CzAk1 Napisano 21 Październik 2009 Share Napisano 21 Październik 2009 Na wortalu Opium.org.pl pojawił się dziś pierwszy zwiastun do najnowszego, aktorskiego filmu Grzegorza Jonkajtysa- „36 Stairs”. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=848 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 21 Październik 2009 Share Napisano 21 Październik 2009 Oj Grzesiek Grzesiek.. co z Ciebie wyrosło :) Film zapowiada się fantastycznie! Oby nigdy Ci nie zabrakło sił i zapału do swoich realizacji. Nie wiem jak znajdujesz na nie czas po pracy ale znajduj jeszcze :) Oby jak najczęściej! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 21 Październik 2009 Autor Share Napisano 21 Październik 2009 Jeszcze tak zupełnie na marginesie napiszę, że w piątek powinien się pojawić drugi trailer do Avatara... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 21 Październik 2009 Share Napisano 21 Październik 2009 Mocne - jak zwykle. Nie chce mi sie juz powtarzac tych samych frazesow o tym jak mi sie podoba i jak jestes wzorem do nasladowania przez nas, maluczkich ;) Pozostaje czekac na film. Z DUZA niecierpliwoscia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 21 Październik 2009 Share Napisano 21 Październik 2009 zawsze Cie Grzesiek podziwiałem i będę podziwiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 21 Październik 2009 Share Napisano 21 Październik 2009 dobre ! :) i ciekawe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walmord Napisano 21 Październik 2009 Share Napisano 21 Październik 2009 świetne, najbardziej zaskakuje mnie to że, przynajmniej z tego co widzę w trailerze, Grzesiek daje radę z prowadzeniem aktorów i reżyserią, nie mogę się doczekać całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 21 Październik 2009 Share Napisano 21 Październik 2009 Też będę się powtarzał ale film narazie zapowiada się genialnie. Nie mogę się doczekać premiery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 21 Październik 2009 Share Napisano 21 Październik 2009 Zapowiada się rewelacyjnei - mam nadzieję, że będzie równie z pomysłem, co Arka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bad Moon Napisano 21 Październik 2009 Share Napisano 21 Październik 2009 Trzyma klimat pierwszego Matrixa. Good job! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 21 Październik 2009 Share Napisano 21 Październik 2009 o panie dużo dobre dużo! klimat rewelacyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 21 Październik 2009 Share Napisano 21 Październik 2009 Rozmach zaskakuje... to już nie jest byle animacyjka w max'ie, to już jest kompletne dzieło z pogranicza filmu i świata cg ukazane w genialny sposób. Gratuluję! I czekam:) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
requirere Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 Jestem fanem prac 3d Grzegorza Jonkajtysa :) ale ten depresyjny klimat prac mi się nie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 22 Październik 2009 Autor Share Napisano 22 Październik 2009 ...ale ten depresyjny klimat prac mi się nie podoba Grzesiek chyba po inne klimaty nie sięga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 Zapowiada sie bardzo dobrze. Juz sie nie moge doczekac. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 Może było i mi to umknęło gdzieś, ale jaki to ma być metraż? Wizualnie oczywiście super ;) Zobaczymy jak reszta. Oby też tak fajnie. Trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 Trzyma klimat pierwszego Matrixa. Good job! Mnie się jeszcze z "Brazil" kojarzy trochę. O stronę wizualną się nie martwię, ciekaw jestem scenariusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBOHUSKY Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 Kurcze klimat raczej jak dystrykt. Całkiem może i fajne będzie. Puki co poszczegulne obrazki niezłe. Zobaczymy jak z płętą. Chyle czoła, nie skłamię pisząc że jesteś dla wielu wzorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vegavin Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 A najlepsze jest to, że to kręcą lustrzanką i fajnie to wypada w zestawieniu z przykładowymi wypowiedziami na fotoforach :) "pomysł z kręceniem filmów na aparacie foto - sorry ale bawi mnie do łez" "kamera służy do kręcenia filmów, a aparat do robienia zdjęć" "informacje o kręceniu kinowych filmów Eosem 5 d można włożyć między inne internetowe bajki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loopik Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 Dopisuję się do fanklubu Grzegorza :D Film intrygująco się zapowiada, ale klimat bardzo ciężki. Vegavin -racja, na forach foto to czasem człowiekowi chcą oczy wydrapać na hasło "kto kupuje 5D żeby kręcić filmy". Tak jak by "czym" było bardziej istotne od "co" i "z jakim efektem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 Po cos ta opcja w aparacie chyba jest nie? Troche to tak jakby powiedziec "glina jest do lepienia garnkow a nie do jakichs figurek" :D Ostatnio Andrew Kramer na blogu powiedzial to i owo o nowym Canonie 7D i skurczybyk narobil mi niezlego smaku na taki aparacik. Jakby ktos byl zainteresowany to moze sobie posluchac (o aparacie zaczyna sie w trzeciej minucie) http://www.videocopilot.net/blog/2009/10/video-update-canon-7d-ae-tips-leeches/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 A właśnie miałem się pytać co tam ten Canon z elką robi:) Ale tak naprawdę to czym taki cyfrowy Canon robiący "tradycyjne" zdjęcia piszący do kości różni się choćby od Sony EX1 piszącej do kości? Tylko softem i migawką. Dlaczego Grzesiek robił to aparatem sam jestem ciekaw. Jedno jest pewne obiektyw filmowy o parametrach tej elki podpiętej do canoniaka jest kilkanaście albo i kilkadziesiąt razy tańczy niż obiektyw filmowy o podobnych parametrach, może to było powodem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loopik Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 Koleś który dużo profesjonalnie robi 5dmkII i 7D: http://www.vimeo.com/philipbloom/videos Chcąc nie chcąc to jest trochę rewolucja w branży, bo można uzyskiwać bardzo płytką głębię ostrości za cenę w sumie samej przystawki (http://www.letusdirect.com/) do kamery, pozwalającej na to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiekj Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 dzieki za komentarze, ciesze sie ze sie podoba. Jesli chodzi o DSLR - po prostu ponizej 3000 dolarow zadna kamerka wideo sie nawet nie umywa do canona5D jesli chodzi o finalny obrazek. ( nie mowie tutaj o kompresji, bo z tym oczywiscie jest klopot w 5D, wiec trzeba to jakos maskowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość i-riss Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 Pomysł genialnie się wpasowuje w obecną sytuację polityczną w USA, mam na myśli służbę zdrowia. Jest szansa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baggins Napisano 23 Październik 2009 Share Napisano 23 Październik 2009 Fajnie, ze zamkniety zwiastun. Daje rade bardzo. Trzymam kciuki, zeby ten projekt otworzyl Ci drzwi dla Snow Kinga. salut t. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KICI Napisano 23 Październik 2009 Share Napisano 23 Październik 2009 Trailer super, pisałem już na forum. Ciekawi mnie jak sie zachowuje 5D podczas filmowania. Czy przy zoomowaniu dziala AutoFocus? Można w trakcie nagrywania np. przymknąć przesłonę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiekj Napisano 23 Październik 2009 Share Napisano 23 Październik 2009 autofocus wogole nie dziala w trybie wideo. Ale tez profesjlnalne kamery nie maja autofocusa, wiec dobrze sie przyzwyczajac :) jesli chodzi o przyslone, to polowa naszych obiektywow to byly stare manualne Nikony, wiec moglibismy sobie przymknac recznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi