RK Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 (edytowane) ... ma być jak z chińskiej bajki. Wykuty z brązu, z chińskimi ornamentami, parą i innymi takimi. Słodkie, bajkowe kolorki, pewnie jakaś laska, wstążeczki, kafelki, duperelki, ciepła woda osobno, zimna osobno... i już Edytowane 29 Kwiecień 2009 przez RK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 No i witamy stałego uczestnika Bitwy3D!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Zawsze do usług ;) Pierwsze koncepty. Ma być ciężki, masywny i złoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 powodzenia, kon bardzo wdzieczny temat, sam mam w glowie cos podobnego tylko psa nie konia ;) troche inspiracji ktore mi sie skojazyly http://video.google.com/videoplay?docid=6218768399184641822&hl=pl 3:00 http://www.artinthepicture.com/artists/Leonardo_da_Vinci/horse.jpeg i ogolnie wszysctkie szkoce leonarda co do koni jeszcze na conceptart.org widzialem takie metalowe, ale nie odnalezienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 18 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2009 Dzięki za dobre słowo. Powolne początki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 21 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Pomalutku dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2009 Bojlery chyba jakoś tak powinny być. Problem z kominem... spod ogona będzie głupio wyglądał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 RK, wrzuc 2 bieg: ], hehe boilery? widze ze udzielil CI sie klimat steam punk: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 Dziub ma?:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2009 2 bieg ? W tym wieku ? Paaaanie, co Pan... korzonki nie te... A co do steampunku- czemu nie ? Przegapiłem CGtalkowy contest to chociaż tu sobie śrubki poskrobię ;) Dziób- no... fakt, ma dziób. Ma bardzo dziób bo chyba nie do końca będzie koniem. Przymierzałem koński łeb ale jakoś tak nudno wychodził więc będzie gryfon. Parowy. Tu referka do głowy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 Szyja wygląda w tej chwili zbyt nieruchomo. Co do komina, zrobiłabym kilka sztuk na tylniej części szyi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 w miejscu grzywy?, albo zaraz na utwierdzeniu szyi takie 2 wyprofilowane wyprowadzenia biegnace od brzucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2009 Też o tym myślałem ale wtedy każdy siedzący na takim cusiu miałby dym w oczy- mało praktyczne wyjście. Zastanawiam się czy może nie wypuścić z "nozdrzy" rur z dymem... zobaczymy :). Nie spieszy się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
origami Napisano 25 Kwiecień 2009 Share Napisano 25 Kwiecień 2009 To może te kominy jako uszy :) coś like this http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:027MAD_Head_of_griffin.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 26 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2009 Jednak bardziej tradycyjnie- kominy z tyłu. Przednie łapy wymienię na bardziej ptasie, tylne zostaną takie jakie są (plus detale oczywiście). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 26 Kwiecień 2009 Share Napisano 26 Kwiecień 2009 wygląda ładnie jak narazie zobaczmy o dalej będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 Calkiem fajnie, jedynie zmienilbym przewody/rurki w gardle, dal bym im albo taka charmonijke, albo co jakis czas taka tuleje, albo kolnierz. Dla urozmaicenia. Nie do konca czuje klimat dysz. Ale wiem ze bedzie dobrze. hehe nie od dzis tworzysz cuda: ] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Eeee... tego... znaczy... zobowiązany jestem i tak dalej... ;) Chyba zmienię łeb. Ptasie łapy nie pasowały i wszystko "wisiało" a do takich ptasi nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Wszystko fajne, prócz wspomnianego łba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 lba nie trzeba by zmieniac. Jak bys go powiekszyl, wygladalo by lepiej, bardziej proporcjonalnie do reszty, ja przeskalowalbym go tak 1,3-1,5x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 Głowa faktycznie nie pasuje, ale z drugiej strony taka jest bardzo oryginalna. Będziesz go riggował? Bo widziałbym tę maszynę w bardziej narowistej pozie. Jeśli nie - sugerowałbym bardzo małe postacie, tak na wysokość kolan (wówczas wypadałoby zminiejszyć wszystkie wajchy). Jakaś drabina na szczyt, albo rusztowania podtrzymujące konstrukcję. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 11 Maj 2009 Autor Share Napisano 11 Maj 2009 Tak, będę zmieniał pozę ale bez rigu- to sztywne części także wystarczy je poobracać. Zmieniłem główkę na wzorowaną na chińskim terrakotowym koniku- mniej fantazyjna póki co ale chyba jakoś lepiej siedzi. Słodkie, zabawkowe...i lu, jedziemy dalej Przez tydzień byłem w Pieninach stąd żadnych updatów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soul Master Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 Jak zakończysz swą pracę, to może jaką animację zrobisz.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 Głowa ładna, ale dalej chyba odrobinę za mała w porównaniu do reszty (nogi są bardzo masywne). Jeszcze bym przemyślała uszy i oczy, może by im nadać jakąś funkcję? Żeby były np. jakimś pokrętłem, lampą, rurą wydechową albo bulajem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 13 Maj 2009 Share Napisano 13 Maj 2009 Bombowy konik :) Zgadzam się z Anią co do uszu i oczu :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 23 Maj 2009 Autor Share Napisano 23 Maj 2009 Dorzuciłem dorożkę. Koń musiał trochę spuścić z tonu i "oklapnąć" żeby do niej pasować. Buda oczywiście do przeróbki- ta jest tylko "przyłożona" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi