Napisano 28 Wrzesień 200915 l Witam w tym tyg waszym zadaniem jest stworzenie jakiegokolwiek przedmiotu lub postaci zainspirowanej twórczością Paula Bonnera. -jak zawsze wszystko musi byc zrobione przez was od 0 czyli nie wolno korzystać z wcześniejszych modeli. - czas na model w tym tyg to również 6h na całość. - jeśli uda wam się skończyć to model powinien być przedstawiony w przejrzysty sposób przy użyciu prostych materiałów i standardowego oświetlenia (starajcie się nie przekraczać 900pixeli szerokości finalnego obrazka) - bitwa trwa 2 tyg i zakończy się 11 października (niedziela) o 12 w nocy. życzę wszystkim powodzenia i dobrej zabawy!! mam nadzieje ze o niczym nie zapomniałem i nic nie pokręciłem jeśli tak to proszę poprawcie mnie. Linki http://www.paulbonner.net/ Edytowane 28 Wrzesień 200915 l przez Matys
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Do 12 w nocy będę musiał siedzieć? O ty niedobry. Dodaj jakąś miniaturkę. Edit:No teraz mi się podoba. Edytowane 28 Wrzesień 200915 l przez Lucek
Napisano 29 Wrzesień 200915 l cóż za kontrowersyjne nazwisko :D może też wezmę udział Edit: Właśnie skumałem, że to artysta którego prace wykorzystano w karciance Dark Eden i ogólnie motał coś do Mutant Chronicles. jaki jest limit tri/poly dla bazy ? Edytowane 29 Wrzesień 200915 l przez Creator
Napisano 29 Wrzesień 200915 l w sumie nie ma co oceniać ale wrzucam bardziej w celu zaklepania konceptu :P czas 40min i koncept http://img121.imageshack.us/i/koncept.jpg/
Napisano 4 Październik 200915 l jak na razie 4.5h. Musze jeszcze pokombinowac z tymi dredami i ubrankiem. concept
Napisano 4 Październik 200915 l Bardzo fajne ale jeszcze glut.Na plechach zrobiłeś faldy a powinieneś raczej wciąć w żebra. Twarz i mięśnie nóg z tyłu mi się nie podobają.
Napisano 4 Październik 200915 l Lucek a Ty coś zrobisz ;]?? Piszesz, piszesz w tych speedsculptingach, ale mało co zrobisz :P Zrobiłeś prace na głupawy uśmiech i zwierzołak. Teraz pewnie robisz lepsze więc weź udział. Czym więcej ludzi będzie tym lepsza zabawa :D
Napisano 4 Październik 200915 l Ja też nie mam tabletu i nie marudzę :P Myszka też jest ok. Ludzie nie mieli tabletu 2lat temu i też robili fajne rzeźby. Tablet to mały problem :P Gorzej jakbyś napisał, że nie masz na czym robić :D ale masz bo piszesz na forum :D Tak więc zbierz się w kupę i spróbuj coś zrobić. Pewnie i tak Ciebie to nie zmotywuje :] Edytowane 8 Październik 200915 l przez Vega
Napisano 9 Październik 200915 l Ja niestety chyba w tym tygodniu nie dam rady :( Szkoda, bo chciałbym się zmierzyć z tymi konceptami.
Napisano 9 Październik 200915 l Autor ja mam nadziej ze dzisisaj sie zmobilizuej juz baze zrobilem ale jakos mi tak bez przekonania szlo :/
Napisano 9 Październik 200915 l Ja zacząłem od nowa :) I robię właśnie co innego. Tamten krasnolud jakoś mi prze przypadł do gustu i miałem z nim małe problemy :D
Napisano 11 Październik 200915 l Witam!! Ja bylbym za nie przedluzaniem tematu bo po co lepiej zrobic cos innego skoro ten niepodpasowal... ogolnie byłbym za zmiana zasad i troche ambitniejszymi zadaniami :) mianowicie ja byłbym za czyms takim: taki temat: http://www.statue.com/items.asp?CartId=&Cc=FIGURES&tpc= czyli wybranie sobie jakiejs statuy czas powidzmy 1 misiac bez czasu na model kazdy modeluje tyle ile chce nie trzeba wszystkiego sculptowac czyli mozna uzywac modelingu tradycyjnego +sculpting wedlug mnie takie cos jest ciekawsze lepsze imozna sie wiecej nauczyc :) pozdrawiam
Napisano 11 Październik 200915 l Ja się nie wypowiadam bo i tak nie mam jak rzeźbić:) Słucham sugestii:)
Napisano 11 Październik 200915 l IMHO 6h u mnie to o wiele za dużo, a co dopiero nieograniczony czas ;)
Napisano 11 Październik 200915 l Raju--> a co to za roznica czy to speed czy nie speed wazne zeby fajne rzeczy robic M@ti-->hmmm wiesz nie chce marudzic ale wiekszosc prac w speedsculptach ma slaba bryle czylli chyba jednak za malo tego czasu ;) wiekszosc ludzi sie spieszy zeby tylko skonczy i nie przkroczyc czasu nie zwazajac uwagi na bryle itp. :) ale nie naciskam "robta co chceta" ;)
Napisano 11 Październik 200915 l Ja bym nic nie zmieniał - temat fajny, po prostu pierwszy/drugi tydzień października to nienajlepszy czas na mini contesty ;) Poza tym zgadzam się z Rajem - to już nie będzie speedculpting, tylko mini contest. Sama idea fajna, ale jako osobny pomysł, a nie ewolucja ze speedsculptingu. A na totalne podsumowanie - bryłę można zrobić najszybciej, to detal zajmuje najwięcej czasu, więc wydaje mi się, że po prostu strasznie marudzisz drogi nielocie. Chciałbyś coś zmienić, ale chyba do końca nie wiesz co i w jakim celu.
Napisano 11 Październik 200915 l Jak już to ja bym nie psuł speedsculptingu :) Zostawiłbym go jak jest, ale zawsze można zrobić jakby osobny temat. Będzie speedsculpting i będzie ten dłuższy. Nie którzy lubią robić coś szybko inni coś dłużej podłubać :D
Napisano 11 Październik 200915 l 6h full wykorzystane, i tak za mało czasu :), mutant wyszedl troche taka wersja lite:) a giwera to abstrakcja ułożona z klocków w zecie
Napisano 18 Październik 200915 l Nie ma, że mało - ktoś się napracował i sondę zrobić trzeba. Może w następnej bitwie frekwencja będzie lepsza :)
Napisano 18 Październik 200915 l Nie ma, że mało - ktoś się napracował i sondę zrobić trzeba. Może w następnej bitwie frekwencja będzie lepsza :) Dokładnie,nawet jakby była tylko jedna pracka to wypada ogłosić zwycięzce.A jak są dwie to dawać sonde:)
Napisano 20 Październik 200915 l Następny będzie lepszy:) Gratulacje dla Hatt3ra - Mimo malej konkurencji model super.
Napisano 20 Październik 200915 l Fajny modelik Hatt3r. Byla kiepska frekwencja, ale musze przyznac ze 1 miejsce zasluzone :)
Napisano 21 Październik 200915 l Wow... Bonner to mój ulubiony grafik :) Szkoda, ze tak mało prac powstało :P Ja przygodę z 3ds maxem zacząłem od strugania Pretoriańskiego Łowcy (ciekawe czemu?), ale szybko się polapałem, że lepiej zacząć od łatwiejszych rzeczy... No i na dalej strugam jakieś proste rzeczy, ale za jakiś czas stworzę pewnie wszystkie postaci związane z Mutant Chronicles ;)