Napisano 18 Luty 201015 l Temat: Własny Avatar Czas: 3h Deadline: 11.03.10 godz. 20.40 Zasady: -model może być wyrzeźbiony zarówno z dowolnej bryły prymitywnej( sphere, cube etc.) jak i z przygotowanej bazy- jeśli korzystamy z drugiej opcji czas przeznaczony na modeling musi zostać odjety od całkowitej puli. Pamiętaj ze jest to sculpting i twój model ma być wyrzeźbiony a nie wymodelowany. - Można korzystać z dowolnej liczby obiektów na oczy, uzębienie i akcesoria. Nalezy jednak pamiętać ze czas jaki chcemy przeznaczyć na ich rzeźbienie również zalicza się do puli. Modele z których chcesz wyrzeźbić dodatki również muszą być bardzo proste - staraj się ograniczać do extredutowanych boxów/spher! - Na finalnym obrazku powinny znajdować się dwa-trzy ujęcia modelu oraz poziomy podziału siatki. Przykład:http://img230.imageshack.us/img230/3559/szymek.jpg - Obrazek nie powinien być szerszy niż 900px - Model powinien być przedstawiony w prosty sposób - Zbrush'owe matcapy, Mudbuxowy viewport etc. Zaawansowany rendering/postprodukcja nie jest dozwolona. . -Nie można korzystać z wcześniej przygotowanych modeli. -Nagrodą jest wymyślenie tematu na przyszły tydzień i nieśmiertelna sława:) Panowie do dzieła :) Życzę powodzenia i wielu prac. (Temat założyłem na prośbę Lucka :) ) Edytowane 5 Marzec 201015 l przez Vega
Napisano 18 Luty 201015 l Właśnie nie wiem:) I tak i tak. Chociaż ten avatar z forum pewnie ciekawszy by był. Przeglądnij dyskusję w wątku o świątecznym conteście. Dzięki za założenie wątku Vega:)
Napisano 19 Luty 201015 l Autor M@ti chyba miał na myśli Avatar z filmu, ale Twój Avatar :) Mafida rzucił hasło o Avatarze z forum. Wszystko zależy od Ciebie :)
Napisano 19 Luty 201015 l Ja pojadę sobie własnego avatara z Avatara. Mój forumowy avatar to mój stary model, więc to nie miałoby sensu ;)
Napisano 19 Luty 201015 l Autor Ja również będę robił własnego avatara z Avatara :) Pingwin już kiedyś był w speedzie ;]
Napisano 24 Luty 201015 l Cicho tu :) Dałoby się przesunąć termin o tydzień? Nie wiem, czy się wyrobię :(
Napisano 25 Luty 201015 l Autor Według mnie można przesunąć :) Ja już się zabrałem :P Mam na razie bazę. Od czegoś trzeba zacząć :D
Napisano 4 Marzec 201015 l trudny temat, bo najpierw przydałoby się zrobić bazę swojej głowy a później sculpt :)
Napisano 4 Marzec 201015 l Autor Ja już mam skończoną główkę. Zostało mi jeszcze 45min na drobnę zabawy :)
Napisano 4 Marzec 201015 l ja chyba niestety znowu odpadnę - nawał roboty na karku :/ Szkoda, bo temat jest przedni :P
Napisano 4 Marzec 201015 l Jak się wkur... to sam coś wysculptuje ale to będzie dopiero speed bo dłużej niż godzinę nie będzie mi się chciało nad tym siedzieć.
Napisano 4 Marzec 201015 l Matura na głowie, dlatego. W przerwach w kuciu odwiedzam forum i dziergam jeden model powoli, ale na speedowe zabawy czasu i tak nie mam.
Napisano 4 Marzec 201015 l Autor Wrzucam moją wersję Avatar'a :) Głowa wykonana w +/- 2h15min i kolorowanie w 45min. Nigdy nie kolorowałem nic w ZB dlatego tak słabo trochę wyszło, ale zawsze musi być ten pierwszy raz. Czekam na wasze sculpty :P Do mojego tematu w WIP'ie wrzuciłem więcej fotek, żeby tutaj nie robić śmietnika.
Napisano 5 Marzec 201015 l No dobra, 1,5h na razie. Jeszcze go upodobnię do siebie bardziej jak dokończę wszystkie elementy głowy ale to w poniedziałek bo w domu nie będzie mi się chciało.
Napisano 5 Marzec 201015 l Autor W takim razie przesuwam do 11.03.2010. Mam nadzieje, że nikt się nie obrazi z tego powodu :)
Napisano 5 Marzec 201015 l Bardzo fajnie szczery. Daj jakiś detal i polypaint bo aż się prosi o kolorek.
Napisano 8 Marzec 201015 l To by było na tyle mojego speeda: I szybki kolor, niestety nie wiem jak skopiować obiekt razem z polypaintem więc drugie oko bez koloru:
Napisano 8 Marzec 201015 l ładny kolorek, co do oka to powinno się skopiować razem z kolorem, sprawdź czy masz opcje colorize w drugim oku włączoną, jeśli dalej nie działa możesz zrobić to łopatologicznie, czyli: robisz uv'ke, dajesz polypaint do textury i tą tex narzucasz na drugie oko: 1. uv map -> AUV Tiles 2. textures -> new from polypaint 3. narzucasz tex na model
Napisano 8 Marzec 201015 l O widzę że coś się tutaj dzieje. Szczery a ja myślałem ze ty tylko opierdzielać potrafisz ;) kolorki wporzo.
Napisano 8 Marzec 201015 l Też jestem szczerze zaskoczony pracą Szczerego , dobra praca . Temat tylko taki sobie , ja mam już przesyt widoku tych niebieskich stworzeń :D
Napisano 9 Marzec 201015 l Dobrze jest szczery jakbys to wrzucil do jakiegos normalnego silnika renderujacego i wypalil jeszcze normal mapy, popracowal nad oczami to byloby gitesowo calkiem. Zeet nie pekaj smerfy lecialy dobrych pare lat w TV i nikt nie narzekal :D
Napisano 9 Marzec 201015 l krzys!3k racja mogłem tak zrobić. Kopiowałem a raczej mirrorowałem to oko subtool masterem. Ulfar999 nie chce mi się robić retopologii na takie rendery poza tym ten model nie jest tego wart. Kolega z pracy robi model neytiri bo chce go użyć do zdjęcia i muszę powiedzieć ze to jest dopiero model, przy nim te nasze speedy to zwykłe bazgroły.
Napisano 9 Marzec 201015 l Autor Szczery fajnie to wygląda. U Ciebie jest jaśniejsze (chociaż mój u mnie był tak jasny jak prawie Twój :P ). Czekamy na więcej Avatarów :P
Napisano 9 Marzec 201015 l To i ja cos wrzuce moze... tak sobie pomazalem dzisiejszego poranka, ktory przypadkiem mialem wolny:) Ladne avatarki panowie:)
Napisano 11 Marzec 201015 l Autor No to się rozkręcił ten speed :P Dzisiaj mija termin. Dzisiaj kończymy i robimy ankietę czy przedłużamy? Może ktoś jeszcze robi.
Napisano 11 Marzec 201015 l jak da rade do niedzieli to obiecuje że zrobię :) bo dziś i jutro nie dam rady ale sobota niedziela jest jak najbardziej realna :D
Napisano 13 Marzec 201015 l Autor To czekamy na Twojego speed'a creator :) Ja zmieniłem kolorki bo tamte były za ciemne.
Napisano 14 Marzec 201015 l Edit: Ok gotowe :) Sorry że tak długo męczyłem ten sculpt, ale męczyłem go w wolnych chwilach. Domyślam się że robiłem go trochę dłużej niż 3h. Poszedłem trochę na "łatwiznę" i wykorzystałem Basemesh Luckowy (http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=63586), bo chciałem najpierw upodobnić basemesh do siebie i później z niego Avatara wykonać. Niestety nie poszło... :D Podobny do mnie to on chyba nie jest :P Może wrzucimy foty dla porównania, kto stworzył najbardziej podobnego? Dzięki za przeciągnięcie "terminu". Pozdro EDIT: właśnie skumałem że złamałem regulamin dwukrotnie :P sorry chłopaki... Edytowane 15 Marzec 201015 l przez Creator
Napisano 15 Marzec 201015 l Autor właśnie skumałem że złamałem regulamin dwukrotnie :P sorry chłopaki... Ja nie zauważyłem żadnego pkt. który złamałeś :P Może wrzucimy foty dla porównania, kto stworzył najbardziej podobnego? Jak w przeglądarce zobaczysz moją fotę to Twoja karta graficzna się spali :) Ktoś jeszcze dłubie Avatara?