JohnZi Napisano 22 Październik 2008 Napisano 22 Październik 2008 Witam, juz od dluzszego czasu mecze ten projekt. Plany na ostateczny wyglad ulegly lekkiej modyfikacji, mam nadzieje, ze na lepsze:) Standardowo: Max+vray, liczone dosyc szybko... 40 minut na ostateczny render. W planach jeszcze jeden kadr:) i hires: http://img241.imageshack.us/my.php?image=finitohires2du0.jpg
pecet Napisano 22 Październik 2008 Napisano 22 Październik 2008 Jest ładnie - a jak by mogło być inaczej, ale do Twoich renderów lancera jeszcze mu brakuje ;)
Robertus Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Ogolnie bardzo spoko ale od razu rzucily mi sie w oczy wycieraczki..... neiwiem czy takie ujecie ale wygladaja bardzo prosto i cienko :) Vray sun?
keraj37 Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Nie znam sie na samochodach ale podloze.... rzadzi, swietny material, pozdrawiam mistrza!
Kr3tz Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 (edytowane) Bardzo ladnie, tylko przez glow swiatel wyglada jak z basni. No i maly szczegol, krawedz na drzwiach "znika" w pewnym momencie. EDIT: Nad klamkami jest krawedz, na przednich drzwiach nad klamka jest moment w ktorym nie widac tej krawedzi, jakby jej tam nie bylo, ot. Edytowane 23 Październik 2008 przez Kr3tz
FF Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Szacun dla komentujących że umieją wynaleźć takie nic nie znaczące i niepotrzebne a czasem po prostu nieprawdziwe uwagi. Jak dla mnie jest super, i nawet ten lodowiec ładnie pasuje:)
Notre Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 a ja zadam pytanie z innej bajki :> dlaczego dach ma ciemne odbicie? skoro zaraz nad nim nic ciemnego nie ma
ReflectVision Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 nad nim moze nie ale za nim juz tak :) to jest HDRI a nie wymysl Piotrka
J|L Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 nie no miodzio render jak i model s5! jedynie odbicie niekiedy zbytjasne niekiedy za ciemne... no ale nie sluchaj mnie pracka jest bomba pozdro
JohnZi Napisano 23 Październik 2008 Autor Napisano 23 Październik 2008 (edytowane) Pecet- ja juz na evo patrzec nie moge:D, dzieki:) Robertus- wycieraczki z evo, wiec pewnie pod tym katem dziwnie wygladaja. Oswietlane Hdri, Directy oraz pare omni. Dzieki:) Keraj, Kr3tz - glow jak glow, za duzo go tam nie ma:) Aha i nie wiem zbytnio, o ktora krawedz chodzi. Dzieki VoNd, Reflect, Freedom, J|L - Thx Panowie:) Radek93- tak jak Reflect powiedzial hdri czasem robi swoje i ciezko nad tym zapanoawc, pewnie ciemne chmury sie odbijaja. Pozdrawiam EDIT: Kr3tz - wg refek, ta krawedz w pewnym momencie troszke sie wygladza, wlasnie tam po srodku http://www.netcarshow.com/audi/2009-q5/1600x1200/wallpaper_08.htm Edytowane 23 Październik 2008 przez JohnZi
!Ewert Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Zrób biały! ;) zdecydowanie trzyma poziom. Cały czas robicie seryjne fury, fajnie by było zrobić jakieś tiry, busy i inne pojazdy do wizek.
mrkrzysiek Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 bardzo ładna barierka w tle wydaje się bezpieczna, o aucie zdanie moje znasz powtórzę tylko że materiał felg rewelacja,
JunioR Napisano 24 Październik 2008 Napisano 24 Październik 2008 (edytowane) bardzo ladnie! a co to za prostokaty na swiatlach? Edytowane 24 Październik 2008 przez JunioR
dynia Napisano 24 Październik 2008 Napisano 24 Październik 2008 ładny model, ciekawe ujecie i otoczenie, możesz pokazać jakieś siatki 5*
JohnZi Napisano 24 Październik 2008 Autor Napisano 24 Październik 2008 (edytowane) W niektorych miejscach, jak widac, jest po meshsmooth... nie moglem juz znalezc wczesniejszej wersji przed cieciem. A co do tych propozycji na nowe modele to pomyslimy:) dzieki jescze raz:) Btw jak ktos mi daje 1 gwiazdke to fajnie by bylo jakby to umotywowal w pewien sposob:) Edytowane 24 Październik 2008 przez JohnZi
Bubu Napisano 24 Październik 2008 Napisano 24 Październik 2008 Btw jak ktos mi daje 1 gwiazdke to fajnie by bylo jakby to umotywowal w pewien sposob:) Bo zazdrosci ? xD Bardoz ladnie :]
Elmo22 Napisano 25 Październik 2008 Napisano 25 Październik 2008 pikny model. mam propozycje co do ocen i gwiazdek - zeby autor watku widzial kto co na niego kliknal :D bo w tym konkretnym przypadku swietnie widac jak taka anonimowosc prowadzi do glupiej zawisci i swietny model dostanie czasem 1* u mnie 5* pozdrawiam
Blader Napisano 30 Październik 2008 Napisano 30 Październik 2008 Nie no swietna pracka, ja swoje autko juz 5dzien mecze, i zdnego pomyslu na wyglad nie ma :D
mis3k Napisano 1 Listopad 2008 Napisano 1 Listopad 2008 Samochody masz obcykane to widać. Ja bym dodał trochę więcej kolorku w postprodukcji, jakiś niebiesko żółty gradiencik z przenikaniem np. Soft Light i oppacity na 15 powiedzmy. I lekkiego DOF'a. Ale bardzo fajne. Podoba mi się.
eco Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 (edytowane) - ja to nie wiem- niby staramy sie zeby samochod wygladal jak najlepiej itd - masa test renderow, nauka oswietlenia a model niestety na koncowym renderze (technicznie bez zastrzezen) nieco kulawy - karoseria grejt (choc tez nie do konca) -oponki fajne - nawet tarcze widac - taki standart - ale do jasnej ciasnej gdzie ten samochod ma bebechy ktore w 90 % przypadkach widac - gdzie choc cien elementow zawieszenia ? - tak nie mozna kaleczyc wypieszczonych renderow - jak patrze na takie obrazki to mam mieszane odczucia. W sumie az poszukalem fotek tego autka - no i ono nalezy chyba do tych 10 % gdzie niewiele widac :) -ale i tak cos sztucznie ten render wyglada - moze wystarczy zaznaczyc ze pod karoseria jest jeszcze jakas podloga- nie wiem Edytowane 3 Listopad 2008 przez eco
kannu Napisano 8 Styczeń 2009 Napisano 8 Styczeń 2009 serwus :) piekne !!! btw , -widzial juz ktos na zywo Q5 ? pozdrawiam i zycze powodzenia :)
norden Napisano 8 Styczeń 2009 Napisano 8 Styczeń 2009 jak ie odbijaja ciemne chmury to namaluj sobie ładne odbicie ; D
Filip Napisano 8 Styczeń 2009 Napisano 8 Styczeń 2009 Bardzo ładnie wiadomo :), choć te kry to nie wiem czy powinno być ich tyle w takim miejscu, trochę chyba przesadzone....
NV Napisano 8 Styczeń 2009 Napisano 8 Styczeń 2009 Tralala tralallaaa ... yyy nie zwracajcie na mnie uwagi ja tu zamiatam ulice ;) Zgadzam się z Filipem.
Filip Napisano 8 Styczeń 2009 Napisano 8 Styczeń 2009 Odezwał sie ten co sie najbardziej zna na krach:P.
Rekomendowane odpowiedzi