SzU Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 (edytowane) Duża wersja Ilustracja, którą dłubałem ostatnio od czasu do czasu, zdecydowanie zbyt długo malowana i poprawiania :) Inspirowana Falloutem i pewną nadchodzącą strzelanką :) Edytowane 25 Styczeń 2009 przez SzU
Paweł Kaczmarczyk Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 O kurcze, świetne. Te kształty latarni po prostu mnie zabijają, niesamowite. Postać klimat ruin i kolory też super. Przyczepie się jedynie do tego pojazdu, widać na nim dziwny czarny obrys, powinny chyba być rozbielone od słońca. Pozdrawiam
vrocker Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Świetne. Kolory i kompozycja bardzo udana. Myślałem że to kolejna pracka Omena. Drażni mnie trochę ta latarnia, która wchodzi na statek, ale mniejsza z tym:)
Rembik Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Gdyby nie data dodania pracy powiedziałbym, że inspiracja GOW, ale patrząc na awatar już wiadomo jaką "nadchodzącą strzelanką" się inspirowałeś :D co do samej pracy to prześwietna, tym bardziej że takie kolory to Rembik lubi...
masz)rum Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 maszrumy też lubią takie kolory i klimat, pisałem przed chwila na digu, tu dodam tylko że ja również myślałem że to Omen ;]
SzU Napisano 25 Styczeń 2009 Autor Napisano 25 Styczeń 2009 Dziękować, dziękować wszystkim. To tylko pozostaje ćwiczyć aż zasłużę na komentarze "myślałem że to Mullins" :D Co do gry to jeszcze nikt nie zgadł, i teraz patrzę, ciężko będzie póki nie pokażę pierwszego szkicu :P - kiedyś wrzucę.
Rembik Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 (edytowane) To nie chodzi o Killzone 2? Wybacz dociekliwość, ale jestem strasznie ciekawy... :D http://www.marnscda.com/downloads/NerdsGM/wallpaper_killzone_06_1024.jpg http://www.freewebs.com/vanguardhq/killzone_concept_2_by_falling_nova_xlr.jpg Edit: They :D ? Edytowane 25 Styczeń 2009 przez Rembik
gabahadatta Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 paleta bardzo omenowa, fakt. trochę niefortunnie nakładają sie na siebie latarnia i silnik pojazdu - lepiej by się czytało by albo zasłaniały się trochę bardziej zdecydowanie, albo zdecydowanie nie zasłaniały. tak czy inaczej good work :)
artursadlos Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 To przecież fota z wrocławskiego rynku jest:)
SBT77 Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 A ja wyłamię się i powiem, że mimo ogólnie dobrego wrażenia jest jeszcze kilka rzeczy nad którymi można nieco popracować. Podstawowe plusy tej pracy to fajny pojazd, postać (szczególnie podobają mi się te butle na plecach) i ogólnie interesujący pomysł. Kolory trochę nie w moim guście - ale jak widzę większości spasowały, więc statystyka pokazuje że ich dobór był trafny. Elementy które mnie osobiście nie przekonują to: efekt rozgrzanego powietrza wychodzący z dysz pojazdu, a także okolice między bardziej oddaloną latarnią i prawą ręką postaci, a także przestrzeń pomiędzy tą ręką a tułowiem postaci - wdarły się tam jakieś bliżej nieokreślone brudne smugi - być może jest to zabieg celowy, ale dla mnie kojarzy się to jednak bardziej z pozostałością jakiejś pracy nad tym rejonem ilustracji niż z integralną częścią całej kompozycji. Praca ogólnie na plus. Mam nadzieję, że mój post nie będzie odczytany jako jakiś rodzaj ataku - piszę o swoich subiektywnych odczuciach, pozostali mogą mieć zupełnie inne zapatrywania na wyżej wymienione przeze mnie kwestie. Pozdrawiam.
Kseronarogu Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 bardzo fajny klimacik - dopracowal bym jeszcze faldki na plaszczu
nicponim Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 @up czyżby rodził nam sie nowy nicponim :D ;] fajna pracka,bez zastrzezen ps.zatkao kakao?;]
Coyote Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 ;] fajna pracka,bez zastrzezen ps.zatkao kakao?;] nie zatkało :D
SzU Napisano 30 Styczeń 2009 Autor Napisano 30 Styczeń 2009 Mała ciekawostka. Na conceptart.org poradzono mi, iż lepiej będzie odbić pracę w poziomie (ponieważ podobno ludzie czytają obrazy jak tekst, od lewej do prawej). I faktycznie, mnie się bardziej podoba, ale nie wiem czy to nie przez to że ma dla mnie świeższy wygląd :) Zaostało też trochę rzeczy do poprawienia, zajmę się tym pewnie kiedyś :)
Adek_CG Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 wiesz co... chyba faktycznie jest troche lepiej, ale mozliwe ze sie zasugerowalem..., pozatym bardzo fajna pracka
Szwadron Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 bardzo fajne tylko inny pojazd (ten w powietrzu co zawisł) bym dał ale tak to super naprawdę świetne :)
emmilius Napisano 4 Luty 2009 Napisano 4 Luty 2009 trochę niefortunnie nakładają sie na siebie latarnia i silnik pojazdu - lepiej by się czytało by albo zasłaniały się trochę bardziej zdecydowanie, albo zdecydowanie nie zasłaniały. Podpisuję się pod słowami gabahadatta. Mogły by się nie stykać. Chociaż dziw że to wogóle zauważyłem przy całej reszcie przytłaczających pozytywów. =]
Rekomendowane odpowiedzi