Pionier Napisano 23 Marzec 2004 Share Napisano 23 Marzec 2004 uh, to bolało [killer] . Wygląda extra co tu dużo pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 23 Marzec 2004 Autor Share Napisano 23 Marzec 2004 kryhas czy uwazasz ze samemu nie mozna sie niczego nauczyc. chyba nie ma do wszystkiego tutkow itp. a metoda nie tyle nurbsowa ale ktora sie nazywa patch modeling jest znana a ze ja jeszcze widzialem troszku siatek nurbsowych to zaczolem cos mieszac az cos wreszcie zaczelo sie dziac. Modelowanie to jest jak ukladanie klocków jeden obok drugiego nawet jak puzzle :). zobacz te filmiki klientow alias ST to zrozumiesz czemu tak robie a nie inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 23 Marzec 2004 Share Napisano 23 Marzec 2004 Ta felga mogła by robić za model highpoly stacji kosmicznej. Mimo to bardzo fajnie :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 24 Marzec 2004 Autor Share Napisano 24 Marzec 2004 ano mogla by byc swietna stacja kosmiczna.:) malutki update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 24 Marzec 2004 Share Napisano 24 Marzec 2004 Nie lubie sie powtarzać, ale znowu napiesze że mi sie bardzo podoba. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 24 Marzec 2004 Share Napisano 24 Marzec 2004 Bzyku - zawsze mozesz napisac tutoriala, wiem ze sa roznie szkoly, techniki itd., tutorial o feldze w rhino CI swietnie wyszedl zawsze mozesz pomoc komus przy Rhino. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 24 Marzec 2004 Autor Share Napisano 24 Marzec 2004 Hym tutorial he wiesz da sie pomóc w okreslonych sprawach tu mam problem, tam mam problem ale napisanie tutoriala typu \"how to car in Rhino\" jest malo realny do wykonania. A tym bardziej taki zrobilem krzywa na niej surface i tak krok po kroku. bez teorii dlaczego tak a nie inaczej to raczej nic by nikomu nie dalo. Oczywiscie jest to realne ale rok by mi to zajeło. bardziej mysle nad wideotutem ale sprzet mi na to nie pozwoli niestety, wiec ten pomysl narazie odstawiam na później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 24 Marzec 2004 Share Napisano 24 Marzec 2004 beeper: sam przeciez dawales linka w tym topiku: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9690 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 24 Marzec 2004 Share Napisano 24 Marzec 2004 akdsn - wiem, ale mi sie wydaje ze Bzyku robi to w jakis inny, czystszy sposob, nei wiem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 31 Marzec 2004 Autor Share Napisano 31 Marzec 2004 oohh troszke zniknelo renderow ale no coz trzeba jechac dalej oto taki renderek na kolach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 baaaaaaardzo mi sie podoba, ale jakby trojkacik od lusterka na dole ino troszeczke wystawał ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 Co tu dużo pisać :] Poprostu full wypas !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 Napisze to co wcześniej bo nic się nie zmieniło... Wygląda bezbłędnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 1 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2004 Co do tego trójkąta to jest dobrze tylko chyba tak cien pada. malutki update: troszke przesadzilem z oszczednoscia poly na zderzaku i polaczenie ze spoilerem sie zalamalo wiec odrazu mowie ze to nie bląd :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghost REAKTYWACJA Napisano 2 Kwiecień 2004 Share Napisano 2 Kwiecień 2004 bez kitu zajebisty ja tak nie umiem :(((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 2 Kwiecień 2004 Share Napisano 2 Kwiecień 2004 Originally posted by Ghost REAKTYWACJA bez kitu zajebisty ja tak nie umiem :(((( ------------potwierdzam-------------- ----------waiting for textures--------- ------log out----- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 2 Kwiecień 2004 Share Napisano 2 Kwiecień 2004 hehe a co jak ja bym umial to tez bym takie zrobil ale nie umiem swietnnnnnnnne cudooo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hac Napisano 2 Kwiecień 2004 Share Napisano 2 Kwiecień 2004 ja tam czekam na jakis samochodzik , ktory nie bedzie mial \"plaskiego\" boku :P ogolnie super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 2 Kwiecień 2004 Share Napisano 2 Kwiecień 2004 hac - a co ma mieć? komin? Czekam na bierznik w oponach:) PS: Te fele to chyba jednak bardziej nadają się na stacje kosmiczne, tak jak mówił Batou;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hac Napisano 2 Kwiecień 2004 Share Napisano 2 Kwiecień 2004 kozio gdybys przynajmniej liznal rhino to bys wiedzial o czym mowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 2 Kwiecień 2004 Share Napisano 2 Kwiecień 2004 Lizanie nosorożca - to podchodzi pod zoofilie. Za to się idzie do więzienia. hac- może byś mie w takim razie oświecił? Z rhino mam niewielką styczność, ale widocznie jeszcze nie zgłębiłem dostatecznie tajnikow modelowanie nurbsami żeby czegoś się dowiedzieć o \"płaskich bokach\". pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kross12 Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 Bzyku jak ty to robisz najpierw tworzysz linie a potem loftem itp. czy może jakoś inaczej. Model super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hac Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 glownie sie takie cos robi przez sweep 2 rail - czyli tworzenie powierzchni na 2 prowadnicach , ale ogolnie narzedzi jest duzo wiecej i rozne stosuje sie w roznych miejscach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 4 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2004 Kross zawsze tworze krzywe bez nich nurbsy by nie istnialy :).a co pozniej z nimi no to juz zalezy co chce uzyskac 1rail 2 rail czy network, a lofta nawet przy tym modelu ani razu nie uzylem poprostu go nie lubie :).a potem to juz tylko split trim extrude no i fillety roznego typu. A ostatnio moim ulubionym narzędziem stało się blend curve(z bonus tools)mozna sobie continuity ustawiac na G0, G1, G2 lub G3 piekna sprawa :D. Kozioo z tą felga cos jest nie tak musze to przemyślec, ale taka ma byc ......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 4 Kwiecień 2004 Share Napisano 4 Kwiecień 2004 Model SUPER !!!!!!!!! Ciakwe jak bedzie wyglądał z lakierem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 Niektórzy już to wiedzą :) wersja z lakierem była tu przed padem forum :), ale może Bzyku będzie tak łaskaw by dać ją ponownie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 5 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2004 Jak znajde to dam tamta wersje z lakierem a narazie nie renderuje bo niema na to czasu :).Trzeba modelowac a nie renderowac. update:Grill Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 5 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2004 i te screeny ktore znikły :). LAKIER http://members.lycos.co.uk/bzykxsi/c2wip/test800.jpg http://members.lycos.co.uk/bzykxsi/c2wip/test800-2.jpg słupek i okolice : http://members.lycos.co.uk/bzykxsi/c2wip/reling.jpg http://members.lycos.co.uk/bzykxsi/c2wip/reling2.jpg http://members.lycos.co.uk/bzykxsi/c2wip/slupek.jpg ATRAPA: http://members.lycos.co.uk/bzykxsi/c2wip/atrapa.jpg W CAŁOŚCI: http://members.lycos.co.uk/bzykxsi/c2wip/bok800.jpg I Krzywe z których powstał http://members.lycos.co.uk/bzykxsi/c2wip/krzywe1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 5 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2004 next update: no na szybko wymodelowane progi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 Kurde idzie ci to bez najmniejszego problemu. Jak marazie to super chciaż wydaje mi sie że trn próg jest troche krzywy (ale to mi się może wydawać) :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 NURBS - Heh, ale tobie to niezle idzie, fajnie wyglada ten ĆITROEŃIK!! zycze sukcesow :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2004 Co do progu to troszke zje.....em na samym poczatku a to wszystko przez to nie zdecydowanie wersja sport czy zwykla i wyszlo troszke dziwne C2 z poszerzonym przodem No to po 3 dniach obijania sie czas przyszedla na lusterko i szybe przednią oto one :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kross12 Napisano 9 Kwiecień 2004 Share Napisano 9 Kwiecień 2004 jak ty robisz te rowki ? bolenem czy może wycinasz dziure a potem 2 rail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 9 Kwiecień 2004 Share Napisano 9 Kwiecień 2004 filletem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2004 edge dodam :). krzywa>extrude>split>extrude>join>fillet edge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 9 Kwiecień 2004 Share Napisano 9 Kwiecień 2004 Bzyku może byś napisał tutorial o tym jak zrobić brykę nurbsami. Twój efekt z zastosowaniem ich jast fascynujący. Ta metoda jest o wiele dokładniejsz niż Poly.Mam nadzieję że się skusisz a reszta forumowiczów mnie poprze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 9 Kwiecień 2004 Share Napisano 9 Kwiecień 2004 cine-FX - mozna prosic i prosic a tutka i tak nie bedzie... juz wiele razy pojawialy sie prosby, ale widocznie Bzyku chce pozostac sam na sam ze swoja wiedza na ten temat i nie bedzie sie z nikim tym dzielil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kross12 Napisano 9 Kwiecień 2004 Share Napisano 9 Kwiecień 2004 cine-FX po co tobie ten tutorial jak nie masz rhino? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 9 Kwiecień 2004 Share Napisano 9 Kwiecień 2004 Beeper... Bez przesady. Zrobienie takiego tutoriala to gruuuube godziny... Wierz mi. Bzyku nie raz odsyłał do konkretnych materiałów. To na prawdę nie są żadne złote środki. Ale praktyka i umiejętności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 9 Kwiecień 2004 Share Napisano 9 Kwiecień 2004 przesadzacie. bzyku rozkrecil forum rhino i podal chyba wiekszosc linkow do tutoriali, bardzo czytelnych i jasnych. w dziale modeling jest jeszcze watek ktory chyba tu przeniose gdzie nasz nurbsmaster podaje linki do videotutkow o modelowaniu nurbs. http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9023 edit: hyh nie przeniose `tu` tylko dodam, `tam` > http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9690 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2004 eeeee Gotham godziny dni tygodnie jak nie miesiące. A to prawda praktyka praktyka i jeszcze raz praktyka i nie chodzi tu o to zeby odrazu trzaskac samochody bo tak sie naprawde nie da. Najpierw trzeba poznac co to sa nurbsy bez teorii ani rusz, potem narzedzia testy testy testy....... A beeper myslisz ze tak latwo i lekko powiedziec cos czego czlowiek sie uczy o 1.5 roku ? bo mi sie zdaje ze niezbyt prosto. Pisząc tutoriala o feldze zajelo mi to 3 dni jedyne bo chcialem zeby byl czytelny dla kogos kto zaczyna nurbsy moge odeslac do tutoriala Thomasa Suurlanda na temat beeatla a dokladniej na pierwsza strone jest poprostu swietna opowiada o tym od czego trzeba zacząć :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kross12 Napisano 9 Kwiecień 2004 Share Napisano 9 Kwiecień 2004 A ja pierwszego dnia zabawy z nurbsami obejrzałem kilka tutoriali na http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=10373 i odrazu zabrałem się za samochód (Pojazd 3d: AUDI TT \"nurbs modeling\"). Tylko czy mi wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 10 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2004 :::::Taki maly update:::::: I render z kolorem z nudów i takiej niecierpliwosci na szybko zrobiony: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Kwiecień 2004 Share Napisano 10 Kwiecień 2004 ja pier**** bzyku ty sie lecz:):) jak mozna takie wozy robic dla mnie bomba (duza):):):):):):) narka wypas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 10 Kwiecień 2004 Share Napisano 10 Kwiecień 2004 Wyrombicho !! Ja nawet za dwa lata ciężkiej pracy takiego efektu nie otzrymam. Zauważyłem że to jest wersja VTR ponieszana z wersją WRC Junior :] Masz zamier robić wnęcze ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 10 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2004 Bedzie \"wnęcze\" :) na tyle ile trzeba.Tylko aby na renderach wmiare dobrze wygladalo to i tak modelik typowo na ktorym się uczę wiec nie bedę się przemęczał ......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster Napisano 11 Kwiecień 2004 Share Napisano 11 Kwiecień 2004 Wiem, ze nie mozna ludziom za duzo słodzić bo moze im sie w glowie przewrocic, ale to jest piekny modelik. Gratuluje Bzyku dobrze spożytkowanego czasu (1,5 roku, jak mowisz) na nauke nurbsów. Modelik na którym sie uczysz? Heh, eksperyment naukowy a gdybys go np. sprzedal to bylby to jeden z najlepszych modeli, bo niektore jakie widywalem do kupienia to o pomste do nieba wołały :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 11 Kwiecień 2004 Share Napisano 11 Kwiecień 2004 Wnętrze, wnętrzem, ale materiałów i ładnego rendera ci nie daruje... strzeż się :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 11 Kwiecień 2004 Share Napisano 11 Kwiecień 2004 Originally posted by Batou Wnętrze, wnętrzem, ale materiałów i ładnego rendera ci nie daruje... strzeż się :] no moze dam sie bedzie mozna do czegos przyczepic :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 11 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2004 Batou mam nadzieje ze jakos go zrenderuje choc nie wiem czy moja 500ka da rade no ale zobaczymy :). Monster jest to typowo eksperymentalny model a co do tego co niektory sprzedaja to ja bym sie wstydzil nawet niektore pokazac a co dopiero sprzedawac :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi