adek Napisano 2 Luty 2009 Napisano 2 Luty 2009 Matt Clark zaprezentował na swojej stronie wideo prezentujące działanie narzędzia "Wrapit" nad którym właśnie pracuje. Narzędzie to ma służyć do zmiany topologii siatki high-res, na przykład takiej stworzonej w ZBrushu czy mudboxie do siatki low-poly. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=498
BLADE Napisano 2 Luty 2009 Napisano 2 Luty 2009 w blenderze od jakiegoś czasu jest retopolgy i działa ok.. ale skoro maxowcy potrzebuą czegoś więcej to ok :)
Eric_Draven Napisano 3 Luty 2009 Napisano 3 Luty 2009 taaa. Właśnie. Ja przerzucam do Blendera i nie mam problemu. najprzyjemniejsze retopo jakiego używałem.
Nezumi Napisano 3 Luty 2009 Napisano 3 Luty 2009 To jeszcze zdradzcie mi gdzie Blender ma taka opcje jak pokazana tu soft selection albo wrapit wlasnie...
sanki Napisano 3 Luty 2009 Napisano 3 Luty 2009 softselection, tak jak wszedzie pod klawiszem O i potem normalne modyfikatory. A wrapit jest opracowywany jako modyfikator shrinkwrap, chociaz na razie mocno niedoskonaly. Co do blenderowego retopo, to dziala jako projekcja 2d, z widoku w jakim jestesmy akurat. Tutaj widze ze jest projekcja 3D, dookola modelu.
Tomala Napisano 3 Luty 2009 Napisano 3 Luty 2009 polydraw z polyboost'a chyba lepszy od tego tylko drogi bardzo
Temporal Napisano 3 Luty 2009 Napisano 3 Luty 2009 polyboost takie rzeczy potrafi? wsumie tam nie wiem ale wydaje mi sie ze nie
Szczery. Napisano 4 Luty 2009 Napisano 4 Luty 2009 nie do końca takie jak wrapit ale dobrze się spisują przy retopo
Tomala Napisano 4 Luty 2009 Napisano 4 Luty 2009 temporal w sumie to ja wiem, w polydraw jest możliwość tworzenia siatki na dowolnym obiekcie poly. Vertexy są automatycznie przyciągane do modelu bazowego + super narzędzia do szybkiego modelowania. Czego chcieć więcej?
Rekomendowane odpowiedzi