Napisano 2 Styczeń 201114 l dzięki:) szybka czapka do nowego pluszaka jakieś 20 minut z głowy: salut.
Napisano 2 Styczeń 201114 l evermotion będzie wypuszczać Baby Room? pluszki fajne, bardzo pozytywne. szkoda ze materialami sie nie bawisz czesto, chetnie zobaczylbym finisze.
Napisano 4 Styczeń 201114 l indian dobre te pluszaki. Logo, które jeszcze do czegoś wykorzystam. Ponad 1,5 godziny
Napisano 6 Styczeń 201114 l @Smoku bardzo fajne logo :) @ola-f się zobaczy :) 15 minutowa główka kolejnego pluszaka :) salut.
Napisano 7 Styczeń 201114 l Ej indianie to jest twój design czy ty coś odwzorowujesz? Bo zabawki wyglądają kozacko. Nie wiem jak nauczyłeś się raobić takie za*** zmarszczki i fałdki ale podziw bierze.
Napisano 7 Styczeń 201114 l Dzięki lucek , koncepty są moje, a zmarszczek nauczyłem się od robienia mebli :) salut.
Napisano 7 Styczeń 201114 l Ale wiesz że z tym tradycyjnym modelowaniem tkanin i organiki to jesteś anachronicznym dinozaurem:D takie rzeczy sięn rzeźbi przecież:)
Napisano 7 Styczeń 201114 l jak się nie umie rzeźbić to się modeluje(chociażby ja tak mam), jednakże jeżeli można jakieś załamania materiału czy inne zagniecenia uzyskać w łatwy sposób nie zagęszczając zbytnio siatki to po co sobie truć życie sculptem :) salut.
Napisano 7 Styczeń 201114 l po co sobie truć życie sculptem :) salut. Wiesz ja tak myślę o modelingu;)
Napisano 10 Styczeń 201114 l szkoda indian, że nie wrzucasz siatek low poly, wielu by się czegoś nauczyło...
Napisano 11 Styczeń 201114 l @hiroo Fajne siedzisko coś ala DAR :), ale chyba brakuje tam jakiś łączeń/ spawów... @gientekwl specjalnie dla Ciebie siatka bardzo low z początku modelowania: no i aktualny stan: salut.
Napisano 11 Styczeń 201114 l dzięki wielkie :) aż na czerwono napisałeś :D kiedyś powinieneś zrobić tutka o modelowaniu właśnie jak znajdziesz czas oczywiście :)
Napisano 12 Styczeń 201114 l jednak nie koniec, updejt mordki, i chusteczka: dojdzie jeszcze sweterek :) salut.
Napisano 12 Styczeń 201114 l Zmarchy jak zwykle pierwsza klasa ale jamnik ma zupełni inny łebek i uszy, wiem bo jeden jamnior patrzy na mnie z podłogi smutnymi oczami i prosi o spacer :)
Napisano 12 Styczeń 201114 l Dzięki. No ale miał być to pluszak a nie stu procentowe odwzorowanie psiny. Chodziło o duże uszy i długi tułów. salut.
Napisano 13 Styczeń 201114 l Modelowanie jest dość proste najpierw potrzebujemy normalne siedzisko tylko bez żadnej grubości następnie zaznaczamy wszystkie edge, dajemy create shape i mamy gotowego splina i już dalej od naszej inwencji zależy co zrobimy z kształtem :) Mam nadzieję że dość jasno to opisalem Pozdrawiam
Napisano 13 Styczeń 201114 l @hiroo fajny prosty sposób, dzięki :) Oto końcowa(tym razem już na pewno) wersja pluszaka jamnika w ubranku: salut.
Napisano 15 Styczeń 201114 l test sposobu podrzuconego przez hiroo :) salut. EDIT no i jeszcze kilka innych kombinacji (sorki że bez siatek ale nie ma czego oglądać, czarna mazia :] ): Edytowane 15 Styczeń 201114 l przez indian
Napisano 24 Styczeń 201114 l świetne robisz te zagniecenia na materiałach. przypuszczam, że nie ma na to jakiegoś sposobu? po prostu trzeba ćwiczyć i ćwiczyć i...? ;)
Napisano 24 Styczeń 201114 l dzięki, co do zmarszczek, zapraszam do tego tutoriala :) http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=70485 salut.
Napisano 27 Styczeń 201114 l Witam wszystkich, na forum jestem nowy;) To może wrzucę nieśmiało cosik od siebie;) Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Takie krzesełko, około 30 min. 5k poly bez TS'a. Dopiero raczkuję, nie to co Wy! And wire Pozdrawiam:)
Napisano 27 Styczeń 201114 l dzięki, co do zmarszczek, zapraszam do tego tutoriala :) http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=70485 salut. dzięki! zaglądam
Napisano 28 Styczeń 201114 l @Tommi fajny hoker, tylko fajnie jest prezentować na jaśniejszym tle :) salut.
Napisano 1 Luty 201114 l Witam;) To taka lampeczka ode mnie, nie jest mojego pomysłu. i siateczka: 30k, 30 minut. Pozdrawiam serdecznie;] indian, wymiatasz z tymi mebelkami;]
Napisano 2 Luty 201114 l Nie mam pojęcia gdzie tu jest te 25 tysięcy polygonów. Przecież to dałyby się zmieścić w 1000 poly i jeszcze dodać w tym detal jakiś.
Napisano 2 Luty 201114 l Wooo, tu jest 3 tysiące. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak mi pokazało.
Napisano 2 Luty 201114 l O ile się nie mylę Monio, Ty także kiedyś zaczynałeś. Rozumiem swój błąd, dziękuję;)
Napisano 8 Luty 201114 l bardzo fajne meble ostatnio trzaskasz hiroo :) Ode mnie szybciutki teścik zmarszczek : salut.
Napisano 8 Luty 201114 l indian zaczynasz powoli przeginac pale... swietne zmarszczki i faldki, mi za cholere nic takiego nie wychodzi. uzywasz vertex/edge weights czy tylko standard polymodeling? jakiego SubD uzywasz TS czy MS, a jesli MS to jaka metoda (Classic/Quad/NURMS)?
Napisano 8 Luty 201114 l Dzięki za miłe słowa Tomek, normalny polymodeling, najpierw baza potem Edit Meshsmooth(classic), zmarszczki cutem i move toolem. I na koniec Meshsmooh(classic) żeby mniej ważyło :) co to jest vertex/edge weight ? salut. Edytowane 8 Luty 201114 l przez indian
Napisano 8 Luty 201114 l weight vertex określą wagę przyciągania bądź odpychania sąsiednich werteksów dodanych podczas MS :)