Kub@ Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 (edited) w zasadzie po raz pierwszy sie tykalem mentala :). Pracka robiona pod maxem 9. Oswietlenie zwykly skylight. Edited September 9, 2008 by Kub@ 1
siwy Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 ogólnie bardzo fanie tylko to drzewo na środku mi nie pasuje, poza tym gitara.
Lis Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Hej Kubo. Robione z refki? Ogólnie bardzo na plus :) Żeby jednak nie było tak pięknie pozwolę sobie powytykać kilka spraw które w moim osobistym odczuciu mogły by być lepsze. Ogólnie wydaje mi się ze oświetlenie zbyt jednolite, przez co zatraca się wrażenie głębi. Drzewko po prawej/ nad sypialnią trochę sztucznie wygląda(rozchodzenie gałęzi i wielkość liści.) Na pierwszym planie rzucają sięw oczy scatterowane chwasty. Widać że jest kilka rodzajów ale wszystkie bardzo do siebie podobne. Po zabawie levelami i color balansem obrazek byłby jeszcze lepszy w odbierze. Pozdrawiam AG
trosiek Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 mi się bardzo podoba. bardzo ciepły render i miły dla oka. Też muszę się chyba przełamać do mentala, ale nie chce się jakoś go uczyć, jak już się troszkę vraya poznało bardziej...
piotrek Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Roślinność (drzewa) i podłoże na pierwszym planie nieco oldschool przypominają. Jak doklejone poźńiej, przy kompozycji.
Yasutoco Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 ja powiem jedno nie chcial bym tam mieszkac :PP chyba mi sie wydaje, albo na kanapach jest ziarno rendera.. :/
naeq Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Jestem na Tak, nie sądziłem ze mental tak potrafi :) (dżołk)
Guest AT7 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Nietypowy budynek a raczej miejsce gdzie się znajduje ale mega spoko :) Ale drażni mnie to pierwsze małe drzewko..... Reszta naprawde bardzo fajna :)
-hpx- Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Bardzo zacnie :) Doczepie się tylko trawnika, wygląda jakby ktoś na niego śmieci wywalał XD
Homa Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Ciekawie to wygląda... podoba się... Taki kontener w lesie... ale mógłbym tam zamieszkać :-)
Kub@ Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 dzieki za komenty i sugestie :) postaram sie porprawic wersje mentalowa, tymczasem wrzucam 1 wersje vrayowska, zmienilem lekko oswietlenie, na ziemie dodany displace, i wyrzucilem brzydkie drzewko. Ps. @Lis tak robione ze zdjecia bylo. Refka znaleiona na http://www.plataformaarquitectura.cl/
hcpiter Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 w vrayu bledsze wyszlo, ale za to ziema ladna :)
!Ewert Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Trochę PS do vraya i było by super. Ale i tak dużo bardziej mi sie vrayowa wersja podoba
Bobby_digital Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 w mentalu wnetrze lepsze, zdecydowanie :)
mlodAs Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 mi bardziej vray-owa wersja podchodzi , ale obie daja rade , swietna robota:)
dynia Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 domek z mentala resztaz vraya i by było super
carlosss Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 przerzuć drzewa z vraya do mentala w PSie i będzie najlepiej wyglądać :P
Pawelkos Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 V-ray'owa wersja lepsza imho, a jesli chodzi o calosc pracy to nie podba mi sie to pojedyncze male drzewko na srodku i gleba na pierwszym planie, ani to trawnik ani zwir, ani skaly, wszystko razem dajacy nijaki efekt
Recommended Posts