Napisano 21 Październik 200915 l Na wortalu Opium.org.pl pojawił się dziś pierwszy zwiastun do najnowszego, aktorskiego filmu Grzegorza Jonkajtysa- „36 Stairs”. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=848
Napisano 21 Październik 200915 l Oj Grzesiek Grzesiek.. co z Ciebie wyrosło :) Film zapowiada się fantastycznie! Oby nigdy Ci nie zabrakło sił i zapału do swoich realizacji. Nie wiem jak znajdujesz na nie czas po pracy ale znajduj jeszcze :) Oby jak najczęściej! :)
Napisano 21 Październik 200915 l Autor Jeszcze tak zupełnie na marginesie napiszę, że w piątek powinien się pojawić drugi trailer do Avatara...
Napisano 21 Październik 200915 l Mocne - jak zwykle. Nie chce mi sie juz powtarzac tych samych frazesow o tym jak mi sie podoba i jak jestes wzorem do nasladowania przez nas, maluczkich ;) Pozostaje czekac na film. Z DUZA niecierpliwoscia.
Napisano 21 Październik 200915 l świetne, najbardziej zaskakuje mnie to że, przynajmniej z tego co widzę w trailerze, Grzesiek daje radę z prowadzeniem aktorów i reżyserią, nie mogę się doczekać całości.
Napisano 21 Październik 200915 l Też będę się powtarzał ale film narazie zapowiada się genialnie. Nie mogę się doczekać premiery.
Napisano 21 Październik 200915 l Zapowiada się rewelacyjnei - mam nadzieję, że będzie równie z pomysłem, co Arka!
Napisano 21 Październik 200915 l Rozmach zaskakuje... to już nie jest byle animacyjka w max'ie, to już jest kompletne dzieło z pogranicza filmu i świata cg ukazane w genialny sposób. Gratuluję! I czekam:) Pozdr
Napisano 22 Październik 200915 l Jestem fanem prac 3d Grzegorza Jonkajtysa :) ale ten depresyjny klimat prac mi się nie podoba
Napisano 22 Październik 200915 l Autor ...ale ten depresyjny klimat prac mi się nie podoba Grzesiek chyba po inne klimaty nie sięga...
Napisano 22 Październik 200915 l Może było i mi to umknęło gdzieś, ale jaki to ma być metraż? Wizualnie oczywiście super ;) Zobaczymy jak reszta. Oby też tak fajnie. Trzymam kciuki.
Napisano 22 Październik 200915 l Trzyma klimat pierwszego Matrixa. Good job! Mnie się jeszcze z "Brazil" kojarzy trochę. O stronę wizualną się nie martwię, ciekaw jestem scenariusza.
Napisano 22 Październik 200915 l Kurcze klimat raczej jak dystrykt. Całkiem może i fajne będzie. Puki co poszczegulne obrazki niezłe. Zobaczymy jak z płętą. Chyle czoła, nie skłamię pisząc że jesteś dla wielu wzorem.
Napisano 22 Październik 200915 l A najlepsze jest to, że to kręcą lustrzanką i fajnie to wypada w zestawieniu z przykładowymi wypowiedziami na fotoforach :) "pomysł z kręceniem filmów na aparacie foto - sorry ale bawi mnie do łez" "kamera służy do kręcenia filmów, a aparat do robienia zdjęć" "informacje o kręceniu kinowych filmów Eosem 5 d można włożyć między inne internetowe bajki"
Napisano 22 Październik 200915 l Dopisuję się do fanklubu Grzegorza :D Film intrygująco się zapowiada, ale klimat bardzo ciężki. Vegavin -racja, na forach foto to czasem człowiekowi chcą oczy wydrapać na hasło "kto kupuje 5D żeby kręcić filmy". Tak jak by "czym" było bardziej istotne od "co" i "z jakim efektem".
Napisano 22 Październik 200915 l Po cos ta opcja w aparacie chyba jest nie? Troche to tak jakby powiedziec "glina jest do lepienia garnkow a nie do jakichs figurek" :D Ostatnio Andrew Kramer na blogu powiedzial to i owo o nowym Canonie 7D i skurczybyk narobil mi niezlego smaku na taki aparacik. Jakby ktos byl zainteresowany to moze sobie posluchac (o aparacie zaczyna sie w trzeciej minucie) http://www.videocopilot.net/blog/2009/10/video-update-canon-7d-ae-tips-leeches/
Napisano 22 Październik 200915 l A właśnie miałem się pytać co tam ten Canon z elką robi:) Ale tak naprawdę to czym taki cyfrowy Canon robiący "tradycyjne" zdjęcia piszący do kości różni się choćby od Sony EX1 piszącej do kości? Tylko softem i migawką. Dlaczego Grzesiek robił to aparatem sam jestem ciekaw. Jedno jest pewne obiektyw filmowy o parametrach tej elki podpiętej do canoniaka jest kilkanaście albo i kilkadziesiąt razy tańczy niż obiektyw filmowy o podobnych parametrach, może to było powodem..
Napisano 22 Październik 200915 l Koleś który dużo profesjonalnie robi 5dmkII i 7D: http://www.vimeo.com/philipbloom/videos Chcąc nie chcąc to jest trochę rewolucja w branży, bo można uzyskiwać bardzo płytką głębię ostrości za cenę w sumie samej przystawki (http://www.letusdirect.com/) do kamery, pozwalającej na to.
Napisano 22 Październik 200915 l dzieki za komentarze, ciesze sie ze sie podoba. Jesli chodzi o DSLR - po prostu ponizej 3000 dolarow zadna kamerka wideo sie nawet nie umywa do canona5D jesli chodzi o finalny obrazek. ( nie mowie tutaj o kompresji, bo z tym oczywiscie jest klopot w 5D, wiec trzeba to jakos maskowac :)
Napisano 22 Październik 200915 l Pomysł genialnie się wpasowuje w obecną sytuację polityczną w USA, mam na myśli służbę zdrowia. Jest szansa.
Napisano 23 Październik 200915 l Fajnie, ze zamkniety zwiastun. Daje rade bardzo. Trzymam kciuki, zeby ten projekt otworzyl Ci drzwi dla Snow Kinga. salut t.
Napisano 23 Październik 200915 l Trailer super, pisałem już na forum. Ciekawi mnie jak sie zachowuje 5D podczas filmowania. Czy przy zoomowaniu dziala AutoFocus? Można w trakcie nagrywania np. przymknąć przesłonę?
Napisano 23 Październik 200915 l autofocus wogole nie dziala w trybie wideo. Ale tez profesjlnalne kamery nie maja autofocusa, wiec dobrze sie przyzwyczajac :) jesli chodzi o przyslone, to polowa naszych obiektywow to byly stare manualne Nikony, wiec moglibismy sobie przymknac recznie :)