kliment woroszyłow Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Wrzucam ostatnio wymodelowany tank z serii rodzimych pojazdów pancernych z przed II wś. Więcej było dociekań i poszukiwań niz modelowania- modelarstwo detektywistyczne mozna by powiedziec.A wszystko z uwagi na dramatycznie małą ilosc materiałów ocalałych o tym pojeździe. Projekt i prototyp powstały niedługo przed wybuchem wojny, nie wdrozono do produkcji seryjnej, niestety. Render w colorze i jako bonusik to samo w wersji monochromatycznej. Pokazuje juz niemal końcowe rendy bo nie jestem z nich do konca zadowolony, moze coś mądrego podpowiecie. Kliment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Z taką perpektywą zdecydowanie lepiej, gąsienice i bruk super, czołg troszke za matowy jak na mój gust, miejsce, w którym murek łączy się z tłem, z prawej strony obrazka trochę za bardzo kontrastowe (ostry murek i rozmyte drzewa) Olej sepię dopracuj color. Czołgiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Model bardzo mi się podoba, gdybyś mógł się podzielić jak zrobiłeś te t.z "kocie łby". Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Pięknie, ale lampka robi wrażenie lewitującej, czyż nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Listopad 2008 Autor Share Napisano 19 Listopad 2008 heh.....faktycznie sprawia takie wrażenie, a na 100% nie lewituje... jest przymocowana do pancerza. Złoswość rzeczy martwych :) zwróce na to uwage w dalszej pracy, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Jak dla mnie troche kontrastu ukradli, ale wyglada przyjemnie. Jedynie jakos nie umiem pogodzic pespektywy renderu z perspektywa zdiecia, jakos mi sie to gryzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 taki malutki czołk ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Listopad 2008 Autor Share Napisano 19 Listopad 2008 (edytowane) Taki tyci tyciutki ;) Z uwagi na brak czasu nie moge mu w tej chwili poswięcić tyle czasu ile bym chciał. Poprawiłem kontrast, zmieniłem wątpliwe tło. Do obejrzenia w ciut wiekszej rozdziałce w finished: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=754152#post754152 Edytowane 19 Listopad 2008 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Listopad 2008 Autor Share Napisano 19 Listopad 2008 Uważam że skonczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Model bardzo ladny, tylko szkoda ze render za czasow maxa R3 ;/ pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Najszybszy wipowiec na dzikim zachodzie. Poprzednia sceneria imo byla lepsza. W ogole, osobiscie wole ogladac clay'e-wiecej wisienek na torcie mozna wylapac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 czołg wypas. jak zwykle modelik dopieszczony. reszta... ech... teksturki oświetlenie i rendering psują całość drogi klimencie... jeśli masz całość rozłożone na porządne ufałki to tylko dobrze podrysować teksturki, do tego sceneria dobre światełko i... golden gallery jak nic :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Listopad 2008 Autor Share Napisano 19 Listopad 2008 No niestety końcowe rendery nigdy nie były moją mocną stroną. Niemniej cieszy ze choć modelik się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Wolę oglądać sam model z WIP'a niż ten ten render. Wielka szkoda, że tak skończył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 kliment: jak chcesz to wyślij mi tego potwora na maila. zobaczymy co da się z niego wycisnąć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Listopad 2008 Autor Share Napisano 19 Listopad 2008 że scenke, model czy render?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 że model czołga z teksturami :] o ile nie boisz się, że wykorzystam go w niecnych i jakże chytrych celach :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 (edytowane) Model śliczny, ale dlaczego błoto na łopacie się błyszczy? ;) Edit: Właśnie zostało mi wszystko wyjaśnione, przepraszam, ślepy jestem :) Edytowane 19 Listopad 2008 przez Sebastian Ozga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ant-3d Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 modelik wypasiony :) Gratulacje. Jednak niemoge tak powiedziec o renderze... powalcz z tweety'im jak sam zaproponowal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Kliment - sproboj zrobic 2 rzeczy - wymien podloze, i jak ci sie to tlo podoba to walnij ujecie pod slonce - tlo jest typowo pod slonce(rozswietlone chmury).... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 czołg miazga, render dżiz chrajs, kamienie miażdżą moją psychikę :D trzeba Ci kogoś kto ci dobrze model wyrenderuje, bo jest naprawdę wypas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 chcesz mape moich kamieni z audi?:D bo oczy bola:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 masz kamienie w audi? a tak poważnie to ja chce:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 kliment - nie wysyłaj tweetiemu tego modelu ! pozniej w kazdym shorcie i kazdej reklamie platizowej bedzie jezdził Twoj czołg ;) a tak poza tym to model 1 klasa p.s. słyszałem ze przechodzisz do historii modelarstwa polskiego ? to prawda ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Modelik fajny, aczkolwiek sam rendering mi nie pasuje. Co? Ano po prawdzie to wszystko po troszku chyba. Jakos nie mogę się przekonać do renderów z podkładanym zdjęciem w tle. Problemy ze światłem, nie to natężenie GI.... Patrzyłem na pracę w WIPie - lepiej ale ciągle można to poprawić. Może inne ustawienie kamery? Jakby z góry bardziej pokazać to została by tylko ziemia do zrobienia. No nic - czekam na update'y. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Bede malo ogrinalny ale naprawde ten render psuje tylko odbior tego modelu. Model naprawde z dbaloscia o szczegoly ale prezentacja fatalna. Kamienie wygladaja jak z metalu, czolg wczesniej byl matowy teraz jako dziwne sie blyszczy ni to metal ni to plastik dziwnie jakos to wyglada. Color mapka nie za ciekawa jakas taka czysta przynajmniej od dolu troche zabrudzone powinno byc nie mowie ze jakies bloto no ale zakurzone choc troche. Wklejenie tla calkowicie nie udane wyroznia sie az za bardzo. Szkoda ze to juz finish mogles pomeczyc jeszcze w wipie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Klimek, ja cię osobiście uduszę. Wiem, żeś "W Gorącej Wodzie Company", ale tak dobrze szło, i zdechło. Model - znasz moją opinię - świetny, najbardziej wiarygodna rekonstrukcja tego tanka, niezależnie od ew. opinii SAM WIESZ KOGO. Render w zasadzie roboczy. Na drugi raz, jak będę widział, żeś blisko końca modelowania to ci kable od internetu odetnę, żebyś mógł wysłać dopiero jak NAPRAWDĘ skończysz obrazek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Listopad 2008 Autor Share Napisano 19 Listopad 2008 (edytowane) no dobra dobra.... juz!:) nie łajać bo mam ochote isc do kącika i klęczeć na grochu... mówiłem przeciez ze rendery końcowe mi nie służą..:P No OK.... moge się w wolnej chwili nim jeszcze zająć.:) teraz musze wymodelowac 10 TP na który mnie namówił jeden dziadzia :D EDIT:Mozna przeniesc ten topik do wnetrza topiku w wipie...? panowie moderatorzy? Edytowane 19 Listopad 2008 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 (edytowane) Niestety, wszyscy musimy przepisac swoje posty w kolejnosci. Edytowane 19 Listopad 2008 przez Kr3tz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Listopad 2008 Autor Share Napisano 19 Listopad 2008 klicus pomógł, nie musicie przepisywać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faun Napisano 20 Listopad 2008 Share Napisano 20 Listopad 2008 A jak się robi takie kamyczki, czy to tylko displacement? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 20 Listopad 2008 Autor Share Napisano 20 Listopad 2008 faun- tu tylko displacement, ale jak chcesz mozna jeszcze wymodelowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi