Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Cześć,

dawno dawno temu... robiłem tą prackę w WIPie i w sumie ją skończyłem dając tam ostateczną wersję (http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=51142), lecz chyba to co się skończy wstawia się do tego działu? Jeśli tak no to wrzucę tu, jeśli nie to proszę, nie bijcie mnie :). Niestety straciłem cały plik max, bo zapomniałem go przenieść przed formatem...

final5hk2.jpg

final4lw3.jpg

final2gvh4.jpg

Pozdrawiam.

Edytowane przez jajcek

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 3,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Widać bardzo duży wkład pracy i dbałość na najmniejsze szczegóły to się ceni. Szkoda że nie zadbałeś o kilka rzeczy które się robi błyskawicznie bo wizualizacja była by ładniejsza - mówię o korekcji kamery i kadrach.

Chyba masz vrayplane nad sufitem- to nie jest dobra metoda na oświetlenie w tym przypadku.

Pozdr.

Edytowane przez !Ewert

Napisano

Zgadzam się z przedmówcą, widać wielką dbałość o szczegóły, tekstury i detale. Szkoda, że straciłeś ten plik, bo można by popracować odrobinę nad oświetlenie, jak dla mnie jest tu trochę za jasno, i nie bardzo widać skąd pada światło ("ze wszystkąd?") :)

Napisano

Dla mnie bomba.

Dla kogoś kto nie zwraca uwagi na szczegóły techniczne na pewno pomyli się z fotką.

Pozdro

Napisano

Elegancko:) Tylko pinezki za duże, i coś ze szklanką na ostatnim renderze - wygląda jak by była po brzegi pełna wody :P

Napisano

superancko, podoba mi sie, widac ogrom pracy a nie tylko taka komercyjna wizka,

woda do max pelna w szklance tak dziwnie troche

i albo przez perspektywe, albo po prostu drzwi są za wąske

subiektywnie, to okropne sciany i dywan

Napisano

fajne, fajne :) swiatlo, tekstury (przydaloby sie refleks rzucic na ta mebloscianke), materialy - jest ok. Ale martwi mnie troche skala. Drzwi wydaja mi sie strzeliste, kaloryfer duzo za maly, badz okno za duze i zbyt wysoko umiejscowione. szklanka z wodą pełniusia ;)

Podobaja mi sie z kolei ksiazki - kazda w innej teksturze, dobrej jakosci teksury nawet masz widze na brzegach kartek :) Dywan - nie wiem czy to displace czy tekstura, ale naparwde elegancko sie prezentuje.

!Ewert - niekniecznie. Pokoj moze nie miec sufitu i swiatlo najbardziej prze z gory :P

Napisano

kurde fajnie jest, niektóre shadery mogles poprawic, ale i tak jest na 4 gwiadzki, a tak btw to Ty w piwnicy mieszkasz, jakos wysoko okna masz? :P

a te ksiazke co lezy na biurku zawsze chcialem kupic ale nigdy mi sie nie udalo :P

Edytowane przez loko

Napisano

No no... Pracka super tylko te shaderki takie bezpłuciowe jakieś... Za mało konkretne światełko, ale mimo wszystko przyjemne :)

Napisano

Loko: Chcesz odkupić? Pracka fajna ale nie na poziomie komercyjnym. Wkurza światło spod szczelin w oknach które powinny być szczelne.

Napisano
  • Autor

Sufit: fakt, nie ma go w ogóle :)

Szklanka: no niby była do połowy pełna, ale na ostatnim renderze faktycznie wyszło jakoś dziwnie :)

Co do proporcji to było wszystko wymierzane metrówką, zapewne przez perspektywę tak wyszło z tym kaloryferem i drzwiami, nawet pinezki mierzyłem linijką :). A co do okna, to mam tak wysoko :)

@lucek91 w życiu bym nie pomyślał o komercjalizacji! To było robione jako niedzielne hobby, bo nawet nie zamierzam iść w kierunku grafika, dlatego jestem bardzo zdziwiony, że słyszę takie całkiem pozytywne opinie.

Dzięki wszystkim! :)

Napisano

super szczegóły widzę, że masz też hp-ka ja mam troche starszy model, nie no fajna praca duży plus za te detale, pozdrawiam

Napisano

ludzie a co ma do tematu komercyjna czy nie-chyba wlasnie z pasji moze powstawac cos z dusza:P Pracka ok-i sadze ze gdybys zrobil nowoczesniejsze wnetrze i pare trikow obczail to z powoedzeniem trzaskalbys wizki na zlecenie:)ale przeciez to nie cel bo nie wszyscy musza zyc z wizualizacji:)pzdr

Napisano

super!!

do czasu jak zobaczyłem szklankę na 3 renderze to myślałem, że to fotki :D

laik ze mnie :P

P.S. Czy ktoś ma ciekawe tutki do wizualizacji wnętrz (dla początkujących)?

Będę bardzo wdzięczny :D

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.