adrian2608 Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 (edytowane) The woman who wasn't understood by the society, mentally ill, whose only friend was her TV. Some day the TV switched off. First moment she thought it was some kind of play, that in a moment she would hear his voice again but the TV broke down. The woman felt despair and emptiness, overdosed drugs and left this world. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kobieta która nie była rozumiana przez społeczeństwo, chora psychicznie a jedynym jej prawdziwym przyjacielem był jej telewizor. Pewnego dnia telewizor zgasł ,kobieta na początku myślała ,że to taka zabawa ,że zaraz znowu będzie mogła usłyszeć jego głos. Telewizor jednak zepsuł się. Kobieta wtedy poczuła rozpacz i pustkę, przedawkowała leki i odeszła z tego świata. ------------------------------------------------------------------------------------------- Software:Blender ,Photoshop, Zbrush, Fusion ,rendering V-ray+Blender Internal . W pracy zostały użyte zdjęcia dla tekstur ,oraz symulator cloth . Wymagana rozdzielczość na konkurs (HIGH-RESOLUTION) ---->>> KONIEC!!!!.jpg Edytowane 25 Wrzesień 2008 przez adrian2608 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 ostro, skomplikowane, ciekawe - cierpliwosci zycze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 16 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2008 Zacząłem od wózka ,kilka rzeczy to prowizorka aby ogólnie było spójnie, ale cieszę się że wystartowałem : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2008 (edytowane) Update: Szprychy nieciekawe wiem ,ale pracuje nad tym: Edytowane 17 Lipiec 2008 przez adrian2608 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Bardzo fajny wózek! Strasznie "wydumany" koncept, ale ciekawy. Ciekawym, jak przykuta do wózka kobieta będzie chciała pozbawić się życia? PS Temat bitwy okazuje się bardzo ponury - w 90% prac ktoś popada w depresję lub decyduje o samobójstwie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 mokkie bo z tego co nam wiadomo bez media ani rusz :) wiekszosc ludzi widzi w tym cale swoje zycie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anomal Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 a co ty na to..jakby ta kobieta oddała swój wózek telewizorowi...bo chyba "po fakcie" jemu bardziej sie przyda niż jej:) Mookie: masz rację z tym pesymizmem ...chociaż z drugiej strony ciężko słowo "straszne" jakos radośnie traktować...może bylo by lepiej jakby temat brzmiał: "niezwykłe skutki awarii telewizora"...ale to takie gdybanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Wózek fajny , tylko jak już sam wspomniałeś szprychy zbyt ciekawe nie są . Co do tego całego gdybania o ciężkośći zakładanych wątków to w sumie dobrze , niektóre sprawy , nawet te w sumie banalne trzeba traktować poważnie . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 model całkiem fajny ale może daj spinery albo chociaż alusy na koła ;) albo dodaj więcej szprych bo duże koła jakoś odstają od reszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2008 (edytowane) mookie- dzięki ,kobieta przedawkuje leki i tyle,heh tak odczuwam temat ,dla jednych straszne jest złamanie "tipsa" dla innych nogi ;) Anomal- telewizor kopnął w kalendarz szybciej, więc też mu się nie przyda. mileS- dzięki, fikołek- dzięki, haha spinery ,neony ,tuba, pełen hardcore pomyślimy;) A tym czasem zacząłem TV: Edytowane 18 Lipiec 2008 przez adrian2608 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gost Napisano 19 Lipiec 2008 Share Napisano 19 Lipiec 2008 Ten panel z guzikami coś mi sie nie widzi, może jakieś podpisy do przycisków przydały by sie , by wiadomo do czego służą. A wózek kozacki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 22 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2008 Gost- dojdzie jeszcze texturka z napisami itp . Update: Zacząłem postać ,sporo roboty jeszcze ale idzie do przodu ,oraz jakieś początki pokoju, tekstury testowo ,oświetlenie też : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 23 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2008 (edytowane) Dzisiejsza zabawa z postacią : EDIT, update textury ,poprawiłem ucho oraz testuje shader ,włosy tragiczne ale jeszcze przy nich nie grzebałem za dużo . Edytowane 25 Lipiec 2008 przez adrian2608 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 26 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2008 (edytowane) Hair,hair,hair ,tekstura poprawiona ,ale jeszcze trzeba przy niej pogrzebać, komentarze mile widziane ,fachowa pomoc zawsze się przyda. Edytowane 27 Lipiec 2008 przez adrian2608 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 usta za czerwone, skóra wokół oczu za miękka i za jasna, brakuje losowych plamek, a włosy za długie. tzn mogą być tej długości, ale nie takie proste. poza tym - fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 W poście #13 shader był dużo lepszy, teraz za jasno. Model bardzo fajny, tylko brakuje jakiegoś bumpa, skóra jest zbyt gładka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2008 (edytowane) muody- dzięki za komentarz ,cenne rady, wszystko poprawie ,pozdrawiam. Ania-Bump mapa dojdzie ,co do shadera to obecny jest jakby testowy ,ponieważ chwilowo pracuje na dość słabym sprzęcie i czekanie na render z lepszymi efektami jak w poście 13 zajmuje zbyt dużo czasu,dzięki za opinie ,pozdrawiam. Edit, poprawa owłosienia ,dodałem testowe bump i spec mapy ,ok zabieram się za resztę ciała ,pozdrowionka . Edytowane 28 Lipiec 2008 przez adrian2608 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 31 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2008 Ubranko zacząłem sobie ,3 wersje kolorystyczne dla urozmaicenia ,komentarze mile widziane . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeczek77 Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Fajnie ci te ubrania wyszły. Zdradzisz jak to robiłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 (edytowane) Fajnie ci te ubrania wyszły. Zdradzisz jak to robiłeś ? Sculpt w zbrush ,konkretnie pinch brush z brush mode na okolo 45-70 oraz move i smooth oczywiście ,pozdro . Edytowane 1 Sierpień 2008 przez adrian2608 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiś90 Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 Wydaje mi się że te ciuszki nie będą pasować do twojej staruszki, a jeśli tak, to ta staruszka musiałaby mieć bardzo jędrne, krągłe piersi. Tak to przynajmniej wygląda z aktualnego kadru... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 Moim zdaniem ubranie nie wygląda realistyczne, popatrz nawet na swoją koszulę lub bluzę, jak teraz siedzisz przed kompem, fałdy nie są aż tak odstające i tak wyraźne. Nie wiem jak to wytłuamczyć, ale masz za ostre krawedzie tam gdzie fałd łączy się z resztą materiału. Druga sprawa to to że materiał układa się nienaturalnie. To są moje spostrzeżenie, mogę się mylić, ale też troche czasu się męczyłem z uzyskaniem dobrego efektu w zbrushu, i jak juz miałem efekt ok, to po wypaleniu displace mapy w 3ds maxie nic nie było widac;/ a tylko material zrobil sie szerszy bo to w koncu displace, zadnych szczegulow, ktore byly w zb nie uzyskalem, nawet sciagnalem sobie tuta, gdzie koles robil dokladnie tak jak ja. Moze ktos wie o co chodzi, jesli w zb mam wieeelkie gory na materiale, a jak wypale dispa to w 3ds sa tak male ze ich nie widac;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 8 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2008 (edytowane) Kamiś90- racja racja ,to się poprawi ,w zasadzie ,to po raz pierwszy w życiu sculptowalem jakieś ubranko ,co za pewne widać ,oczywiście wszystko poprawie . bapi23- masz racje ale jak już wyżej wspomniałem poprawie . Tymczasem myślałem nad kadrem ,w obecnym średnio widać sens rzeźbienia całej sukni dla postaci ,ale po pierwsze chcę się nauczyć a po drugie kadr może się zmieni ,narazie widzę to tak : Tv postawie przed oknem albo w kącie ,muszę po testować ,z okna być może bluszcz oraz firankę ,ale nie wiem czy to nie czasem lekka przesada ,może jakieś pękniecie na ścianie ,jakieś korale dla babci i być może okulary ,na pewno włosy oraz jakieś umeblowanie , również jestem otwarty na wszelkie propozycje : A tu taka wersja z dof'em : Edytowane 8 Sierpień 2008 przez adrian2608 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 9 Sierpień 2008 Share Napisano 9 Sierpień 2008 uch ale babcia ma zarośniętą klatę :D podoba mi się render, fajnie wyszła twarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 Fikołek- hehe jednorazówki się skończyły to trochę się zapuściły ,już jest ok tzn ogolona ;) Update ,nie ma szokujących zmian ,testuje sobie teksturki które jeszcze będą zmasakrowane tzn tapeta gdzie tam się urwie gdzieś pęknięcie itp ,podłoga też raczej do wymiany ,no i okno nie będzie takie czyściutkie i sprawne ,może dodam jakieś okiennice czy jak się to tam nazywa, sufit nie ruszany ,doda się jakiegoś grzyba i gra ,widok za oknem też to finalnych nie należy,no starczy opisów bo zaraz z tego książka wyjdzie : P.S Babcia u fryzjera stąd jej brak . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2008 (edytowane) Musiałem sporo zmienić ,oto efekty (znowu przegiąłem z PS) w planach jeszcze kilka obiektów , mała demolka oraz coś specjalnego :) oczywiście wiem ,że praca do górnolotnych nie należy ale doświadczenie jest bezcenne .Rady ,opinie ,krytyka mile widziane ,pozdrawiam . Edit: podmieniłem obrazek : I jeszcze taka wersja z innymi oknami ,oraz innym rodzajem postprodukcji . Edytowane 2 Wrzesień 2008 przez adrian2608 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 3 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Małe zmiany, testowałem ustawienia na finalny render ,reszta jak widać ,w fazie pracy : [/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Tapeta z powodu pionowych pasów (zacieków?) w pierwszym momencie wygląda jak zasłona. Klimacik fajny. Ubrania - pani ma zbyt długi tułów (nogi zaczynają się za nisko), no i skoro to taka babcia, to bym jej trochę zgarbiła plecy, i piersi mogłyby być nieco bardziej obwisłe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2008 (edytowane) Ania- dzięki :) Tym czasem up! Wszystko zmierza ku końcowi ,chociaż tego nie widać ,tekstury w przygotowaniu itp sprawy jeszcze jakieś małe zmiany ,ubranko też w przygotowaniu ,włosy będę musiał dodać w postpro. (vray mi nie obsłuży włosków) tylko Internal więc będzie kombinacja ,heh ale co tam lubię wyzwania ,a jak wyjdzie mizernie ,zrobi się chustkę na głowę ,plamki krwi znikną ,bo kiczowato to wygląda ,dojdzie jeszcze zapowiadany kruk który czeka na teksturki ,oraz lekki bluszcz w okolicach okna i jakieś śmiecia (kartki, liście ,jakaś miotła ) ,obraz ,zegar itp sprawy ,pozdro . Edytowane 15 Wrzesień 2008 przez adrian2608 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 Lewa zasłona bardzo niestarannie powieszona, powinna mieć żabki w równych odstępach a nie tylko dwie. Prawa dużo lepsza, na rogu zwisa bo jedna żabka się odczepiła, ale lewa to przesada. Tam gdzie na ścianie drewno przechodzi w tapetę, ładnie by wyglądała cienka pozioma listwa. Jeśli z włosami ci nie wyjdzie i będziesz musiał robić chuskę, to ta chustka post wcześniej jest trochę źle zawiązana, wygląda jak cienka szmatka nawieszona na głowę. Mogę ci zaoferować, niestety nieostrą, chustę baby jagi http://www.ania.xibo.at/tmp/chusta.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 (edytowane) Ania- dzięki (kurczę repa Ci nie mogę dać ),na pewno skorzystam ,bo tak pomyślałem ,żeby połączyć włosy i chustkę ,ale to na dniach będę testował ,co do listwy racja od razu jakoś tak inaczej wygląda ,muszę ją powiększyć no i teksturka ,poniżej link do większego renderu poprawek mało ,chciałem tylko wkleić większą rodziałke render bez wszelakich bump, disp map ,będą na finalnym ,pozdro . P.S Finalny planuje na 1920-1360 będzie zgodnie z regulaminem ?,bo już sam nie wiem :) Edytowane 16 Wrzesień 2008 przez adrian2608 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 19 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2008 UP! ;) Już mało zostało : -Włosy ,chustka dla babci -SSS dla babci -Tekstura sufit,belki,ubranie,wiadro -Bluszcz,kruk,śmiecie, zegar i może lekki dym z piecyka ,a i to coś na czym się trzymają zasłony ,to tyle ,finalnym będzie trochę bardziej ponury ,pozdro . A i dzięki za nominację ,na pewno wykorzystam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 duzo dobrej roboty :) powodzenia (popraw dywan bo wyglada jak z papieru) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 Ta odpadająca tapeta trochę niefortunnie tuż przy głowie babci, zrób żeby się odrywała tylko trochę, rogiem, albo daj ją na inną ścianę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 25 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2008 KONIEC!!! :D A teraz już spokojnie ,cóż praca na pewno nie idealna ,jednak strasznie się cieszę ,że ukończyłem ,update w pierwszym poście link do Highresa poniżej ,może jeszcze updatuje ,ale wolałem za wczasu dać coś ,bo nigdy nie wiadomo co tam się może stać ,dziękuję wszystkim ,pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 podoba mi się pokój, fajne drewno na podłodze i tapeta na ścianach, światło z okan bardzo ładne :) co do samej babci to usta jakieś dziwne i ubranie za sztywne i chyba mapowanie nie takie jak w realu :) ale sam materiał wyszedł fajnie ;) Gratuluję ukończenia, wiem że nie jest to łatwe zdanie :) mam na dysku, jak każdy, cmentarzysko zaczętych i porzuconych projektów, niektóre zaraz po utworeni folderu z nazwą :D i powodzenia na obradach jury! :) nie wiem, jeszcze nikomu tego nie mówiłem ;) ale napis na miniaturce jest niewyraźny :D cheers! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 25 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Dzięki ,hehe wiem wiem babcia ''kuleje'' trochę ,materiał to ja w despreacji zrobiłem ,przesznupałem szafy i znalazłem coś ala zimowy sweterek ,na szczęscie był szary bez zbędnych wzorków ,pod skaner do shopa i jazda:D Usta dziwne bo leki gorzkie były i sie skrzywiła :Dheh nie no wiem ,że są błędy ,ale jeszcze poprawki robię o ile zdąże dam upa (poprawki tylko jakieś tam powiedzmy kosmetyczne, ) ,pozdro . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 przedewszystkim gratuluje ukończenia modelik całkiem niezły, do wypełnienia całości brakuje mi sufitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi