twi Napisano 15 Maj 2010 Autor Napisano 15 Maj 2010 Joel narazie ćwicze sobie po cichu anatomie od pana Rivena Phoenixa, a cyfrowo to maziam sobie dla zabicia czasu :P A tu z wipa dwa posty wcześniej :)
Tasior Napisano 8 Sierpień 2010 Napisano 8 Sierpień 2010 pierwsze skojarzenie-Rysiek z Klanu ;) A teraz na temat ;)....płasko płasko...na rysunku z zamkiem jest ok..ale w następnych już nie..o ile w tym z krzyżakiem góry są bardzo fajne(jako ostatni plan ofc) to reszta wygląda płasko...jak w teatrzyku gdyby każdy plan był innym kartonem...
ICE Napisano 11 Sierpień 2010 Napisano 11 Sierpień 2010 Twi nie zrozum mnie zle, ale poki co za duzo fotoszopujesz a za malo malujesz, to ostatnie mnie w tym utwierdzilo, grunt to to wbic do czaszki podstawy, pozniej mozesz byc nowym picasso'em.
tr3buh Napisano 11 Sierpień 2010 Napisano 11 Sierpień 2010 najlepiej to wbic sobie podstawy cwiczac po 8 h dziennie przez 9 lat, po tym wszystkim mozna zaczac wypracowywac swoj styl :D
IN Flaamess Napisano 20 Sierpień 2010 Napisano 20 Sierpień 2010 Jak malujesz w bw, uzywaj 3-5 odcieni, a reszta sama Ci wyjdzie i bedzie czyciej. :) a nie 20 koleczek z roznymi odcieniami.
twi Napisano 29 Sierpień 2010 Autor Napisano 29 Sierpień 2010 drobne eye study, fota z telefonu trochę traci :3
WojtekFus Napisano 29 Sierpień 2010 Napisano 29 Sierpień 2010 Udane studium, ładna kreska, chociaż momentami może za mało odważna. Poza tym czuć przestrzeń w tych oczkach :) Aha i gdy rysujesz tęczówkę, pamiętaj o jej idealnie okrągłym kształcie - zawsze.
twi Napisano 11 Październik 2010 Autor Napisano 11 Październik 2010 żeby nie było, że nic nie robię :p
twi Napisano 7 Listopad 2010 Autor Napisano 7 Listopad 2010 Miałem dziś do tego wrócić, jedno spojrzenie po dniu przerwy i płaskie to to jest, i kompo nudne, o anatomii nie wspomnę ... Użyłem poprzedniego jako bazy i pójdę w stronę epic knight chyba :P , narazie bez refek, na szybko, ale później o ile dotrwam pewnie się nie obejdzie.
nikodem. Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 samolocik piękna sprawa. Szkice słabsze ale wyrobisz sie, klijętce mógłbys mniejsze oczy zrobić, bo wyszły takie wyłupiaste.
Areien Napisano 11 Listopad 2010 Napisano 11 Listopad 2010 zacnie to wyglada, kolorystyka i historia podpowiadają scene rodem z mitologii, podobają mi sie glowy tych gargulców z prawej, nadaj troche dynamiczniejszych ksztaltów śmiałkowi, np. w nogach, są bardzo proste jakby na walcach stal. Podkresl lydki, podkresl tu i tam a bedzie super
KhazadThard Napisano 11 Listopad 2010 Napisano 11 Listopad 2010 anatomia poległa, ręce za krótkie(jeszcze rękę z tarczą można wytłumaczyć jakoś), barki za wąskie, gość wygląda zwyczajnie mizernie poza jest mało dynamiczna, a dodatkowo gość stoi z opuszczonym mieczem i czeka aż zginie(no chyba że ten co wbiega w kadr to jego ziom, co wydaje się w sumie logiczne bo leci z czymś co wygląda na łuk)
twi Napisano 24 Listopad 2010 Autor Napisano 24 Listopad 2010 speed przed snem, mam nadzieje że widać kto to :)
Coyote Napisano 24 Listopad 2010 Napisano 24 Listopad 2010 Da sie poznać ze clay :D choć nastepnym razem próbował bym na twoim miejscu bardziej zdefiniować bryłe przez mocne cięcia twardym brushem :)
emmilius Napisano 24 Listopad 2010 Napisano 24 Listopad 2010 Technicznie - OK. Pracuj nad bryłą, anatomią itp. Zwróć też uwagę na focala. Spychaj wzrok oglądającego kontrastem, detalem bo teraz imo iż impasty w miarę ładne wszystko jest rozmyte. Nie zasłaniaj efektami części ciała które słabo znasz - więcej się nauczysz. W zasadzie podsumowałem to co koledzy wyżej napisali. Pzdr.
telthona Napisano 4 Grudzień 2010 Napisano 4 Grudzień 2010 podobają mi się potwory z tej pracy http://www.fotoload.pl/123aa17/5f72d45e7c9f08226de2d4737809d2e313012.jpg mają interesujące niepokojące twarze. generalnie widzę, że masz taki zmysł filmowego kadrowania, to bardzo duży plus. jednak myśl też nad jakimś centrum obrazka co jest najważniejsze, a jak już to wybierzesz, to nie umieszczaj tego na brzegu kadru, jak w pracy z tym kolesiem w polu przy lesie. radziłabym też ćwiczyć anatomię :) będziesz mieć potem większą swobodę w konstruowaniu obrazów.
twi Napisano 5 Grudzień 2010 Autor Napisano 5 Grudzień 2010 Dzięki, ...że chciało ci się tu odpisać :P eksperyment, nie bijcie wiem, że znów przesadzam z efektami
konrad11 Napisano 30 Styczeń 2011 Napisano 30 Styczeń 2011 Fajnie malarsko, ale mnie razi taka ilość bieli w tle. Nie ma chyba aż tak zimnego światła na twarzy jakby to wynikało z otoczenia. W każdym razie widać postęp, tak trzymać;)
telthona Napisano 30 Styczeń 2011 Napisano 30 Styczeń 2011 ten czolg był świetny, szkoda że nie wygrał speeda :
twi Napisano 1 Luty 2011 Autor Napisano 1 Luty 2011 @up dzięki :) wiem postać strasznie sztywno, próbuje coś zrobić z tą pozą, ideas? Generalnie on ma spadać z tego konia, a nawet lecieć razem z nim.
Radix Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 To wszystko zależy od kilku ważnych rzeczy: - czy ta postać jest już martwa, czy żywa - jak żywa, to jak ciężko ranna itp itd Wszystkie te rzeczy wpływają na reakcję jeźdźca podczas upadku z konia w taki, a nie inny sposób. Licz też się z tym, że jak jeździec oberwie z łuku, to koń nie pada razem z nim. Musisz to przemyśleć. Często konik ma w głębokim poważaniu, czy jego pan dostał dzidą, strzałą, czy Bóg wie czym. Najlepiej na Twoim miejscu oglądnąłbym jakieś filmy, w których masz takie sceny (np. Ogniem i Mieczem, bądź 300). Na chwilę obecną, to wygląda jak praca na 5min ;], no ale mam nadzieję, że rozwinie się to na wypasioną scenę filmową z fajerwerkami ;p Edit: Czy ten jeździec nie jest za duży na tego konia?
Paweł Kaczmarczyk Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 Teraz to bardziej osiołek niż koń, chyba, że to jeździec jest rozmiarów cyklopa z reklamy pewnej sieci komórkowej. I po lewej pusto.
telthona Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 a ja na Twoim miejscu bym nie zaczynała tak dużo nowych prac, i może raczej skupiłabym się na nauce kolorów: bo popatrz co ty robisz człowieku :P jeśli robisz klimaty postapokaliptyczne to wszystko pięknie ale jak robisz coś innego, to przerzucasz tą kolorystyke na postaci, na ludzi, na zwierzęta: i wszędzie jest ta sama paleta, tak samo brudna, tyle ze z innymi odcieniami. Ja wiem ze kazdy może mieć swoje ulubione palety barwne, ale trochę się ograniczasz :) Weż może poćwicz martwe natury, dużo ludzi to na forum robi, i wszyscy sobie te ćwiczenia cenią :)
twi Napisano 14 Luty 2011 Autor Napisano 14 Luty 2011 @up wincej koloru, roger that! Inaczej tym razem, w MyPaint głównie. soundtrack :)
WojtekFus Napisano 14 Luty 2011 Napisano 14 Luty 2011 Bardzo malarsko i plastycznie. Jednak postać jest trochę anatomicznie nie do końca. Jakoś barki cierpią. Gdybyś spróbował na postaci skupić wzrok widza, zwrócić uwagę jakimś kontrastem, detalem i poprawnośćią byłoby lepiej :)
twi Napisano 22 Marzec 2011 Autor Napisano 22 Marzec 2011 Obejrzałem ostatnio "Season on the witch", film miejscami żałosny, ale jeśli coś mi zapadło w pamięć to świetne zdjęcia.
ICE Napisano 22 Marzec 2011 Napisano 22 Marzec 2011 Kontroluj bajere Twi, bo wszystko plywa, przedostatnia praca bardza zamaskowana filtrami, ale slabe sylwetki w tle zdradzaja duze braki w podstawach. Ostatnia praca znacznie lepsza, widac ze wiecej przy niej pomyslales, a sam gosc nawet podobny, chodz w filmie mial bardziej krecone wlosy. A sam film nazwal bym Season of the Shit, chyba najgorszy film z Cage'em.
twi Napisano 17 Kwiecień 2011 Autor Napisano 17 Kwiecień 2011 @ICE Pierwszy faktycznie pływa, filtra tu nie było ani jednego, za to przedobrzyłem z mypaintowym blenderem i pędzlem udającym farbę z wodą. (w trakcie wydawało się całkiem fajne ale... :P ) Film tragedia, Cage też, za to niezły był Perlman, no i zdjęcia :) -- Fajne ćwiczenie z kulkami gdzieś podpatrzyłem
ICE Napisano 18 Kwiecień 2011 Napisano 18 Kwiecień 2011 Widze, ze robisz cwiczonka z ctrl paint. Na pewno ci sie to przyda, aczkolwiek w tych ostatnich wszytskie wyszly ci metalicznie, a nie taki byl zamiar sadzac po podpisach. Powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi