khatake Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 Takie sobie sklepik klęcę. Idzie to bardzo powoli ale do przodu. Chciałbym wreszcie skończyć jakąś scenkę włącznie z teksturami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 Jestem za. Fajnie idzie :) Będę zaglądał Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 Przeczuwam klimat... Mam nadzieję że będzie wisieć sporo kolorowych pierdół a chińczyki będą tłoczyć się przed straganem. Obserwuję cie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 Wykopaliska kontrolowane! Wszyscy razem! Dawaj dalej! Dawaj dalej! x] Co do samego modelingu - miodzio, chciałbym ujrzeć to skończone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 ładnie to wyglada fajnie by bylo jakbys sie wzial za to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmaxik Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 masz tak nalo obniektow ze szkoda czasu na rendery probne . wez sie w garsc i rob ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 shitty wok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 18 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2009 shitty wok? Próbujesz powiedzieć "shitty work"? Bo jeśli jedyne co masz do powiedzenie to to że praca jest gówniana to chyba możesz sobie darować swój wkład w rozwój tego wątku. Jeśli próbowałeś powiedzieć coś innego to wybacz. Dzięki wszystkim innym za komenty. Widzę że wysiorbało poprzedni render :/ No nic, trudno. Jak mi się uda dziś wygospodarować kilka minut to dam upa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2009 Dobra wrzucam upek. Mało rzeczy doszło ale praca wre (ekhem)...(liczę na to że dzięki wrzucaniu tu upów nie stracę zapału do tego projektu i uda się skończyć :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 http://www.youtube.com/watch?v=GGjcit3sNlk shittty wok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 20 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2009 EEEeeee no ok ...sry za tamto ale no nie spodziewaj się że każdy ogląda South Park :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 21 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2009 Żeby nie było że śpię (choć mam tempo lodowca...). Tym razem Mental Ray z jednym spotem. Wciąż kuleję w renderingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 EEEeeee no ok ...sry za tamto ale no nie spodziewaj się że każdy ogląda South Park :P eeeeeeeee no ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 3 Listopad 2009 Autor Share Napisano 3 Listopad 2009 Cośtam cośtam ;p odkopuję graty i może coś tam skończę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 kurde coś Ci się ze skalą skopało, byle że to sklep dla krasnoludków :) idzie fajnie, tylko ten napis troszkę za "miętki" powinien mieć zaostrzone (chociażby w pewnym stopniu krawędzie). pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 Proporcje leżą a tło to w ogóle masakra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 ładnie bardzo, ale jaśniej daj. Dorzuć zupki chińskie :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 3 Listopad 2009 Autor Share Napisano 3 Listopad 2009 latos - proporcje leżą ? ...rly ? bo ja tego nie widzę. Chyba że odnośnikiem jest tło które ofc nie jest tłem tylko hdrką i oczywiście tego tam nie będzie koniec końców. Dunablaster - s'il vous plait. Jaśniejsza wersja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 Ten napis na szyldzie znaczy coś konkretnego, czy taki na przypał :) Tak pytam z ciekawości :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 3 Listopad 2009 Autor Share Napisano 3 Listopad 2009 Ten napis na szyldzie znaczy coś konkretnego, czy taki na przypał :) Tak pytam z ciekawości :) To z refki leci. Tak naprawdę to staram się odtworzyć zdjęcie ...choć już teraz leci spontan ;p ale napis jest jeszcze skopiowany więc pewnie ma sens :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 Napis widzę z oryginalnych hińskojapańskich kresek. Problem nie ze skalą, ale z kamerą która jest zbyt wysoko i szyldem który ma zbyt głęboki grawerek, przez co trudno ocenić skalę. To tło z tyłu nawet jeśli tymczasowe to zupełnie niepotrzebne i niezgrane perspektywicznie ze sceną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 Porównaj sobie donniczkę,stolik do ekspresu do kawy to zobaczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 14 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2010 Obiecuję kiedyś skończę >. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 14 Kwiecień 2010 Share Napisano 14 Kwiecień 2010 gratuluje powrotu do projektu, sam mam dziesiatki takich ktore "kiedys skoncze" :) Bardzo ciemne te cienie jednak, caly detal tam ginie jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 14 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2010 No niestety sie zgadzam :( tylko ja w renderingu trochę cienki jestem. Jak najlepiej rozjaśnić tą scenę ? w tej chwili jest tylko jeden Daylight (mr sun, mr sky - mental ray). Każda próba rozjaśnienia tego poprzez kombinowanie z bouncami np. kończy się przepaleniem scenki. Teraz mam bounce ustawione na 8. Myślałem też by wrzucić do środka tych pomieszczeń słabe omni ale jeszcze nie testowałem. Jak najlepiej sklecić takie oświetlenie exteriora ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 14 Kwiecień 2010 Share Napisano 14 Kwiecień 2010 Ten rower jest b.duży...podobnie jak kosz na śmieci. Proporcje leżą. Scenka zapowiada się przyjemnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 1 Maj 2010 Autor Share Napisano 1 Maj 2010 Pomyślałem że lepiej będzie zrobić scenkę nocną. Wiem że lampiony to kicha ale jeszcze nie wymyśliłem jak je fajnie zrobić. Ludek by ocenić proporcje. (jpg wszystko spaprał :(( no ale to moja wina :(() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 1 Maj 2010 Share Napisano 1 Maj 2010 W scenie nocnej już nie ma problemów z proporcjami bo malo co widać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi