Napisano 13 Styczeń 200916 l Czy morze mi ktoś doradzić czy te programy są dobre "Adwenture Game Studio i 3D Studio Max" Edytowane 13 Styczeń 200916 l przez chveti Ortografia!
Napisano 14 Styczeń 200916 l Czy są dobre? Na pewno są smaczne i pachnące... Czy tylko mnie irytują takie abstrakcyjne pytania (i wątki)? Dobre, tzn? Sam tytuł: Tworzymy grę... Tylko od czego zacząć? Był już idealną zapowiedzią "jakości". Jeszcze nie zaczęliście (inaczej nie pytalibyście od czego zacząć). Ech... :) To jak "Idę właśnie do domu... Tylko od czego zacząć?" Musicie mieć kogoś, kto wam to zaprogramuje, sama grafik grą nie jest, a i z tym macie problem. Jakie macie umiejętności i jakie funkcje chcecie sprawować przy tworzeniu tej gry? Jak wygląda wasz designdoc? Dlaczego akurat wyznaczyliście 2 lata na ukończenie gry? Na czym się wzorujecie? Co chcecie uzyskać (gry, które przypominają Wam waszą grę po 2 latach, czy to pod względem rozgrywki, czy też grafiki)? Kim chwieliście być i co robić miesiąc temu? ;)
Napisano 14 Styczeń 200916 l Dlaczego akurat wyznaczyliście 2 lata na ukończenie gry? Za 2 lata pewnie idą do liceum. Wiesz taki lans na wstępie. Wchodzi do szkoły i od razu rzuca tekstem, do jakieś laski czy tam sprzątaczki: Siema maleńka nie wiem czy wiesz ale zrobiłem gre. Jestem młodym geniuszem. Jestem jak Doogie Howser tylko, że taki nowoczesny :cool: Sorry. Mam od rana sarkazm mode załączone :P A tak na poważnie to idźcie pokopać w piłke, no dobra zimno jest, idźcie na sanki, cokolwiek. Czas na siedzenie przed komputerem po 12-16 godzin na dobe jeszcze przyjdzie. Bez sensu się wypalić w tak młodym wieku, a to wam niestety grozi. Macie po 13 lat. Życie jest zdecydowanie ciekawsze niż robienie gier ;] Pozdr.
Napisano 20 Styczeń 200916 l 3/10, tylko dlatego ze doczytalem do 2 strony. http://www.justsomelyrics.com/2293250/Have-a-nice-day-You%27ve-been-Trolled-Lyrics - pospiewajmy wszyscy razem, ktorzy tutaj sie udzielilismy! proponowalbym zamknac ten temat :P
Napisano 20 Styczeń 200916 l Troc he zabawny ten wątek :) No ładnie, jak byłem mały, to tez miałem takie aspiracje, lecz na szczęście doszło do mnie, że jednak nie zrobię nic więcej po za boxem w maxie. Powodzenia anyway ;)
Napisano 20 Styczeń 200916 l Polecam to : http://pl.wikipedia.org/wiki/RPG_Maker http://tsukuru.pl/ Nie 3d ale przynajmniej nie trzeba programowac wiec troszke wolnego czasu i checi a efekt moze byc ciekawy plus taki ze jest tego programu polska wersja Pozdrawiam
Napisano 20 Styczeń 200916 l Ej no falcom nie przesadzaj, jak byłeś "mały" - tia jak byś teraz był duży ;> - to latałeś za kaustykami przecie ;)
Napisano 21 Styczeń 200916 l ...od czego zacząć?? od znalezienia sobie dziewczyn/chłopaków ....bo jak zaczniecie robic gre w wieku 13 lat...to jedyne jakie bedą chciały was to .jpg! a tak to jak sobie poszukacie partnerów, to i bolesny zawó z niezrobienia gry bedzie mniejszy, bo nei obudzicie sie w wieku 32 lat z pytaniem....gdzie bylo moje dziecinstwo
Napisano 21 Styczeń 200916 l Jeśli Ta prowokacja ma pokazać, jak dużą nieufnością popisują się Userzy, to brawo... Ale niestety niczego innego nie pokaże. Za to można się popisać umiejętnościami Psychologa-grafika. Zamiast analizować czy ktoś robi sobie jaja (zapewne tak jest), to każdy kto ma odrobinę czasu aby coś "przydatnego" napisać niech NAPISZE... Z tego wątku mógłby powstać naprawdę przydatny poradnik. Bo jeśli już naprawdę szuka się odpowiedzi na nurtujący i blokujący problem w trakcie pracy, to (na forum): -ciężko znaleźć odpowiedź, w stercie nic nie wnoszących dyskusyjnych wątków, -tworząc nowy wątek najczęściej słyszysz upomnienia że jest google, FAQ i F1, "to pytanie już było", -nie używając "specjalistycznego" języka w Pytaniu, jesteś dyskryminowany - odsyłany do podręczników i Słownika, Oczywiście są też Wyjątkowi Userzy których paski REPUTACJI są zachwycająco długie, chwała im za cierpliwość. Za mało jest Tak Zachwycająco Przydatnych Wątków - http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=27206 - 3ds Max - Tips & Tricks Pozdrawiam.
Napisano 21 Styczeń 200916 l Ja tam sie nie znam, ale watki zaczynajace sie w stylu 'jak zrobic gre, mam 2 kolegow, wlasnie wrocilismy z piwa i mamy ochote na cos kreatywnego, yo', w moich oczach nie zasluguja na nic innego niz usmieszek politowania - ja nie mowie, ze jakby ktos na pwoaznie zadal pytanie, zgodnie z zachowaniem obowiazujacych konwenansow, to bym na nie odpowiedzial, tak jak tylko moge - niestety w tym temacie tego nie mam zamiaru robic :P A i samych tematow mowiacych o 'jak zaczac / jak zrobic gre / how do i make game' bylo juz tutaj kilka chyba, nie wspominajac o tym ze to forum nie jest jedynym w internecie. No ale niech zabawa trwa dalej ;p
Napisano 21 Styczeń 200916 l KLICEK podsumował, jak zawsze jakąś ładną animacją :D Myślę że nie ma co zaśmiecać forum dalej :) a Wy dzieci... zamiast myśleć o " Programowaniu, Tworzeniu engina, Tworzeniu bibliotek, Modelowaniu, Scluptowaniu, Animowaniu, Mapowaniu, Texturowaniu, Oskryptowywaniu, Robieniu planu funkcjonalności i wydajności całego projektu z uwzględnieniem na określony czas pracy " zajmijcie się szkołą ;) i wykorzystujcie wolny czas ambitnie :D Edytowane 21 Styczeń 200916 l przez naeq
Napisano 21 Styczeń 200916 l jestem tu od zawsze, ale ten watek po prostu zrobil mi tak : tzn. Wątek z Rudego zamienił Cię w Afro-amerykańskie dziecko...? :D (co to był za serial..? B.Cosby..?) Proponuję zamknąć wątek, albo zbanować wszystkich którzy naprawdę łyknęli prowokację... :) Pozdrawiam.
Napisano 16 Luty 200916 l "cel to podstawa" - św. racja, ale no bądźmy szczerzy, w 2 osoby.? Nie mają szans zabardzo... ;/ Takie jest moje zdanie.
Napisano 16 Luty 200916 l A niech robią. Każdy musi przejść swoją ilość spapranych projektów. A co do tytułu to trochę jak "budujemy dom... jak zacząć !"