dezzed Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 (edytowane) Witam. Od pewnego czasu, po cichu, obserwuję sobie forum, podglądam prace, czytam uwagi i w końcu nadszedł ten sądny dzień założenia teczki. Chciałem pokazać kilka prac, głównie są to szybsze rysunki których czas wykonania nie przekraczał 2-3 godzin czasami może dłużej. Mam nadzieje, że wstydu nie będzie a wszystkie wady zostaną bezlitośnie wytknięte. Zapraszam do oglądania. Te dwa szkice powstały na podstawie zdjęć, malowane w programie painter Kolejnych kilka rysunków to prace z "głowy" bez użycia refek i innych pomocy naukowych, taka radosna twórczość A teraz cos z innej beczki rastacopter w śniegu i latająca runiczna skała, tu pomagałem sobie fotkami co zapewne widać na górach I na sam koniec praca nad którą spędziłem kilka dobrych godzin, tak pani cyborg z awarią ręki, tu również podpierałem się zdjęciem I to by było na tyle, mam nadzieję że nie przynudziłem zbytnio. Pozdrawiam Edytowane 27 Wrzesień 2010 przez dezzed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Savant Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 Witam, zimowy pejzażyk świetny - aż czuję mroźny klimat ;-), cmentarny zombie rewelacyjny - bardzo naturalny balans ciała, ogólnie bardzo mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 Twarze fajne, trzymają formę. Dobrze to wygląda. Szkic tego trola wygląda fajnie. Popracuj może nad cieniowaniem brył by trochę nadać mu przestrzeni, bo choć jest dobrze to myślę, że może być jeszcze lepiej, jeszcze fajniej. To pomorze Ci nadać takiej postaci życia. Rzuć np okiem na ten szkic. Jest to co prawda robota tabletem, nie ołówkiem. Ale zasady te same i nie bardzo się to różni. Na rysunku 1a prawe kolano wilczka jest świetnie ocieniowane. Nadaje mu przestrzeni, trójwymiarowości. Oczywiście to tylko przykład. Sam znajdziesz dla siebie najlepsza drogę zwłaszcza, że umiejętności masz. Ołówek daje ogromne możliwości... http://1.bp.blogspot.com/_ympYOscIRwc/ST17NWnoX8I/AAAAAAAAAho/uiLwWuRPzyk/s1600-h/mammals-12-08-08_02.jpg http://2.bp.blogspot.com/_nOfpDHR3xdk/SS2brd9JoEI/AAAAAAAAAHc/_wDnjtROClo/s1600-h/Bear_person_sketch.jpg Pani android fajna. Ładnie dopieściłeś skórę i jej cieniowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 A mi sie za to chyba najbardziej podoba ten niebiesko-bialy rysunek twarzy. Cyborżka niezle wykonczona :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2009 Dzięki za napisanie kilku słów panowie. CzAk1 dzięki za linki, ten wilczek rzeczywiście fajnie zrobiony, trzeba będzie jeszcze popracować. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 27 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Witam. Zebrało się parę prac więc uzupełniam teczkę. Szkice postaci, wszystkie zajeły mi okolo 1,5 h A tutaj szmok z bitwy na digarcie Tu pracka na cotygodniowy speed, ale zaspałem i w końcu nie wrzuciłem (miało być Powstanie Warszawskie) A tutaj cwiczenia ze zdjec znalezionych w necie I tyle na dzisiaj. Mam jeszcze pytanko. Zauważyłem, że niektórzy z was mają w wizytówkach (czy jak to tam się nazywa) linki do swoich teczek lub portfolio. Tylko że nie wyświetla im się link tylko napis np. moja teczka czy coś w tym stylu. Jak tak zrobić? Dzięki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 (edytowane) Heh, jak dla mnie to powstanie weszloby do scislej czolowki! :) Czelendzowe pracki tez super. Z podpisem chetnie bym Ci pomogl, bo mi sie to udalo, tez po długich walkach, ale nie pamietam juz jak :DD Moze sprobuj przy edycji podpisu wpisac Moja Teczka, zaznaczyc i kliknac w insert link, ale nie gwarantuje ze to podziala Edytowane 27 Wrzesień 2009 przez Urbanboogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariossan Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Chłopie, jak ty mogłeś zapomniec wrzucic te powstanie warszawskie! Mój głos byc mial napewno bo praca rewelacja. Ogólnie podobają mi się te twoje mazanki, szczególnie ta chuda pani przedszkolanka. Nie wiem czy wypada mi pytac, ale robisz jakąś komerche czy tylko dla siebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Jak dla mnie to texchnicznie fajnie ale taki standardzik. Za to obrazek nr 1 ma jaja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Smok i Szkice postaci bardzo klimatyczne... Reszta ujdzie :D Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 28 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Witam. Urbanboogie dzięki za podpowiedz, będę klikał wszędzie może się uda :) Mariossan pracki robię dla siebie , zawodowo robię co innego. Ale powoli tworzę sobie portfolio, może w przyszłości coś z tego będzie. REKLAMA - Potencjalny pracodawco, "młody", zdolny, elokwentny gotowy do pracy - jestem do wzięcia :) - KONIEC REKLAMY lucek91, CzAk1 dzięki, cały czas walczę żeby moje prace powalały, prężę muskuły, ale tak jakoś wychodzi jak wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 1 Październik 2009 Autor Share Napisano 1 Październik 2009 Witam. Wrzucam jedną świeżą pracę, reszta prac to starsze rzeczy. Współczesny wiedźmin, praca na bitwę na digarcie. Zadaniem jest przedstawienie wiedźmina jak by wyglądał w dzisiejszych czasach. Taki pół speed, nie dopieszczałem specjalnie, ale generalnie jestem zadowolony z niej. A tutaj poszczególne kroki http://img87.imageshack.us/img87/8427/steps.jpg A tu te starsze, dwie pierwsze na bitwę ilustracyjną na digarcie A tu taka historia o kocie I tyle na dzisiaj. Wszelkie uwagi co jest nie tak, co mogę poprawić mile widziane Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Ładnie zmieniasz style rysowania. Podoba mi się praca z naukowcem oraz mini komix a z poprzedniego sortu ośmiornicowy potwór. Kolory są ostre ale brakuje mi więcej światła w pracach. Keep going. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 2 Październik 2009 Autor Share Napisano 2 Październik 2009 Dzięki Serio. Masz rację, ze światłem u mnie cienko. Niestety mam problemy z opanowaniem głębokiego światłocienia, przez co to wszystko trochę takie płaskie wychodzi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 2 Październik 2009 Share Napisano 2 Październik 2009 Ta ostatnia bardzo fajna stylowo. To malowane czy digital? Fajny klimat robi niebo w ultramarynie. Mógłbyś poeksperymentować z takimi fajnymi przerysowanymi chmurkami czy miasteczkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 2 Październik 2009 Autor Share Napisano 2 Październik 2009 Hej. Digital, w artrage machane było. Szczerze powiedziawszy to myślałem przy tej pracy o zrobieniu nieba i gwiazdek w deseń van gogh'a, ale w końcu zrezygnowałem. Może następnym razem spróbuję, zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 2 Październik 2009 Share Napisano 2 Październik 2009 Jak popatrzyłem to od razu mi przyszło do głowy. Więcej takich prac postuj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 2 Październik 2009 Share Napisano 2 Październik 2009 Fajne. Bardzo mi sie podoba historyjka o kocie :D Stylowa, klimatyczna. Bardzo, bardzo... ^_^ Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 2 Październik 2009 Share Napisano 2 Październik 2009 Historia o kocie ma w sobie to coś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 2 Październik 2009 Share Napisano 2 Październik 2009 Olbrzym z dzieciakiem i historyja z kotem superanckie. Btw. winszuję wygranej w chc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 5 Październik 2009 Autor Share Napisano 5 Październik 2009 CzAk1, SBT77, lukanus dzięki. Nie spodziewałem się, że kot spotka się z tak ciepłym przyjęciem :). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 23 Październik 2009 Autor Share Napisano 23 Październik 2009 Witam. Mały update teczki. Zielarz wyruszający do Mrocznego Lasu po rzadką roślinkę, i kilka konceptów "zwierzaków". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 23 Październik 2009 Share Napisano 23 Październik 2009 jak dla mnie fajne:D w pierwszym kolory mi się podobają;D a potworki wypas:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 no no , zwierzaki wyglądają świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 26 Październik 2009 Share Napisano 26 Październik 2009 Zgrabne te zwierzaczki i kolorek w nich siedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mellon Napisano 26 Październik 2009 Share Napisano 26 Październik 2009 Fajny koncepcik zielarza może tylko nogi trochę nienaturalnie ustawione trochę albo mi sie wydaje ;).Fajny krajobrazik, kompozycja sie troche lamie i jest ciezka z lewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 26 Październik 2009 Share Napisano 26 Październik 2009 Echhh te pędzelki Daarkena =]. Koncepty zwierzaków b. przyjemne, a nogi herbalisty jak napisał Mellon lekko nienaturalnie rozstawione. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 27 Październik 2009 Autor Share Napisano 27 Październik 2009 Witam. Dzięki za komentarze i zwrócenie uwagi na nogi, faktycznie prawa noga się z lekka wyłamała jakoś wcześniej nie rzuciło mi się w oczy. Emmilius pedzelki niezastąpione, szczególnie do mazania wszelkiej maści krzaków, no i dowiaduję się od ciebie kto jest ich autorem, chwała mu :). Co prawda na stronie Daarkena podpięta jest inna paczka pędzli niż ja posiadam, ale może je co jakiś czas zmienia muszę tam zaglądać od czasu do czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 15 Listopad 2009 Autor Share Napisano 15 Listopad 2009 (edytowane) Witam. Dziś trzy nowe prace, na początek scena rodzajowa, następnie koncept tropiciela i na koniec paczka "zwierzaków". Tshivumb Tabu to imię znane jest każdemu mieszkańcowi "czarnego lądu". Jest to imię najlepszego tropiciela w całej Afryce. Nikt nie pamięta kiedy pojawił się pierwszy raz ale nie ulega wątpliwości, że było to bardzo dawno temu tak dawno, że nawet najstarsi z najstarszych mieszkańców wiosek nie pamiętają kiedy to było. Wraz ze swym jedynym towarzyszem, słoniem o imieniu Mulunda podróżuje od wioski do wioski i pomaga mieszkańcom. Czasem wytropi zaginione stado kóz, innym razem odnajdą obóz bandytów nękających tubylców. Tshivumb Tabu choć cieszy się wielkim poważaniem wśród afrykańskich plemion, wzbudza zarazem wśród nich strach. Nikt nigdy tego nie widział, ale mówi się, że potrafi wprowadzić się w trans i rozmawiać z duchami przodków, którzy zawsze wskazują mu właściwą drogę. Bo jak inaczej można wytłumaczyć to, że ślepiec jest w stanie odnaleźć ziarnko zboża w górze piachu. Edytowane 16 Listopad 2009 przez dezzed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 15 Listopad 2009 Share Napisano 15 Listopad 2009 bardzo ladne kolorki zwlaszcza na tych konceptach, ten srodkowy stworek w ostatnim rzedzie najlepszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 15 Listopad 2009 Share Napisano 15 Listopad 2009 Jak dla mnie ekstra :D Świetne kolory, dokładnie ta paleta która mi się najbardziej podoba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 15 Listopad 2009 Share Napisano 15 Listopad 2009 Mjut :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 16 Listopad 2009 Autor Share Napisano 16 Listopad 2009 Witam. Dzięki panowie za pozytywne słowo, ćwiczę kolor od jakiegoś czasu i dzięki waszym komentarzom widzę że idę w dobrym kierunku :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
^sTh. Napisano 16 Listopad 2009 Share Napisano 16 Listopad 2009 fajne prace, zwłaszcza podobają mi się koncepty stworzeń przeróżnych :) Tworzysz je do jakiegoś konkretnego celu, czy po prostu tak sobie upodobałeś? Bo myślę, że niezły bestiariusz by z tego zrobił. Praca ze słoniem też przyjemna, chociaż to całkiem białe niebo można by czymś delikatnym zapełnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 16 Listopad 2009 Share Napisano 16 Listopad 2009 Fajne prace. Te zestawy potworków takie JakkaS-owe. Tropiciel ze słoniem dla mnie best. Idziesz do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 16 Listopad 2009 Autor Share Napisano 16 Listopad 2009 ^sTh. stworki rysowane są do Infusion, będzie to taki "papierowy" rpg, a przy okazji jest to niezłe ćwiczenie. Tropiciel jest na CAB'a na digarcie i miał mieć jednolite tło. A że ostatnio polubiłem, poniekąd z przymusu, tło białe (stworki mają być na białym) to tak zostawiłem bez koloru bo wydawało mi się, że dobrze wygląda. serio, jak do przodu to dobrze, a monstra JakkaS'a wymiatają i basta. Ps. Do tropiciela dodałem jeszcze krótki opis, może nie jest to literatura najwyższych lotów ale był planowany i miał dopowiedzieć to czego nie widać. A i proszę się nie śmiać naprawdę się nad nim napracowałem :). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 24 Listopad 2009 Autor Share Napisano 24 Listopad 2009 Witam. Dzisiaj jedna nowa praca, emerytowany wojak którego roznosi energia + szkice jego facjaty. Rysunki co prawda już wrzucałem do działu z speed'ami ale jako że poniekąd w temacie są, to umieszczam je również w teczce. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 To robiłeś go w końcu z myślą o Bonharcie czy o emerytowanym starym wojaku? Fajnie uchwyciłeś dynamizm i pozę, twarz pozostawia jeszcze wiele do życzenia (zwłaszcza jeżeli miał to być Bonhart) ale reszta bardzo fajnie malowane... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wish69 Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 Fajna, dynamiczna poza, nie wiem co prawda, czy wojak nie przewróciłby przy próbie kolejnego kroku. Podobają mi się naramienniki i rękawica, skóra być może za zółta nieco, spróbuj dodać czerwieni. POZDRAWIAM!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 25 Listopad 2009 Autor Share Napisano 25 Listopad 2009 Hej. Rotcore z początku miał być stary wojak a w finale starałem się zrobić Bonharta. Widać takie kombinowanie nie najlepiej wychodzi i dobrze jest się zdecydować od razu co się rysuje :). Wish69 za żółta powiadasz, co prawda w finale nieco zjeżdżałem z czerwienią bo wydawał mi się zbyt rumiany, ale dla mnie wygląda teraz ok. Może to kwestia monitora i każdy z nas widzi trochę co innego. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 25 Listopad 2009 Share Napisano 25 Listopad 2009 dezzed, ta postac to jakis spontaniczny wykwit wyobrazni czy moze kryje sie pod nia jakas historyjka? mi kojazy sie z klimatami ksiazki jaka ostatnio przeczytalem: "Gniewko syn rybaka" i serialem "znak orla" opartym na tej samej fabule. strasznie wsiaklem ostatnio w te klimaty=] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 25 Listopad 2009 Autor Share Napisano 25 Listopad 2009 Miał być Bonhart z Wiedźmina, ale temat potraktowałem dosyć luźno więc można to potraktować jako spontaniczny wykwit wyobraźni (ładne sformułowanie, podoba mi się). Mówisz że książka fajna, może się nią zainteresuję skoro polecasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2009 Witam wszystkich. Kilka prac się zebrało więc wrzucam, na początek arka Kościej w kolorze. Podkład do kościeja. Pierwszy raz w ten sposób pracowałem że zrobiłem monochromatyczny obrazek a potem go kolorowałem. Muszę przyznać że całkiem przyjemnie się tak "maluje". Tak na szybko, bandycka ekipa z kraju kwitnącej wiśni i mały fan art kilka speedow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 speedy są świetne, dajesz pan rade i zgrabnie ogarniasz kolor pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Zacne speedy... świetne kolorki i szkice... ciekawy kurz choć wg mnie niezbyt pasuje font i jego ułożenie, świetnie potraktowany fanart... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 bardzo ładne, ja także tak chcę, piękne kolorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Bardzo ciekawe prace. Bez obrazy- arka z profilu kształtem przypomina kurę bez głowy :P Fajny Kościej. Z bandyckiej ekipy, ten pośrodku wymiata. Speedy też przyzwoite :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 Varmer dzięki Rotcore font nie był dobierany jest zupełnie z przypadku, pędzle sobie ostatnio poukładałem i porobiłem kategorie typu chmury, kurz, tekstury itp. a poszczególne grupy oddzielają właśnie takie napisy i się wziął zaplątał. Było jeszcze kilka takich napisów ale resztę zamazałem a ten się akurat ostał. W ogóle cała ta praca jest raczej testem pędzli wszelakich, najpierw mazałem próbowałem różne ustawienia pędzli a dopiero potem wyciągałem z tego jakieś kształty. A tak w ogóle to font mi się podoba :) Uriel nie przesadzaj, myślę że chcesz lepiej. Ale dzięki, zawsze jest miło usłyszeć dobre słowo o tym co się robi choć trochę krytyki i wskazówek też by nie zaszkodziło. QbisieQ kura powiadasz hmm... coś mi się ostatnio drób w teczce rozpanoszył. Dzięki. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 coraz lepsza ta teczka. Bardzo fajne kolory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 9 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2009 Morbid wielkie dzięki, staram się jak mogę. A jak Tobie się podoba to podążam chyba w dobrym kierunku. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi