adam_m Napisano 18 Wrzesień 2008 Share Napisano 18 Wrzesień 2008 Kamieniczka zapowiada się ciekawie. Już się nie mogę doczekać tex. A marzeniem byłoby zobaczyc tutka z tej pracy ( a la dinozaur), ale pewnie na to nie masz czasu. No chyba, że wygrasz, czego Ci z całego serca zyczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 trabant super :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 20 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2008 adam_m dzięki bardzo :) tutek z tego byłby raczej nudziarski ;) ReflectVision dzięki :) Prawie jest miejsce akcji, teraz muszę skończyć postacie a zmian mam dużo do wprowadzenia. Coś mi sie zdaje że oddam pracę w połowie skończoną. Na texturowanie kamienicy trzeba poświęcić dużo czasu żeby efekt był zadowalający mam nadzieję że go nie zabraknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 Kamieniczka pierwsza klasa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 nom kamieniczka git majonez ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elmo22 Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 jak wyzej :) bardzo fajne modeliki. co do texturowania kamienicy to znam ten bol. w poprzedniej bitwie razem z eco walczylismy z podobnym tematem. eco do dzis ma bąble na rekach :D no nic. zycze powodzenia i trzymam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 adam_m dzięki bardzo :) tutek z tego byłby raczej nudziarski ;) Początkującym (czyli mnie) by sie przydał ;) Szczególnie mapowanie ;) Jest SUPER!!! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 22 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2008 Dzięki wszystkim za komentarze :) adam_m jak się skończy bitwa to pomyślimy. Co z tego że wszystko mam zmapowane jak na textury będę miał pewnie 1 godzinę :D że już o renderach testowych nie wspomnę. Dzisiaj miałem małą awarię z prądem ale trochę zrobiłem, do jutra wieczorem muszę skończyć modelowanie bo inaczej będzie krucho. Dzieciak prawie gotowy tylko jeszcze głowa + mina i włosy które chciałem zrobić hairem and furem ale z moim kompem testy zajmą wieki więc chyba na plejnach je zrobię. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 22 Wrzesień 2008 Share Napisano 22 Wrzesień 2008 Noo... jak do tej pory modele mają podobny design, co na pewno zaowocuje w ostatecznym kadrze. Patrząc na to w jakim tempie tworzysz kolejne modele mam nadzieję, że uda Ci się skończyć pracę na czas. PS. Draperia na ubrankach świetnie pasuje, no i tramposze super :). Powodzenia i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 (edytowane) Hegelades dzięki :) Nie zdążę raczej zrobić textur takich jak bym chciał(zwłaszcza bez photoshopa) więc pójdę w totalny cartoon byle skończyć choć i to nie wiem czy sie uda. Edit: podmieniłem na render z gi Edytowane 24 Wrzesień 2008 przez Tomala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 bardzo fajny renderek, moze nad pozą zony jeszcze troszkę popracuj ale mąż super! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Dzięki fikołek jak znajdę chwile czasu to może coś dopracuję na razie robie babkę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 babka mi na dziadka wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Nie chce być nie miły, bo jak najbardziej ci kibicuje, ale wyrobisz się do jutra ?? Nie wiem jak to tam u ciebie na pc wygląda, ale z obrazków na forum to imo masz roboty jeszcze na conajmniej 2 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Tomala da radę, nie ma innej opcji. Trzymamy kciuki i bedzie dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Fikołek to sie zmieni nazwę na dziadek wchodzi będzie główka :D A właśnie jak to będzie po angielsku? Nvidia może nie zdążę ale będę robił do końca jak piszę te słowa to jeszcze ostatnie modelingi kończę a jutro caaały dzień na textury i na koniec render na żywca bez żadnej postpro ;) adam_m dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 To teraz spytam na czym jedziesz :D ? Kawa, tiger, czy może inne dopalacze ? A tak na poważnie to podziwiam ludzi, którzy robią tak szybko i tak dobrze ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Dzięki Nvidia, z tym dobrze to chyba przesadziłeś ;) kawy nigdy nie piłem a kota mam małego nie tam znowu żadnego tygrysa. Właściwie to mam 7 kotów. Pocieszam sie tym że w piątek rano wysadzę komputer w powietrze i pójdę na boisko grać w nogę do wieczora kiedy to się schlam :D Przy okazji mały upek babki czy tam dziadka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 e taraz babka jak babka bardziej wygląda :D Nvidia przecież motywacja jest największa kiedy czas się kończy :P Pocieszam sie tym że w piątek rano wysadzę komputer w powietrze i pójdę na boisko grać w nogę do wieczora kiedy to się schlam haha i kolejna dobra motywacja :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 26 Wrzesień 2008 Share Napisano 26 Wrzesień 2008 Bardzo fajne modele. Szkoda żeby się zmarnowały. Nie zdążyłeś w Bitwie, jury nie obejrzy Twojej pracy, ale zachęcam jej ukończenia już bez deadlinwów w dziale WIP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 26 Wrzesień 2008 Share Napisano 26 Wrzesień 2008 To co Tomala? Kończymy w WIP-ie?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 26 Wrzesień 2008 Share Napisano 26 Wrzesień 2008 ahhhhhhhhhh, co za szkoda :( Przyłączam sie do prośby zakończenia pracy w WIPie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 27 Wrzesień 2008 Share Napisano 27 Wrzesień 2008 właśnie, skończ to na spokojnie, szkoda dodawać to do cmentarzyska projektów zwłaszcza, że to właściwie ostatnia prosta dawaj do V.I.P.-a :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 1 Październik 2008 Autor Share Napisano 1 Październik 2008 Witam, sorry że tak późno ale wcześniej nie mogłem. Adek dzięki i sorry za kolejną zmarnowana nominację :) Levus, adam_m, fikołek dzięki za doping w bitwie :) No nie udało się ale tym razem przynajmniej ja zdążyłem. Na godzinę przed końcem miałem wszystko gotowe, wystarczyło tylko wcisnąć f9 i czekać na render no ale zawsze coś przecież musi się zdarzyć. Niestety mental nie chciał renderować cieni przy regulaminowej rozdzielczości i do tego czarne plamy się pojawiały na renderach. Nie powiem, trochę się bardzo wkurzyłem mówiąc delikatnie. Renderowałem to wszystko na dobrym kompie bo na moim by się wcale nie dało. Na tym koniec, mogę sobie jedynie poszczególne modele wyrenderować w osobnych scenach. Może kiedyś jak będę miał lepszego kompa to do tego wrócę chociaż wątpię bo pewnie wtedy nie będzie mi się to już podobać :D Wątek można usunąć albo przenieść do wipa? żeby tu nie śmiecić. Trochę renderków na koniec wszystkie materiały, tekstury i trochę mapowania robione w jedno popołudnie więc jakość jak widać leży i kwiczy :D Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 1 Październik 2008 Share Napisano 1 Październik 2008 Modele bardzo fajne, 1 klasa, ...tylko texty mnie nie przekonuja Panie Tomala...ja bym zmixowal od cgtextures.com Stamtąd jest co wybierac. Posiedzialbym nad teksturami dluzej.. :) bo warto. Wierz mi. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 1 Październik 2008 Share Napisano 1 Październik 2008 Jak dla mnie bomba :) Liczę że zakończysz z wielkim sukcesem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 2 Październik 2008 Share Napisano 2 Październik 2008 WOW! Rower pierwsza klasa. Może cegła na kamieniczki? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 3 Październik 2008 Autor Share Napisano 3 Październik 2008 Jonasz_Real dzięki :) tak jak napisałem na wszystkie textury + trochę mapowania + podstawowy setup materiałów + zrobienie włosów z plane'ów miałem jedno popołudnie. Dodatkowo robiłem to nie u siebie tylko u wujka bo u mnie nie działa photoshop i nie dało by się wyrenderować scenki w rozsądnym czasie. Dlatego wyszła taka kaszanka z textur ;) po prostu chciałem zdążyć za wszelka cenę :D Falcom dzięki :) Jak sprzęt pozwoli to mam nadzieję to skończyć. adam_m dzięki :) cegły się nie da zrobić bo elewacje są wymodelowane, zresztą tak miało być bo wzorowałem sie luźno na istniejących kamienicach. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi