Bielo^ Napisano 8 Listopad 2008 Napisano 8 Listopad 2008 Chciałbym umieć tak modelować... Bo jakoś o teksturki się nie boje :P . Choć na serio jestem strasznie ciekaw, jak da się zrobić coś takiego w gimpie... Za to że tak motywujesz do pracy, masz u mnie piwo, a nawet 2. Ta odpadająca blacha to na tablecie, czy jakoś ze zdjęciami się bawisz?
Yasutoco Napisano 8 Listopad 2008 Napisano 8 Listopad 2008 warszawka wypas :D ja bym tam dodał cokolwiek pod nią żeby ładny cień rzucała :D nie wiem jak ty zrobileś te wszystkie roslinki
Wodzumarcin Napisano 13 Listopad 2008 Autor Napisano 13 Listopad 2008 ciesze się, że tak złom może się komuś podobać. Bielo^ - tableta nie posiadam, to wszystko robię na laptopie. Odpadająca farba te nierówności to wycinane ręcznie plus malowane cienie na teksturze co gdzie nie gdzie daje efekt odpadającej farby szczególnie to widać z tyłu(+ bumpmap), a kolor blach to z fotki. Blacha jest czysta więc trzeba domalować brud,zacieki czy rdzę wcześniej pokazałem sam brud, który teraz przykrył odpadającą blachę. No i oczywiście też pędzle do gimpa i od photoshopa. Yasutoco - te roślinki dosyć długo robiłem na początku było skromnie do game art-owej węglarki później do game art-owego forda vana no i teraz trochę doszło. Nic prostszego obrobione zdjęcia oraz pędzle. Kolejne ostatnie dwie warstwy rysy, ptasie gówna oraz chrom i dziury od rdzy. Chrom który wyszedł nie bardzo mi się podoba, jak wyjdzie coś lepszego to zmienię.
Nowi Napisano 14 Listopad 2008 Napisano 14 Listopad 2008 Witam ma pytanie odnośnie textur drewna jakie użyłeś teksturując szopę, sam ja zrobiłeś? Czy można znaleźć ją w necie, jeśli tak to możesz podać jakieś namiary :) Z góry dzięki, poza tym niezła scenka się szykuje :) Powodzenia Pozdrawiam Nowi
Luki Luki Napisano 15 Listopad 2008 Napisano 15 Listopad 2008 Obserwuje ten watek i zal mi ze "marnujesz" umiejetnosci na prace, ktora jednak jest kopia tego co zaczal ktos z evermotion, a dokonczyl Pionier. Jakos nie moge do tego inaczej podejsc jak do kopii. Wiesz, tak jak sie nie sampluje zsamplowanych kawalkow tak gupio robic cos niemal identycznego w grafice;).
Wodzumarcin Napisano 15 Listopad 2008 Autor Napisano 15 Listopad 2008 (edytowane) Pewnie i są te prace do siebie podobne po względem klimatu, jak przechylony samochód, odpadający reflektor czy klimaty jakiegoś odludzia, ale nie są identyczne. Jeżeli chodzi o kopie to każdy kopiuje mniej czy więcej i w dodatku na tym zarabia. http://funmailsgroup.blogspot.com/2007/07/copy-cars.html Edytowane 15 Listopad 2008 przez Wodzumarcin
Wodzumarcin Napisano 28 Listopad 2008 Autor Napisano 28 Listopad 2008 Teraz cała scena bez cara trochę zbyt długo mi to się renderowało, render jest w kiepskiej jakości. Zielsko gdzie nie gdzie się zmieniło. Rendery są pop postprodukcji w blenderze i w gimpie, spróbuję jeszcze więcej z nich wyciągnąć. Dodam jeszcze lekko rozmyte cienie i jakieś pyłki w powietrzu czy co. Próbowałem też uzyskać efekt orwo. http://images50.fotosik.pl/35/7622046a585638da.jpg http://images49.fotosik.pl/35/ae0e9b73a4b69a9a.jpg
Ania Napisano 29 Listopad 2008 Napisano 29 Listopad 2008 To niebo koniecznie popraw bo jest tragiczne. Jedna wersja jest zbyt nasycona, druga za mało. Światło trochę mdłe, potrafisz lepiej. Takie jakby zbyt jednolite wszędzie. Może dodasz rozmyty cień jakiegoś drzewa które jest poza kamerą?
NV Napisano 29 Listopad 2008 Napisano 29 Listopad 2008 Zgodze się z Anią. Tym bardziej, widać, że potrafisz może trochę się spieszysz za bardzo, nie wiem. Oczywiście już wygląda to bardzo dobrze ale imo z tej sceny da się zrobić coś na naprawde bardzo wysokim poziomie, może nawet na takim jak praca, na której się inspirujesz.
Ania Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 Użytkownik robi pracę, nie program! Poprawiaj światło zamiast szukać wymówek.
torm Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 The things you life for, the things you die for. Świetna sprawa :) Idealny FanArt do Afterfalla ;) Nic konstruktywnego nie dodam bo to nie moja liga.
Rekomendowane odpowiedzi