Łukasz Jaskólski Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Witam. Postanowiłem wziąć udział w bitwie i narysować mojego ulubieńca Drizzta z książek R.A. Salvatore. Pozdrawiam i załączam pierwsze podejście.
leander Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Pierwszy szkic przypomina szkic oDDa z \"Apokalipsy\". Tym razem też się wystraszyłem :) Ale analogicznie do oDDa zaczynają się wyłaniać bardzo ciekawe rzeczy. Powodzenia :)
Łukasz Misztela Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Dlamnie wypasik!moze kiedys Cie dogonie :D
bigk Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Książka bardzo ciekawa, strasznie wciąga:) A pracka zapowiada się ciekawie. Powodzenia w dalszej pracy:)
misiekhc Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 jedna z moich ulubionych postaci fantasy... tak wiec powodzenia zycze
Cpt.Obvious Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Moze być bardzo fajna pracka :) Życze powodzenia :)
Łukasz Jaskólski Napisano 2 Maj 2004 Autor Napisano 2 Maj 2004 Dzięki za dobre słowo :) Zamieszczm update Pozdrowienia
Master Kiełbaster Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 Te brwi zmarszczył jakby chciał a nie mógł :) Poza tym git :)
Łukasz Jaskólski Napisano 5 Maj 2004 Autor Napisano 5 Maj 2004 Czołem. Dorysowałem jeszcze jednego stwora z przodu . Wiem , że kompozycja wygląda dosyć chaotycznie (zajmę się tym). Twarz Drizzta będzie napewno przerabiana kilka razy ,więc proszę się nie przejmować jej śmiesznym wyglądem i zmarszczeniem brwii ( choć trudno by w tej sytuacji miał brwii uniesione [ no chyba , że zrobię mu szyderczy uśmiech] ;) Pozdrawiam
RK Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 Słodkie. Jedno do czego bym się czepiał to w miarę równomierne oświetlenie- powoduje że oko trochę lata po obrazku. Co do kompozycji- nie wiem czego od niej chcesz- mi wydaje się dobra. Odrobina chaosu nie szkodzi- w końcu to mordobicie a nie zdjęcie rodzinne.
Łukasz Jaskólski Napisano 6 Maj 2004 Autor Napisano 6 Maj 2004 Witam. Dokonałem małych zmian -wymiana jednego stwora z przodu dla wyważenia kompozycji. Popracuję teraz nad oświetleniem :) Dzięki i narazie.
Cpt.Obvious Napisano 6 Maj 2004 Napisano 6 Maj 2004 fajnie wyostrzają sie szczegóły jednak straszny tłok sie zrobił, troszke płaski przestrzennie. dodaj jakas wieksza postac (byczą wręcz) gdzies z przodu, możnaby tez pokusic sie by troszke zwolnic miejsca wokol drizda i troszke przygasic to co jest za nim :)
Rincewind Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 Pięknie wyodrębnione plany. Robi się gorąco. I zgadzam się z Tiger\'em w kwesti \"gaszenia\" ostatniego planu.
RadX Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 Tłok jak pod Grumwaldem :D \"mojego ulubieńca Drizzta z książek R.A. Salvatore\" witam w klubiku :)
Pablo Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 Pracka zapowiada sie niezle ! tylko powiedz...bedzie pozniej w kolorze? pozdr
Łukasz Jaskólski Napisano 10 Maj 2004 Autor Napisano 10 Maj 2004 Idąc za namową Tigera dodałem byczą postać z przodu i poszerzyłem nieco kadr. Teraz Drizzt jest w mocnym(niemalże) punkcie kadru. Kolorować nie będę, bo w kolorze dopiero raczkuję:). Myślę ,że wystarczy komponowania -teraz popracuję nad przestrzenią i oświetleniem . Pozdrawiam
bigk Napisano 10 Maj 2004 Napisano 10 Maj 2004 Super pracka jak narazie. Tak walsnie, czytakac ksiazke wyobrazalem sobie walki Drizzta. Smierciocośny taniec sejmitarow. Powodzenia w dalszej pracy:)
dirty Napisano 10 Maj 2004 Napisano 10 Maj 2004 nie chce ci tyle slodzic ale naprawde pracka jest super. jak dla mnie faworyt. strasznie sie mi podoba. ino mam nadzieje, ze jeszcze popracujesz nad facjata drizzta bo jakos mi troche nie pasuje...
kru Napisano 10 Maj 2004 Napisano 10 Maj 2004 bomba jak juz ja skonczysz w walorze to, prosze, machnij dla proby kolor - tak z ciekwosci i dla nabrania doswiadczenia. w koncu w painterze to chyba nie az takie trudne...
Cpt.Obvious Napisano 10 Maj 2004 Napisano 10 Maj 2004 zupełnie inaczej sie teraz na to patrzy, pozytywnie :) pracka nabiera rumieńców, keep it up!
Tomur Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 Bardzo mi sie podoba ogólny plan pracki :>. Licze że wykończysz bajerancko sejmitar którym twój bohater przebija ofiare.
Łukasz Jaskólski Napisano 11 Maj 2004 Autor Napisano 11 Maj 2004 oczywiście ,że wykończę ,na glanc :) Praca a w oryginale 2000 x 1200 pixeli , więc na razie nie widać wszystkich detali. Będę musiał ją zamieścić na jakimś serwerze i dać linki , ale to później. Kolor spróbuję dodać na koniec. Narazie
sir_Bols Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 hmm ... drizztologiem nie jestem ;) ale fajnie by wygladal jakby mial troche smuklejsza twarz.... takie bardziej elfie rysy.... w koncu to drow o ile mnie pamiec nie myli... narazie jakby wyciac sama twarz i na nia popatrzec to bardziej przypomina jakiegos gnoma ;)... co nie zmienia faktu ze praca jest swietna.
Comodo Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 Ładne, ładne. Grunwald jak się patrzy. Jedynie dwa spostrzeżenie, które nie dają mi spokoju: 1. Głowa misiaczka po prawej, na pierwszym planie, wygląda jak naklejona na resztę. Nie łączy się z resztą obrazu, jest osobno. 2. Dłoń nad głową pana D. Z przeciwnej strony, niż ostrze, znajduje się rozmazany kształt. W pierwszej chwili myślałem, iż to jakaś ręka widmo. Ten kształt zbyt idealnie przylega do dłonie jak na mój gust. W tej chwili 3. Druga dłoń, która trzyma przebijający opponenta miecz, jakoś dziwnieten miecz trzyma. Tak jakby miecz jej się wysówał (co jest zrozumiane w wojennej zawierusze, ale chyba nie było zamiarem;) ). Bardzo przyjemna dla oka praca.
Łukasz Jaskólski Napisano 12 Maj 2004 Autor Napisano 12 Maj 2004 Dzięki za sugestie. Zajmę się tym. Pozdrawiam.
Ufooox Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 Zaprawde świetne, szkoda że nie w kolorze ale naprawde jest genialnie ;p
smart Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Dech zapiera !!!bardzo mi sie to widzi!!!Jednak mam wielką ochotę zobaczyć tę pracę w kolorze.
Łukasz Misztela Napisano 18 Maj 2004 Napisano 18 Maj 2004 dalmnie wypasik! Łukasz czekam na kolejnu upade:-) pozdro!!!
geminus Napisano 18 Maj 2004 Napisano 18 Maj 2004 Witaj.Ładnie to się wszystko rozwija.Powodzenia. Piękny tutek Ci z tego wyszedł.Tylko się uczyć. Dzięki. Pozdrawiam serdecznie.
Herman Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 No gdzie taki potter do takiej pracki - smiechu warte ;)
Ebor Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 hmmm nei wiem dlaczego ale mam wrażenie, że to jest negatyw ... ale mimo to naprawde nieźle
Falcrum Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 Szkoda, ze ta paca poszła w \"odstawkę\"...:( Mimo to mam nadzieję, ze autor nie zniechęci się i dokończy sowje dzielo :) Pozdr
Nimrod Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 W Nominacjach jest napisane, że zostanie wzięta pod uwagę jeszcze jedna praca więc radzę dopracować szczególnie że pewnie jury dokładniej się jej przyjży skoro jest wokół niej taki szum... Nie mazgaić tylko do roboty a będzie dobrze :)
Herman Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 Walczylem dzielnie i zaciekle o Twoja pracke ale niestety mnie zjedli wyzywajac od blaznow, fryzjerow i impotentow ;-) hehe
Sylwiusz Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 Brawo, brawo. Drizzt to jeden z moich ulubionych bohaterow:D Tak trzymac.
little-ninja Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 napisał w0w elfy chyba nie posiadaja takich duzych nosow? a widziales elfa ??chociaz na zdjeciu?;) napisał Eborhmmm nei wiem dlaczego ale mam wrażenie, że to jest negatyw ... ale mimo to naprawde nieźle zgadzam sie Herman...o impotencie nikt nic nie powiedzial hy,hy pozdrowka
Łukasz Jaskólski Napisano 28 Maj 2004 Autor Napisano 28 Maj 2004 Cześć. Dzięki serdeczne za wsparcie. Właśnie przeczytałem ostatnie posty (nie zaglądałem tu od 25, z wiadomych powodów :(. Tak się nieszczęśliwie złożyło ,że właśnie jestem na zjeździe w Łodzi i nie będę miał dostępu do swojej pracy ,aż do poniedziałku. Napiszcie dokładniej co miałbym dokończyć ,bo prackę dłubię już jakieś 50 -60 godzin i poprawiałem już chyba wszystko.Część obrazka (zwłaszcza postacie przed drizztem zostały celowo rozmazane) jedna bardzo ważna rzecz -zauważyłem ,że na uczelnianych kompach praca jest bardzo przeszarzona i pozbawiona kontrastu , jest też jaśniejsza niż na moim domowym monitorze. To pewnie dlatego przypomina negatyw. Jutro będę miał dostęp do fotoszopa , to spróbuję podkręcić kontrast i przyciemnić tak jak być powinno (dotyczy ostatniego zamieszczonego updata) Jak mi się uda to w poniedziałek zamieszczę link do pełnowymiarowej ostatecznej wersji 2000x1200( a propos -tu pytanie do Jury -czy finał konkursu to północ z niedzieli na poniedziałek; pytam ponieważ z przyczyn niezależnych {czyt. PKP} będę w domku o 6 w poniedziałek. Pozdrawiam z Łodzi
Cpt.Obvious Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Konkurs konczy sie w poniedzialek o polnocy :) Wiec bedziesz mial jeszcze troszke czasu na poprawki. Co do kontrastu sprawdz czy monitor masz dobrze skalibrowany. No i życze powodzenia:)
everyman Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 zgadzam sie przydaloby sie lekko podciagnac kontrast (sprobowalem w corelu i wyglada lepiej)... wiecej chyba nie masz co poprawiac bo pracka jest git a kolorowanie zmieniloby caly klimat... podoba mi sie wrazenie przestrzeni i glebi jakie uzyskales... jak bedzie glosowanie publicznosci (a pewnie bedzie) to masz moj glos... pozdro... czekam na tego linka - to bede mial nowa tapetke...
Gość olaf Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 50-60 h? !?!?!?!?!!???!!?!?!??!??!?!!? podziwiam... BTW ile godzin ma Twoja doba?
Łukasz Jaskólski Napisano 29 Maj 2004 Autor Napisano 29 Maj 2004 Podkręciłem kontrast w photoshopie (trochę się zbadziewił obraz ,ale tak to mniej więcej powinno wyglądać)
Łukasz Jaskólski Napisano 31 Maj 2004 Autor Napisano 31 Maj 2004 Przerobiłem pracę na innym monitorze. (Mam nadzieję ,że na lepsze) Rysunek w photoshopie i tak wygląda inaczej niż w explorerze na forum.
Rekomendowane odpowiedzi