Napisano 10 Kwiecień 200916 l Dziwne to wszystko mi wygląda, nie jestem zadowolony, ale wiem na co mogę zrzucić winę... na mentala! :D Nie mam nerwów do tego rendera, ostatnia praca jaką w nim renderowałem dobra, to wersja bez aberacji Edytowane 10 Kwiecień 200916 l przez cta
Napisano 10 Kwiecień 200916 l Przesada z tą aberacja. Przecież to ani nie wyglada ani nie smakuje?! edit:/ o niebo lepiej! Generalnie nie jest źle ale perfect tez nie :) Ale ogólnie render niczego sobie. Ale fakt możesz dodać Camera Correction. keep work. Edytowane 10 Kwiecień 200916 l przez BiX
Napisano 10 Kwiecień 200916 l Dziwne to wszystko mi wygląda, nie jestem zadowolony, ale wiem na co mogę zrzucić winę... na mentala! :D Nie mam nerwów do tego rendera, ostatnia praca jaką w nim renderowałem eeee powiem tak. render jak każdy inny :P
Napisano 10 Kwiecień 200916 l ta aberacja chromatyczna niszczy mi mózg. nie ma racjonalenego powodu by w shopie dodawac wieksza niz +5,-5 bo poprostu źle to wyglada. W scenie całkiem fajne modele, światło też nie jest złe. Można by poprawić podłogę (rozmazana), trochę wyprostować perspektywę, bo teraz ściany sie wala, lepiej dopasować Tło.
Napisano 10 Kwiecień 200916 l Mnie się wydaje że nie dobierałeś tutaj mebli jakoś specjalnie. Każdy mebel z innej bajki co daje chaosu troszkę. Siedzisko tego fotela pod TV jest bardzo wysokie w porównaniu do siedziska kanapy - a przecież powinny być podobne. Telewizor dość wysoko dla oglądających z kanapy. Przepalenia za duże! Kamerą zredukuj piony. Rendering i materiały w dobrej jakości ale myślę ze czasem nieprzemyślane. Pozdro!
Napisano 10 Kwiecień 200916 l Kurde, już miałem napisać, że teraz to dużo lepiej wygląda. Moim skromnym zdaniem powinieneś przede wszystkim kadr wyprostować. Możliwe, że sporo elementów przestanie być "rozjechane". Podłoga - widać, że jakaś jest ale wygląda jak tanie gumoleum. Troche za bardzo wypaliłeś podłogę - za jasna ta plama, za "mocna".
Napisano 18 Kwiecień 200915 l Jak dla mnie: 1/ "splotches" i brak "contact shadow" jak nie wiem co... (powiem szczerze z tą jakością na Kray renderowałoby się to na moim 8-core ok 5-10 min 2/przepał od słońca 3/złe ustawienie kamery (shift camera przydałaby się, ładnie zawsze jest gdy ściany są proste) Edytowane 19 Kwiecień 200915 l przez Savoy
Napisano 20 Kwiecień 200915 l shading zabrał Ci bardzo dużo z tej sceny. Jest bardzo kiepski. Wręcz koszmarny, a i reszta nie powala, niestety.
Napisano 22 Kwiecień 200915 l mi sie generalnie podoba...mimo iż nie jest perfekcyjne... jeżeli celujesz w fotorealizm to: - za ciemno na dworze troszku, choinka powinna miec troche tej "perspektywy powietrznej w sobie" - cień światła słonecznego mógłby być nieco rozproszony w koncu słońce nie jest punktowym źródłem światła. -Proponuje poszukać jeszcze jakiś swietnych wizek na sieci, zdjęć pokojów gdzie panuje piekna fajna atmosfera wewnątrz która ci sie spodoba i odwzorowanie ew. stworzenie własnego gradingu do tego renderu pozdrawiam Norden
Napisano 22 Kwiecień 200915 l ło, ucz się, ucz się, nie bój się rendzić, weź ładny tutorial i parę eksperymentów wykonaj, a potem powalcz ze shadingien wnętrza! Widzę że to Mental. Jak opanujesz FG, to się pobaw w PS nakładem Ambient Occlusion, jeśli mimo dobrych ustawień FG efekt shadingu na cieniach (zakamarkach) wyjdzie Ci fatalnie.
Napisano 2 Maj 200915 l Tak jak mówili wszyscy wcześniej shading strasznie słaby;p i moim zdaniem praca nadaje się do WIP'a. Winę możesz zrzucić tylko na swoje umiejętności, bo jak umisz ustawić shading w jednym renderze i wiesz jakie są jego podstawy to pewnie szybko nauczysz się w innym...