Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

W tym temacie będę umieszczał swoje modele i jak dobrze pójdzie to jakieś rendery:)

A więc najpierw model nożu:

noz%20siatka%201.jpg

siatka%20noz%202.jpg

noz%201.jpg

noz%202.jpg

Edytowane przez Mylek

• Odpowiedzi 37
  • Wyświetleń 5,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie jestem taki pewny że to z tutoriala robił. Może tak może nie. Noże się różnią tylko ostrza mają trochę podobne.

Napisano
  • Autor

porównaj sobie nóż z tego tutoriala a mój ,całkiem inne.

Napisano

Co z tego czy zrobił z tutoriala czy nie?, ważne że włożył w to pracę i dało to całkiem niezły efekt.pozdro

Napisano

Sliterin: A tak naprawdę kogo to obchodzi, czy to z tutka, czy nie z tutka. Nie bądź taki krytyczny. Lepiej pochwal się własnymi modelami.

Mylek: Fajny modelik, pokaz wiecej :)

Napisano
  • Autor

Nokia n95 do zrobienia zostaly tylko klawisze w srodku,a potem sproboje wyrenderowac :)

top.jpg

botton.jpg

siatka.jpg

siatka2.jpg

siatka%203.jpg

Napisano

no no, zaczyna Ci to wychodzić, co do n95 to klawisze troszkę zbyt "wysokie"(sorki nie umiałem się wysłowić ;p)

Napisano
  • Autor

Cześć

Dzięki za komentarze :P

Leru- ta miniaturke dodałem żeby coś było ale może kiedyś uda się zrobić ta postać z War III:]

Obniżyłem troche górne klawisze i dodałem te w środku. Myślę ze modelowanie zakończone teraz spróbuje to wyrenderować :)

klawisze.jpg

siatka%20klawisze.jpg

Napisano

Świetny detal... zrobiłeś duży postęp.

Czy przyszłości będziesz robił jakiś większy projekt. ? :)

Napisano
  • Autor

Jonasz_Real-Dzięki :).Narazie chce zacząć od mniej skomplikowanych modeli żeby się nie szybko nie zniechęcić ale może w przyszłości uda się coś większego zrobić :D

Napisano
  • Autor

Zawodowo niczym,studiuje informatykę :) A czemu pytasz?

Napisano

Świetnie prowadzisz siatę w tych modelach, często pracuję z meshami od freelancerów i czasami mam ochotę wziąć pistolet i powystrzelać za ilość polygonów i nieprzemyślane rozłożenie detalu. Good job.

Napisano

Przed renderingiem nakładasz jeszcze smootha czy model na renderze składa się tylko z tych siatek co na screenie?

Napisano
  • Autor

Nakładam bez smootha było by to strasznie kanciaste

Napisano
  • Autor

Dziękuję za wszystkie komentarze

Od jakiegoś czasu mecze się z modelowaniem PSP a to wynik moich wypocin :)

back.jpg

gora.jpg

bok.jpg

top.jpg

botton.jpg

Napisano

Jedyny błąd jaki widze to, że na przycisku pod ekranikiem jest jakieś dziwne to logo PlayStation :P chyba zrobiło Ci się lustrzane odbicie a tak to wypas model xD

Napisano
  • Autor

faktycznie coś z tym znaczkiem jest nie tak,chyba powinien być skierowany w inna strone.

Dzięki za komentarze są bardzo motywujące:) Spróbuje to jakoś wyrenderować z materiałami może tym razem się uda ;-]

Napisano

no ladne siatki , modelujesz wszystko co w kieszeniach nosisz ? :)

Napisano

Na oko modeluje w maxie. A jak robisz te literki po bokach? to osobne poly czy jakaś inna geometria?

Napisano
  • Autor

sewcio Modelowane w 3d studio max 2009.

lucek91 Napisy nie są modelowane,są wypalone w modelu za pomocą modyfikatora VrayDisplecementMod:)

Napisano
  • Autor

Mam takie pytanie:

jak wyrenderowac tylko jeden obiekt tak aby innych obiektów nie było widać ale zeby dawały odbiekce na ty pierwszym obiekcje( używam v-ray).Wie ktos jak to zrobić( Chce wyrenderowac każdy obiekt osobno a potem je wyedytować w photoshopie i polaczyc w jeden)

Aktualny render:

rebder3.jpg

Napisano

Zacznijmy od tego ze strzalki sa po lewej, a te znaczki po prawej, te teksturki ci sie jakos odbijaja ze widac tak jakby byly w lustrze.

P.S Zwieksz AA ;]

Napisano
  • Autor

Fajnie ze się podoba:)

Postanowiłem dokończyć tą nokie n95 wszelkie uwagi mile widziane:)

Renderowane w v-ray bez Photoshopa

n95.jpg

Napisano

fajny jest :) ale jakoś tak - cały biały bardziej mi się podobał hehe. super Ci ten kształt przycisków wyszedł.

Napisano

bardzo calkiem tylko trza by cos zrobic z wyswietlaczem, bo go nie widac, i dodac troche wszysktiego(subdivise und other) do renderu zeby poprawic jakosc...