Kub@ Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 (edytowane) w zasadzie po raz pierwszy sie tykalem mentala :). Pracka robiona pod maxem 9. Oswietlenie zwykly skylight. Edytowane 9 Wrzesień 2008 przez Kub@ 1
siwy Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 ogólnie bardzo fanie tylko to drzewo na środku mi nie pasuje, poza tym gitara.
Lis Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 Hej Kubo. Robione z refki? Ogólnie bardzo na plus :) Żeby jednak nie było tak pięknie pozwolę sobie powytykać kilka spraw które w moim osobistym odczuciu mogły by być lepsze. Ogólnie wydaje mi się ze oświetlenie zbyt jednolite, przez co zatraca się wrażenie głębi. Drzewko po prawej/ nad sypialnią trochę sztucznie wygląda(rozchodzenie gałęzi i wielkość liści.) Na pierwszym planie rzucają sięw oczy scatterowane chwasty. Widać że jest kilka rodzajów ale wszystkie bardzo do siebie podobne. Po zabawie levelami i color balansem obrazek byłby jeszcze lepszy w odbierze. Pozdrawiam AG
trosiek Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 mi się bardzo podoba. bardzo ciepły render i miły dla oka. Też muszę się chyba przełamać do mentala, ale nie chce się jakoś go uczyć, jak już się troszkę vraya poznało bardziej...
piotrek Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 Roślinność (drzewa) i podłoże na pierwszym planie nieco oldschool przypominają. Jak doklejone poźńiej, przy kompozycji.
Yasutoco Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 ja powiem jedno nie chcial bym tam mieszkac :PP chyba mi sie wydaje, albo na kanapach jest ziarno rendera.. :/
naeq Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 Jestem na Tak, nie sądziłem ze mental tak potrafi :) (dżołk)
Gość AT7 Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 Nietypowy budynek a raczej miejsce gdzie się znajduje ale mega spoko :) Ale drażni mnie to pierwsze małe drzewko..... Reszta naprawde bardzo fajna :)
-hpx- Napisano 8 Wrzesień 2008 Napisano 8 Wrzesień 2008 Bardzo zacnie :) Doczepie się tylko trawnika, wygląda jakby ktoś na niego śmieci wywalał XD
Homa Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 Ciekawie to wygląda... podoba się... Taki kontener w lesie... ale mógłbym tam zamieszkać :-)
Kub@ Napisano 9 Wrzesień 2008 Autor Napisano 9 Wrzesień 2008 dzieki za komenty i sugestie :) postaram sie porprawic wersje mentalowa, tymczasem wrzucam 1 wersje vrayowska, zmienilem lekko oswietlenie, na ziemie dodany displace, i wyrzucilem brzydkie drzewko. Ps. @Lis tak robione ze zdjecia bylo. Refka znaleiona na http://www.plataformaarquitectura.cl/
hcpiter Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 w vrayu bledsze wyszlo, ale za to ziema ladna :)
!Ewert Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 Trochę PS do vraya i było by super. Ale i tak dużo bardziej mi sie vrayowa wersja podoba
Bobby_digital Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 w mentalu wnetrze lepsze, zdecydowanie :)
mlodAs Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 mi bardziej vray-owa wersja podchodzi , ale obie daja rade , swietna robota:)
dynia Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 domek z mentala resztaz vraya i by było super
carlosss Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 przerzuć drzewa z vraya do mentala w PSie i będzie najlepiej wyglądać :P
Pawelkos Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 V-ray'owa wersja lepsza imho, a jesli chodzi o calosc pracy to nie podba mi sie to pojedyncze male drzewko na srodku i gleba na pierwszym planie, ani to trawnik ani zwir, ani skaly, wszystko razem dajacy nijaki efekt
Rekomendowane odpowiedzi