jajcek Napisano 2 Czerwiec 2009 Share Napisano 2 Czerwiec 2009 (edytowane) Cześć, dawno dawno temu... robiłem tą prackę w WIPie i w sumie ją skończyłem dając tam ostateczną wersję (http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=51142), lecz chyba to co się skończy wstawia się do tego działu? Jeśli tak no to wrzucę tu, jeśli nie to proszę, nie bijcie mnie :). Niestety straciłem cały plik max, bo zapomniałem go przenieść przed formatem... Pozdrawiam. Edytowane 2 Czerwiec 2009 przez jajcek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 2 Czerwiec 2009 Share Napisano 2 Czerwiec 2009 (edytowane) Widać bardzo duży wkład pracy i dbałość na najmniejsze szczegóły to się ceni. Szkoda że nie zadbałeś o kilka rzeczy które się robi błyskawicznie bo wizualizacja była by ładniejsza - mówię o korekcji kamery i kadrach. Chyba masz vrayplane nad sufitem- to nie jest dobra metoda na oświetlenie w tym przypadku. Pozdr. Edytowane 3 Czerwiec 2009 przez !Ewert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuro Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Zgadzam się z przedmówcą, widać wielką dbałość o szczegóły, tekstury i detale. Szkoda, że straciłeś ten plik, bo można by popracować odrobinę nad oświetlenie, jak dla mnie jest tu trochę za jasno, i nie bardzo widać skąd pada światło ("ze wszystkąd?") :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ti-tech Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Dla mnie bomba. Dla kogoś kto nie zwraca uwagi na szczegóły techniczne na pewno pomyli się z fotką. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Elegancko:) Tylko pinezki za duże, i coś ze szklanką na ostatnim renderze - wygląda jak by była po brzegi pełna wody :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 superancko, podoba mi sie, widac ogrom pracy a nie tylko taka komercyjna wizka, woda do max pelna w szklance tak dziwnie troche i albo przez perspektywe, albo po prostu drzwi są za wąske subiektywnie, to okropne sciany i dywan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bazil Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 fajne, fajne :) swiatlo, tekstury (przydaloby sie refleks rzucic na ta mebloscianke), materialy - jest ok. Ale martwi mnie troche skala. Drzwi wydaja mi sie strzeliste, kaloryfer duzo za maly, badz okno za duze i zbyt wysoko umiejscowione. szklanka z wodą pełniusia ;) Podobaja mi sie z kolei ksiazki - kazda w innej teksturze, dobrej jakosci teksury nawet masz widze na brzegach kartek :) Dywan - nie wiem czy to displace czy tekstura, ale naparwde elegancko sie prezentuje. !Ewert - niekniecznie. Pokoj moze nie miec sufitu i swiatlo najbardziej prze z gory :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loko Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 (edytowane) kurde fajnie jest, niektóre shadery mogles poprawic, ale i tak jest na 4 gwiadzki, a tak btw to Ty w piwnicy mieszkasz, jakos wysoko okna masz? :P a te ksiazke co lezy na biurku zawsze chcialem kupic ale nigdy mi sie nie udalo :P Edytowane 4 Czerwiec 2009 przez loko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 No no... Pracka super tylko te shaderki takie bezpłuciowe jakieś... Za mało konkretne światełko, ale mimo wszystko przyjemne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Loko: Chcesz odkupić? Pracka fajna ale nie na poziomie komercyjnym. Wkurza światło spod szczelin w oknach które powinny być szczelne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajcek Napisano 5 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Sufit: fakt, nie ma go w ogóle :) Szklanka: no niby była do połowy pełna, ale na ostatnim renderze faktycznie wyszło jakoś dziwnie :) Co do proporcji to było wszystko wymierzane metrówką, zapewne przez perspektywę tak wyszło z tym kaloryferem i drzwiami, nawet pinezki mierzyłem linijką :). A co do okna, to mam tak wysoko :) @lucek91 w życiu bym nie pomyślał o komercjalizacji! To było robione jako niedzielne hobby, bo nawet nie zamierzam iść w kierunku grafika, dlatego jestem bardzo zdziwiony, że słyszę takie całkiem pozytywne opinie. Dzięki wszystkim! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 super szczegóły widzę, że masz też hp-ka ja mam troche starszy model, nie no fajna praca duży plus za te detale, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz3d Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 ludzie a co ma do tematu komercyjna czy nie-chyba wlasnie z pasji moze powstawac cos z dusza:P Pracka ok-i sadze ze gdybys zrobil nowoczesniejsze wnetrze i pare trikow obczail to z powoedzeniem trzaskalbys wizki na zlecenie:)ale przeciez to nie cel bo nie wszyscy musza zyc z wizualizacji:)pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
songokan Napisano 2 Lipiec 2009 Share Napisano 2 Lipiec 2009 super!! do czasu jak zobaczyłem szklankę na 3 renderze to myślałem, że to fotki :D laik ze mnie :P P.S. Czy ktoś ma ciekawe tutki do wizualizacji wnętrz (dla początkujących)? Będę bardzo wdzięczny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi