michalo Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 (edytowane) Postanowilem zalozyc watek gdzie bede wrzocal moje boje z ZBrushem. Mam nadzieje ze pomozecie mi sie rozwinac. 2 rzezby z polyCube, Piesc (taka na szybko) Tulow kobiety (pare godzin) Co powiecie? Edytowane 16 Luty 2009 przez michalo
marcin wuu Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 powiem że powinieneś sobie odpuścić włosy łonowe i skupić się na proporcjach...
michalo Napisano 13 Listopad 2008 Autor Napisano 13 Listopad 2008 Robilem to bez referencji.. mozesz napisac dokladniej co jest nie tak?
mafida Napisano 13 Listopad 2008 Napisano 13 Listopad 2008 To następnym razem użyj referencji.Dobre referencje to 75% sukcesu;)
marcin wuu Napisano 13 Listopad 2008 Napisano 13 Listopad 2008 Używaj refek. broń boże jako image planeów - po prostu zdjęć nagich kobiet jeśli masz akurat to na tapecie. Zrób sobie wydruki rozłóź na biurku i patrz. A najlepiej weź aparat z dobrym tele i zrób sesję dziewczynie, żonie czy kochance (łącząc przyjemne z pożyecznym ;) ). jeśli chodzi o ten model - dupa za bardzo odstaje, jak dwie kule z plasteliny przyczepione na siłę - tam pod spodem jest miednica tłuszcz i mięśnie. Z przodu brzuch pękaty jak w 7 miesiącu ciąży. piersi za szeroko i za wąskie jak u murzynki z pola trzciny cukrowej. kompletny brak żeber - przecież te cycki muszą na czymś się opierać to nie są przyklejone wałki z silikonu. Obojczyk leci jak od noża i łączy się w środku - zupełnie nieludzko to wygląda - te rzeczy na szyi jak niby ścięgna i mięśnie to raczej tak nie wyglądają. Tyle na naprawdę pierwszy rzut oka - ale można by się jeszcze znęcać.
michalo Napisano 13 Listopad 2008 Autor Napisano 13 Listopad 2008 Prosze, znecajcie sie smialo ;) A powaznie to dzieki. Samemu ciezko co kolwiek wychwycic - tak sie przygladajac zgadzam sie ze wszystkim co napisales, marcin. Choc piersi nie wydaja mi sie takie. Przy nastepnej ludzkiej postaci postaram sie tak nie nakisic i dostosowac do podanych nizej uwag. Refki uzyje na 100%. Za kilkaddziesiat postow beda same pochwaly, nie? :D
michalo Napisano 21 Styczeń 2009 Autor Napisano 21 Styczeń 2009 Nastepny tulow. Znow nie uzylem zadnych refk... ale troche studiowalem ten temat. Mam nadzieje ze wyszlo lepiej niz poprzednio. Nie zalujcie sobie.
09121986 Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 ta ma fajniejsze czyczki ;) hehe nie znam sie stary na tym ale wydaje mi sie troche za umięśnona , może sie myle ;)
WilL Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Sam model ciałka mi sie podoba ale jest za bradzo wygiety, popatrz na kogoś kto stoi, a potem na swój model. Człowiek nie ma aż tak wygietego kregosłupa (chyba że to mqa być jakas akrobacja :D). Popraw postawe a będzie git. 09121986- wiesz kobieta też moze miec ''ciałko'' no ale nie musi kazdemu sie podobac :P
Vega Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Może ona ma wadę kręgosłupa :D jest taka. Chyba kifoza o ile się nie mylę xD albo kifoza do tyłu :D a kogo to obchodzi xD
michalo Napisano 25 Styczeń 2009 Autor Napisano 25 Styczeń 2009 Dzieki za komenty! Co do wygiecia, tak mialo byc, dla urozmaicenia. Taka wlasnie akrobacja zeby dynamiczniej bylo, choc bez konczyn mozna zle to odczytac. Moze byc miejscami zbyt umiesniona ale mam nadzieje ze miesnie i kosci sa tam gdzie powinny byc. Dzieki
Levus Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Do pięści na górze dobrze podszedłeś, szukaj formy. Babka na dole też sporo lepiej niż poprzednia, ale refki refki refki i będzie dobrze;)
michalo Napisano 15 Luty 2009 Autor Napisano 15 Luty 2009 Dzieki Levus. Z nastepna postaram sie juz uzyc tych refek. Taka glowke sobie namazalem. Moze zrobie z niego cala postac?
michalo Napisano 16 Luty 2009 Autor Napisano 16 Luty 2009 Jak tylko mam troche czasu siadam do ZBrusha. Ciagle staram sie obczaic budowe czlowieka. Znow tulow, tym razem meski. Wzorowalem sie lekko na zdjeciach Schwarzeneggera.
adam_m Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 Całkiem dobrze Ci idzie ten ZB. Tors od mostka w dół super w górę: za kwadratowo.
bartekb89 Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 miedzy baką a szwarcim jest ogromny postęp :) bardzo ładnie tylko te piersi szwarciego popraw bo sa właśnie kwadraty trochę ...pozdrawiam
michalo Napisano 17 Luty 2009 Autor Napisano 17 Luty 2009 Dzieki wielkie chlopaki ;) To naprawde dopingujace. Postaram sie poprawic Szwarciego jak tylko znajde kilka wolnych chwil. Potem znow moze babka. Pozdrawiam
Matys Napisano 18 Luty 2009 Napisano 18 Luty 2009 modra osoba kiedys mi powiedziala ze rusunek i rzezba to w duzej mierze sztuka obserwacji, wiec trzba mocno sie wspierac refkimi, szkicami, figurakmi czym tylko mozna i bedzie o wile lepiej.
nocny drwal Napisano 19 Luty 2009 Napisano 19 Luty 2009 fajnie idzie, najważniejsze to robić, a efekty wkrótce będzie widać :)
Rekomendowane odpowiedzi