Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

attachment.php?attachmentid=73649&d=1281387623

speed :)

Edytowane przez Uriel

• Odpowiedzi 356
  • Wyświetleń 57,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Człowiek młot? :P

nadgarstek w ręce z mieczem trochę dziwnie wygląda, poza tym ciekawie :)

Napisano

Wg. mnie gość ma złamanie otwarte na kości przedramienia ręki trzymającej miecz ;-)

Napisano
  • Autor

attachment.php?attachmentid=73831&d=1282002952

Nie pamiętam jak to się w filmie zwało dawno oglądałem. A odnośnie błędów anatomicznych speed to speed czasami i takie pomyłki się zdarzają :) , a teraz taki morsik

Edytowane przez Uriel

Napisano

świetny mors bardzo mi się podoba,trochę minie zanim ja będę wrzucał swoje speedy

Napisano
  • Autor

attachment.php?attachmentid=73914&d=1282321445

WIP mag na razie czarno biały, resztę ciągnę w kolorkach, mile widziane opinie.

Edytowane przez Uriel

Napisano

tak mi sie wydaje ramiona troche za krutkie, te opaski nad lokciami psuja troche wrazenie bo wyglada jakby ramie zginalo mu sie w 2 miejscach

te "ogienki" zwiastujace porazenie pradem moglyby byc troszki bardziej magiczne bo takie jakies za skromne sa no i moze troszke malo w nich realizmu

+ twarz i rece sprobowalbym namalowac delikatniej zeby bylo widac ze to inna materia

ale ogolnie bardzo spoko

Napisano
  • Autor

wielkie dzięki Bedyk, trafne uwagi na pewno pomogą :)

Napisano

Zmniejsz może trochę rozstaw stóp - nie jest to wygodna pozycja a na pewno nie naturalna. Jego torba a na pewno księga na pasie powinny bardziej zwisać bo wygląda teraz jakby była podtrzymana ręką. A te wyładowania od ręki do laski bym w ogóle wywalił. Pzdr.

Napisano
  • Autor

sporo dłubania ciągle w kolorkach się dłubie tak czy inaczej proszę o pomoc jak by nie było chciał bym to pociągnąć dalejattachment.php?attachmentid=74036&d=1282725991

Napisano
  • Autor

na początku próbowałem i tak później zacząłem wszystkie kolorki ręcznie kłaść dużo czasu zmarnowałem, a i teraz mi nie odpowiada

Edytowane przez Uriel

Napisano

masz jedno główne źródło ciepłego światła od frontu. Możesz dodać chłodniejsze światło wypadające z jakiegoś lasku czy czegoś z tyłu i już będzie ciekawiej.

pamiętaj, że czerwień w cieniu i świetle różni się nie tylko walorem ale i kolorem.

co do pozy. prawa ręka nie trzyma księgi. Księga lewituje w powietrzu. Lewa ręka i prawa wyglądają nienaturalnie przez to, że nie ma fałdek żadnych na materiale. Przewertuj jakieś barokowe męskie stroje bo oni mieli takie buforki. Przez ułożenie rąk i barku wydaje się sztywny. Możesz ukryć mu bardziej twarz w kapturze.

Ogólnie troche więcej światła z przodu trochę z tyłu popracuj nad pozą i będzie o niebo lepiej. Najlepiej stań sobie przed aparatem z kijem od szczoty i zrób sobie kilka ujęć

to takie rady na wstępie :)

edit a no i najważniejsze co do pozy głowa patrzy lekko w lewo, potem tors, na wprost, zbroja z pasem lekko w prawo a nogi na wprost i do tego stopy rozłożone jak kaczka na boki

Edytowane przez chudek

Napisano

Kolory są git, zajmij się poprawkami natury fizycznej. Po pierwsze ten kaptur źle się układa i twarz jest zbyt płaska. Po drugie jeżeli ta księga wisi przy pasie, to nie ma w ogóle ciężaru i lewituje. Teraz jest ustawiona tak jakby gościo trzymał ją w łapie, a z układu ręki wynika, że tak nie jest. Pracuj dalej nad tym, bo może być dobry concept. Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

ok będę poprawiał a teraz odrobina artów do projektu gry.

attachment.php?attachmentid=74346&d=1283782620

attachment.php?attachmentid=74347&d=1283782630

attachment.php?attachmentid=74348&d=1283782635

Napisano
  • Autor

i jeszcze więcej konceptów

attachment.php?attachmentid=74400&d=1283962156

attachment.php?attachmentid=74401&d=1283962174

wip

attachment.php?attachmentid=74398&d=1283961857

Edytowane przez Uriel

Napisano

Kurcze, fajne rzeczy i nie mało tego. Nie siedzisz z założonymi rękami tutaj. Będę obserwował, miejscami widać spory postęp w porównaniu do niezbyt udanych początków galerii...

Napisano
  • Autor

wielkie dzięki miło mi to słyszeć, dwa speedy z dziś

attachment.php?attachmentid=74411&d=1283978963

attachment.php?attachmentid=74412&d=1283980205

Napisano

szczerze bardziej preferuje nagość ukrytą jak odkrytą ;d więc jestem fanem lewej piersi ;d

a ogólnie to ładny progres ciśniesz ;)

tylko jak ogólnie całkiem kształtna babka, tak między piersią a ramieniem się zrobiła płaska jak stół.

Napisano

dziwnie mi się kojarzy, ale świetnie wyszło bardzo ciekawy koncept i super klimat ;)

zaczynasz mi imponować ;)

Napisano

Why so serious?

Podoba mi się ze względu na to, że dodałeś białych odbić w pracy to tak jak specular w 3D, dodaje czegoś ciekawego i miłego dla oka.

Napisano
  • Autor

A teraz coś nowymi pędzlami, TONIC wielkie dzięki jeszcze raz

rys.jpg?t=1284199362

Napisano

ładnie sobie poczynasz ale chyba jeszcze coś za jasno mi się wydaje jest.

Napisano

no ładnie ale czy za jasno mi się zdaje że trochę rozmyte za mało jakiegoś akcentu a ten stworek wyżej niezły.

Napisano

fajne, naprawdę, ale chyba powinieneś bardziej zaznaczyć pierwszy plan, żeby od razu głębię było widać i przestrzeń :D

Napisano

fajnie to wyrenderowales - moglbys bardziej podkreslic odbicie swiatla i usunac elementy ze lewgo i prawego rogu bo zaburzaja odczyt obrazka - przyslon sobie rekoma to zobaczysz :)

Napisano

Dużo pracy ciężkiej tu widzę. Progres widać, idzie coraz lepiej.

Napisano
  • Autor

Dawno nic nie wrzucałem ręce pełne roboty, ale sobie coś takiego uczyniłem na TS

attachment.php?attachmentid=75253&stc=1&d=1287787926

Napisano

Chlopie gdzies ty byl, brakowalo mi twoich DD panien ;)

Fajna wiedzma, ma ladne.....oczy!

Napisano

W miniaturce daj ujęcie na te drugie "oczy", to zobaczysz ile będziesz miał wejść na tę stronę. :D

Napisano

no no fajna ta wiedźma;)

może tylko kij od zmiotki mógłby jeszcze wystawać po prawej stronie.

Napisano
  • Autor

Wystaje tylko za mało różni się od tych powiewających frędzli wdzianka i się z nimi zlewa za bardzo, ja tam widzę co trzeba ale ja to ryzowałem więc rzeczywiście obraz nie musi być czytelny dla wszystkich. Poza tak jak jest mi pasuje wzrok nie kieruje się w nieodpowiednie miejsca.

Napisano

Cienia tylko lekkiego brakuje pod rondem kapelusza. Bo pod biustem jest. Nadało by to od razu trochę tajemniczości.

Napisano

za szybko przeskoczyłeś do szczegółu i za mało poświęciłeś czasu pozie. Wyszło pokracznie.

W pozie musi być równowaga. Postać na rysunku to też kompozycja

Napisano
  • Autor

Num nogi nogami poprawiłem co mogłem na chc.

a teraz portrecik dana :)

attachment.php?attachmentid=76074&d=1291244075

Edytowane przez Uriel

Napisano

W kolorze straciło trochę na ostrości i sorry ale tło zabija. Gdybyś je trochę uspokoił, albo nawet zblurował bylby fajny kontrast, a tak za dużo chaosu.