smasior Napisano 3 Sierpień 2010 Share Napisano 3 Sierpień 2010 (edytowane) Witam wszystkich. Jestem tu nowy i jako, że po sporej przerwie zacząłem znowu rysować postanowiłem założyć tutaj teczkę ;] Zamieszczam chronologicznie kilka najnowszych prac. Nie są one najwyższych lotów ale staram się rozwijać jak tylko mogę ;] Tworzę na wacom graphire 4 classic w ps. hedgehog Mirikina Jakiś tam rycerz na szybko I najnowszy, viking Tutaj zoom Napisze odraz, że nie wiem czy dobrze założyłem temat ;] Mile widziane konstruktywne komentarze ;] Edytowane 3 Kwiecień 2011 przez smasior Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 3 Sierpień 2010 Share Napisano 3 Sierpień 2010 ogladajac szczecine tego kolesia stiwedzam, ze poswiecasz czas niewłaściwym elementom. lepiej rozkminic jakies światełko itp. by wydobyc przestrzen z grafiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 5 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2010 (edytowane) Przy następnych pracach skupie się na tym o czym piszesz a tym czasem coś takiego Napatrzyłem się na pracę na tym forum no i musiałem coś narysować w ten deseń. Edytowane 5 Sierpień 2010 przez smasior Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 to coś małpio podobne :), fajny pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 9 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2010 Widzę, że nic się tutaj nie dzieję ;] Uriel dzięki a tym czasem wrzucę kolejną pracę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 14 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 18 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2010 taki speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 18 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2010 (edytowane) i następny Edytowane 18 Sierpień 2010 przez smasior Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 18 Sierpień 2010 Share Napisano 18 Sierpień 2010 bez tekstury po całości polecianej byłoby znacznie lepiej;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 18 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2010 właśnie się zastanawiałem jak będzie lepiej wyglądało, to wrzucę bez tekstury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 25 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 26 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 26 Sierpień 2010 Share Napisano 26 Sierpień 2010 Dwie ostatnie prace są po prostu genialne. Dawaj więcej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 30 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2010 Dzięki Status, prace wrzucam na bieżąco. Tak więc następna, taki sobie prosty malunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 ostatni najlepszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 bardzo przyjemna praca:) prosta ale z pomysłem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tonic Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Niektóre prace mają coś nie tak z cieniem - tzn. jak na mnie jest tego za dużo i miejscami przechodzą skokowo do półtonów (tylko tak myślę :). Może w ramach ćwiczeń spróbuj ograniczyć zakres tonów do 10% - 80/90%? A ostatni szkic pyszniutki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Ostatni szkic przypomina mi prackę Tortura z jakiegoś TSP "Robot dla ubogich" chyba czy coś. Podobieństwo raczej z tematyki niż wykonania. Fajnie się prezentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Ostatnia ciekawa. Prostota wyraża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stHEAD Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Ostatnia dobra, dobra bo zręcznie omija braki w warsztacie ;) przyjemna. Gdzieś ktoś Ci doradził nie skupiać sie na niepotrzebnych szczegółach i miał racje. Z poprzedniej strony Pani z kolczykami - nie dość, że kolczyki nie mieszczą sie w kadrze to są bardziej wycyckane nizli oczy chociażby. W rysunkach ręcznych wprowadź więcej luzu i nie bój sie kłaść kreski, po ryzykuj trochę, nie wyjdzie kilka razy ale po pewnym czasie rysunki będą lżej wyglądać a nie tak gumiasto (tak, ręce wyglądają gumiasto) a i lekkość przyda się w digital paintingu. Sory, jeżeli trochę potyrałem, ale to bardziej z frustracji, że ludzie coś robią a ja sie opierdzielam ;) dajesz dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 31 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2010 No, nareszcie się doczekałem, dobre potyranie nie jest złe :] Tonic te cienie i kolory to zmora która mnie cały czas prześladuję. Postaram się ograniczyć tony w ramach ćwiczeń tak jak napisałeś. stHEAD podejrzewam, że twoja frustracja wychodzi raczej wszystkim na dobre :] Braki w warsztacie są i to nie małe ale dlatego cały czas skrobie, skrobie i jeszcze raz skrobie. Zastosuję się też i do twoich rad :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 2 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Być może ja też widziałem a tym czasem wrzucam kolejny malunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 2 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2010 (edytowane) I jeszcze taki luźny rasta, czarnym długopisem w kilka minut Edytowane 2 Wrzesień 2010 przez smasior Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 2 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Odnośnie szkicu - ciekawa kreska - bardzo płynna, nierwana. Miło się patrzy na tego typu rysunki. Profil dziewczynki na jednej z ostatnich prac niestety troszkę naruszony proporcjonalnie. Poza tym wydaje mi się, że paleta jest nietrafiona. Poszczególne elementy kompozycji nie "współpracują ze sobą" są trochę jakby wklejone. Rzekłem. Jęczę za dużo. Pozdrawiam i czekam na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 2 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2010 (edytowane) Fusman, miałem wprowadzić w ręcznych rysunkach więcej luzu stąd taka kreska :] Na koniec taka łączka Edytowane 2 Wrzesień 2010 przez smasior Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 7 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2010 (edytowane) Postać Kata na CAB#71 Edytowane 8 Wrzesień 2010 przez smasior Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 8 Wrzesień 2010 Share Napisano 8 Wrzesień 2010 Super ale mam wrażenie jakby się unosił, a miecz nie był wbity tylko ucięty. Dodaj tam trochę ziemi :) PS. Nie wiem czy tak zamierzałeś ale postać zbytnio zlewa się z tłem przez te kolory. pzd. Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 8 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2010 Poprawiłem parę elementów, postać dalej jakby się unosi ale to już tak zostawię. Jedidan12 wrażenie masz dobre, miecz jest ucięty a nie wbity w ziemię, taka już cecha miecza katowskiego, nie mają sztychu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 8 Wrzesień 2010 Share Napisano 8 Wrzesień 2010 Oj, nie skojarzyłem ale jak tak to oczywiście :) Dawaj więcej, Daniel. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 11 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Taki o, szkic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stHEAD Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 oho. Fajnie namazane, chociaż od nosa w dół sypie się ten ryj, anatomicznie przynajmniej. Na kolorze mało się tak naprawdę znam więc powiem, że kolor jest mało zróżnicowany (niebieski to tylko tony niebieskiego, ten żółty, żółtego, pomarańczowy itd) Oczy przyciągają uwagę co jest dobre ale nie ratuje wszystkiego. Tak czy siak robisz niezłe postępy. Yo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Kat mocno odstaje poziomem (na duży +) od innych, dlaczego do innych prac nie przykładasz siętak samo? ;) Jak cieniujesz to nie cieniuj czarnym (ani "ciemniejszym" bez zmiany nasycenia) kolorem, bo przez to wychodzi bród na pracach. Poprzyglądaj się zdjęciom, popróbkuj kolory, a zobaczysz że zacienione obszary nie różnią się tylko inną jasnością kolory, ale też nasyceniem i często barwą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 28 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2010 Noiprox do jednych się przykładam do innych nie, traktuje je jak ćwiczenia i nie chce mi się nad nimi siedzieć. Dzięki za radę ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 30 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Pan Pitbull Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 11 Październik 2010 Autor Share Napisano 11 Październik 2010 Taki szkic i kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 11 Październik 2010 Share Napisano 11 Październik 2010 szkic bardzo fajny, charakterny, lubie takie szybkie, niedbałe linie... kolor to już przykra historia, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 11 Październik 2010 Share Napisano 11 Październik 2010 szkic faktycznie fajny, w kolorze zgubiłeś całkowicie ten charakter który był w szkicu, te brwi nos podbrudek znikneły bo kolorystycznie mogło by to jescze wytrzymać... robociki fajne :) pitbull -> za bardzo wymęczona praca, a za mało zabawy. a ten portrecik kobiety mimo ze całkiem proporcje zgubione to ma swój charakter. Szukaj barwy w cieniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 16 Październik 2010 Autor Share Napisano 16 Październik 2010 Staram się to ogarnąć cały czas ;] Do szkicu jeszcze podejdę a tym czasem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 23 Październik 2010 Autor Share Napisano 23 Październik 2010 Speed na TSP i ciąg dalszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 24 Październik 2010 Autor Share Napisano 24 Październik 2010 Jako, że nie spodobał się poprzedni kolor szkicu zamieszczam następne podejście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 29 Październik 2010 Autor Share Napisano 29 Październik 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 no tym razem w kolorze wypas ;) w ogole fajne brushe, pierwsza wersja tsp bardziej mi się podoba, drugie przekombinowane nie potrzebnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 31 Październik 2010 Autor Share Napisano 31 Październik 2010 No to dobrze że się podoba a tutaj wip na obecne cab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 1 Listopad 2010 Share Napisano 1 Listopad 2010 Obrońca KRZYZA? Sorry, nie mogłam sie powstrzymać xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 4 Listopad 2010 Autor Share Napisano 4 Listopad 2010 Nie obrońca ;] heheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 10 Listopad 2010 Autor Share Napisano 10 Listopad 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 15 Listopad 2010 Autor Share Napisano 15 Listopad 2010 I następne wypociny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudek Napisano 15 Listopad 2010 Share Napisano 15 Listopad 2010 wszystko płaskie jak nieszczęście. Narysuj nam tu kule na sześcianie, ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi