polka dot Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 druidka coś ściemnia - próbuje wynieść towar pod spódnicą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Koncepcior nieprzeciętny, fajnie pod realizm podchodzi no i wykonanie też lepsze od poprzdnich. Miejscami czarny trochę prackę dziurawi. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 fajne koncepty panie Barnabo, do gier w klimatach fantasy jak znalazł! zwłaszcza ten ostatni mi się podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Twoje stworki są wypaśne!brawo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaticinator Napisano 19 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2011 (edytowane) Heh, wygląda na to, że nawet siebie nie potrafię skopiować ;P Ale zawsze to jakaś próba szczelniejszego wypełnienia kadru. Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze. Powyższa pracka posłużyła do stworzenia tapety na http://www.magor.pl rozdziałka 1280x800: http://www.vaticinator.com/galeria/full/1_1303241171.jpg Edytowane 19 Kwiecień 2011 przez Vaticinator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Anatomia nie jest moją najmocniejszą stroną, ale chyba jej prawa noga ździebko za mała, a dłoń nie ma wszystkich palców :) Całość bardzo fajna, podobają mi się kolory :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaticinator Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2011 Dzięki za uwagi. Wydaje mi się, że noga jest ok. Dłoń miała być taka, lekko po przejściach. Z kolorami nie wiem czy nie przesadziłem z natężeniem. Mam kiepski monitor i ciężko mi ocenić. Tymczasem wrzucam nowe szkice... A i w sumie jeszcze dorzucę projekt kotowatego mieszkańca dżungli, co niby miał być do pewnej gry, ale chyba nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaticinator Napisano 14 Październik 2013 Autor Share Napisano 14 Październik 2013 Dzień dobry / dobry wieczór ;) Właśnie sprawdziłem datę ostatniego wpisu. To dość okropne, że przez dwa i pół roku nie zrobiłem nic. Coś tam czasem skrobałem w zeszycie, ale też nie znowu tak często. Zastanawiam się którędy mi ten czas uciekał. Cieszę się, że udało mi się przełamać ten czas stagnacji. Co prawda ostatnio sporo czasu poświęcam na 3D, ale myślę, że uda mi się regularnie wrzucać coś i tutaj. Dzięki Grześku Przybysiu za korektę w trakcie, która wyrwała mnie z momentu bezradności ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaticinator Napisano 28 Marzec 2014 Autor Share Napisano 28 Marzec 2014 Cosik nowszego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 28 Marzec 2014 Share Napisano 28 Marzec 2014 Dobre rzeczy tutaj są. Daje 5 gwiazdek za to jak elegancko napiąłeś mięśnie ramienia tej panny wyżej. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz G Napisano 28 Marzec 2014 Share Napisano 28 Marzec 2014 Te małpy wyglądają identycznie jak drzewo. Jakby były z tego samego materiału. Te małpiszony powinny wpadać w błękit. Tak sądze. No bark ładnie napięty, ale u góry ramie dziwnie się łączy z ciałem. Wogóle mam wrażenie, że używasz za dużo czerni do przyciemnienia. Poza tym niektóre partie rysunku są płaskie, np. ta skarpa na której jest drzewo. Kompozycja jest najmocniejszym punktem rysunku. Ale rysunek ma potencjał i jak poprawisz kilka rzeczy to będzie na prawdę mocny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaticinator Napisano 29 Marzec 2014 Autor Share Napisano 29 Marzec 2014 @CzAk1 Dzięki, bardzo lubię pochwalne opinie :) @Tomasz G Takie wpisy lubię mniej, pewnie jak każdy, ale i te są potrzebne. Niestety nie mogę się ustosunkować co do używania czerni, bo w zależności od tego pod jakim kątem spojrzę na monitor swojego laptopa, to ta czerń jest, albo nie. Jedynym wiarygodnym sposobem jest dla mnie sprawdzenie koloru próbnikiem a ten podpowiada, że jedyna pełna czerń znajduje się na pierwszym planie w niektórych partiach pleców małpy i na gałęzi. Słyszałem o zasadzie, która głosi, że pełnej czerni ani pełnej bieli nie powinno się używać, ale jak widać trudno mi się z nią oswoić :/ Postarałem się dodać nieco głębi na skarpie. Dzięki, że poświęciłeś tyle uwagi :) Dorzucam wipki i bardzo nieśmiało poprawioną wersję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz G Napisano 29 Marzec 2014 Share Napisano 29 Marzec 2014 Kup uzywane eizo za 2-3 stówki jeśli nie masz kasy. Też robiłem kiedys na starym lenovo. MAsakra to była. Znam ten ból. Warto zainwestować troche kasy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 31 Marzec 2014 Share Napisano 31 Marzec 2014 tło jest trochę płaskie, ale ciekawe emocje uchwyciłeś na twarzy bohaterki. ta praca jest dziwnie niepokojąca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaticinator Napisano 6 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2014 (edytowane) Dorzucam do teczki prackę z ArtBuzza (Baaaaardzo dziękuję za drugie miejsce!!!): A do tego dorzucam kilka artów w klimacie bardziej komiksowym. Edytowane 6 Czerwiec 2014 przez Vaticinator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 7 Czerwiec 2014 Share Napisano 7 Czerwiec 2014 te małpiszony świetne, dobra krecha! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 7 Czerwiec 2014 Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Małpiszony jak od A. Pilipiuka, rodem z opowiadań o moim ulubionym egzorcyście :) Speros! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 7 Czerwiec 2014 Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Szaman jest na mega wypasie. Nie wiem czy jego lewy sutek nie powinien być trochę wyżej, tylko tam mi coś nie gra. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaticinator Napisano 11 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2014 Dzięki :) Postanowiłem namalować teraz coś bardziej złożonego. Tak prezentuje się obecny etap: Myślę, że to dobry moment na wszelkie uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Napisano 12 Czerwiec 2014 Share Napisano 12 Czerwiec 2014 Wydaje mi się, że zwierz podczas takiego zamachu powinien mieć dużo bardziej skręcone ciało a co za tym idzie, dosiadanie go bez żadnych wspomagaczy, stało by się sprawą niezwykle trudną ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankazmierczuk Napisano 12 Czerwiec 2014 Share Napisano 12 Czerwiec 2014 +Fajna kompozycja, +fajna równowaga walorowa , +fajna praca pędzla, -Równowaga wagowa tzn. trochę za nie najlepiej rozstawiona ekipa po prawej. Lajkuje;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaticinator Napisano 13 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2014 Dzięki! Odpisuję z celowym opóźnieniem, bo miałem nadzieję, że jeszcze ktoś coś dopowie. Z pewnością zastosuję się do Waszych uwag. Obydwie są jak najbardziej słuszne. Jeszcze raz dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 9 Sierpień 2014 Share Napisano 9 Sierpień 2014 Duże formaty są najlepsze , za dużo już tego CG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 10 Sierpień 2014 Share Napisano 10 Sierpień 2014 Ładnie dajesz Vaticinatorze! czekam na jakiś ciąg dalszy i kibicuję, mam nadzieję że niedługo dasz jakiś update :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaticinator Napisano 13 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2014 Dzięki ziomy i ziomalki ;) Bardzo bym chciał coś wrzucić nowego, ale niestety nic nie dokończyłem. Wstyd mi za to, bo od ostatniego updatea sporo czasu upłynęło. Prawdopodobnie będę współtworzył pewną animację i staram się jakieś storyboardy sklecić... Jak nie stracę nerwów i dorysuję do końca, to pewnie zamieszczę. Chyba, że się będę wstydził ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaticinator Napisano 2 Październik 2014 Autor Share Napisano 2 Październik 2014 Myślę, że mogę zamieścić część wspomnianych storyboardów do animacji. Scenariusz będzie zmieniony więc te są nieaktualne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaticinator Napisano 12 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2015 Projekt wiedźmy stworzony na potrzeby animacji 3D. Więcej na temat animacji za jakiś czas... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xiw Napisano 12 Styczeń 2015 Share Napisano 12 Styczeń 2015 Kurde zarąbista wiedźma, jednak mam wrażenie że jest jakoś dziwnie powykrzywiana? Może mi się wydaje tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SentieL Napisano 12 Styczeń 2015 Share Napisano 12 Styczeń 2015 Przecież Babcia cierpi na artretyzm to taka musi być :) Czadowy koncepcik :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi