Rotcore Napisano 27 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2010 Speed szkice... dłonie, kobitka, mój face... z natury oczywiście wszystko... ołówek, tusz i mazak I takie dwa nie z natury... :P Pozdro!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 28 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2010 Jakieś tam wybrane rzeczy ze szkicownika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 28 Sierpień 2010 Share Napisano 28 Sierpień 2010 Liternictwo to nie moja bajka, zawsze pisałem jak kura pazurem i pewnie się to nie zmieni. Z poprzedniego uploadu - hmmm... no to jest dla mnie zagadka. Te dwie rzeczy "nie z natury" wyszły ciekawiej, a wydawało by się, że przy takim sposobie rysowania zazwyczaj jednak te z natury zwykle wychodzą lepiej... Może uważniej obserwowałeś, nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 28 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2010 ... gdyż się stresowałem bo naga kobitka leżała przede mną... Tymczasem kolejny akryl 100x70 przedstawiający muzykę, a konkretniej Bolero Ravela... takie ćwiczenie sobie profesor zmyślił i musiałem tego słuchać przez 4 godziny w kółko i wyszło co wyszło :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Ćwiczenie polegało na ułożeniu sobie w wyobraźni, z porozrzucanych elementów, sensownej kompozycji martwej natury... dla mnie było to dosyć trudne i wyszło to co widać niżej... 100x70 akryl Muszę koniecznie poćwiczyć różnicowanie materiału... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Muszę koniecznie poćwiczyć różnicowanie materiału I rysowanie elips z gestu, bo z podstawki wyszla rybka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Nie nie to nie speed... 2-3 godzinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmichalinx Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 ostatni bardzo milusi :D nie wiem czy takie założenie było, ale mi sie twarz kojarzy z "drewniana" faktura, co bardzo spoko wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 4 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2010 założeniem było pobawić się brushami i wyszła taka nietypowa, inaczej niż zwykle malowana twarz... fajnie, że się podobuje, dzieki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 5 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Z serii robotników jak poprzedni ok 2 godzin... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 7 Październik 2010 Autor Share Napisano 7 Październik 2010 Plenejro w Dziwnowie... deszcz, zimny wiatr, mnóstwo alkoholu... mało zrobiłem, głównie szkice jak tylko się pogoda uspokajała... dłonie swoje jak nuda zabijała, profil koleżanki, pejzaż to tylko udało mi się podkład zrobić (sztaluga ledwie stala przy takim wietrze, piach w zębach i na palecie), główna praca malarska to fragment budynku w skali 1:1 (wykańczałem z foty), szkicor rybaka (najsłabszy) i tuszowo piórkowe falochrony... było całkiem wporządku jak na pierwszy raz na plenerze mimo zasranej pogody, ale głównie chodziło o integracje z młodszym rocznikiem i wykładowcami... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 7 Październik 2010 Autor Share Napisano 7 Październik 2010 speed w mglisto deszczowych klimatach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 8 Październik 2010 Autor Share Napisano 8 Październik 2010 Inspiracja mordą Milkensena :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 8 Październik 2010 Share Napisano 8 Październik 2010 Fajna gęba. Widać że gość z życiu wiele przeszedł - lub miał za dużą kolekcję dopalaczy =] I speed u góry przyjemny tylko biały wydaje się być przepalony. Trawka na pierwszym planie to fotka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 8 Październik 2010 Autor Share Napisano 8 Październik 2010 fotka jakichś pokrzyw na warstwie nakładka z małym kryciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 8 Październik 2010 Share Napisano 8 Październik 2010 A zauważyłem to tylko chyba dlatego że na dalszym planie już nie ma fot. Ogólnie nawet dobrze wkomponowałeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 10 Październik 2010 Autor Share Napisano 10 Październik 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 5 Listopad 2010 Autor Share Napisano 5 Listopad 2010 Kozak i zamyślony robotnik... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 Rotcore gdzie się edukujesz? Liceum plastyczne? Robotnik fajny kolorystycznie. Generalnie proponuję opanować plamę, zacząć mocniej nią konstruować i zwracać uwagę na krawędzie. Póki co wszystko pływa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 5 Listopad 2010 Autor Share Napisano 5 Listopad 2010 Wzornictwo... ciekawa uwaga odnośnie plamy, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 Hmm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 jak mamy wklejać podobne do tego kadry i pozy to lepiej od razu podzielić na anime, sf, fantasy itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 Ice, czyżbyś został hejtersem ? X) Chociaż nie, Rotcore nie jest przecież lokalnym królem dżungli, czepianie się go nie czyni z Ciebie hejtersa... PS - coś mało apdejtów od Ciebie ostatnio, brak weny ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 5 Listopad 2010 Autor Share Napisano 5 Listopad 2010 Ice... so? SBT77 - wena jest tylko obowiązki ją tamują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 wena jest tylko obowiązki ją tamują Szkoda, generalnie ciekawe pomysły masz... No nic, mniejszej ilości obowiązków życzę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 Zle mnie zinterpretowano, myslalem ze tn obrazek byl inspiracja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 6 Listopad 2010 Autor Share Napisano 6 Listopad 2010 nie szkodzi Ice... inspiracją była fota kozaka, ale faktycznie co do tej ręki z kijem to trafiłeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 4 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2010 Z bitwy CHc Dan Verne, na którą nie zdążyłem z finiszem... jeszcze dorobię portret i statek, które potem złożę w jakąś planszę... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 jakby jakieś osoby mogły robić sobie monopol na jakąś pozę, to byśmy musieli chyba rysować ludzi robiących rozgwiazdę albo podciągających się na drążku.... albo i nie, bo na 1000000% ktoś narysował to wcześniej xD ostatnia praca fajna, podoba mi się bardzo, ale wydaje mi się, że mógłbyś z niej zrobić dwa oddzielne concept arty. pierwszy niebieski, a drugi z ciucha. bo jedno i drugie daje dziwne combo - interesujące, ale obie sfery mają taki potencjał że nie wiadomo na co sie patrzeć :D jeszcze ta ozdoba na twarzy... wiesz :D fajnie fajnie, ale nie miksuj wszystkich pomysłów w jedną pracę :) jak człowiek zna umiar, to tym lepiej dla jego portfolio :D akurat w tym wypadku "więcej" może oznaczać "lepiej" :) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 5 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2010 Dzięki za cenną opinię i poradę... faktycznie za dużo chyba elementów, które krzyczą "spójrz na mnie"... miałem coś podobnego ostatnio przy plakacie, który miał za dużo fajnych elementów przez co całość sprawiała wrażenie niezbyt spójnego i wyważonego... dzięki i również pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 5 Grudzień 2010 Share Napisano 5 Grudzień 2010 a dla mnie pasi taki zestaw :-) troche cyrkowy ale dziekie temu orginalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 11 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2010 Załączam pojazd szmuglerki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 troszkę na dziobie geometria się sypie, zwróć uwagę, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 Jak slusznie zauwazyl THX, jest problem z rufa*? Mozesz to latwo rozwiazac wykreslajac perspektywe. Sposob w jaki to oswietlilez, takze miejscami wprawia w zastanowienie, jak ta bryla naprawde wyglada. ( np. spod wydaje sie taki, jakby mial 2cm grubosci. ) Podoba mi sie to, ze ostatnio podrasowales jakosc techniczna swoich prac, widac rozwoj, a o to tu przeciez chodzi. Ciao Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaś0101 Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 Jak przestanę być takim jełopem w temacie kolorów to może zapodam konstruktywniejszą krytykę, na chwilę obecną dam radę wystękać: "Dobre kolory":) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 30 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2010 Dziękuje wam za uwagi, jak poprawię do wrzucę edita... tymczasem speedzior/eksperiment... pozdro i happy new year Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 31 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2010 Kolejny speed... pozdron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panRebonka Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Ostatnie dwa ładne malarsko. Ten kadr z niebieską głową może nie do końca, ale kolorystycznie bardzo spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2011 Dzięki Panie Rebonka Wrzucam wipa w postaci 3 cyklopów kujących w kuźni Hefajstosa trójząb Posejdona... niby robione z myślą o ChC ale wątpie żebym skończył to w terminie także się wstrzymam na razie ze startem... nadpisałem już wstępne szkice i maluny dlatego pokazuję mniej więcej od środka :D kowadło na razie usiane teksturami, trójząb chyba jest pod złym kątem no i w ogóle sporo jeszcze byków jest ale jak coś widzicie albo macie rady to walcie śmiało pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThoR_ Napisano 7 Styczeń 2011 Share Napisano 7 Styczeń 2011 kolory b ladne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 30 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2011 heheh dzięki Thor Tymczasem dłubana z mega przerwami pracka kiedyś tam zaczęta... myślę, że to finisz chyba, że ktoś z was co nieco doradzi... nie jestem pewien co do mordy bo wydaje mi się płaskawa... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 Fajnie wymodelowana dłoń, aż się odcina od reszty. Przedramię odrobinę za długie, a nogi za chude ale też fajnie wymodelowane. Ogólnie jak to mówi ICE lvl up. Tak trzymać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 31 Styczeń 2011 Share Napisano 31 Styczeń 2011 Coś dziwnego się w okolicach klatki dzieje, nieczytelne jest to miejsce. Jako całość sprawia dobre wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 31 Styczeń 2011 Share Napisano 31 Styczeń 2011 Rotcore nie pamietam, czy zadawalem Ci juz to pytanie' aczkolwiek czy nie malujesz czasem na laptopie? Dlaczego pytam, typowe symptomy wyblaklych barw i zaklocona gamma. A sama postac ciekawa, chodz faktycznie costam zlego dzieje sie z klatka piersiowa. Osobiscie splaszczyl bym oswietlenie na mieczu, w chwili obecnej lekko go zaokragla. Ii i chyba lepiej wygladal by gdyby trzymal go plasko na linii horyzontu ( chyba) w kazdym badz razie takie moje gdybania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 31 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2011 Ano macie rację... mi też klata nie pasuje i nie wiem jak z tego wybrnąć... Ice: otóż to, laptop jest moim podkładem właśnie... nie wiem w jaki monitor inwestować średnio się na tym znam... opcja z mieczem wydaje się fajna jak starczy mi sił wprowadzę poprawki... Może kontrast podciągnę, nie wiem sprawdzę jeszcze na innym monitorze jak to wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysz Napisano 31 Styczeń 2011 Share Napisano 31 Styczeń 2011 fajnie tu się dzieje ostatnio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 31 Styczeń 2011 Share Napisano 31 Styczeń 2011 Ja sie powoli przymierzam do Dell'a U2410 na matrycy IPS. http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&l=en&cs=19&sku=320-8277&baynote_bnrank=1&baynote_irrank=0&~ck=baynoteSearch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 31 Styczeń 2011 Share Napisano 31 Styczeń 2011 milusi ten Dell przesiadka na lepszy monitor bardzo pomaga, samsungi są jeszcze nienajgorsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 31 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2011 Trochu się skróciło ostrze żeby się w kadrze mieściło, calkowicie prostego nie robiłem bo się w połowie obrazka przecinał... drobne poprawki wniesione... chwytam za coś nowego... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi