enzo Napisano 14 Maj 2004 Share Napisano 14 Maj 2004 Witam... Oto mój WIP: Ford GT-90 ( prawda że piękne auto :)) Prace nad projektem trwają jeden dzień... Pracuje na Rhinoceros V.2 na rhino bawie się kilka lat, i to nie jest moja pierwsza praca. Czekam na komentarze , i na cenne porady ... mam nadzieje że wiecie jak ten wóz wygląda ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarDolF Napisano 14 Maj 2004 Share Napisano 14 Maj 2004 jedna z cennych rad morze byc to zebys wstawial te zdjecia na forum. nie wiem czy wszystkim bedzie sie chcialo przechodzic na inna strone. a pozatym na tych stronach nic nie ma przynajmniej u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 14 Maj 2004 Autor Share Napisano 14 Maj 2004 cos sie skopalo z tymi linkami........ Mam problem z łączem, i nieche mi wysyłać plików... :( :( Mam nadzieje że już jutro będzie działać ! ============================ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 14 Maj 2004 Share Napisano 14 Maj 2004 1. zmien temat na zgodny z regulaminem > POJAZD 3D: Ford GT-90 2. zmien linki, serwer najlepiej tez, albo daj jako zalacznik do posta. 1 post = 1 zalacznik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 14 Maj 2004 Share Napisano 14 Maj 2004 Szkoda że ja także nic nie widze bo modelik może wyglądać fajowo :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 Witam...nareszcie po tycj kilku dniach braku internetu... :( nareszcie moge zamiescic te zdjecia :)) Pracę troszeczkę się poruszyły... Dwa linki... [do admin\'a : Dałem linki bo te zdjęcia ważą za dużo i się nie mieszczą na forum ) http://swirek16a.w.interia.pl/gt9.jpg http://swirek16a.w.interia.pl/gt8.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirty Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 z checia bym ci cos napisal ale juz czekam piec minut i nie moge sie doczekac na obrazek...wolniejszego serwera nie bylo? interia to straszne padlo. przeciez masz darmowego i szybkiego lycosa, zaloz sobie konto... no chyba ze lacze mi padlo... wrrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 Oki... jeżeli niechodzą wam te linki...to daje nowe (na koncie na lycos\'ie). http://members.lycos.co.uk/enzoz/gt8.jpg http://members.lycos.co.uk/enzoz/gt9.jpg http://members.lycos.co.uk/enzoz/gt5.jpg http://members.lycos.co.uk/enzoz/gt10.jpg http://members.lycos.co.uk/enzoz/gt11.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 Nieźle, choć wydaje mi się, ze niektóre krawędzie są za ostre.. pracuj dalej - zobaczymy, co z tego wyjdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 Niektóre krwędzie są ostre...bo niezostały jeszcze potraktowane fillet\'em..., pracuje na nurbsach...więc puki nieskończę konkretnej części to nie mogę dać jej fillet\'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 Ehh... Nie widze obrazkow ;(... I więc tak: 1. Odsyłam Cie do tematu z darmowymi serwerkami : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=10263 ... 2. Chyba każdy woli zamieszczanie obrazków przez , a z szybkim serwerkiem to naprawde przyjemnie sie przegląda forum... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 Samochód mi się strasznie nie podoba (nie tówj model). Co do twojego modelu to jak narazie jest całkiem ok a nawet lepiej. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 Kryhas...też tak kiedyś myślałem - pamiętam że jak byłem mały i grałem w NFS2 to tam była ta fura...ale jak trochę popatrzałem to mi się nawet spodobał...no przecież to miała być kontynuacja Starego gt-40...no ale porzucili ten projekt i doszlo do tego że już niedługo bo drogach będzie jezdziło nowe gt40 (bo lekkim face-liftingu) a nie gt-90 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 enzo - i całe szczęscie że porzucili ten model:] Nowy gt-40 jest o wiele ładniejszy. A model nie jest zły, ale sprawia wrażenie niedokładnego:/ Ale to może być wina słabej jakości screenów... Brak AA i całej reszty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 widzę, że starasz się robić jak najwięcej z jednej powierzchni, co jest często bardzo trudne :) idzie ci bardzo dobrze, tylko rzucił mi się w oczy jeden mały szczegół... jak widać na obrazku linia boczna jest u ciebie trochę krzywa, no i tutaj wychodzi wada NURBSów... nie wystarczy przesunąć kilka wertexów, żeby to poprawic, tylko trzeba by zrobić bok auta od nowa :| no ale czy to zrobisz czy nie to już zależy od ciebie... może się czepiam ;) pozdrawiam P.S. również zachęcam do wstawiania obrazków poprzez , ułatwia to przeglądanie topica :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 17 Maj 2004 Autor Share Napisano 17 Maj 2004 Kilka nowych renderów... Poprawiłem trochę bok i maske... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 17 Maj 2004 Autor Share Napisano 17 Maj 2004 Teraz na chwile odpoczne od modelowania bryły i zabieram się za felgi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 nie wiem czemu ale mnie sie samochod nie podoba nie chodzi o zle wykonanie ale jest brzydko (wedlug mnie) :D:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 17 Maj 2004 Autor Share Napisano 17 Maj 2004 Normalnie to jestem zwolennikiem Włoskich samochodów (zdala od bawarii :)... Ale ten samochód intryguje swoim kształtem....to jest typowy prototyp z tamtych lat...wiele samochodów ma dzisiaj jego kształty (chodzi tu o pewne elementy a nie o całą bryłę)... To tak jak kiedyś ludzią podobały się różowe samochody :(( Ale to jest rzecz gustu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 hehe tzw. mnie sie ogolnie nie podobaja takie szpanerskie samochody wole spokojne a nie jak ferrari...... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 nielot007 nieporownuj ferrari do forda ;) po za tym auto maksymalnie brzydkie, model jest okej.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 17 Maj 2004 Autor Share Napisano 17 Maj 2004 Widzę że nikogo nie przekonam... :( Ale ferrari , rządzi na całej lini...i tak wogóle włoskie fury są najlepsze... no pinifarina to potrafi. Ale możecie mi wierzyć lub nie...robiłem juzkilka wozów itd. ale ten jest cholernie trudny do zrobienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 a czemu mam nie porownywac?? ale ja nie porownuje tylko ze mowie ze mi sie takie typy samochodow nie podobaja a ferrari to jest dla mnie obciach wstydzilbym sie takim po ulicach jezdzic !! naprawde(mozecie mowic co za typ!! ale wolalbym sobie kupic audii mercedes bentley(bentley co za piekny samochodzik :D:D:D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 17 Maj 2004 Autor Share Napisano 17 Maj 2004 Ta bentley....tak, ale nie bmw...chyba że jesteś jeszcze w posiadaniu dresiku i baseball\'a :)) nie no żartuje...każdy inne wozy... Mówileś że wolisz normlane...a przecież Bentley to nie jest normalna fura (kosztuje podobnie co ferari, tylko że łatwiej ją dostać...) Ale z tych normalnych ale powiedzmy drogich samochodów...to wybrał bym Audi A8, i Lancia Cappa Coupe. Powiedz mi a kto tak naprawdę nie kupuję Samochodu żeby nie szpanować??? Takie firmy jak Ferrari, LAmborghini, AstonMArtin... itd. służą po to żebyś mógł się lansować... Mało jest fanatyków motoryzacji. Dobra...za chwile umieszczę render\'a felgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 mi nie chodzilo o \"TANIE\" samochody tylko mniej szpanerskie ferrari to totalny wstyd dla mnie!! nigdy bym w tym nie pojechal!! ja bym nigdy nie chcial szpanowac ferrari !! wole bentley merol audii!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 17 Maj 2004 Autor Share Napisano 17 Maj 2004 No i oto render felgi... Niezwracajcie uwagi na jakość renderingu... Próbuje jak najlepiej przedstawić jakość modelu a nie efekty.. i oczywiście..przedstawiam tu felge a nie koło z oponą...więc opone sobie darujcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 17 Maj 2004 Autor Share Napisano 17 Maj 2004 A teraz z mniejszym odbiciem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 17 Maj 2004 Autor Share Napisano 17 Maj 2004 A teraz siateczka felgi... To jest przednia felga... Teraz biorę się za tylnią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 Felga ... Uważam że miejscami jest troche kanciasta a co za tym idzie wygląda troszke jak niedopasowana. Ogólny wygląt jest ok szczególnie że nie będziemy jej oglądać z bliska. :] Ona też jest w rhino robiona ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 17 Maj 2004 Autor Share Napisano 17 Maj 2004 Tak też w rhino... Jeste kaciata...bo przy exporcie...zmiejszylem liczbe poly...i tak zobacz ile ich jest... Ale render jest w maxonie wiec w maxonie przy użyciu hypernurbs\'ów mogę ją zaokrąglić.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 17 Maj 2004 Autor Share Napisano 17 Maj 2004 A teraz zestawienie... Przednia i tylnia felga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 ten fiolet.....be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 17 Maj 2004 Autor Share Napisano 17 Maj 2004 No i felgi w innym kolorze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 Ta kolorystyka z ostatniego randa jest fajna :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 Ford GT90 jest piękny! Twój model trochę brzydszy od oryginału, ale i tak bardzo ładnie Ci to idzie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 17 Maj 2004 Autor Share Napisano 17 Maj 2004 Dorobiłem kawałek tyłu i listew na dole...co obniżyło samochód... no i teraz Render z felgami... (ponownie proszę o nie komentowanie renderingu i opon) chodzi mi o objket a nie o super efekt raytracing. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 17 Maj 2004 Autor Share Napisano 17 Maj 2004 No dobra a teraz siatka... Do końca tygodnia mam szkołe itd.. więc ostre prace nad projektem rozpocznę od weekendu...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 17 Maj 2004 Autor Share Napisano 17 Maj 2004 i jeszcze jedna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 Pozwoliłem sobie zaznaczyć rzeczy, któe mi nie pasują:) Malowałem po zdjeciu i zaznaczałem rzeczy, któych albo nie ma, albo wyglądaja inaczej. Poza tym wydaje mi się, że powinienes jeszcze raz zrobić ten szklany dach. Teraz sprawia wrażenie krzywego (może taki jest? :]). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartq Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 Kozioo - to Twój samochód??? U mnie koło kompa stoi dokładnie taki sam, tylko jedno lusterko ma ułamane :((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 Nie, to jest jakiś \"googlowy\" model ;) Na szafce mam 3 Vipery:) Ale koniec OT, bo się modki zdenerwią:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 18 Maj 2004 Share Napisano 18 Maj 2004 Bartq musiałeś nieźle szaleć że nie masz jednego lusterka :] Co do modelu to: 1 nie wiem co to jest ale szpeci bryke; 2 krzywo na modelu zamieszczonym przez kozioo nie ma czegoś takiego chyba że nie widać. 3 nierówno :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 18 Maj 2004 Autor Share Napisano 18 Maj 2004 dzięki...teraz wiem co poprawić albo i nie...:) Te błędy które mi pokazaliście to ja o nich wiem... tylko że to nie są błędy. Jako że buduje wóz w NURBS\'ach, więc robi się to inaczej, i te części moge dokończyć na samym końcu...bo inaczej bedzie źle...:) Ale dzięki...Wyłapujcie te błędy to będzie przynajmniej dokładnijeszy objekt:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 18 Maj 2004 Share Napisano 18 Maj 2004 Kryhas - proszę, przeczytaj jeszcze raz mojego nicka:) A potem swojego ostatniego posta w tym wątku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 18 Maj 2004 Share Napisano 18 Maj 2004 Sory kozioo za pomyłke ;) Więcej to już się nie powtórzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mexik Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 BARCIE !!! Ty nie ładny ten modelik. Ty ty ... bracie mój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 WOW Czemu wcześniej nie byłam w tym topicu?? :P Ładne autko Ci wychodzi. brakuje mi tylko zdjęć orginału. Na których się wzorujesz. :) Ps: Bardzo futurystycnzie wygląda ten samochód. :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 12 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2004 Jak narazie...to zawiesiłem ten projekt...jak będe miał czas i ochotę to go dokończe...teraz moja uwaga skupia się tylko na Fiacie-131...:) tu masz np. zdjęcia Gt-90 : http://www.ucy.ac.cy/ucy/cc/vassilis/cars/gt90.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi