Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Praca powstała na konkurs Yaf(a)raya "Crazy Machines". Modele przygotowałem w Blenderze, rendering obowiązkowo w Yaf(a)ray'u.

martwagodzina.jpg

Edytowane przez mookie
  • Odpowiedzi 18
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wszystko sam modelowałeś? Mógłbyś pokazać siatę tej ramy z tyłu? Jak robi się takie ornamenty? Sama pracka bardzo fajna. Materiał drewna jakoś za bardzo świeci ale nawet nie psuje to odbioru pracy.Bardzo fajine ogólnie.

Napisano (edytowane)

Oczywiście, że wszystko modelowałem sam. Ramę wykonałem na bazie sześcianu (wytłaczanego, dzielonego, rzecz jasna), później odpowiednio wygładzonego SubSurfem (czy jak kto woli Turbo Smoothem).

ramax.jpg

Edytowane przez mookie
Napisano

Hehe fajny pomysl, rzeklbym martwa natura :). Materialy przydaloby sie lekko poprawic, szczegolnie meta, ale poza tym jest i tak jest fajnie, a no i moglbys usunac ta biala ramke ktora powstala przy kompozycji bo rzuca sie w oczy.

Napisano

Ciekawa pracka. Szkoda, ze i zegar i ptak są tak blisko krawędzi - można to było ciekawiej skadrować i oświetlić.

Napisano

Ciekawy pomysł, fajne modele i tekstury. Ptak wyszedł świetnie.

Światło bardzo nieciekawe i płaskie, może poświęcisz jeszcze godzinkę i popracujesz nad tym? Bo aż szkoda takich modeli.

Napisano (edytowane)

Dzięki za komentarze; faktycznie, toi owo można było poprawić, ale że praca powstała na konkurs, którego termin już za mną, nie będę już przy niej grzebał. Pozostaje mi wierzyć, że następnym razem będzie tylko lepiej.

PS W konkursie zająłem zasłużenie trzecie miejsce

Edytowane przez mookie
Napisano

blender rządzi co ? :)

Fajny pomysł. Mógłbyś propracować nad materiałami i zwłaszcza światłem. Najlepsze są piórka które jeszcze nie spadły na glebę :D

z ciekawości - ile ten silnik liczył tę scenę (na jakim procku)?

Napisano
ile ten silnik liczył tę scenę (na jakim procku)?

Bodajże 1.5 godziny na czterech rdzeniach.

Co do Blendera, to faktycznie - rządzi :D

Dzięki za komentarze!

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności