kengi Napisano 10 Maj 2004 Napisano 10 Maj 2004 pare szybkich szkicow/konceptow do gierki, ktora wlasnie powstaje. na razie maja tylko przedstawiac ogolny klimat stforkow a nie byc jakims podkladem dla modelarza czy tym podobne. link do stronki o grze: http://ginanh.org wiec co tam wam na sercu lezy... ?:)
biglebowsky Napisano 10 Maj 2004 Napisano 10 Maj 2004 no, no, fajnie sie zapowiada, nawet bardziej niz fajnie, takie swojskie klimaty dla mnie. Niektore troche zabardzo niedopowiedziane, ale to szkice w koncu i maja swietny klimat.
dzudzu Napisano 10 Maj 2004 Napisano 10 Maj 2004 to jakieś zorganizowane przedsięwzięcie czy kolejne pospolite ruszenie? zapowida się wybornie, oby się nie skończyło na konceptach i stronce :) powodznia!
giorgione Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 są świetne - za duzo na nich nie widac ale ja krecha i styl :) dla mnie bomba :D pozdr giorgione
kengi Napisano 11 Maj 2004 Autor Napisano 11 Maj 2004 dzieki, za tak pozytywne posty :). dzudzu, jakby to powiedziec... jest to zorganizowane pospolite ruszenie :).
kubi Napisano 14 Maj 2004 Napisano 14 Maj 2004 moze zamało czytelne ale takie całkiem klimatyczne, powodzenia ps z tą czytelnościa to chodzi tylko o pewne fragmety nie mowiłem całościowo oczywiście
little-ninja Napisano 14 Maj 2004 Napisano 14 Maj 2004 klimat i styl solidny ..nie ma co ;) pozdrawiam
zadymiakk Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 generalnie troche klimat call of cuthulu czy jakos tak;] ale fajne prace
kengi Napisano 22 Maj 2004 Autor Napisano 22 Maj 2004 dzieki za posty :) dorwalem zbrusha, troche sie koncepcik w trakcie modelowania zmienil, ale co tam. niedlugo kolejne szkice, tylko musze sie do skanera jakiegos dobrac.
geminus Napisano 22 Maj 2004 Napisano 22 Maj 2004 Kengi - Fajne to to,wszystko jak leci,dawaj następne. Pozdrawiam.
kengi Napisano 24 Maj 2004 Autor Napisano 24 Maj 2004 taaa engine bedzie lepszy niz w unrealu 3 ;)... zwlaszcza ze wszystko prerenderowane, hehe. dorwalem mniejsze pedzelki :). nastepny posty, obiecuje, juz tylko szkice.
kengi Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Napisano 1 Czerwiec 2004 nikt sie nie zainteresowal moim zbrushowym bazgroleniem :(... no to doloze troche szkicow do pieca... .
Falcrum Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 No no...dobrze Ci idzie :) Milo na to patrzeć :P Zdaje sie, że będziesz robil ten model tak jak się robi modele do DOOM\'a 3...czyli najpiew wypasiony model high-poly, a następnie optymalizuje się siatkę do ok 3tys poly...dobrze mówię ?? Pozdr
Tomur Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 Moze wszystkich zatkało :) Ostatnio mały zastój. Twoje szkice bardzo mi sie podobaja ale in minus to fakt ze trzeba sie niezle wpatrzec w rysunek by odnależć linie przewodnią. Ta postać ma byc grożna czy obrzydliwa? :p
kx Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 no dobra, napisze cos z wlasnej inicjatywy :P mi sie podoba... tadaaam :)
kengi Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Napisano 1 Czerwiec 2004 Falcrum: nie zupelnie jak w doomie... bo gierka wygladem bedzie raczej zblizona do baldur\'s gate\'a. wiec modele nie musza byc mocno uszczegolowione. to jest tylko taka moja zabawa, bo po prostu ucze sie zbrusha. ale juz jest plan wykorzystania modeli do czegos w rodzaju teasera. wiec kto wie co sie z tego rozwinie. generalnie modeliki do gry beda low poly, chociaz i tak prerenderowane. Tomur... no czasem faktycznie ciezko sie dopatrzec, ale to sa szkice dla mnie wiec moge sobie na to pozwolic. a czy straszna czy obrzydliwa.... ja tego za bardzo nie rozrozniam. kx: ciesze sie :) pozdr.
Cpt.Obvious Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 szkice fajniejsze niz zbrushe ale sam modelik tez wyglada oki :) widze ze moda na zbush rośnie :) Ciekawi mnie jak ta gierka sie rozwinie.
leander Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 Modele tez swietne! Udalo Ci sie oddac charakter postaci ze szkicow, chociazby dlatego, ze w modelu tez trudnop odnalezc \"linie przewodnia\". Doskonala klimatyczna robota i jak widac da sie urzeczywistnic Twoje zakrecone wizje 2D.
Tomur Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 No dobra. Pytalem wczesniej o charakter postaci dlatego że chyba znalazlem rodzinke twojego z-bruszowego kolesia. Oto wujcio straszymorda :) :
little-ninja Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 dla mnie bomba no i pod tym co nasmarowal leander sie podpisuje ... oddales to chlopie;)
Gość olaf Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 ja się na forum3d dostać nie mogę wiec tu napisze. fajnie, ale jak bys lekko to dokończył to by się okazało, że niektórym bryła się nie trzyma kupy. Tak to widzę, dlatego Cię męczę o dokończenie :))) poza tym niektóre ciekawe, niektóre nieczytelne i moja wyobraźnia dopowiada ciekawe rzeczy, ale to juz nie Twoja zasługa :)
kengi Napisano 2 Czerwiec 2004 Autor Napisano 2 Czerwiec 2004 nigdzie nie moge sie od tego olafa uwolnic ;) hehe. bryla sie nie trzyma... gdzie?! bo mi na ambicje wjechales. :P >poza tym niektóre ciekawe, niektóre nieczytelne i moja wyobraźnia dopowiada ciekawe rzeczy, ale to juz nie Twoja zasługa :) jak to nie moja... przeciez nie rysujac, nidopowiadajac POZWOLILEM Ci na uruchomienie twojej wyobrazni :). i wlasnie dlatego staram sie nie konczyc prac. bo roznica w czasie miedzy wykonczonym rysunkiem a szkicem linearnym to jest kwestia 5 - 10 min. ponizej zamieszczam oryginalny skan, bez zabawy w photoshopie (no tylko to nad czolem wywalilem bo by sie kompozycja sypala w takim kadrze :)). ciekawe ile mi dajecie czasu na zrobienie takiego rysuneczku?
Gość olaf Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 no wiesz, ten z rękoma tak mi nie leży, nie wiem jak ten z rogami. Off course troche Cię podpuszczam, ale naprawdę mógłbyś pokazać wersję \"dla głupiego Klienta\" czyli wszystko co i jak
Gość Saicox3D Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 Fajowy stworek, ja tez sie pobawilem szybciuchy modeling, moze sie wam przyda:)
kengi Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Napisano 3 Czerwiec 2004 na szczescie olaf w tym projekcie nie ma klienta, a twoja opinie moge olac :P a tak w ogole wpadnij jutro(pt) do kany to sie napijemy, kolo 20ej. :) dzieki elvis, ale musialbys jeszcze nad tym troche posiedziec. z reszta niedlugo MOZE wypuszcze z dwa koncepty bardziej dopracowane... z boku i przodu, kto to wie.
SansSerif Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 ja tylko powiem kengi ze masz swietne pomysly. oryginalny koncept nie rzniety. jest git! bedzie wiecej? :)
Gość olaf Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 a co? wystawiasz się? spróbuję wpaść bo akurat będę po zajęciach...
Kris_R Napisano 10 Czerwiec 2004 Napisano 10 Czerwiec 2004 Jest dobrze w ryj! :) Szkice rewekla! Dają dużo swobody, podoba mi się to ogromnie... ZBrushe na świetnym poziomie! Nie mam pytań i zastrzeżeń... jak dojdą teksturki i świato to będzie jatka! Już teraz to widać... gratulacje... rób dalej te straszy-mordy
Rekomendowane odpowiedzi