Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Znów wizualizacje u mnie na horyzoncie ale czasu brakuje żeby zrobić coś innego. Chciałem w nich trochę odejść od fotorealizmu dając nutkę siebie samego. Większość była już w renderach testowych i dziękuję z opinie tam wystawione, gdyż pomogły mi je jeszcze dopracować.

Pozdrawiam

ujecie1mini.jpg

ujecie2mini.jpg

ujecie3mini.jpg

ujecie4mini.jpg

ujecie5mini.jpg

• Odpowiedzi 16
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Wow... ładne wizki, światło i drewno na elewacji najbardziej mi się podoba, jeżeli miałbym się przyczepić to do tego na każda wizka pokazuje co innego w terenie, raz piękną polanę a raz trawnik, tzn. na ost. wizce widać sam trawnik a na poprzednich małą polankę, ale to już doszukiwanie na siłę, a tak a propo polany, jak zrobiłeś trawę na tak dużym terenie? Pytam gdyż mam teraz problem z zielskiem? Masz może jakiegoś tutka, a może make off?

Napisano

ladna sprawa, naprawde przyjemny nastroj, taki spokoj, brakuje ino krow w polu i jakichs takich swojskich klimatow, jedyna pierdola jaka mi sie nasunela to stokrotki zarownomiernie, powinny chyba byc jakso bardizej w kupkach?

ma nastroj i fotorealizm ;) bardzo mi siepodoba.

Napisano

Ok fantastico. Co tu dużo gadać mam tylko pytanko jak zrobiłeś ten trawnik bo dokładnie coś takiego chcę zrobić,trawa roślinki i ogólnie całość jest bajka + to samo co pionix i Bonifatz, w czym rendery v-ray. Ogólnie jak byś opisał troszkę jak zrobileś zieleń wokół domku itd było by super chyba że już to gdzieś poczyniłeś to poproszę o linka. Piękna robota pozdrawiam.

Napisano

Podoba mi się wszystko poza materiałem cegły. Światło, zieleń, a także sam projekt - to się nazywa dobre małżeństwo starego z nowym. Całość super sprzedaje projekt i lokalizację. Co do nieszczęsnej cegły to jakoś nie pasuje do reszty materiałów, które są super. Materiał jest zbyt jednolity, przydałoby się go choć trochę pobrudzić w PS, żeby go urozmaicić.

Napisano (edytowane)

Podobają mi się, zwłaszcza pierwszy, podoba mi się klimat światła Wersje dzienne też są ok, ale mam wrażenie że trochę kolory przepalone w światłach.

Edit: Jak dużo czasu zabrało ci zrobienie tych wizualizacji?

Edytowane przez Mulholland
Napisano

Dzięki za odzew i gwiazdki.

Dom ma powstać w łąkach więc starałem się zachować oryginalny plener. Widok z góry różni się gdyż klient tak sobie zażyczył. Co do roślinności zrobiłem ją przerośniętą gdyż bardziej oddawała klimat miejsca. Wszystkie rośliny są 3d. Trawa to displacement i jedynie w przedostatnim dodałem dodatkowo koniczynę 3d oraz 2 rodzaje powyginanych źdźbeł rozsianych za pomocą PArray z półprzezroczystym materiałem aby za bardzo nie wyróżniały się. Przepalenia zrobione specjalnie na każdym ujęciu. Do dużej trawy wykorzystałem model z onyxa zmieniony na vrayproxy i rozsiany groundwizem (bardzo dobry plugin i polecam go jak najbardziej). Czas pracy jest różny. Samego modelowania domku nie liczę bo to zależy jakie ma się biblioteki gotowców. Dachówki u mnie to przeważnie bryły mimo, że mam sporo map displacement zrobionych. Stolarkę okienną jak i rynny również z własnej biblioteki. W sumie 1 dzień na przygotowanie całego terenu i drugi na postprodukcję w PS. Jedynie ostatni męczyłem dłużej gdyż ciągle mi trawa nie podchodziła i w końcu powstała z 2 różnych renderów. Świecone Vraysky&sun. W sumie to pierwsze moje większe testy z tym systemem. Lwią część pracy pochłonęła obróbka w PS samej trawy.

Pozdrawiam

Napisano

Na pierwszym renderze bardzo przyjemny klimat i ogólnie wszystko gra, a co do minusów to nie leży mi ta żółta trawa z kwiatami na pierwszych planach, może za bardzo przejarane/ za jasne przez co odcina się od reszty otoczenia.

Pozdr.

Napisano

Naprawdę ładne obrazki z wyjątkiem pierwszego. Na pierwszym obrazku jest niebo popołudniowe a światła w oknach jak wieczorem, albo żarówki po 10 000 watt. W ciągu dnia światło żarówki powinno być ledwo dostrzegalne. Bez obrazy, doceniam trud, ale chciałbym żeby nie poszedł na marne przez małe niedopatrzenie.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności