Matys Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 (edytowane) Witam w tym tyg waszym zadaniem jest stworzenie jakiegokolwiek przedmiotu lub postaci zainspirowanej twórczością Paula Bonnera. -jak zawsze wszystko musi byc zrobione przez was od 0 czyli nie wolno korzystać z wcześniejszych modeli. - czas na model w tym tyg to również 6h na całość. - jeśli uda wam się skończyć to model powinien być przedstawiony w przejrzysty sposób przy użyciu prostych materiałów i standardowego oświetlenia (starajcie się nie przekraczać 900pixeli szerokości finalnego obrazka) - bitwa trwa 2 tyg i zakończy się 11 października (niedziela) o 12 w nocy. życzę wszystkim powodzenia i dobrej zabawy!! mam nadzieje ze o niczym nie zapomniałem i nic nie pokręciłem jeśli tak to proszę poprawcie mnie. Linki http://www.paulbonner.net/ Edytowane 28 Wrzesień 2009 przez Matys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 (edytowane) Do 12 w nocy będę musiał siedzieć? O ty niedobry. Dodaj jakąś miniaturkę. Edit:No teraz mi się podoba. Edytowane 28 Wrzesień 2009 przez Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 29 Wrzesień 2009 Share Napisano 29 Wrzesień 2009 (edytowane) cóż za kontrowersyjne nazwisko :D może też wezmę udział Edit: Właśnie skumałem, że to artysta którego prace wykorzystano w karciance Dark Eden i ogólnie motał coś do Mutant Chronicles. jaki jest limit tri/poly dla bazy ? Edytowane 29 Wrzesień 2009 przez Creator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Wrzesień 2009 Share Napisano 29 Wrzesień 2009 nie ma limitu. Masz tylko 6h czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 29 Wrzesień 2009 Share Napisano 29 Wrzesień 2009 hehe ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 29 Wrzesień 2009 Share Napisano 29 Wrzesień 2009 Trzeba szybko zacząć bo później znowu mnie zniechęcą xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 29 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2009 no wlasnie trzeba cos zrobic tylko co wybrac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 29 Wrzesień 2009 Share Napisano 29 Wrzesień 2009 w sumie nie ma co oceniać ale wrzucam bardziej w celu zaklepania konceptu :P czas 40min i koncept http://img121.imageshack.us/i/koncept.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 3 Październik 2009 Share Napisano 3 Październik 2009 póki co 4h ale jakos wynajdę 2h do 11 paź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 4 Październik 2009 Share Napisano 4 Październik 2009 Fajne fajne :) Ja na razie mam 30min i zrobioną bazę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 4 Październik 2009 Share Napisano 4 Październik 2009 jak na razie 4.5h. Musze jeszcze pokombinowac z tymi dredami i ubrankiem. concept Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 4 Październik 2009 Share Napisano 4 Październik 2009 Bardzo fajne ale jeszcze glut.Na plechach zrobiłeś faldy a powinieneś raczej wciąć w żebra. Twarz i mięśnie nóg z tyłu mi się nie podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 4 Październik 2009 Share Napisano 4 Październik 2009 Lucek a Ty coś zrobisz ;]?? Piszesz, piszesz w tych speedsculptingach, ale mało co zrobisz :P Zrobiłeś prace na głupawy uśmiech i zwierzołak. Teraz pewnie robisz lepsze więc weź udział. Czym więcej ludzi będzie tym lepsza zabawa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 4 Październik 2009 Share Napisano 4 Październik 2009 Nie mam tabletu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 4 Październik 2009 Share Napisano 4 Październik 2009 (edytowane) Ja też nie mam tabletu i nie marudzę :P Myszka też jest ok. Ludzie nie mieli tabletu 2lat temu i też robili fajne rzeźby. Tablet to mały problem :P Gorzej jakbyś napisał, że nie masz na czym robić :D ale masz bo piszesz na forum :D Tak więc zbierz się w kupę i spróbuj coś zrobić. Pewnie i tak Ciebie to nie zmotywuje :] Edytowane 8 Październik 2009 przez Vega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 9 Październik 2009 Share Napisano 9 Październik 2009 Ja niestety chyba w tym tygodniu nie dam rady :( Szkoda, bo chciałbym się zmierzyć z tymi konceptami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 9 Październik 2009 Autor Share Napisano 9 Październik 2009 ja mam nadziej ze dzisisaj sie zmobilizuej juz baze zrobilem ale jakos mi tak bez przekonania szlo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 9 Październik 2009 Share Napisano 9 Październik 2009 Ja zacząłem od nowa :) I robię właśnie co innego. Tamten krasnolud jakoś mi prze przypadł do gustu i miałem z nim małe problemy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 9 Październik 2009 Share Napisano 9 Październik 2009 Proponuję przedłużyć termin:) Co powiecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 10 Październik 2009 Share Napisano 10 Październik 2009 Ja również jestem za przełożeniem :) Np. do środy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Witam!! Ja bylbym za nie przedluzaniem tematu bo po co lepiej zrobic cos innego skoro ten niepodpasowal... ogolnie byłbym za zmiana zasad i troche ambitniejszymi zadaniami :) mianowicie ja byłbym za czyms takim: taki temat: http://www.statue.com/items.asp?CartId=&Cc=FIGURES&tpc= czyli wybranie sobie jakiejs statuy czas powidzmy 1 misiac bez czasu na model kazdy modeluje tyle ile chce nie trzeba wszystkiego sculptowac czyli mozna uzywac modelingu tradycyjnego +sculpting wedlug mnie takie cos jest ciekawsze lepsze imozna sie wiecej nauczyc :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Ja się nie wypowiadam bo i tak nie mam jak rzeźbić:) Słucham sugestii:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raju Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Ale czy to wciaz bedzie speedsculpting? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 IMHO 6h u mnie to o wiele za dużo, a co dopiero nieograniczony czas ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Raju--> a co to za roznica czy to speed czy nie speed wazne zeby fajne rzeczy robic M@ti-->hmmm wiesz nie chce marudzic ale wiekszosc prac w speedsculptach ma slaba bryle czylli chyba jednak za malo tego czasu ;) wiekszosc ludzi sie spieszy zeby tylko skonczy i nie przkroczyc czasu nie zwazajac uwagi na bryle itp. :) ale nie naciskam "robta co chceta" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Ja bym nic nie zmieniał - temat fajny, po prostu pierwszy/drugi tydzień października to nienajlepszy czas na mini contesty ;) Poza tym zgadzam się z Rajem - to już nie będzie speedculpting, tylko mini contest. Sama idea fajna, ale jako osobny pomysł, a nie ewolucja ze speedsculptingu. A na totalne podsumowanie - bryłę można zrobić najszybciej, to detal zajmuje najwięcej czasu, więc wydaje mi się, że po prostu strasznie marudzisz drogi nielocie. Chciałbyś coś zmienić, ale chyba do końca nie wiesz co i w jakim celu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Jak już to ja bym nie psuł speedsculptingu :) Zostawiłbym go jak jest, ale zawsze można zrobić jakby osobny temat. Będzie speedsculpting i będzie ten dłuższy. Nie którzy lubią robić coś szybko inni coś dłużej podłubać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 6h full wykorzystane, i tak za mało czasu :), mutant wyszedl troche taka wersja lite:) a giwera to abstrakcja ułożona z klocków w zecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 o calkiem ladniusie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Dokonczylem te majty na szybko. 6h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 rob rob . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 Robić sondę? Temat raczej nie podszedł chyba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 18 Październik 2009 Share Napisano 18 Październik 2009 2 Pracki to za malo na sonde. Mysle ze pora zrobic nowy temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 18 Październik 2009 Share Napisano 18 Październik 2009 Nie ma, że mało - ktoś się napracował i sondę zrobić trzeba. Może w następnej bitwie frekwencja będzie lepsza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 18 Październik 2009 Share Napisano 18 Październik 2009 Nie ma, że mało - ktoś się napracował i sondę zrobić trzeba. Może w następnej bitwie frekwencja będzie lepsza :) Dokładnie,nawet jakby była tylko jedna pracka to wypada ogłosić zwycięzce.A jak są dwie to dawać sonde:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 18 Październik 2009 Autor Share Napisano 18 Październik 2009 no coraz slabsze te tematy ... kto to wymysla! ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Temat bardzo dobry, szkoda, ze czasu braklo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Następny będzie lepszy:) Gratulacje dla Hatt3ra - Mimo malej konkurencji model super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Fajny modelik Hatt3r. Byla kiepska frekwencja, ale musze przyznac ze 1 miejsce zasluzone :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pretorianstalker Napisano 21 Październik 2009 Share Napisano 21 Październik 2009 Wow... Bonner to mój ulubiony grafik :) Szkoda, ze tak mało prac powstało :P Ja przygodę z 3ds maxem zacząłem od strugania Pretoriańskiego Łowcy (ciekawe czemu?), ale szybko się polapałem, że lepiej zacząć od łatwiejszych rzeczy... No i na dalej strugam jakieś proste rzeczy, ale za jakiś czas stworzę pewnie wszystkie postaci związane z Mutant Chronicles ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi