Napisano 3 Kwiecień 201014 l Autor Skonczylem wczoraj okladke dla zaprzyjaznionego zespolu o ktorym pisalem wczesniej, troche mi na tym dziadostwie zycia uplynelo :) Zaloze sie ze dostane dzisiaj odpowiedz od chlopakow ze mam do poprawienia milion rzeczy, takze mozliwe ze wrzuce jeszcze jedna wersje. Poki co i jeszcze 100%
Napisano 3 Kwiecień 201014 l Ja bym się nie odważył z głowy namalować takiej sceny. Uuuuu, dojrzałem jeden szczegół... aż mnie w kroku zakuło =]
Napisano 4 Kwiecień 201014 l chyba wiem o ktory szczegol Ci chodzilo Emmilious xD hehe.. tez sie boje tak skomplikowanych pracek, bo i postacie nagie są, co nie ulatwia rysunku w sprawach anatomii :)), jak dla mnie kolorki troche mdle i brakuje jakiegos konkretnego swiatla na pierwszym planie, ale to juz taka moja sugestia. U tej kobitki lewe kolano mocno zlewa sie z ramieniem, latwo to poprawic wiec napomne :))
Napisano 1 Maj 201014 l Autor Sto lat mnie juz na forum nie bylo wiec wrzucam jeden szkic by przypomniec o swoim istnieniu. Taka podrobka jednego ze szkicow Loomisa
Napisano 1 Maj 201014 l "Waga" linii moze sama w sobie wiele wyrazac, a ty pocinslaes wszedzie ciezka krecha ;) `Biust jest bardzo plaski, brak tam wyrazniejszej gradacji cienia, nawet jesli w rzeczywistosci niema mocnych cieni, zawsze mozna sobie to troche nagiac i zinterpretowac po swojemu. `Rece totalnie sie posypaly, wez sobie kalke i sproboj narysowac je widziane cale, tak, jakby nie bylo draperii i zobaczysz oco mi chodzi. Zeby nie bylo, iz tlyko marudze' powiem ze duzo lepszy ten szkic w porownaniu do starszych prac :)
Napisano 17 Maj 201014 l Autor Dzieki Ice za odpowiedz. Tymczasem dwie martwe natury i jeszcze taki prosty obrazek (zdjecie szafy znalezione w necie)
Napisano 17 Maj 201014 l Ten czarny w owocach jest zupełnie nie na miejscu, zrobiłeś błąd, bo użyłeś tylko jednego koloru w różnych odcieniach, do tego przyciemniłeś czarnym, a rozjaśniłeś białym. Pierwsza martwa fajna, tylko powinieneś użyć bardziej "zdecydowanego" pędzla. pozdrawiam
Napisano 29 Maj 201014 l Autor Dzieki Joel, faktycznie popelnilem karygodny blad z tym, ze uzylem jednego koloru przy malowaniu owocow, czasami nienawidze siebie za to, ze zapominam o takich podstawach. A tym razem takie cwiczonka I z ta twarza nie wiem co jest nie tak. Calosc wyglada dziwnie, sztucznie i plastikowo. Nie potrafie jednak dostrzec czym jest to spowodowane (moze przez zbyt dlugie wpatrywanie sie). Jakies sugestie?
Napisano 29 Maj 201014 l Za bardzo ją głaszczesz i już teraz pewnie boisz się radykalnych pociągnięć, bo boisz się zniszczyć pracę. Musisz zostawić okrąglaka. Nos jest za mały. Co do kolorów to są martwe, dlatego, bo brakuje koloru przeciwstawnego/komplementarnego. Powinieneś w cieniu machnąć zielonym. pozdrawiam
Napisano 3 Czerwiec 201014 l Autor Jade dalej z malowaniem skóry tu ze zdjecia A tu master copies, na poczatku mial to byc taki gora 30 minutowy speed, zeby uchwycic tylko sama sylwetke, ale jakos sie wkrecilem i postanowilem pojsc dalej
Napisano 4 Czerwiec 201014 l Śmierć Marata super wyszła :D podobają mi sie też Twoje ostatnie martwe naturki :) co do portreciku kobiecego: nos zdecydowanie za mały :) pilnuj proporcji :D
Napisano 22 Sierpień 201014 l Autor Taaak, to juz chyba najwyższy czas zeby cos wrzucic. Na poczatek 3 speedy ze zdjec Tutaj slepie zerzniete wrecz kreska w kreske z jednego tutoriala znalezionego na cgs A tu idac za ciosem twarz ze zdjecia, dalej nie wiem czego brak tym moim glowa ze wygladaja tak sztucznie. Niby wszystko robie jak nalezy, ale jednak brakuje w tym zycia. Naprawde bylbym wdzieczny za jakies zlote mysli I na deser kolejna okladka (ta ktora wrzucalem jakis czas temu nie spasila) robiona dla zaprzyjaznionego zespolu. Uzylem zdjecia babki znalezionego w necie, wiec raczej malo w tym kunsztu artystycznego, nawet nie wiem czy taka technika ma swoja nazwe :) W kazdym badz razie chlopaki sa zadowoleni, wiec i ja sie ciesze
Napisano 22 Sierpień 201014 l Straszna ta okladka wrecz chora, ale jesli ktos takie rzeczy lubi to ja nie mam z tym problemu ( wkoncu kazdy ma swoje wizje swiata ) Generalnie widac poprawe w twoich prackach. Dobra rada*: nie maluj blokow, wiezowcow etc pedzlem: wykreslaj je lassem i wypelniaj gradientami, wtedy uzyskasz najlepszy efekt, ktory dopiero pozniej ( w wiekszosci przypadkow) i tak trzeba podmalowac.
Napisano 24 Październik 201014 l Autor Kolejne trzy facetki z referek, własciwie to zadowolony jestem tylko z tej ostatniej, jakies takie brzydkie mi wciąż wychodzą, mam nadzieje, że to sie kiedyś zmieni :)
Napisano 3 Listopad 201014 l Autor Ostatnio w ramach cwiczen strzelilem sobie kopie obrazu ktory wyjatkowo przypadl mi do gustu, a mianowicie zatoniecie statku nadzieja. W sumie dzierganie tych kier jedna po drugiej bylo raczej malo ekscytujacym zajeciem, naprawde mam juz dosyc tego obrazu :)
Napisano 5 Listopad 201014 l domyśliłam sie że to ten obraz :D nawet sobie poradziłweś z tematem :) ale może porysuj też troszke speedowych krajobrazików. będzie Ci łatwiej wprowadzać nastrój, jak troche luźno pobawisz sie odcieniami szarości, brązów i błękitów. Polecam obrazy Juliana Fałata, te takie zimowe pejzaże. Bo Tu jakby sie skupiasz na formie bardziej, a atmosfera obrazu to bardziej kolor i kompozycja niż bryła. :)
Napisano 13 Listopad 201014 l Autor Dzieki telthona, pamietam ze juz kiedys imie Juliana Fałata pojawialo sie na tym forum gdy byla mowa o sniegu :) Tymczasem pare godzin temu po obejzeniu Pierscienia Nibelungow zaczalem sobie malowac fanarta i jakos tak wyszlo ze skonczylem nie wstajac od komputera.
Napisano 13 Listopad 201014 l moim zdaniem dałoby sie jeszcze ze dwie godzinki posiedzieć nad tym fanartem żeby wyglądał lepiej :) wiesz, poprawić perspektywe tarczy, kolory bo są troche za szare, i w ogóle wygładzić gdzieniegdzie, bo Ty często używasz takiego teksturowanego brusha, że krawędzie wyglądają "kudłato", ja to widzę nawet na trzonie włóczni. z resztą ten trzon jest troche za cienki. Ale w sumie i tak fajny obrazek :D
Napisano 21 Listopad 201014 l Autor Dzieki telthona, w takim razie dzisiaj wrzucam pania robiona brushami gladkimi jak pupa niemowlaka :)
Napisano 21 Listopad 201014 l anatomia Ci uciekła, pani nie ma bioder;) co do gładkości to jest dobrze, jeszcze tylko kilka mocniejszych pociągnięć pędzlem żeby nie było rozmyte pozdro
Napisano 6 Marzec 201114 l Autor Dawno nie pisałem to postanowiłem namalowac coś bardziej dopieszczonego. Goła baba zjada ptaka I jeszcze dwa zoomy, jeden czysty dla pokazania całej anatomii twarzy. Jak zwykle wszelkie pomocne sugestie jak najbardziej pożądane. Na koniec link do referki: http://www.gracefulnudes.com/Galleries/hegreart_maria_ozawa_pink_jelly/maria_ozawa_petter_hegre_006.jpg Edytowane 6 Marzec 201114 l przez Mariossan
Napisano 6 Marzec 201114 l ciekawy pomysł na enviro, ale używanie motylków photoshopa nie jest dobrym rozwiązaniem ;) wiesz, wszyscy znają ten kształt. co do postaci, fajnie ze cycki nie są za wielkie. a co do tych efektów to tatuaż jest średni bo widać że to na innej warstwie było robione a te dziwne efekty przy dłoniach przypominają mi robaki. za to włosy fajnie zrobione. szczególnie warkoczyki.
Napisano 2 Maj 201113 l Autor Dzięki noiprox, te efekty przy dłoniach to pióra ptaka ;] A tymczasem jako iż dawno nic nie wrzucałem dodaje pare szybkich prac głownie robionych na podstawie zdjęc. Chyba żadna z nich nie była malowana dłużej niż godzinę i niektóre są już dosyc stare, ale i tak mam nadzieje, że dostane jakieś cenne wskazówki na ich podstawie. I jeszcze szkic oraz pastel, chciałbym móc wrzucic wszystkie moje szkice, ale skanowanie tego zajęłoby mi cały dzień :( Edytowane 2 Maj 201113 l przez Mariossan
Napisano 25 Wrzesień 201113 l Autor Witam. Po kilku miesiącach nieobecności czas chyba wreszcie coś dodać. Przez kilka ostatnich dni pracowałem po szkole nad taką scenką: 100% Zachęcam do komentowania :)
Napisano 26 Wrzesień 201113 l Po lewej stronie na trzecim planie jest straszna pustka ale cała reszta jest dość ciekawa.
Napisano 14 Październik 201113 l Autor Witam ponownie. Kolejny obrazek, i chyba ostatni digitalowy póki co. Chcę dostać się na studia w przyszłym roku a do tego potrzebuję teczkę z pracami wykonanymi tradycyjnymi mediami. Nie mam doświadczenia w malowaniu farbami, więc będę musiał coś z tym zrobić. Myślę, że będę wrzucał co nieco w przyszłości :) Póki co Maryśka, voila! Zapraszam do komentowania. Pozdro.
Napisano 14 Październik 201113 l mało wyrazista jest ta praca ale ma poszczególne elementy które ciekawie wyglądaja, np. dolna część obrazka, czyli ten lodo/kryształ... głównie brakuje mi akcentu kolorystycznego, całość jest bardzo wyblakła i szarawa (niby też ma swój urok w towrzeniu nastroju ale to sprawia że obrazek jest czegoś pozbawiony, niedokończony, ginie w tłumie że tak powiem)... dużo zyskałaby ta praca gdybyś powalczył z kolorem, m.in. kolorem skóry, włosy swoją drogą też są bryłą i tutaj tego brakuje, są za płaskie... bardzo fajne usta i nos, pozdro ;)
Napisano 14 Październik 201113 l Autor Rotcore dzięki za post, masz racje z tym kolorem, już wcześniej RaVirr pisał o tym, że powinienem malować bardziej nasyconymi barwami. Będę starał się o tym pamiętać następnym razem. Być może jak odpocznę od tego obrazka to spróbuję jeszcze powalczyć. Pozdro.
Napisano 14 Październik 201113 l 30 sekund w Photoshopie: Co zmieniłem? Zmieniłem nasycenie kolorów i dodałem niektóre. Twoja praca była zimna, jakaś nijaka. Na dysku mam nieco podrasowaną bardziej wersję Twojej pracy, ale nie będę wrzucał, bo to co chciałem Ci pokazać to pokazałem, w sumie nic nowego w stosunku do tego co pisali poprzednicy. Ps. I co Wy macie do tej błękitnonijakiej szminki? Jest ohydna, a wszyscy ostatnio ją stosują. :P
Napisano 14 Październik 201113 l W tamtej wersji czerni było za dużo, teraz jeszcze więcej? :) Spłaszczyło się to i straciło mnóstwo szczegółów jakie kryły się w cieniu.
Napisano 14 Październik 201113 l Mój monitor ma się całkiem dobrze, kalibrator również :) Niepotrzebnie zaczerniłeś tą pracę, tak głęboka czerń nie ma tutaj uzasadnienia. Popatrz na przykład na usta, te powinny złapać trochę światła z otoczenia tym bardziej, że ręce i twarz są dość mocno oświetlone. Poprzednia wersja była lepsza. Pozdrawiam.
Napisano 14 Październik 201113 l Autor Nom, trochę zbyt czarne, dlatego też nie zmieniałem nasycenia w photoshopie, chociaż dobrze to wyszło na warstwie lodu. Nowe kolory tak trochę zrobiły z niej tanią dziwkę z hiszpańskim akcentem w postaci czerwonej róży. Ja tam używałem kolorystyki biało niebieskiej żeby dodać oziębłego klimatu :) Ale cieszę się z zainteresowania, dzięki. Pozdro.
Napisano 23 Grudzień 201113 l Autor Witam. Ostatnio próbowałem podziałać trochę farbami. Malowałem z początku akrylami, ale strasznie słabe są. Wysychają już praktycznie na palecie, nie da się ich w ogóle mieszać, toteż przeskoczyłem na oleje. Wrzucam póki co tylko dwa obrazki, ale myślę, że przez święta coś jeszcze pokarze. Przygodę z farbami dopiero zaczynam i wszelkie wskazówki będą dla mnie bardzo cenne. Pozdrawiam.
Napisano 4 Styczeń 201213 l Autor Siema, wrzucam szybki szkic z prośbą o rade. Czy wszystko jest okej z proporcjami damulki? Ja tam niby nic nie widze, ale nie jestem obiektywny, przydałaby się jakaś sugestia. Dzięki.
Napisano 4 Styczeń 201213 l Spróbuj wrzucić jeszcze raz , praca niestety się nie wyświetla (403 Forbidden)
Napisano 4 Styczeń 201213 l Autor kurcze, już raz edytowałem post bo miałem to samo, mam nadzieje, że teraz ustoi (uploaduje imageshackiem) zdązyłem przez ten czas troche więcej pomalować Edytowane 4 Styczeń 201213 l przez Mariossan
Napisano 4 Styczeń 201213 l Malowałeś z pamięci czy z refki ? ( jeśli z refki to w miarę możliwości wrzuć , to ułatwi sprawę ) Nie mam pewności czy łączenie uda z pupą jest w porządku , mianowicie chodzi mi o miejsce ,w którym powinni być biodro. Wprowadzając poprawką nadasz jej kobiecości.A i dorysuj drugie udo albo łydkę , nie wiem w tym miejscu na pewno coś powinno być. Jeśli podałem jakieś błędne rady to krzyczcie i mnie poprawcie ;) BTW :Mam wrażenie , że od pierwszej strony do tej zrobiłeś spory postęp. Edytowane 4 Styczeń 201213 l przez badassky
Napisano 4 Styczeń 201213 l Autor Dzięki Bombadil, tutaj masz referke http://www.gracefulnudes.com/Galleries/DomaiSecond/janine-7.jpg (to tutaj zawsze szukam inspiracji i pomocy przy malowaniu kobiet). Pomyśle i popracuje nad tym co mi powiedziałeś.
Napisano 5 Styczeń 201213 l Heh zdjęcie znowu nie działa. Wydaje mi się , że moje porady niestety mogą mieć błędy więc najlepiej sam się dobrze przypatrz i skoryguj małe wpadki.
Napisano 8 Styczeń 201213 l Autor Okej, to dzisiaj wrzucam skończoną już wersje, miałem teraz czterodniowy weekend to trochę sobie pomalowałem. Tak w ogóle to zastanawiam się, czy do teczki na studia można wrzucać prace digital painting. Wiadomo, że uczelnie nic o tym nie piszą, ale zastanawia mnie jak by to zostało odebrane. Ktoś coś wie w tym temacie może?
Napisano 9 Styczeń 201213 l Autor Iss: nie jestem do końca zdecydowany, zapewne asp bo co innego? Wiem co się o tym mówi, że strata czasu i lepiej samemu, ale jakąś szkołę wybrać muszę. No więc wybrałbym się na takie projektowanie graficzne dajmy na to do Katowic, oczywiście prace z malarstwa i rysunku w teczce się znajdą, ale jestem ciekaw co jak by tak wrzucić digital painting dodatkowo. Poza tym słyszałem, żeby nie dawać aktów, ale tylko asp Matejki w Krakowie jasno zaznaczyło, że teczki mają być bez studium aktu. No więc, co myślicie?
Napisano 9 Styczeń 201213 l Na PJWSTK można ponoć dodawać rożne różności, ponoć im więcej tym lepiej. Na asp to ja bym nie ryzykowała :>
Napisano 9 Styczeń 201213 l D.p. w teczce na ASP to zdecydowanie strzał w kolano. :) Nie wymaga się tego, więc w żaden sposób to nie zadecyduje przy wyborze teczek, za to może zaszkodzić.