Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Joel narazie ćwicze sobie po cichu anatomie od pana Rivena Phoenixa, a cyfrowo to maziam sobie dla zabicia czasu :P

A tu z wipa dwa posty wcześniej :)

c00101a355482cd0388a1f067aa341cf12988.jpg

• Odpowiedzi 147
  • Wyświetleń 23,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

pierwsze skojarzenie-Rysiek z Klanu ;)

A teraz na temat ;)....płasko płasko...na rysunku z zamkiem jest ok..ale w następnych już nie..o ile w tym z krzyżakiem góry są bardzo fajne(jako ostatni plan ofc) to reszta wygląda płasko...jak w teatrzyku gdyby każdy plan był innym kartonem...

Napisano

Twi nie zrozum mnie zle, ale poki co za duzo fotoszopujesz a za malo malujesz, to ostatnie mnie w tym utwierdzilo, grunt to to wbic do czaszki podstawy, pozniej mozesz byc nowym picasso'em.

Napisano

najlepiej to wbic sobie podstawy cwiczac po 8 h dziennie przez 9 lat, po tym wszystkim mozna zaczac wypracowywac swoj styl :D

Napisano

Jak malujesz w bw, uzywaj 3-5 odcieni, a reszta sama Ci wyjdzie i bedzie czyciej. :) a nie 20 koleczek z roznymi odcieniami.

Napisano
  • Autor

drobne eye study, fota z telefonu trochę traci :3

6cc9eba97cefc3d027fdcb2bd22a8fea3682.jpg

Napisano

Udane studium, ładna kreska, chociaż momentami może za mało odważna. Poza tym czuć przestrzeń w tych oczkach :) Aha i gdy rysujesz tęczówkę, pamiętaj o jej idealnie okrągłym kształcie - zawsze.

Napisano
  • Autor

żeby nie było, że nic nie robię :p

937ccaf750a7d922c709d73b85b0a00610964.jpg

1ca71372d3d014a9383ce05d4fc13f869378.jpg

Napisano
  • Autor

Miałem dziś do tego wrócić, jedno spojrzenie po dniu przerwy i płaskie to to jest, i kompo nudne, o anatomii nie wspomnę ...

Użyłem poprzedniego jako bazy i pójdę w stronę epic knight chyba :P ,

narazie bez refek, na szybko, ale później o ile dotrwam pewnie się nie obejdzie.

265b14c3dbf6b358fc58f709b9f5fe3014290.jpg

Napisano

samolocik piękna sprawa. Szkice słabsze ale wyrobisz sie, klijętce mógłbys mniejsze oczy zrobić, bo wyszły takie wyłupiaste.

Napisano

zacnie to wyglada, kolorystyka i historia podpowiadają scene rodem z mitologii, podobają mi sie glowy tych gargulców z prawej, nadaj troche dynamiczniejszych ksztaltów śmiałkowi, np. w nogach, są bardzo proste jakby na walcach stal. Podkresl lydki, podkresl tu i tam a bedzie super

Napisano

anatomia poległa, ręce za krótkie(jeszcze rękę z tarczą można wytłumaczyć jakoś), barki za wąskie, gość wygląda zwyczajnie mizernie

poza jest mało dynamiczna, a dodatkowo gość stoi z opuszczonym mieczem i czeka aż zginie(no chyba że ten co wbiega w kadr to jego ziom, co wydaje się w sumie logiczne bo leci z czymś co wygląda na łuk)

Napisano
  • Autor

1a1d06ac733ac9ce9632f366b995c9d31606.jpg

speed przed snem, mam nadzieje że widać kto to :)

Napisano

Da sie poznać ze clay :D

choć nastepnym razem próbował bym na twoim miejscu bardziej zdefiniować bryłe przez mocne cięcia twardym brushem :)

Napisano

Technicznie - OK. Pracuj nad bryłą, anatomią itp. Zwróć też uwagę na focala. Spychaj wzrok oglądającego kontrastem, detalem bo teraz imo iż impasty w miarę ładne wszystko jest rozmyte. Nie zasłaniaj efektami części ciała które słabo znasz - więcej się nauczysz.

W zasadzie podsumowałem to co koledzy wyżej napisali. Pzdr.

Napisano

podobają mi się potwory z tej pracy http://www.fotoload.pl/123aa17/5f72d45e7c9f08226de2d4737809d2e313012.jpg

mają interesujące niepokojące twarze.

generalnie widzę, że masz taki zmysł filmowego kadrowania, to bardzo duży plus. jednak myśl też nad jakimś centrum obrazka co jest najważniejsze, a jak już to wybierzesz, to nie umieszczaj tego na brzegu kadru, jak w pracy z tym kolesiem w polu przy lesie.

radziłabym też ćwiczyć anatomię :) będziesz mieć potem większą swobodę w konstruowaniu obrazów.

Napisano
  • Autor

Dzięki, ...że chciało ci się tu odpisać :P

0d2ec38aedd5e8f3fda12d66f96c55502826.jpg

eksperyment, nie bijcie wiem, że znów przesadzam z efektami

Napisano

Fajnie malarsko, ale mnie razi taka ilość bieli w tle. Nie ma chyba aż tak zimnego światła na twarzy jakby to wynikało z otoczenia.

W każdym razie widać postęp, tak trzymać;)

Napisano
  • Autor

@up

dzięki :)

d646339bff209e238cbbb81a734a7bc89820.jpg

wiem postać strasznie sztywno, próbuje coś zrobić z tą pozą, ideas?

Generalnie on ma spadać z tego konia, a nawet lecieć razem z nim.

Napisano

To wszystko zależy od kilku ważnych rzeczy:

- czy ta postać jest już martwa, czy żywa

- jak żywa, to jak ciężko ranna itp itd

Wszystkie te rzeczy wpływają na reakcję jeźdźca podczas upadku z konia w taki, a nie inny sposób. Licz też się z tym, że jak jeździec oberwie z łuku, to koń nie pada razem z nim. Musisz to przemyśleć. Często konik ma w głębokim poważaniu, czy jego pan dostał dzidą, strzałą, czy Bóg wie czym. Najlepiej na Twoim miejscu oglądnąłbym jakieś filmy, w których masz takie sceny (np. Ogniem i Mieczem, bądź 300). Na chwilę obecną, to wygląda jak praca na 5min ;], no ale mam nadzieję, że rozwinie się to na wypasioną scenę filmową z fajerwerkami ;p

Edit: Czy ten jeździec nie jest za duży na tego konia?

Napisano

a ja na Twoim miejscu bym nie zaczynała tak dużo nowych prac, i może raczej skupiłabym się na nauce kolorów: bo popatrz co ty robisz człowieku :P jeśli robisz klimaty postapokaliptyczne to wszystko pięknie ale jak robisz coś innego, to przerzucasz tą kolorystyke na postaci, na ludzi, na zwierzęta: i wszędzie jest ta sama paleta, tak samo brudna, tyle ze z innymi odcieniami. Ja wiem ze kazdy może mieć swoje ulubione palety barwne, ale trochę się ograniczasz :) Weż może poćwicz martwe natury, dużo ludzi to na forum robi, i wszyscy sobie te ćwiczenia cenią :)

Napisano
  • Autor

@up wincej koloru, roger that!

Inaczej tym razem, w MyPaint głównie.

495557b0c54dc87278605814d1b75cfa6542.jpg

soundtrack :)

Napisano

Bardzo malarsko i plastycznie. Jednak postać jest trochę anatomicznie nie do końca. Jakoś barki cierpią. Gdybyś spróbował na postaci skupić wzrok widza, zwrócić uwagę jakimś kontrastem, detalem i poprawnośćią byłoby lepiej :)

Napisano
  • Autor

c3935d3a2d9a0f9fd84d452745ccf0dc19498.jpg

Obejrzałem ostatnio "Season on the witch", film miejscami żałosny, ale jeśli coś mi zapadło w pamięć to świetne zdjęcia.

Napisano

Kontroluj bajere Twi, bo wszystko plywa, przedostatnia praca bardza zamaskowana filtrami, ale slabe sylwetki w tle zdradzaja duze braki w podstawach.

Ostatnia praca znacznie lepsza, widac ze wiecej przy niej pomyslales, a sam gosc nawet podobny, chodz w filmie mial bardziej krecone wlosy.

A sam film nazwal bym Season of the Shit, chyba najgorszy film z Cage'em.

Napisano
  • Autor

@ICE

Pierwszy faktycznie pływa, filtra tu nie było ani jednego, za to przedobrzyłem z mypaintowym blenderem i pędzlem udającym farbę z wodą. (w trakcie wydawało się całkiem fajne ale... :P )

Film tragedia, Cage też, za to niezły był Perlman, no i zdjęcia :)

--

Fajne ćwiczenie z kulkami gdzieś podpatrzyłem

4a56cdfd312023373416281257fa59e26406.jpg

0ed5b3f441f6236ca9efe41e34b5ff0c4600.jpg

121fa4d4bdde6ad45e08ab0a99a087bd7348.jpg

Napisano

Widze, ze robisz cwiczonka z ctrl paint.

Na pewno ci sie to przyda, aczkolwiek w tych ostatnich wszytskie wyszly ci metalicznie, a nie taki byl zamiar sadzac po podpisach.

Powodzenia