Tores Napisano 29 Wrzesień 2009 Napisano 29 Wrzesień 2009 Witam Znów wizualizacje u mnie na horyzoncie ale czasu brakuje żeby zrobić coś innego. Chciałem w nich trochę odejść od fotorealizmu dając nutkę siebie samego. Większość była już w renderach testowych i dziękuję z opinie tam wystawione, gdyż pomogły mi je jeszcze dopracować. Pozdrawiam
pionix Napisano 29 Wrzesień 2009 Napisano 29 Wrzesień 2009 Dla mnie Mistrzostwo! Ostatni jedynie najsłabszy i bym go chyba schował. Reszta cud, miód i malina :)
Abell Napisano 29 Wrzesień 2009 Napisano 29 Wrzesień 2009 Wow... ładne wizki, światło i drewno na elewacji najbardziej mi się podoba, jeżeli miałbym się przyczepić to do tego na każda wizka pokazuje co innego w terenie, raz piękną polanę a raz trawnik, tzn. na ost. wizce widać sam trawnik a na poprzednich małą polankę, ale to już doszukiwanie na siłę, a tak a propo polany, jak zrobiłeś trawę na tak dużym terenie? Pytam gdyż mam teraz problem z zielskiem? Masz może jakiegoś tutka, a może make off?
Bonifatz Napisano 29 Wrzesień 2009 Napisano 29 Wrzesień 2009 Piękne wizki + to samo co pionix o ostatnim renderze. *** from me
Morphe Napisano 29 Wrzesień 2009 Napisano 29 Wrzesień 2009 ladna sprawa, naprawde przyjemny nastroj, taki spokoj, brakuje ino krow w polu i jakichs takich swojskich klimatow, jedyna pierdola jaka mi sie nasunela to stokrotki zarownomiernie, powinny chyba byc jakso bardizej w kupkach? ma nastroj i fotorealizm ;) bardzo mi siepodoba.
ZJAWA Napisano 29 Wrzesień 2009 Napisano 29 Wrzesień 2009 Ok fantastico. Co tu dużo gadać mam tylko pytanko jak zrobiłeś ten trawnik bo dokładnie coś takiego chcę zrobić,trawa roślinki i ogólnie całość jest bajka + to samo co pionix i Bonifatz, w czym rendery v-ray. Ogólnie jak byś opisał troszkę jak zrobileś zieleń wokół domku itd było by super chyba że już to gdzieś poczyniłeś to poproszę o linka. Piękna robota pozdrawiam.
WAKi Napisano 29 Wrzesień 2009 Napisano 29 Wrzesień 2009 Podoba mi się wszystko poza materiałem cegły. Światło, zieleń, a także sam projekt - to się nazywa dobre małżeństwo starego z nowym. Całość super sprzedaje projekt i lokalizację. Co do nieszczęsnej cegły to jakoś nie pasuje do reszty materiałów, które są super. Materiał jest zbyt jednolity, przydałoby się go choć trochę pobrudzić w PS, żeby go urozmaicić.
godzio Napisano 29 Wrzesień 2009 Napisano 29 Wrzesień 2009 super, chociaż na nocnym to trochę efekt jakby bomba wybuchła w środku, strasznie jasno.. ale poziom bardzo wysoki..
Ford Prefect Napisano 29 Wrzesień 2009 Napisano 29 Wrzesień 2009 Przypuszczam, że to zboże i kwiatki to plane'y z nałożoną bitmapą, dlatego nie dało się tego pokazać z góry? Poza tym, perfekcyjne :-)
trosiek Napisano 29 Wrzesień 2009 Napisano 29 Wrzesień 2009 czemu w miniaturce masz silnik od r8?:) przynajmniej u mnie tak jest... poza tym prace fajne.
Mulholland Napisano 30 Wrzesień 2009 Napisano 30 Wrzesień 2009 (edytowane) Podobają mi się, zwłaszcza pierwszy, podoba mi się klimat światła Wersje dzienne też są ok, ale mam wrażenie że trochę kolory przepalone w światłach. Edit: Jak dużo czasu zabrało ci zrobienie tych wizualizacji? Edytowane 30 Wrzesień 2009 przez Mulholland
Tores Napisano 30 Wrzesień 2009 Autor Napisano 30 Wrzesień 2009 Dzięki za odzew i gwiazdki. Dom ma powstać w łąkach więc starałem się zachować oryginalny plener. Widok z góry różni się gdyż klient tak sobie zażyczył. Co do roślinności zrobiłem ją przerośniętą gdyż bardziej oddawała klimat miejsca. Wszystkie rośliny są 3d. Trawa to displacement i jedynie w przedostatnim dodałem dodatkowo koniczynę 3d oraz 2 rodzaje powyginanych źdźbeł rozsianych za pomocą PArray z półprzezroczystym materiałem aby za bardzo nie wyróżniały się. Przepalenia zrobione specjalnie na każdym ujęciu. Do dużej trawy wykorzystałem model z onyxa zmieniony na vrayproxy i rozsiany groundwizem (bardzo dobry plugin i polecam go jak najbardziej). Czas pracy jest różny. Samego modelowania domku nie liczę bo to zależy jakie ma się biblioteki gotowców. Dachówki u mnie to przeważnie bryły mimo, że mam sporo map displacement zrobionych. Stolarkę okienną jak i rynny również z własnej biblioteki. W sumie 1 dzień na przygotowanie całego terenu i drugi na postprodukcję w PS. Jedynie ostatni męczyłem dłużej gdyż ciągle mi trawa nie podchodziła i w końcu powstała z 2 różnych renderów. Świecone Vraysky&sun. W sumie to pierwsze moje większe testy z tym systemem. Lwią część pracy pochłonęła obróbka w PS samej trawy. Pozdrawiam
Knysha Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Ładnie oświetlone, dobre kadry Ponizszy render idealny do billboardow ;)
JunioR Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Na pierwszym renderze bardzo przyjemny klimat i ogólnie wszystko gra, a co do minusów to nie leży mi ta żółta trawa z kwiatami na pierwszych planach, może za bardzo przejarane/ za jasne przez co odcina się od reszty otoczenia. Pozdr.
dac77 Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Naprawdę ładne obrazki z wyjątkiem pierwszego. Na pierwszym obrazku jest niebo popołudniowe a światła w oknach jak wieczorem, albo żarówki po 10 000 watt. W ciągu dnia światło żarówki powinno być ledwo dostrzegalne. Bez obrazy, doceniam trud, ale chciałbym żeby nie poszedł na marne przez małe niedopatrzenie.
Rekomendowane odpowiedzi