie da pracować z nim :PP

piksar - zgadłeś :p

Napisano

Ile to ma wszystko poli że Ci komp nie wydala ? ;]

btw. kurde lubię takie klimaty czekam na całość ;)

Napisano
  • Autor

Przez wakacje nic nie robiłem , teraz może trochę przysiądę ;] na razie mało , będzie więcej testks8.jpg

Napisano

Witam.

Jak to pisałem dokładnie miesiąc temu ;) lubię takie klimaty i również będę śledził wątek ;]

Napisano

zastanawiam sie po co mu 8 silników? 4 czy 6 wystarczyło by i model był by bardziej przystępny...

Ps: czekam na opancerzenie

Napisano

Nowoczesne czołgi będą miały pole siłowe chroniące przed pociskami ;)

A póki co popieram samodzielne koncepcje.

Napisano
  • Autor

Jako że mech już prawie skończony postanowiłem wziąć się trochę za czołg do tego co tutaj jest dojdzie jeszcze rama na której się to będzie trzymać , parę łączeń + dodatkowe osłony na niektóre elementy . Co sądzicie?:D

czog002.th.jpg tekd.th.jpg tekd2.th.jpg

Napisano

Mam jedno pytanie .Co się stanie z tymi rurkami od silników kiedy te silniki odrzutowe będą się ruszać ? ;p

Napisano
  • Autor

jamal333 tam jest taki mechanizm który umożliwia przepływ "czegoś tam" nawet jak się ruszają rurki ;]

Napisano

powiem szczerze

dzikie to :D ale podoba mi się

niezły detal i ładnie się prezentuje

Napisano

Koliste wgłębienie na pokrywie silnika wyglądają jakby je na chama bulinem robiono, dość kiepsko to wygląda. W dolnej części silnika, w miejscu gdzie kable rozchodzą się w dwie końcówki - końcówki nie mają żadnych uchwytów, które przytrzymywałyby je do płaskich powierzchni.

Mówiąc szczerze jak na teraz wygląda to bardzo fajnie, ale nie bardzo wiem jaki sens ma taka duża szczegółowość - chcesz robić animację jak to się rozwala, czy coś?

Napisano
Koliste wgłębienie na pokrywie silnika wyglądają jakby je na chama bulinem robiono, dość kiepsko to wygląda. W dolnej części silnika, w miejscu gdzie kable rozchodzą się w dwie końcówki - końcówki nie mają żadnych uchwytów, które przytrzymywałyby je do płaskich powierzchni.

Mówiąc szczerze jak na teraz wygląda to bardzo fajnie, ale nie bardzo wiem jaki sens ma taka duża szczegółowość - chcesz robić animację jak to się rozwala, czy coś?

Może dla własnej satysfakcji, co?

Poke, jedziesz jedziesz, jesteś moim GURU jeśli chodzi o wymyślanie tych wszystkich detali i rozwiązań :)

Napisano
ale nie bardzo wiem jaki sens ma taka duża szczegółowość

Jak mnie takie komentarze wkur...

EDIT: optymistyczny post numer 1000

Edytowane przez FF

Napisano
  • Autor

Mało czasu ale coś tam do przodu ... tym razem osłony + rama (jeszcze nie skończona) .

czog003k.th.jpg 3czog002t.th.jpg ramas.th.jpg ramac.th.jpgdolc.th.jpg

Napisano

z tą ramą wygląda ekstra ale powracając jeszcze do rurek i silników serio to dziwnie wygląda, może zrób tam jakies harmonijkowe łaczenie by wyglądało na giętkie.

Napisano

Nabiera kształtów :)

Napisano

IRC'a co prawda nie odwiedzam (jeszcze z miesiąc) i nie wiem jak progress, ale na forum update'y jakieś by się przydały! Takoż odkopuję.

Napisano
  • Autor

Ostatnio szkoła , rolki , rolki i rolki na grafikę czasu mało ;P

Napisano
  • Autor

Powrót po małej przerwie, trochę złomu dorobiłem :

render1ij.th.jpg render2a.th.jpg render2b.th.jpg render3a.th.jpg

render3b.th.jpg render3c.th.jpg render3d.th.jpg render4h.th.jpg

Napisano

Wątek ci się zawieruszył!

Ołsom, oprowadź mnie po swojej kopalni pomysłów.

Napisano

Jedno pytanie...

Którędy wchodzi i gdzie się zmieści ekipa soldżerów ? :P

Chyba, że to czołg na pilocik ^^

Pozdr, model git.

Napisano

Raczej bezzałogowy ten czołg sądzac po wcześniejszych obrazkach, gratuluje wyobraźni co do mechaniki, fajnie przedstawione detale/przekroje.

Napisano
  • Autor

Dmk- żołnierzy nie ma bo bezzałogowy ;p

bbandi- dzięki

Żeby nie było że nic nie robię , zmieniłem silnik "pomocniczy" bo nigdy mi się nie podobał , teraz już coś lepiej wygląda myślę , jeszcze nad nim popracuje :

tr1b.th.jpg

Napisano

Silnik spoko, nie podobają mi się tylko te zęby po środku może by ich się pozbyć i wstawić "torusa" tak żeby łączył się z belkami i przechodził prze te karby wystajace oplatając środek silnika.

Ale teraz widzę ze i tak jest zabudowany:).